Kamarai rendezvények

<< 2015 Július >>
KeSzeCsüSzoVa
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930
31
  

Pályaválasztási tanácsadás

Kötelező kamarai hozzájárulás

2015. május 20.

Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a kötelező kamarai hozzájárulás befizetési határideje

2015. március 31-én lejárt!

Az esetleges elmaradásokat a 12028003-00255243-00500000 bankszámlaszámra kérjük átutalni,

a közleményben kérjük megadni az adószámot.

Ne várjon a NAV behajtásra, ha van elmaradása sürgősen pótolja!

Információ: 34/513-027, email: ugyfelszolgalat@kemkik.hu

 

Jó tudni - Regisztrálni a vállalkozás alakulásakor kell. Kamarai hozzájárulásként évente 5 000 Ft-ot kell fizetni a székhely szerinti megyei kamarának MINDEN ÉV MÁRCIUS 31-IG! A regisztráció nem jelent kamarai tagságot. Az adatváltozásokat át kell vezetni a KAMREG adatbázison. Az önkéntes kamarai tagoknak is kötelező az éves hozzájárulás, a kamarai tagdíjba beleszámít!  A tartozásokat a NAV szedi be, ha lejár a határidő! Egyeztetés a 34/513-027-es telefonszámon lehetséges. 

 

 VÁLTOZÁSBEJELENTÉS A KAMREG FELÜLETEN

 

TUDNIVALÓK A KÖTELEZŐ KAMARAI HOZZÁJÁRULÁSRÓL

 

PUBLIKUS KERESŐ


A kamarai nyilvántartással, illetve a kamarai szolgáltatásokkal kapcsolatos bővebb információkhoz kattintson ide.

MAGYAR KÉZMŰVES REMEK 2015.

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara egyfordulós pályázatot hirdet a "MAGYAR KÉZMŰVES REMEK" elismerő cím elnyerésére.

 

A pályázat határideje: 2015. augusztus 15.

 

A részletes pályázati felhívás és jelentkezési lap a csatolmányban található.

Forrás: Magyar Kereskedelmi és Iparkamara

Megvannak az idei Megyei Príma Díj jelöltjei

2015. július 30.

Kihirdették azt a tíz Komárom-Esztergom megyei jelöltet, akik közül október 2-án kikerülnek a 2015-ös Megyei Príma Díj nyertesei.

Legyél az év példaképe! Fiatal vállalkozók jelentkezését várja a Példakép Alapítvány

2015. július 10.

Ezúton ajánljuk szíves figyelmükbe a Példakép Pályázatot, melynek célja, hogy megismertesse és elismertesse a nyilvánossággal a sikeres fiatal magyar vállalkozókat.

A harmadjára meghirdetett országos pályázaton olyan 40 év alatti vállalkozókat keresnek, akiknek munkája példaértékű lehet a fiatal generációk számára, és ösztönözheti őket álmaik megvalósítására és saját vállalkozásuk beindítására.

A Példakép Pályázat fődíja 3 millió forint, a közönségdíj pedig 1 millió forint. A zsűri által legjobbnak ítélt 50 vállalkozót bemutatjuk a „Példaképek 2015” kiadványban is. Emellett szakmai különdíjakat is odaítélünk, melyeket a többi díjjal együtt ünnepélyes gálaestünkön adunk át.
A pályázatra az alapítvány weboldalán lehet jelentkezni: http://www.peldakep.hu
A jelentkezési határidő: 2015. augusztus 31.

Ajánlja magát: az OTP Bank ZRt. ajánlata

2015. július 28.

Az alábbiakban közreadjuk kamarai tagunk, az OTP Bank Zrt. ajánlatát. 

Eldördült a startpisztoly az új EU-s pályázatoknál

Július 9-től nyújthatják be pályázataikat a kis- és középvállalkozások (kkv) az első két GINOP kiírásra, amennyiben európai uniós források felhasználásával kívánják megvalósítani fejlesztési terveiket. Ugyanakkor az érintett vállalkozások csak abban az esetben indulhatnak eséllyel az európai uniós pályázati pénzek megszerzéséért, amennyiben képesek a szükséges önrész előteremtésére, valamint a felmerülő költségek előfinanszírozására. A probléma felismerését jelzi, hogy a pályázó cégek négyötöde tervezi banki segítség igénybe vételét projektjei finanszírozásához.

Magyar Kézműves Remek - OMÉK-HUGEXPO

2015. július 23.

Részvételi lehetőség az Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállítás és Vásáron, az OMÉK-en

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara által meghirdetett Magyar Kézműves Remek pályázat eredményhirdetése, valamit a pályaművekből a zsűri válogatása alapján megrendezett kiállítás az Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállítás és Vásár, az OMÉK keretén belül kerül megrendezésre. A pályázat eredményhirdetésére, valamint a ünnepélyes megnyitására 2015. szeptember 23-án kerül sor, mely után a termékek 2015. szeptember 27-ig lesznek a nagyközönség számára is megtekinthetőek.

Felhívjuk a tisztelt vállalkozók és kézművesek figyelmét, hogy az OMÉK-en van még lehetőség megjelenés vagy árusítás céljából területet bérelni. A lehetőséggel nemcsak kézművesek, hanem más vállalkozások is élhetnek. A rendezvény széles körű publicitása idén különösen nagy nyilvánosságot és lehetőségeket biztosíthat a résztvevők (pályázók és nem pályázók) számára egyaránt.

A Magyar Kézműves Remek és az OMÉK időpontja: 2015. szeptember 23-27.

Helyszíne: HUNGEXPO

Az érdeklődők az omek.itthon.hu oldalon tájékozódhatnak részletesen a helyárakról.

Foglalkozási bőrbetegségek

2015. július 16.

Az alábbiakban közreadjuk a Nemzetgazdasági Minisztérium Munkafelügyeleti Főosztályának foglalkozási bőrbetegségekről szóló levelét, amely számos hasznos elérhetőségi lehetőséget is tartalmaz.

Nemzetközi média megjelenés

2015. július 15.

Tisztelt Cégvezető!

Amennyiben szeretne nemzetközi médiamegjelenést, PR cikkeket, publikációkat megjelentetni a szektorspecifikus médiumokban és ezáltal eljuttatni az információkat azokhoz a potenciális partnerekhez, befektetőkhöz, vásárlókhoz akikkel szeretne kapcsolatba kerülni vagy külföldi piacokon szeretne ismertté válni és erősíteni a piaci jelenlétet, jelentkezzen a Pest Megyei Kereskedelmi és Iparkamara díjmenetes rendezvényére!

A rendezvény időpontja: 2015. július 31. (péntek) 9:00 – 11:00 óráig

Helyszín: Magyar-Szlovák Üzleti és Tájékoztatási Központ, 2045 Törökbálint, Kazinczy u.124/b

Bővebb információhoz kattintson ide.

Az Európai Bizopttság Fogyasztó Politikai Hálózata - nyilvános kérdőív

2015. július 14.

A Nemzetgazdasági Minisztérium tájékoztatása szerint  lehetőség van a digitális tartalmak és a kézzelfogható termékek (fogyasztási cikkek) on-line értékesítésének szerződési szabályaival kapcsolatban az Európai Bizottság Fogyasztó Politikai Hálózata által készített nyilvános kérdőíve kitöltésére.

A kérdőív itt érhető el:

http://ec.europa.eu/justice/newsroom/contract/opinion/150609_en.htm

A kérdőívet magyar nyelven is ki lehet tölteni, amennyiben a fenti linkre kattintva belépnek és 

a „Public consultation questionnaire(60 kB)   (click on the bubble to find your language)” szövegrészen belül a buborékra kattinva kiválasztják a magyar nyelvet. Mindazonáltal azt javasoljuk, hogy amennyiben az angol nyelvű kitöltés nem okoz nehézséget, a Bizottság részére angol nyelven töltsék ki a kérdőívet. (A kérdőív kitöltés nélkül végigolvasható.)

Tekinttel a kérdőív stratégiai jelentőségére, az egységes magyar álláspontot tartalmazó anyag összeállítása érdekében, a kérdőívre adott válaszaikat lehetőség szerint 2015. július 18-ig szíveskedjenek eljuttatni a Nemzetgazdasági Minisztériumba a lilla.weingartner@ngm.gov.hu és  peter.miczan@ngm.gov.hu címekre.

Együttműködésüket köszönjük!

A biztonsági gyermekülések forgalmazása

2015. július 13.

2002. január 1-től a biztonsági gyermekülés használata kötelező: a személygépkocsi hátsó ülésén utazó, 12. életévét még be nem töltött és 150 centiméternél alacsonyabb gyermeket biztonsági gyermekülésben kell rögzíteni.

A biztonsági gyermekülés forgalmazása esetén feltétlenül szükséges a következő előírások betartása:

Így adózunk 2016-ban

2015. július 13.

Az elfogadott 2016-os adótörvények szerint jövőre 15 százalékosra csökken a jelenleg 16 százalékos az szja-kulcs; ennek megfelelően 2016-tól megemelik a családi adóalap-kedvezményt az egy-, illetve háromgyerekeseknél azért, hogy megmaradjon az idei szja-kedvezmény (azaz a fizetendő adóra értelmezett kedvezmény) összege. A kétgyermekeséknél az adóalap-kedvezmény azonban nem pusztán a csökkenő kulcs miatt növekszik, hanem mert jövőre nagyobb összeget vonhatnak le kedvezményként a fizetendő adójukból.

Szakács, pincér mestervizsgák Esztergomban

2015. július 9.

Leendő szakács és pincér mestereink július 7-én a szóbeli vizsgán, majd július 9-én a gyakorlati vizsgán mérettették meg magukat Esztergomban. A szóbeli vizsgán a hatalmas hőség ellenére is lenyűgöző kompozíciókkal kápráztatták el a vizsga elnököket.

Sok-sok kép található facebook oldalunkon.

Részvételi felhívás 42. Nemzetközi Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállítás Nyitra, 2015. augusztus 20-23.

2015. július 6.

A Magyar Turizmus Zrt. Agrármarketing  Vezérigazgatóság 2015-ben magyar nemzeti megjelenést szervez a 42. nyitrai Nemzetközi Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállításon, amely Szlovákia legjelentősebb ilyen jellegű szakvására. A helyszín az Agrokomplex Nyitra kiállítási terület.

Részletek a csatolt mellékletben.

Átadták a Komárom-Esztergom Megye Gazdaságáért Díjakat

2015. június 30.

A megyeházán pénteken átadták a Komárom-Esztergom Megye
Gazdaságáért Díjakat.

Aktuális pályázati lehetőségek - 2015. június 23. - letölthető az előadás anyaga

2015. június 26.

Az alábbiakban közreadjuk a 2015. június 23-án kamaránknál tartott  " Aktuális pályázati lehetőségek 2015. " című előadás anyagát letölthető formátumban.

Adósarok - KATA, KIVA

2015. június 18.

A Nemzeti Adó és Vámhivatal a kisadózó vállalkozások tételes adója (KATA) és a kisvállalati adó (KIVA) lehetséges adóalanyai részére figyelemfelkeltő anyagot készített annak érdekében, hogy az adózók jobban megismerhessék a jogszabályokat, tájékoztatást adjanak ezen adózási módok választásához, ezzel is elősegítve a kötelezettségeik betartását.

A két adónem összefoglaló anyagát csatolt mellékleteink tartalmazzák.

Fizetési kedvezmények intézése a NAV-nál

2015. június 17.

Ha valaki nem tudja határidőben befizetni az adót, fizetési kedvezményt kérhet az szja-bevalláskor. Legfeljebb 6 havi részletfizetést lehet kérni annak, akinek fizetendő adója nem több 150 ezer forintnál. Az szja-bevallásban, a 1453-as nyomtatványon kell megjelölni a részletfizetési igényt és a vállalt részletek, tehát hónapok számát.

Mikro-, kis- és középvállalkozások termelési kapacitásainak bővítésére irányuló pályázati felhívások

2015. június 15.

Megjelentek a Mikro-, kis- és középvállalkozások termelési kapacitásainak bővítésére, illetve kapacitásbővítő beruházásainak támogatására irányuló pályázati felhívások, amelyek hazai KKV-k termelési kapacitásainak bővítését kívánják elősegíteni. Két pályázati felhívás került közzétételre a Széchenyi 2020 honlapon. A GINOP-1.2.1-15 azonosítószámú felhívás keretében a konvergencia régiókban működő, kiemelt iparágakban fejleszteni kívánó hazai KKV-k termelési kapacitásainak bővítésére nyílik lehetőség, míg a GINOP-1.2.2-15 azonosítószámú pályázati kiírás elsődleges célja a KKV-k fejlődésének, gazdaságban betöltött szerepének, piaci pozíciójának erősítése, munkahelyek megtartását eredményező beruházások támogatása, a területi különbségek csökkentése, a térségi felzárkóztatás és a helyi gazdaság megerősítése.

Trade Mission részvételi lehetőségek Vietnamban az EU-Vietnam Business Network szervezésében

2015. június 12.

Ezúton szeretnénk tájékoztatni az érdeklődőket, hogy az EU-Vietnam Business Network (EVBN) szervezésében ősszel két Trade Mission megszervezésére kerül sor, valamint két webináriumot is tartanak.

Forrás: Magyar Kereskedelmi és Iparkamara

Gázos mestervizsga felkészítő tanfolyam a Dunagáznál!

2015. június 11.

A DUNAGÁZ Zrt. mestervizsga felkészítő tanfolyamot indít GÁZFOGYASZTÓBERENDEZÉS- ÉS CSŐHÁLÓZAT-SZERELŐ GÁZ- ÉS TÜZELÉSTECHNIKAI MŰSZERÉSZ szakmákból.

 

Kezdés időpontja:          2015. június 19.

Vizsga időpontja:            2015. július 27-28.

 

További információ: Eggenhofer Judit 30/279-12-85 eggenhofer@dunagaz.hu

Várjuk mielőbbi jelentkezését!

Magyar-Bolgár-Ukrán üzletember találkozó 2015. junius 23.

2015. június 9.

A „ Keleti nyitás” továbbfejlesztése érdekben, magyar vállalkozók köre  Magyar-Bolgár-Ukrán üzletember találkozót szervez 2015. június 23-án (kedd). A rendezvény meghívóját és a részvételi nyilakozatot a csatolt melléklet tartalmazza.

Magyar-Afrikai Innovációs és Üzleti Konferencia

2015. június 5.

Június 17-18-án a MOM Parkban Magyar-Afrikai Innovációs és Üzleti Konferencia kerül megrendezésre, melynek célja, hogy összehozza Budapesten a magyar és afrikai üzletembereket, lehetőséget biztosítva a személyes tárgyalásra és a kapcsolatok további mélyítésére is. A rendezvényre több mint 100 magyar és közel 50 afrikai üzletembert várunk, akiknek többféle módon biztosítjuk az információszerzés és az üzleti kapcsolatépítés közvetlen és személyes lehetőségeit.

 A szervező az Afrikáért Alapítvány elnöke, France Mutombo, aki a magyar vállalkozók afrikai piacnyitásának elősegítéséhez több helyről kormányzati támogatást is nyert.

Pályázati felhívás kedvezményes árú üdülésre

2015. június 5.

A pályázat célja:
A Társadalmi szervezetek és munkaadók számára olyan kedvezményes árú üdülési szolgáltatás igénybevételének lehetősége, mellyel költséghatékonyan tudnak hozzájárulni a tagságuk és a munkavállalóik pihenéséhez, kikapcsolódásához.

Részletek a csatolt mellékletben.

Átalakulnak a szakképző iskolák

2015. május 27.

Átalakulnak a 2016/17-es tanévtől a szakképző iskolák: a szakközépiskolák szakgimnáziumok, a szakiskolák pedig szakközépiskolák lesznek. Ingyenessé válik a második szakképesítés megszerzése. A többi között ezt tartalmazza az Országgyűlés által szerdán elfogadott, a szakképzésről, a felnőttképzésről és az azokkal összefüggő tárgyú törvények módosításáról szóló javaslat.

Tovább a cikkhez....

Még rugalmasabb feltételekkel várja a vállalkozásokat az NHP

2015. május 26.

A hosszabb megvalósítási idejű beruházásokat végrehajtó vállalkozások is egyszerűbben juthatnak forráshoz a Növekedési Hitelprogram (NHP) keretében a Magyar Nemzeti Bank által meghirdetett program feltételeinek legutóbbi módosítása eredményeképpen. Ennek értelmében a kedvezményes hitelt felvenni kívánó vállalkozásoknak az erre vonatkozó szerződéseket ugyan az idei év végéig bezárólag meg kell kötni, egyes hitelcélok esetén 2016 végére módosult a hitelrészek lehívására rendelkezésre álló határidő. Az építőipar élénkítése érdekében a program keretében finanszírozhatóvá válik a bérbeadási vagy értékesítési célú energiatakarékos lakóingatlanok építése is.

PÁLYÁZAT – Mikro-, kis- és középvállalkozások nemzetközi versenyképességének javítása

2015. május 21.

A felhívás címe: Mikro-, kis- és középvállalkozások piaci megjelenésének támogatása. A felhívás kódszáma: GINOP-1.3.1-15. A rendelkezésre álló tervezett keretösszeg 5 Mrd forint, a támogatott támogatási kérelmek várható száma 550–600 db. A támogatási kérelmek benyújtása 2015. június 22. – 2017. június 22. között lehetséges.http://palyazat.gov.hu/doc/4463

Közvetlen brüsszeli pályázatok magyarul

2015. július 30.

450 milliárd forintnyi pályázattal indított magyar nyelvű honlapot a Magyar Fejlesztési Központ. A www.palyazatokmagyarul.eu az unióban elsőként mindenki számára elérhető, felhasználóbarát internetes felületen nyújt naprakész tájékoztatást a közvetlen uniós forrásokra pályázni kívánóknak.

IRODAHELYISÉG KIADÓ

2015. július 16.

A Komárom-Esztergom Megyei Kereskedelmi és Iparkamara épületében (2800 Tatabánya, Fő tér 36.) egy 18,2 m2 nagyságú, bútorozott, földszinti irodahelyiség 2015. szeptember 16. napjától kiadó! Az helyiség kizárólag irodai céljára hasznosítható, ott semmiféle kereskedelmi tevékenység nem folytatható. A bérleti díj 75.300,- Ft/hó, a bérleti szerződés megkötésének feltétele három havi kaució megfizetése. Az irodahelyiség előzetesen egyeztetett időpontban megtekinthető.

 

Érdeklődés: Böde Krisztina 30/6133482

Felhívás Kárpátalja megsegítésére!

2015. június 18.

Tisztelt Vállalkozó!

Mint talán az Önök előtt is ismert, a napokban a Komárom-Esztergom Megyei Önkormányzat - csatlakozva a Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkárságának kezdeményezéséhez - felhívást adott ki a kárpátaljai magyarok megsegítésére. Kétszázezer nemzettársunk küzd mindennapi megélhetési gondokkal, családok ezreit foglalkoztatja a kényszerű otthonelhagyás gondolata Kárpátalján, pedig az ott élő magyarság szeretne megmaradni szülőföldjén, szeretné megtartani otthonát, túl kíván jutni a háború sújtotta Ukrajna gazdasági válságán.

A megyei önkormányzat az adománygyűjtésbe bevonta a vele együttműködési megállapodást kötött gazdasági érdekvédelmi szervezeteket, a megyei kamarákat és a vállalkozói szövetségeket.

Potápi Árpád János nemzetpolitikai államtitkár tájékoztatása szerint a támogatások közel 100 határon túli önkormányzathoz juthatnak el, az adományokat magyar, vagy részben magyar nemzetiségű lakossággal rendelkező helyiségek kapják. A segítség elsősorban idősekhez, gyermekekhez és szociálisan rászorult személyekhez jut el, a karitatív szervezetek és a történelmi egyházak bevonásával.
Az adományokat a Komárom-Esztergom Megyei Önkormányzat a 10036004-00320229-00000055 számú adakozási gyűjtőszámlájára várja, a közlemény rovatba a „Kárpátalja” szó feltüntetésével. A számlára befolyt összeget a Nemzetpolitikai Államtitkársággal egyeztetett helyre és célra használják fel.
Kamaránk társadalmi felelősségvállalásának keretében kérem Önöket, lehetőségeik szerint adományaikkal segítsék a bajba jutott kárpátaljai magyar településeket, közösségeket és családokat!
Tatabánya, 2015. június 18.
 Dr. Szerencsés László

elnök

Dikkaya Grup török cég magyar kereskedelmi partnereket keres

2015. július 28.

Az alábbiakban közreadjuk a Dikkaya Grup török cég bemutatkozó anyagát. A török cég magyar kereskedelmi partnereket, disztribútorokat keres.

 

Dikkaya Grup

Cím:               İşçiler Caddesi No:124, Yenişehir-İzmir, Türkiye

Kontakt:         Rifat Yasa

Tel:                 +90 232 457 57 08

Fax:                +90 232 469 23 50
E-mail:           rifat.yasa@dikkaya.com
Web:              www.dikkaya.com

Biztonságos a napszemüvege? Mire kell figyelni a vásárlásnál?

2015. július 23.

Három napszemüveg akadt fent a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság vizsgálatán. A jó napszemüveg lencséje maximális védelmet biztosít a napsugárzás káros hatásai ellen, csökkenti a szembe jutó fény erősségét, egyenletesen szűri a különböző színeket, nem torzít, és sérülésmentes. A legtöbb termék ezeknek a szempontoknak megfelelt. Az akkreditált Élelmiszer és Vegyipari Laboratórium 20-féle termék vizsgálatát végezte el.

Irán & EU Konferencia, július 23-24.

2015. július 15.

2015. július 23-án és 24-én, Bécsben, az Osztrák Gazdasági Kamara épületében kerül megrendezésre az "Irán & EU Konferencia", mely az utóbbi napok eseményeinek tükrében kiemelt aktualitással bír. 

Az Irán & EU Konferencia során az érdeklődők megismerhetik az iráni piacban rejlő lehetőségeket és kockázatokat, valamint az iráni kormány jelenlegi gazdasági és politikai prioritásait.

Dátum:   2015. július 23-24.

Helyszín:  Osztrák Gazdasági Kamara, 1040 Bécs, Wiedner Hauptstrasse 63.

Jelentkezési határidő: 2015. július 16., csütörtök

További részleteket találhatnak  konferenciáról a http://www.iraneuropeconf.com honlapon.  

20 MRD FORINTOS KERETEMELÉS A GÉPBESZERZÉSI PÁLYÁZAT ESETÉN

2015. július 14.

Július 9-től nyújthatják be pályázataikat a mikro-, kis-, és közepes vállalkozások a termelési kapacitásbővítést célzó (GINOP 1.2.1-15), és az általános kapacitásbővítést célzó (GINOP 1.2.2-15) pályázati felhívásokra. Az első pályázat esetében 65 milliárd, míg a második esetében 20 milliárd forintnyi forrás áll a pályázók rendelkezésre. A kapacitásbővítést célzó, kisebb támogatási összegű pályázatra, a várakozásoknak megfelelően, jelentős igénylés érkezett be már az első nap. Ennek köszönhetően Glattfelder Béla, az NGM államtitkára múlt pénteki nyilatkozatában jelezte, hogy a két évre szánt keretösszeget 20 milliárd forinttal, 40 milliárd forintra emelik a gazdaságfejlesztés és a munkahelyteremtés érdekében, különös tekintettel a szabad vállalkozási zónákra.

További információkhoz kattintson ide.

Az idegenforgalmi adó feltüntetése a számlán

2015. július 13.

Hogyan kell az idegenforgalmi adót feltüntetni a számlán? Szerepeljen-e a számla végösszegében, vagy elegendő feltüntetni a számlára írva, hogy mennyi idegenforgalmi adót szedtek be?

Július elsejével elindult a „szocpolt” felváltó „csok”

2015. július 13.

Július elsejével elindult az új otthonteremtési program. A korábbi "szocpolt" felváltó állami támogatást már az egygyermekes családok is kérhetik, továbbá azok is, akik gyerekeket vállalnak, akár örökbefogadással.

Támogatott részvételi lehetőség importőrök számára a mexikói "1st International B2B meetings of the apparel Industry - Tuzo Forum" című eseményen

2015. július 13.

Ezúton tájékoztatjuk Önöket, hogy a ProMéxico támogatásával magyar importőrök utazhatnak ki a 2015. szeptember 2-3-án, Pachuca-ban (Hidalgo megye) megrendezésre kerülő „1st International B2B meetings of the apparel Industry – Tuzo Forum” című, üzletember-találkozóval egybekötött rendezvényre.

Hőségriadó a munkahelyeken! Ezeket a szabályokat kell betartani

2015. július 7.

Nyári időszakban sokat szenvedünk a hőségtől, de mindennapos vita tárgya is egy irodában, hogyan állítsuk be a légkondicionáló berendezést, különös tekintettel arra, hogy sokan érzékenyek a hideg levegőre. Cikkünkben összefoglaljuk, mely munkavédelmi szabályokat kell betartaniuk a munkáltatóknak.

A teljes cikkhez kattintson IDE.

Szakma sztár 2015.06.26. - képek

2015. július 3.

A kétkezi munka megbecsüléséről beszélt, és a szakmunkát méltatta Kövér László, az Országgyűlés elnöke pénteken a Parlamentben, ahol a szakma kiváló tanulója verseny és az országos szakmai tanulmányi verseny idei helyezettjeit, felkészítő tanárait és családtagjait köszöntötték.

Üzeltbiztonsági hírlevél

2015. június 29.

Mellékletben letölthető A Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztály Bűnmegelőzési Alosztályának   Üzletbiztonsági hírlevele. Fontos információk találhatóak benne  az üzletek tulajdonosainak, és az üzletekben dolgozóknak is!

A Nemzeti Klímavédelmi Hatóság megkeresése jogszabályváltozásról!

2015. június 19.

Az alábbiakban közreadjuk a Nemzeti Klímavédelmi Hatóság megkeresését „a fluortartalmú üvegházhatású gázokkal és az ózonréteget lebontó anyagokkal kapcsolatos tevékenységek végzésének feltételeiről szóló 14/2015. (II. 10.) Korm. rendelet hatályba lépéséről és az abban foglalt kötelezettségekről”.

A szakképzési hozzájárulás felhasználása - letölthető az előadás anyaga

2015. június 17.

Az alábbiakban közreadjuk a 2015. június 3-án kamaránknál tartott "A tanulótartás előnyei pénzügyi szempontból" című előadás anyagát letölthető formátumban. 

Segítő családtag fogalma - vasárnapi munkavégzés

2015. június 15.

A vasárnapi munkavégzés tilalmáról szóló 2014. évi CII. törvényben megjelent a segítő családtag fogalma, amelynek  értelmezése  és  alkalmazása  kérdéseket  vetett  fel.A segítő családtagokkal kapcsolatos, az NGM-től kapott jogértelmezést, az alábbiakban idézzük:

Dolgos vakáció

2015. június 15.

Rengeteg diák vállal munkát a nyáron, de talán nem tudja mindenki, hogy a közteherviselés szempontjából a dolgos diákok már felnőttnek számítanak. Bejelentésükre, adózásukra ugyanolyan szabályok vonatkoznak, mint más munkavállalók esetében.

IBM IGEM 2015 a MATRADE szervezésében

2015. június 12.

Ezúton szeretnénk tájékoztatni Önöket, hogy hamarosan megrendezésre kerül az IBM IGEM 2015-os MATRADE által szervezett és támogatott program.

Forrás: Magyar Kereskedelmi és Iparkamara

Házon kívül – a szabadság kiadásának szabályai

2015. június 10.

Lassan hivatalosan is beköszönt a nyár, a dolgozók elkezdik tervezni az éves nyaralásukat, lázasan számolgatják hány nap szabadság jár nekik, hogy biztosítani tudják pihenésüket. Ugyanilyen elánnal készítik a nyári beosztásokat a munkáltatók is, hogy üzleti menetük ne érezze meg a nyári szabadságolásokat valamint azért, hogy üzletvitelük éves szinten a lehető legoptimálisabb legyen. De mik is pontosan a szabadság kiadásának a szabályai? Az alábbiakban részletezzük.

Üzleti delegáció Cseljabinszkba, 2015. július 13-17.

2015. június 9.

Az Oroszországgal szemben bevezetett gazdasági korlátozó intézkedések és az orosz válaszlépések okozta hatások enyhítésére az orosz vezetés importhelyettesítési kormányprogramot dolgozott ki. A program elsősorban a kereskedelmi megszorítások által sújtott szektorokat érinti. Az orosz élelmiszeripar az önellátásra törekszik és keresi az ahhoz kapcsolódó fejlesztésekhez a potenciális partnereket.

NFH felkérés kutatásban való közreműködésre

2015. június 5.

A Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság (NFH) TÁMOP-6.1.6-14/1-2015-0001 azonosító számú projektjének megvalósítója, az OKT-FULL Tanácsadó Kft megbízásából keressük Önt. A projekt kapcsán a fogyasztói egészségtudatosság felmérése céljából készítünk egy országos kiterjedésű online kérdőíves kutatást vállalkozások, civil szervezetek és fiatal, 14-18 éves fogyasztók közreműködésével, segítségével. Kérjük, hogy támogasson Ön is minket a munkánkban és töltse ki az alábbi linken található rövid, maximum öt percet igénybe vevő kérdőívet, mely anonim és önkéntes is. http://unipoll.hu/Survey.aspx?surveyid=84827019&lng=hu-HU

Meghívó_Üzleti delegáció Tajvanra_2015. szeptember 13-19.

2015. május 29.

Parragh László, az MKIK elnökének vezetésével 2015. szeptember 13-19. között üzleti delegációt szerveznek Tajpejbe, a Tajvani-Magyar Üzleti Tanács 9. ülésére.

A delegáció tagjai a Chinese International Economic Cooperation Association (CIECA) által szervezett gazdasági fórumon és üzletember-találkozón vesznek részt.

A fórum és az üzletember-találkozó nyelve az angol lesz, magyar tolmácsolást nem tudnak biztosítani.

Részletek a csatolt mellékletben.

Kamarai üzleti delegáció Tajvanra

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara Parragh László vezetésével 2015. szeptember 13 – 19. között üzleti delegációt szervez Tajpejbe, a Tajvani-Magyar Üzleti Tanács 9. ülésére.

 

A delegáció tagjai a Chinese International Economic Cooperation Association (CIECA) által szervezett gazdasági fórumon és üzletember-találkozón vesznek részt. 

Forrás: Magyar Kereskedelmi és Iparkamara

Ifjúsági Garancia Rendszer Ifjúsági Garancia munkaerő-piaci program GINOP 5.2.1-14

Az Ifjúság Garancia Rendszerben megvalósuló GINOP 5.2.1-14 kódjelű programban a célcsoport számára lehetőség nyílik támogatott foglalkoztatás keretében történő elhelyezkedésre.