Kamarai rendezvények

<< 2015 Május >>
KeSzeCsüSzoVa
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
2526
27
28293031

Pályaválasztási tanácsadás

Kötelező kamarai hozzájárulás

2015. május 20.

Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a kötelező kamarai hozzájárulás befizetési határideje

2015. március 31-én lejárt!

Az esetleges elmaradásokat a 12028003-00255243-00500000 bankszámlaszámra kérjük átutalni,

a közleményben kérjük megadni az adószámot.

Ne várjon a NAV behajtásra, ha van elmaradása sürgősen pótolja!

Információ: 34/513-027, email: ugyfelszolgalat@kemkik.hu

 

Jó tudni - Regisztrálni a vállalkozás alakulásakor kell. Kamarai hozzájárulásként évente 5 000 Ft-ot kell fizetni a székhely szerinti megyei kamarának MINDEN ÉV MÁRCIUS 31-IG! A regisztráció nem jelent kamarai tagságot. Az adatváltozásokat át kell vezetni a KAMREG adatbázison. Az önkéntes kamarai tagoknak is kötelező az éves hozzájárulás, a kamarai tagdíjba beleszámít!  A tartozásokat a NAV szedi be, ha lejár a határidő! Egyeztetés a 34/513-027-es telefonszámon lehetséges. 

 

 VÁLTOZÁSBEJELENTÉS A KAMREG FELÜLETEN

 

TUDNIVALÓK A KÖTELEZŐ KAMARAI HOZZÁJÁRULÁSRÓL

 

PUBLIKUS KERESŐ


A kamarai nyilvántartással, illetve a kamarai szolgáltatásokkal kapcsolatos bővebb információkhoz kattintson ide.

Még rugalmasabb feltételekkel várja a vállalkozásokat az NHP

2015. május 26.

A hosszabb megvalósítási idejű beruházásokat végrehajtó vállalkozások is egyszerűbben juthatnak forráshoz a Növekedési Hitelprogram (NHP) keretében a Magyar Nemzeti Bank által meghirdetett program feltételeinek legutóbbi módosítása eredményeképpen. Ennek értelmében a kedvezményes hitelt felvenni kívánó vállalkozásoknak az erre vonatkozó szerződéseket ugyan az idei év végéig bezárólag meg kell kötni, egyes hitelcélok esetén 2016 végére módosult a hitelrészek lehívására rendelkezésre álló határidő. Az építőipar élénkítése érdekében a program keretében finanszírozhatóvá válik a bérbeadási vagy értékesítési célú energiatakarékos lakóingatlanok építése is.

Ifjúsági Garancia Rendszer Ifjúsági Garancia munkaerő-piaci program GINOP 5.2.1-14

2015. május 21.

Az Ifjúság Garancia Rendszerben megvalósuló GINOP 5.2.1-14 kódjelű programban a célcsoport számára lehetőség nyílik támogatott foglalkoztatás keretében történő elhelyezkedésre.

MAGYAR KÉZMŰVES REMEK

2015. március 24.

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara egyfordulós pályázatot hirdet a "MAGYAR KÉZMŰVES REMEK" elismerő cím elnyerésére.

 

A pályázat határideje: 2015. augusztus 15.

 

A részletes pályázati felhívás és jelentkezési lap a csatolmányban található.

Forrás: Magyar Kereskedelmi és Iparkamara

A behajtási költségátalány polgári jogi és adójogi (illetve számviteli) megítélése

2015. május 21.

A Polgári Törvénykönyvről szóló 2013. évi V. törvény 6:155. § (2) bekezdése értelmében, ha vállalkozások közötti szerződés esetén a kötelezett fizetési késedelembe esik, köteles a jogosultnak a követelése behajtásával kapcsolatos költségei fedezésére negyven eurónak a Magyar Nemzeti Bank késedelmi kamatfizetési kötelezettség kezdőnapján érvényes hivatalos deviza-középárfolyama alapján meghatározott forintösszeget megfizetni.

Hol kötelező tűzvédelmi szakembert foglalkoztatni?

2015. május 21.

Kötelező tűzvédelmi szakembert foglalkoztatniuk többi között az iskoláknak, óvodáknak, idősotthonoknak, szállodáknak, irodaházaknak, illetve ipari és mezőgazdasági tevékenységet végző, több mint 100 főt foglalkoztató cégeknek a 9/2015. (III. 25.) Belügyminisztériumi rendelet értelmében.

A legolcsóbb ösztönzés: az irodai növény

2015. május 21.

Nem kell drága motivációs programokhoz folyamodni, ha jobb teljesítményre akarjuk serkenteni a dolgozókat. Mint kiderült, az is nagyban javítja a munkahelyi morált, ha növényeket helyezünk el az irodában.

Adóregisztráció és adóbevallás Horvátországban

2015. május 13.

A NIT Hungary tájékoztatója autóbuszos személyszállítók részére

A NiT Hungary a horvát adóhatósággal tárgyalt; egyszerűsített eljárás a Horvátországban különjárati tevékenységet végző autóbuszos személyszállítók számára. 

Tájékoztatjuk autóbuszos személyszállító tagjainkat, hogy a NiT Hungary a különjárati autóbuszos személyszállítást végző vállalkozások adóregisztrációs és adóbevallási kötelezettségével kapcsolatban tárgyalásokat folytatott a horvát adóhatósággal, melynek kapcsán az alábbi kedvező változásokról számolhatunk be.

A horvát adóregisztráció eddigi bonyolult és költséges rendszere átalakul; a regisztráció, az adószám kikérése, és a bevallások ügyintézése elektronikusan, e-mail levélváltás útján végezhető, az előírt okiratok szkennelt változatának megküldésével.

Az egyszerűsített ügyintézés előreláthatóan március 16-ától indul, és kizárólag az időszakosan végzett, különjárati tevékenység esetén alkalmazható.

Ha Ön úgy gondolja, hogy a horvát adó bejelentési kötelezettségét szakemberre bízza, úgy

a NiT Hungary kész levenni az Ön válláról a terheket!

Kézműves rendezvények Kecskemét Főterén

2015. május 12.

A Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara idén két kézműves rendezvény megszervezésére kapott felkérést a Kecskeméti Kulturális és Konferencia Központ Fesztiválirodájától, amelyre szeretettel várják kézműves mesterek jelentkezését.

Ifjúsági Garancia Rendszer Ifjúsági Garancia munkaerő-piaci program GINOP 5.2.1-14

2015. május 5.

Tisztelt Munkáltatók!

Korábban már tájékoztattuk Önöket arról, hogy a Kormány az Európai Unióval kötött Partnerségi Megállapodásban célul tűzte ki a fiatalok foglalkoztatásának növelését és ESZA, YEI, valamint nemzeti források felhasználásával elindította a fiatalkori munkanélküliség leküzdésére irányuló új, uniós társfinanszírozású munkaerő-piaci programot, az Ifjúsági Garanciát. A program célcsoportja az Ifjúsági Garancia Rendszerbe bevont 25 év alatti, sem nem tanuló, sem nem dolgozó fiatalok. A cél az, hogy a nem foglalkoztatott fiatalok minél rövidebb időt töltsenek munkanélküliségben, illetve hogy személyre szabott segítséget kapjanak munkaerő-piaci helyzetük javításához.

Közlemény az iskolarendszeren kívüli képzésben támogatásra javasolt OKJ szerinti szakképesítésekről

2015. április 30.

A szakképzésről szóló 2011. évi CLXXXVII. törvény 81. § (3) és (4) bekezdésének megfelelően a Megyei Fejlesztési és Képzési Bizottságok az iskolarendszeren kívül megvalósuló, állam által elismert szakképesítés megszerzésére irányuló szakmai képzések vonatkozásában a felnőttképzésről szóló 2013. évi LXXVII. törvény alapján támogatható szakképesítésekre az alábbi táblázatban összefoglalt javaslatokat tették. A javaslatok a 2015. június 1-től kezdődően egy évig terjedő időszakra vonatkoznak, azonban a bizottságok jogosultak ezen időszakon belül is megváltoztatni javaslataikat.

Kézműves szappanok környezetvédelmi termékdíj-kötelezettsége

2015. április 27.

Tájékoztatom Önt, hogy 2015. április 13-án a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara képviselői a Földművelésügyi Minisztériumban részt vettek egy megbeszélésen, amelynek témája a kézműves szappanok környezetvédelmi termékdíj-kötelezettsége volt. A kormány az ősz folyamán várhatóan javaslatot tesz a hatályos Termékdíj törvény módosítására, addig az alábbi lehetőségek szerint lehet eljárni.

A kamara 142 jelöltet avatott mesterré Esztergomban

2015. április 25.

A szakképzés rendszerének módosítása emelheti a képzés színvonalát, a duális képzésben résztvevő képzőhelyek száma 8 ezerről 20 ezerre, a diákok száma 50-ről 70 ezerre növekedhet 2018-ra - mondta a szakképzésért és felnőttképzésért felelős helyettes államtitkár, dr. Odrobina László pénteken Esztergomban a Komárom-Esztergom Megyei Kereskedelmi és Iparkamara által szervezett mesteravatón.

EKÁER-rel kapcsolatos szolgáltatás

2015. április 17.

Az EKÁER bevezetésével több vállalkozás jelzett olyan problémát, hogy az interneten keresztül intézhető EKÁER szám igénylés rendkívül körülményes olyan esetekben, amikor un. „internet szolgáltatással nem lefedett” területeken működik a cég, de a fuvarozás elindításához szükséges az EKÁER szám „beszerzése” (pl. kavicsbánya egy külterületen).

A probléma megoldásához igyekeztünk olyan szolgáltatást keresni, amelyre az megoldást jelenthet. Így sikerült eljutnunk egy olyan vállalkozáshoz, amely információink szerint Magyarországon egyedüli cégként biztosít versenyképes műholdas internet szolgáltatást kétirányú adatátvitelre.

Megkeresésünkre a cég megküldte általános tájékoztatóját (amelyet csatoltan megküldünk), illetve felajánlotta, hogy az önkéntes kereskedelmi és iparkamarai tagvállalkozásoknak 10% kedvezményt biztosítanak az áraikból.

Országos fazekasmester-találkozó Naszályon

2015. április 13.

Az ország 25 ismert fazekasmesterének részvételével tartottak találkozót és kirakodóvásárt a hétvégén Naszályon, ahol vasárnap a fazekas szakmát tanuló fiatalok versenyeztek a megyei kereskedelmi és iparkamara támogatásával.

A kamara elnöke köszöntőjében elmondta, a kézműves mesterségek, mint a fazekasság is, emlékeztet arra, hogy honnan indult az emberi civilizáció, ami az internet, az okostelefonok világában már annyira idejétmúltnak tűnik, hogy nem is gondolunk rá.

„A fazekasok világában még nem vált el az ipar és a kereskedelem, a kézművesek egyszerre voltak szakmájuk művelői és saját portékáik tisztes kereskedői. Reklám helyett pedig elég volt a jó minőségű munka, amiért visszatértek a vásárlók” - tette hozzá Szerencsés László, aki Rabóczky H. Erzsébet kézműipari alelnök társágában vett részt a rendezvényen. 

Mérik a belépő hallgatók tudását a felsőoktatásban

2015. március 30.

Elkészült a felsőoktatási törvény módosításának tervezete, amelyben a többi között újraszabályoznák az intézmények vagyongazdálkodását, és lehetővé tennék az egyetemeknek a közös képzések indítását.

Beszállítói lehetőség - kerámia

2015. március 27.

Az alábbi francia üzleti megkeresést a párizsi magyar nagykövetség külgazdasági irodájától kapta, és továbbította a területi kamarák részére az MKIK.

A felhívást alapján keresnek olyan magyarországi cégeket, amelyek kerámia/porcelán áru gyártásával foglalkoznak. Az érdeklődő francia vállalat (nagykereskedelmi cég) a következő pontosítást küldte: 

Az érdeklődő francia vállalat a következő pontosítást küldte: közepes méretű kerámia üzemeket keres elsősorban, az első körben 1000 termék megmunkálására. A későbbiekben ez a mennyiség növekedhet.

A termékek „luxus” piaci értékesítésre kerülnek, ezért EU standard-l rendelkező, magas minőségben dolgozó cégek érdeklik.

A Bérügyvitel Bajnoka címért szállnak ringbe a bérszámfejtők

2015. március 27.

A harmadik alkalommal meghirdetett verseny az adótudatosság növelését és az önkéntes jogkövetés megszilárdítását is célozza. A bajnokságra április 15-ig lehet jelentkezni. 

FOGYASZTÓVÉDELMI FÓRUM 2015. - LETÖLTHETŐ AZ ELŐADÁSOK ANYAGA

2015. március 26.

Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a 2015. március 25-én kamaránknál tartott Fogyasztóvédelmi Fórum előadásainak prezentációit letöltheti a csatolt mellékletekből. 

Munkaügyi hírlevél 2015. március

2015. március 20.

A csatolt állományban megtalálható a KEM Munkaügyi Központ márciusi munkáltatói hírlevele, illetve az oroszlányi munkaügyi kirendeltség átadójának tájékoztatója.

Változás a végzős tanulók utáni normatíva igénybevételében

2015. március 20.

A gyakorlati képzéssel foglalkozó vállalkozások tanulószerződés kötésével havonta csökkenthetik szakképzési hozzájárulásukat.

Tájékoztató az élelmiszer - értékesítést kezelőszemélyzet nélkül végző automataberendezések bejelentéséről

2015. március 19.

A 2015. január  1-jétől hatályos jogszabályi rendelkezések alapján az élelmiszer-értékesítést kezelőszemélyzet nélkül végző automataberendezés (továbbiakban: automataberendezés) üzemeltetője  elektronikus úton köteles bejelenteni az adóhatósághoz az erre a célra rendszeresített nyomtatványon az értékesítés megkezdését és az automataberendezés üzemeltetésében bekövetkezett változásokat.

Kereskedelmi törvény módosításai - vasárnapi zárvatartás szabályozása

2015. március 19.

Az Országgyűlés 2017. 03. 17-én a kereskedelmi törvény alábbi  módosításait szavazta meg: 

- Azok az üzletek, amelyek kis- és nagykereskedelmi tevékenységet folytatnak azonos helyen és időben, a kiskereskedelmi szektorban történő vasárnapi munkavégzés tilalmáról szóló törvény rendelkezéseinek alkalmazása során kiskereskedelmi tevékenységet folytató üzletnek minősülnek.

- Az az üzemanyagtöltő állomás területén működő üzlet, amely nem értékesít üzemanyagot, a kiskereskedelmi szektorban történő vasárnapi munkavégzés tilalmáról szóló törvény rendelkezéseinek alkalmazása során kiskereskedelmi tevékenységet folytató üzletnek minősül.

Kiállítások Törökországban

2015. március 17.

2015. április 9-11. között kerül megrendezésre a SOLAREX elnevezésű Napenergia- és Technológia kiállítás, 2015. június 11-13. között pedig a 11. Nemzetközi újrahasznosítás, környezetvédelmi technológiák és hulladékgazdálkodási szakkiállítás Isztambulban.

Munka törvénykönyve 2015. évi változásai

2015. március 17.

1. Részmunkaidő a gyerek 5 éves koráig
A gyermeket nevelő szülőknek kedvez a változás, amely előírja a kötelező részmunkaidős foglalkoztatás lehetőségét. Eddig a gyermek 3 éves koráig kérhette a munkavállaló a munkaszerződés módosítását. Mostantól a munkáltató a munkavállaló ajánlatára

Török cég megkeresése

2015. március 16.

Az Isztambuli Magyar Főkonzulátus külgazdasági irodája ismételten megkeresést kapott egy török cégtől. A cég tájékoztató anyaga megtalálható a csatolt mellékletben.

A Tanulótartás előnyei pénzügyi szempontból - tatabányai és esztergomi helyszínen!

2015. május 25.

Tanulót tart? Még nem, de a jövőben szeretne? Ne hagyja veszni pénzét, éljen az összes lehetőséggel, amit a szakképzésből ki lehet hozni!

A Komárom-Esztergom Megyei Fejlesztési és Képzési Bizottság

MEGHÍVJA ÖNT

a következő előadásra:

 

A Tanulótartás előnyei pénzügyi szempontból”

 

Az értekezlet időpontja:                     

2015. június 03. (szerda) 900 óra       Tatabánya KEMKIK Székház (Fő tér 36.)  

ON-LINE JELENTKEZÉS - Tatabánya 

 

2015. június 03. (szerda) 1400 óra     Esztergom KEMKIK Székház (Deák Ferenc utca 14.)  

ON-LINE JELENTKEZÉS - Esztergom 

 

Előadó: Lászlóné Szép Györgyi bejegyzett igazságügyi adó és könyvszakértő

Az előadás végén konzultációra is van lehetőség az előadóval

Az előadás ingyenes, de regisztrációhoz kötött

Kérjük töltse ki az ON-LINE jelentkezési lapot 

 

Témakörök:

  • a tanulótartással (tanulószerződés, együttműködési megállapodás) kapcsolatos elszámolások, visszaigénylések körüli tisztázatlan kérdések megvitatása, 
  • a szakképzési hozzájárulás terhére, valamint az egész komplex visszaigénylési rendszer bemutatása.

Módosult a vasárnapi munkavégzés tilalmáról szóló törvény

2015. május 13.

2015. május 8-án délután megjelent a 2015. évi LVI. törvény a vasárnapi munkavégzés tilalmáról szóló 2014. évi CII. törvény módosításáról. A törvényt 2015. május 9-től kell alkalmazni.

PÁLYÁZAT – Mikro-, kis- és középvállalkozások nemzetközi versenyképességének javítása

2015. május 21.

A felhívás címe: Mikro-, kis- és középvállalkozások piaci megjelenésének támogatása. A felhívás kódszáma: GINOP-1.3.1-15. A rendelkezésre álló tervezett keretösszeg 5 Mrd forint, a támogatott támogatási kérelmek várható száma 550–600 db. A támogatási kérelmek benyújtása 2015. június 22. – 2017. június 22. között lehetséges.http://palyazat.gov.hu/doc/4463

A 25 legjobb hazai kisvendéglő között a tatabányai Vadvirág Étterem és Fogadó

2015. május 21.

A 25 legjobb hazai kisvendéglőt mutatja be a Magyar Turizmus Zrt. (MT) egyik legújabb összeállítása. A felsorolásban egy tatabányai éttermet is találunk.

Megváltozott a pályázati honlap elérhetősége

2015. május 21.

A Miniszterelnökség központi pályázati oldalának elérhetősége megváltozott.

A szűkszavú közleményben csak az új elérési útvonalat adták meg.

Gyászhír: elhunyt Maszlavér István

2015. május 14.

Gyászközlemény

Mély fájdalommal tudatjuk, hogy méltósággal viselt hosszú,

súlyos betegség után életének 62. évében elhunyt

Maszlavér István

kamaránk elnökségi tagja, Naszály község polgármestere.

Temetése 2015. május 20-án 17 órakor lesz Naszályon.

A család gyászában őszinte fájdalommal osztozunk.

dr. Szerencsés László

a KEMKIK elnöke

 

Üzleti delegáció a Milánói Világkiállítás EU-Kína Üzleti Fórumára

2015. május 12.

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara Magyar-Kínai Tagozata 2015. június 8. – június 10. között üzleti delegációt szervez a Milánói Világkiállítás keretén belül megrendezésre kerülő EU-Kína Üzleti Fórumra.

 

A delegáció tagjai számára kivételes lehetőséget jelent, hogy Kínából több mint 200 kínai üzletembert várnak az eseményre.

Forrás: Magyar Kereskedelmi és Iparkamara

Közeledik a bevallási határidő vége

2015. május 11.

2015. május 20. a személyijövedelemadó-bevallás benyújtásának és az adó megfizetésének határideje. Bár még csaknem két hét van hátra, nem érdemes az utolsó pillanatra hagyni a bevallás kitöltését és beküldését. Több éves tapasztalat, hogy a határidő közeledtével akár a többszörösére is nőhet az ügyfélszolgálatok forgalma és a telefonos tájékoztatást kérők száma.

Öt dobogós megyei helyezett a VIII. Szakma Sztár Fesztiválon

2015. április 30.

Az ország szakképző intézményeinek versenyét jelentő Szakma Sztár Fesztiválon öt megyei diák végzett dobogós helyen, a verseny fennállása óta ez a megyei szakképző intézmények legjobb eredménye - tájékoztatott a Komárom-Esztergom Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke.

Magyarország rendezi 2018-as EuroSkills versenyt

2015. április 27.

Orbán Viktor miniszterelnök erről a Szakma Sztár Fesztivál megnyitóján beszélt. Kiemelte: az, hogy Magyarország rendezi a fiatal szakemberek európai bajnokságát azt jelenti, hogy az ország a szakképzés világában is feljebb lépett egy osztályt.

 

Új, rugalmas finanszírozási lehetőségek nyílnak meg a kkv-k előtt

2015. április 27.

Új, kifejezetten a kis- és középvállalatokat (kkv) megcélzó hitelprogramot hirdetett meg „OTP Business 250 Hitelprogram” néven az OTP Business. A program keretében a vállalkozások többféle hitelkonstrukció közül választhatnak, legfeljebb 250 millió forintos keretösszegig. A csomagolóiparban tevékenykedő cégeket is megcélzó OTP Business 250 Hitelprogram újdonsága, hogy a vállalkozások egyszerre juthatnak folyószámla-, forgóeszköz- és beruházási hitelhez, miközben az egyszerűsített feltételeknek köszönhetően lényegesen gyorsabb hitelelbírálásra számíthatnak.

Újra "támad" a kamaratagok.hu átverés!

2015. április 20.

Idén ismét kapnak olyan emaileket a vállalkozások, amelyben próbálják rávenni a vállalkozókat olyan adatszolgáltatásra és ehhez kapcsolódó díjfizetésre, melyre vonatkozóan a magyar jogszabályok nem tartalmaznak kötelezettséget.

Tavaly már felhívtuk a figyelmüket erre az átverésre, a cikket itt olvashatják.

KIS- ÉS KÖZÉPVÁLLALKOZÁSOK VERSENYKÉPESSÉGÉT BEFOLYÁSOLÓ TÉNYEZŐK VIZSGÁLATA A MAGYAR - SZLOVÁK HATÁR MENTI TÉRSÉGBEN

2015. április 14.

Ön vállalkozó vagy egy vállalat menedzsmentjében dolgozik és kíváncsi piacának jellemzőire? Nyerjen egy piackutatást!

Tisztelt Hölgyem / Uram!

A vállalkozások és vállalatok számos olyan tényező által befolyásoltak, melyekre közvetlenül kevés hatással bírnak. E tényezők azonosítására és fontosságának meghatározására törekszik a KIS- ÉS KÖZÉPVÁLLALKOZÁSOK VERSENYKÉPESSÉGÉT BEFOLYÁSOLÓ TÉNYEZŐK VIZSGÁLATA A MAGYAR - SZLOVÁK HATÁR MENTI TÉRSÉGBEN címet viselő kutatás. A kutatómunka célja, hogy kutatási adatokra hivatkozva a vállalkozói környezet minőségének javítását célzó javaslatok kerülhessenek megfogalmazásra. A kutatás Szlovákiában és Magyarországon egyaránt zajlik, így a vizsgálat eredményei a két ország vállalkozói környezetének meglévő eltéréseit, ágazati sajátosságokat és a határ szerepének fontosságát is megvilágítják majd.

Adatok a felsőoktatásról és a diplomások foglalkoztatásáról

2015. április 2.

A GVI  2015/2 Kutatási Füzete, mely a  felsőoktatással és a diplomások munkaerő-piaci helyzetével foglalkozik itt érhető el.

Beszállítói lehetőség - fémipari - tartályok, bojlerek

2015. március 27.

Az alábbi francia üzleti megkeresést a párizsi magyar nagykövetség külgazdasági irodájától kapta, és továbbította a területi kamarák részére az MKIK.

A felhívást alapján keresnek olyan magyarországi cégeket, amelyek acélhengerek, tartályok, bojlerek gyártásával foglalkoznak. Az érdeklődő francia vállalat a következő pontosítást küldte: A cég az élelmiszer- és gyógyszeriparban használatos sterilizáló berendezésekkel foglalkozik. Ezekhez rozsdamentes acéltartályokat gyártatnának Mo.-n, melyek alkalmasak a magas hőmérséklet és a magas nyomás alatti használatra is.

 

Beszállítói lehetőség - fémipari - csavaráru

2015. március 27.

Az alábbi francia üzleti megkeresést a párizsi magyar nagykövetség külgazdasági irodájától kapta, és továbbította a területi kamarák részére az MKIK.

A felhívást alapján keresnek olyan magyarországi cégeket, amelyek csavaráru gyártásával foglalkoznak. Az érdeklődő francia vállalat (nagykereskedelmi cég) a következő pontosítást küldte: 200000 euró értékben vásárolnának Mo.-i gyártótól galvanizált csavarokat/csavarárut.

ELI-ALPS és az Önök cége egy TÁMOP projekt keretében

2015. március 27.

Az MTA Wigner Fizikai Kutatóközpont és a Kecskeméti Főiskola közreműködik a Szegeden épülő ELI-ALPS-hoz kapcsolódó Ágazati felkészítés a hazai ELI projekttel összefüggő képzési és K+F feladatokra című TÁMOP projekt keretében végzett felmérésben.

A kérdőív és a tájékoztató  Letölthető innen. 

Kérjük segítse munkájukat a kérdőív kitöltésével! 

Cukrász mestervizsgák Tatabányán

2015. március 23.

Kamaránk szervezésében cukrász szakmában kezdődtek mestervizsgák Tatabányán, a Stop Cukrászdában Hétfőn és kedden hat-hat jelölt készíti el vizsgamunkáját, majd a következő napokban írásbeli és szóbeli vizsgát tesznek.

Országos Városmarketing Díj

2015. március 20.

A Magyar Marketing Szövetség megalapította az Országos Városmarketing Díjat, mellyel az előző év szakmailag legjobb városmarketing kampányait, programjait kívánja elismerni a Városmarketing gyémánt védjeggyel. A legtöbb gyémántot összegyűjtött város lesz az év Marketing fővárosa, míg a legtöbb gyémántot gyűjtő megye a „Marketingaktív Megye”.

Átadták a Neuzer Kft. új fejlesztési központját

2015. március 19.

A Neuzer Kft. az Esztergomi ipari parkban átadta zöldmezős beruházásban épült fejlesztési központját. A 250 millió forint ráfordításával megvalósult létesítmény a kerékpárgyár közelében helyezkedik el.

Az átadáson részt vett Glattfelder Béla, az NGM gazdaságszabályozásért felelős államtitkára, dr. Völner Pál, a térség országgyűlési képviselője, a Komárom-Esztergom Megyei Kereskedelmi és Iparkamara részéről Dr. Szerencsés László, a kamara elnöke. Neuzer András, a kerékpárgyár fő tulajdonosa elmondta, a központ megépítéséhez az Európai Regionális Fejlesztési Alap és a Magyar Köztársaság költségvetése a KDOP-1.1.1/C-12-2012-0001 jelű pályázaton 100 millió forintos támogatást nyújtott.

Magyar Montenegrói Gazdasági Fórum és Üzletember Találkozó

2015. március 19.

Ezúton tisztelettel meghívjuk Önt a Magyar – Montenegrói Gazdasági Vegyes Bizottság üléséhez kapcsolódóan megszervezésre kerülő Magyar-montenegrói gazdasági fórum és üzletember-találkozó című rendezvényre.

A program a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara Nyugat-balkáni Tagozata, a Magyar Nemzeti Kereskedőház Zrt. és a Montenegrói Gazdasági Kamara szervezésében valósul meg. A programon a tervek szerint köszöntőt mond a vegyes bizottság magyar társelnöke, Magyar Levente gazdaságdiplomáciáért felelős államtitkár, illetve montenegrói partnere, Branimir Gvozdenović, fenntartható fejlődési és turisztikai miniszter.

Időpont:

2015. március 30., hétfő, 14:00-17:00

 

Helyszín:

Hotel President Budapest

1054 Budapest, Hold u. 3-5., Lobby terem

Konferencia a magyar-mongol gazdasági és politikai kapcsolatok alakulásáról

2015. március 19.

Konferencia a magyar-mongol gazdasági és politikai kapcsolatok alakulásáról

Időpont: 2015. április 2., 10.00-13.00 óra

Helyszín: Hotel President Budapest 1054 Budapest, Hold utca 3-5.

Jelentkezési határidő: 2015. március 31., kedd, 23:00 óra

Részletek a csatolt mellékletben.

Szabványváltozások

2015. március 17.

Tájékoztatás a 2015. februári munkavédelemhez kapcsolódó szabványváltozásokról.

Ajánlja magát: Az OTP Bank ajánlata: Új támogatott konstrukciók várják a vállalkozásokat a faktoringpiacon

2015. március 16.

Mind több magyarországi vállalkozás ismeri fel, hogy a faktoring ügyletek révén egyszerre juthat gyors és olcsó finanszírozási lehetőséghez, valamint teheti hatékonyabbá követelései behajtását. A faktoring révén biztosítás is köthető a követelésekre, amely véd a vevői nemfizetés veszteségeivel szemben. Az exportáló cégek számára lehet vonzó, hogy a faktoring ügyletekkel az árfolyam-kockázat is mérsékelhető. A faktoring termékek iránti keresletet növelheti az új, állami támogatású konstrukciók megjelenése a piacon.