Kamarai rendezvények

<< 2015 Július >>
KeSzeCsüSzoVa
  1
2
345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Pályaválasztási tanácsadás

Kötelező kamarai hozzájárulás

2015. május 20.

Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a kötelező kamarai hozzájárulás befizetési határideje

2015. március 31-én lejárt!

Az esetleges elmaradásokat a 12028003-00255243-00500000 bankszámlaszámra kérjük átutalni,

a közleményben kérjük megadni az adószámot.

Ne várjon a NAV behajtásra, ha van elmaradása sürgősen pótolja!

Információ: 34/513-027, email: ugyfelszolgalat@kemkik.hu

 

Jó tudni - Regisztrálni a vállalkozás alakulásakor kell. Kamarai hozzájárulásként évente 5 000 Ft-ot kell fizetni a székhely szerinti megyei kamarának MINDEN ÉV MÁRCIUS 31-IG! A regisztráció nem jelent kamarai tagságot. Az adatváltozásokat át kell vezetni a KAMREG adatbázison. Az önkéntes kamarai tagoknak is kötelező az éves hozzájárulás, a kamarai tagdíjba beleszámít!  A tartozásokat a NAV szedi be, ha lejár a határidő! Egyeztetés a 34/513-027-es telefonszámon lehetséges. 

 

 VÁLTOZÁSBEJELENTÉS A KAMREG FELÜLETEN

 

TUDNIVALÓK A KÖTELEZŐ KAMARAI HOZZÁJÁRULÁSRÓL

 

PUBLIKUS KERESŐ


A kamarai nyilvántartással, illetve a kamarai szolgáltatásokkal kapcsolatos bővebb információkhoz kattintson ide.

MAGYAR KÉZMŰVES REMEK 2015.

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara egyfordulós pályázatot hirdet a "MAGYAR KÉZMŰVES REMEK" elismerő cím elnyerésére.

 

A pályázat határideje: 2015. augusztus 15.

 

A részletes pályázati felhívás és jelentkezési lap a csatolmányban található.

Forrás: Magyar Kereskedelmi és Iparkamara

Felhívás Kárpátalja megsegítésére!

2015. június 18.

Tisztelt Vállalkozó!

Mint talán az Önök előtt is ismert, a napokban a Komárom-Esztergom Megyei Önkormányzat - csatlakozva a Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkárságának kezdeményezéséhez - felhívást adott ki a kárpátaljai magyarok megsegítésére. Kétszázezer nemzettársunk küzd mindennapi megélhetési gondokkal, családok ezreit foglalkoztatja a kényszerű otthonelhagyás gondolata Kárpátalján, pedig az ott élő magyarság szeretne megmaradni szülőföldjén, szeretné megtartani otthonát, túl kíván jutni a háború sújtotta Ukrajna gazdasági válságán.

A megyei önkormányzat az adománygyűjtésbe bevonta a vele együttműködési megállapodást kötött gazdasági érdekvédelmi szervezeteket, a megyei kamarákat és a vállalkozói szövetségeket.

Potápi Árpád János nemzetpolitikai államtitkár tájékoztatása szerint a támogatások közel 100 határon túli önkormányzathoz juthatnak el, az adományokat magyar, vagy részben magyar nemzetiségű lakossággal rendelkező helyiségek kapják. A segítség elsősorban idősekhez, gyermekekhez és szociálisan rászorult személyekhez jut el, a karitatív szervezetek és a történelmi egyházak bevonásával.
Az adományokat a Komárom-Esztergom Megyei Önkormányzat a 10036004-00320229-00000055 számú adakozási gyűjtőszámlájára várja, a közlemény rovatba a „Kárpátalja” szó feltüntetésével. A számlára befolyt összeget a Nemzetpolitikai Államtitkársággal egyeztetett helyre és célra használják fel.
Kamaránk társadalmi felelősségvállalásának keretében kérem Önöket, lehetőségeik szerint adományaikkal segítsék a bajba jutott kárpátaljai magyar településeket, közösségeket és családokat!
Tatabánya, 2015. június 18.
 Dr. Szerencsés László

elnök

Átadták a Komárom-Esztergom Megye Gazdaságáért Díjakat

2015. június 30.

A megyeházán pénteken átadták a Komárom-Esztergom Megye
Gazdaságáért Díjakat.

Aktuális pályázati lehetőségek - 2015. június 23. - letölthető az előadás anyaga

2015. június 26.

Az alábbiakban közreadjuk a 2015. június 23-án kamaránknál tartott  " Aktuális pályázati lehetőségek 2015. " című előadás anyagát letölthető formátumban - letölthető az előadás anyaga

Fizetési kedvezmények intézése a NAV-nál

2015. június 17.

Ha valaki nem tudja határidőben befizetni az adót, fizetési kedvezményt kérhet az szja-bevalláskor. Legfeljebb 6 havi részletfizetést lehet kérni annak, akinek fizetendő adója nem több 150 ezer forintnál. Az szja-bevallásban, a 1453-as nyomtatványon kell megjelölni a részletfizetési igényt és a vállalt részletek, tehát hónapok számát.

Mikro-, kis- és középvállalkozások termelési kapacitásainak bővítésére irányuló pályázati felhívások

2015. június 15.

Megjelentek a Mikro-, kis- és középvállalkozások termelési kapacitásainak bővítésére, illetve kapacitásbővítő beruházásainak támogatására irányuló pályázati felhívások, amelyek hazai KKV-k termelési kapacitásainak bővítését kívánják elősegíteni. Két pályázati felhívás került közzétételre a Széchenyi 2020 honlapon. A GINOP-1.2.1-15 azonosítószámú felhívás keretében a konvergencia régiókban működő, kiemelt iparágakban fejleszteni kívánó hazai KKV-k termelési kapacitásainak bővítésére nyílik lehetőség, míg a GINOP-1.2.2-15 azonosítószámú pályázati kiírás elsődleges célja a KKV-k fejlődésének, gazdaságban betöltött szerepének, piaci pozíciójának erősítése, munkahelyek megtartását eredményező beruházások támogatása, a területi különbségek csökkentése, a térségi felzárkóztatás és a helyi gazdaság megerősítése.

Trade Mission részvételi lehetőségek Vietnamban az EU-Vietnam Business Network szervezésében

2015. június 12.

Ezúton szeretnénk tájékoztatni az érdeklődőket, hogy az EU-Vietnam Business Network (EVBN) szervezésében ősszel két Trade Mission megszervezésére kerül sor, valamint két webináriumot is tartanak.

Forrás: Magyar Kereskedelmi és Iparkamara

Gázos mestervizsga felkészítő tanfolyam a Dunagáznál!

2015. június 11.

A DUNAGÁZ Zrt. mestervizsga felkészítő tanfolyamot indít GÁZFOGYASZTÓBERENDEZÉS- ÉS CSŐHÁLÓZAT-SZERELŐ GÁZ- ÉS TÜZELÉSTECHNIKAI MŰSZERÉSZ szakmákból.

 

Kezdés időpontja:          2015. június 19.

Vizsga időpontja:            2015. július 27-28.

 

További információ: Eggenhofer Judit 30/279-12-85 eggenhofer@dunagaz.hu

Várjuk mielőbbi jelentkezését!

Magyar-Bolgár-Ukrán üzletember találkozó 2015. junius 23.

2015. június 9.

A „ Keleti nyitás” továbbfejlesztése érdekben, magyar vállalkozók köre  Magyar-Bolgár-Ukrán üzletember találkozót szervez 2015. június 23-án (kedd). A rendezvény meghívóját és a részvételi nyilakozatot a csatolt melléklet tartalmazza.

Magyar-Afrikai Innovációs és Üzleti Konferencia

2015. június 5.

Június 17-18-án a MOM Parkban Magyar-Afrikai Innovációs és Üzleti Konferencia kerül megrendezésre, melynek célja, hogy összehozza Budapesten a magyar és afrikai üzletembereket, lehetőséget biztosítva a személyes tárgyalásra és a kapcsolatok további mélyítésére is. A rendezvényre több mint 100 magyar és közel 50 afrikai üzletembert várunk, akiknek többféle módon biztosítjuk az információszerzés és az üzleti kapcsolatépítés közvetlen és személyes lehetőségeit.

 A szervező az Afrikáért Alapítvány elnöke, France Mutombo, aki a magyar vállalkozók afrikai piacnyitásának elősegítéséhez több helyről kormányzati támogatást is nyert.

Pályázati felhívás kedvezményes árú üdülésre

2015. június 5.

A pályázat célja:
A Társadalmi szervezetek és munkaadók számára olyan kedvezményes árú üdülési szolgáltatás igénybevételének lehetősége, mellyel költséghatékonyan tudnak hozzájárulni a tagságuk és a munkavállalóik pihenéséhez, kikapcsolódásához.

Részletek a csatolt mellékletben.

Átalakulnak a szakképző iskolák

2015. május 27.

Átalakulnak a 2016/17-es tanévtől a szakképző iskolák: a szakközépiskolák szakgimnáziumok, a szakiskolák pedig szakközépiskolák lesznek. Ingyenessé válik a második szakképesítés megszerzése. A többi között ezt tartalmazza az Országgyűlés által szerdán elfogadott, a szakképzésről, a felnőttképzésről és az azokkal összefüggő tárgyú törvények módosításáról szóló javaslat.

Tovább a cikkhez....

Még rugalmasabb feltételekkel várja a vállalkozásokat az NHP

2015. május 26.

A hosszabb megvalósítási idejű beruházásokat végrehajtó vállalkozások is egyszerűbben juthatnak forráshoz a Növekedési Hitelprogram (NHP) keretében a Magyar Nemzeti Bank által meghirdetett program feltételeinek legutóbbi módosítása eredményeképpen. Ennek értelmében a kedvezményes hitelt felvenni kívánó vállalkozásoknak az erre vonatkozó szerződéseket ugyan az idei év végéig bezárólag meg kell kötni, egyes hitelcélok esetén 2016 végére módosult a hitelrészek lehívására rendelkezésre álló határidő. Az építőipar élénkítése érdekében a program keretében finanszírozhatóvá válik a bérbeadási vagy értékesítési célú energiatakarékos lakóingatlanok építése is.

PÁLYÁZAT – Mikro-, kis- és középvállalkozások nemzetközi versenyképességének javítása

2015. május 21.

A felhívás címe: Mikro-, kis- és középvállalkozások piaci megjelenésének támogatása. A felhívás kódszáma: GINOP-1.3.1-15. A rendelkezésre álló tervezett keretösszeg 5 Mrd forint, a támogatott támogatási kérelmek várható száma 550–600 db. A támogatási kérelmek benyújtása 2015. június 22. – 2017. június 22. között lehetséges.http://palyazat.gov.hu/doc/4463

A 25 legjobb hazai kisvendéglő között a tatabányai Vadvirág Étterem és Fogadó

2015. május 21.

A 25 legjobb hazai kisvendéglőt mutatja be a Magyar Turizmus Zrt. (MT) egyik legújabb összeállítása. A felsorolásban egy tatabányai éttermet is találunk.

Megváltozott a pályázati honlap elérhetősége

2015. május 21.

A Miniszterelnökség központi pályázati oldalának elérhetősége megváltozott.

A szűkszavú közleményben csak az új elérési útvonalat adták meg.

Gyászhír: elhunyt Maszlavér István

2015. május 14.

Gyászközlemény

Mély fájdalommal tudatjuk, hogy méltósággal viselt hosszú,

súlyos betegség után életének 62. évében elhunyt

Maszlavér István

kamaránk elnökségi tagja, Naszály község polgármestere.

Temetése 2015. május 20-án 17 órakor lesz Naszályon.

A család gyászában őszinte fájdalommal osztozunk.

dr. Szerencsés László

a KEMKIK elnöke

 

Adóregisztráció és adóbevallás Horvátországban

2015. május 13.

A NIT Hungary tájékoztatója autóbuszos személyszállítók részére

A NiT Hungary a horvát adóhatósággal tárgyalt; egyszerűsített eljárás a Horvátországban különjárati tevékenységet végző autóbuszos személyszállítók számára. 

Tájékoztatjuk autóbuszos személyszállító tagjainkat, hogy a NiT Hungary a különjárati autóbuszos személyszállítást végző vállalkozások adóregisztrációs és adóbevallási kötelezettségével kapcsolatban tárgyalásokat folytatott a horvát adóhatósággal, melynek kapcsán az alábbi kedvező változásokról számolhatunk be.

A horvát adóregisztráció eddigi bonyolult és költséges rendszere átalakul; a regisztráció, az adószám kikérése, és a bevallások ügyintézése elektronikusan, e-mail levélváltás útján végezhető, az előírt okiratok szkennelt változatának megküldésével.

Az egyszerűsített ügyintézés előreláthatóan március 16-ától indul, és kizárólag az időszakosan végzett, különjárati tevékenység esetén alkalmazható.

Ha Ön úgy gondolja, hogy a horvát adó bejelentési kötelezettségét szakemberre bízza, úgy

a NiT Hungary kész levenni az Ön válláról a terheket!

Kézműves rendezvények Kecskemét Főterén

2015. május 12.

A Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara idén két kézműves rendezvény megszervezésére kapott felkérést a Kecskeméti Kulturális és Konferencia Központ Fesztiválirodájától, amelyre szeretettel várják kézműves mesterek jelentkezését.

Ifjúsági Garancia Rendszer Ifjúsági Garancia munkaerő-piaci program GINOP 5.2.1-14

2015. május 5.

Tisztelt Munkáltatók!

Korábban már tájékoztattuk Önöket arról, hogy a Kormány az Európai Unióval kötött Partnerségi Megállapodásban célul tűzte ki a fiatalok foglalkoztatásának növelését és ESZA, YEI, valamint nemzeti források felhasználásával elindította a fiatalkori munkanélküliség leküzdésére irányuló új, uniós társfinanszírozású munkaerő-piaci programot, az Ifjúsági Garanciát. A program célcsoportja az Ifjúsági Garancia Rendszerbe bevont 25 év alatti, sem nem tanuló, sem nem dolgozó fiatalok. A cél az, hogy a nem foglalkoztatott fiatalok minél rövidebb időt töltsenek munkanélküliségben, illetve hogy személyre szabott segítséget kapjanak munkaerő-piaci helyzetük javításához.

Közlemény az iskolarendszeren kívüli képzésben támogatásra javasolt OKJ szerinti szakképesítésekről

2015. április 30.

A szakképzésről szóló 2011. évi CLXXXVII. törvény 81. § (3) és (4) bekezdésének megfelelően a Megyei Fejlesztési és Képzési Bizottságok az iskolarendszeren kívül megvalósuló, állam által elismert szakképesítés megszerzésére irányuló szakmai képzések vonatkozásában a felnőttképzésről szóló 2013. évi LXXVII. törvény alapján támogatható szakképesítésekre az alábbi táblázatban összefoglalt javaslatokat tették. A javaslatok a 2015. június 1-től kezdődően egy évig terjedő időszakra vonatkoznak, azonban a bizottságok jogosultak ezen időszakon belül is megváltoztatni javaslataikat.

Kézműves szappanok környezetvédelmi termékdíj-kötelezettsége

2015. április 27.

Tájékoztatom Önt, hogy 2015. április 13-án a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara képviselői a Földművelésügyi Minisztériumban részt vettek egy megbeszélésen, amelynek témája a kézműves szappanok környezetvédelmi termékdíj-kötelezettsége volt. A kormány az ősz folyamán várhatóan javaslatot tesz a hatályos Termékdíj törvény módosítására, addig az alábbi lehetőségek szerint lehet eljárni.

A kamara 142 jelöltet avatott mesterré Esztergomban

2015. április 25.

A szakképzés rendszerének módosítása emelheti a képzés színvonalát, a duális képzésben résztvevő képzőhelyek száma 8 ezerről 20 ezerre, a diákok száma 50-ről 70 ezerre növekedhet 2018-ra - mondta a szakképzésért és felnőttképzésért felelős helyettes államtitkár, dr. Odrobina László pénteken Esztergomban a Komárom-Esztergom Megyei Kereskedelmi és Iparkamara által szervezett mesteravatón.

EKÁER-rel kapcsolatos szolgáltatás

2015. április 17.

Az EKÁER bevezetésével több vállalkozás jelzett olyan problémát, hogy az interneten keresztül intézhető EKÁER szám igénylés rendkívül körülményes olyan esetekben, amikor un. „internet szolgáltatással nem lefedett” területeken működik a cég, de a fuvarozás elindításához szükséges az EKÁER szám „beszerzése” (pl. kavicsbánya egy külterületen).

A probléma megoldásához igyekeztünk olyan szolgáltatást keresni, amelyre az megoldást jelenthet. Így sikerült eljutnunk egy olyan vállalkozáshoz, amely információink szerint Magyarországon egyedüli cégként biztosít versenyképes műholdas internet szolgáltatást kétirányú adatátvitelre.

Megkeresésünkre a cég megküldte általános tájékoztatóját (amelyet csatoltan megküldünk), illetve felajánlotta, hogy az önkéntes kereskedelmi és iparkamarai tagvállalkozásoknak 10% kedvezményt biztosítanak az áraikból.

Országos fazekasmester-találkozó Naszályon

2015. április 13.

Az ország 25 ismert fazekasmesterének részvételével tartottak találkozót és kirakodóvásárt a hétvégén Naszályon, ahol vasárnap a fazekas szakmát tanuló fiatalok versenyeztek a megyei kereskedelmi és iparkamara támogatásával.

A kamara elnöke köszöntőjében elmondta, a kézműves mesterségek, mint a fazekasság is, emlékeztet arra, hogy honnan indult az emberi civilizáció, ami az internet, az okostelefonok világában már annyira idejétmúltnak tűnik, hogy nem is gondolunk rá.

„A fazekasok világában még nem vált el az ipar és a kereskedelem, a kézművesek egyszerre voltak szakmájuk művelői és saját portékáik tisztes kereskedői. Reklám helyett pedig elég volt a jó minőségű munka, amiért visszatértek a vásárlók” - tette hozzá Szerencsés László, aki Rabóczky H. Erzsébet kézműipari alelnök társágában vett részt a rendezvényen. 

Adósarok - KATA, KIVA

2015. június 18.

A Nemzeti Adó és Vámhivatal a kisadózó vállalkozások tételes adója (KATA) és a kisvállalati adó (KIVA) lehetséges adóalanyai részére figyelemfelkeltő anyagot készített annak érdekében, hogy az adózók jobban megismerhessék a jogszabályokat, tájékoztatást adjanak ezen adózási módok választásához, ezzel is elősegítve a kötelezettségeik betartását.

A két adónem összefoglaló anyagát csatolt mellékleteink tartalmazzák.

A szakképzési hozzájárulás felhasználása - letölthető az előadás anyaga

2015. június 17.

Az alábbiakban közreadjuk a 2015. június 3-án kamaránknál tartott "A tanulótartás előnyei pénzügyi szempontból" című előadás anyagát letölthető formátumban. 

Üzeltbiztonsági hírlevél

2015. június 29.

Mellékletben letölthető A Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztály Bűnmegelőzési Alosztályának   Üzletbiztonsági hírlevele. Fontos információk találhatóak benne  az üzletek tulajdonosainak, és az üzletekben dolgozóknak is!

A Nemzeti Klímavédelmi Hatóság megkeresése jogszabályváltozásról!

2015. június 19.

Az alábbiakban közreadjuk a Nemzeti Klímavédelmi Hatóság megkeresését „a fluortartalmú üvegházhatású gázokkal és az ózonréteget lebontó anyagokkal kapcsolatos tevékenységek végzésének feltételeiről szóló 14/2015. (II. 10.) Korm. rendelet hatályba lépéséről és az abban foglalt kötelezettségekről”.

Segítő családtag fogalma - vasárnapi munkavégzés

2015. június 15.

A vasárnapi munkavégzés tilalmáról szóló 2014. évi CII. törvényben megjelent a segítő családtag fogalma, amelynek  értelmezése  és  alkalmazása  kérdéseket  vetett  fel.A segítő családtagokkal kapcsolatos, az NGM-től kapott jogértelmezést, az alábbiakban idézzük:

Dolgos vakáció

2015. június 15.

Rengeteg diák vállal munkát a nyáron, de talán nem tudja mindenki, hogy a közteherviselés szempontjából a dolgos diákok már felnőttnek számítanak. Bejelentésükre, adózásukra ugyanolyan szabályok vonatkoznak, mint más munkavállalók esetében.

IBM IGEM 2015 a MATRADE szervezésében

2015. június 12.

Ezúton szeretnénk tájékoztatni Önöket, hogy hamarosan megrendezésre kerül az IBM IGEM 2015-os MATRADE által szervezett és támogatott program.

Forrás: Magyar Kereskedelmi és Iparkamara

Házon kívül – a szabadság kiadásának szabályai

2015. június 10.

Lassan hivatalosan is beköszönt a nyár, a dolgozók elkezdik tervezni az éves nyaralásukat, lázasan számolgatják hány nap szabadság jár nekik, hogy biztosítani tudják pihenésüket. Ugyanilyen elánnal készítik a nyári beosztásokat a munkáltatók is, hogy üzleti menetük ne érezze meg a nyári szabadságolásokat valamint azért, hogy üzletvitelük éves szinten a lehető legoptimálisabb legyen. De mik is pontosan a szabadság kiadásának a szabályai? Az alábbiakban részletezzük.

Üzleti delegáció Cseljabinszkba, 2015. július 13-17.

2015. június 9.

Az Oroszországgal szemben bevezetett gazdasági korlátozó intézkedések és az orosz válaszlépések okozta hatások enyhítésére az orosz vezetés importhelyettesítési kormányprogramot dolgozott ki. A program elsősorban a kereskedelmi megszorítások által sújtott szektorokat érinti. Az orosz élelmiszeripar az önellátásra törekszik és keresi az ahhoz kapcsolódó fejlesztésekhez a potenciális partnereket.

NFH felkérés kutatásban való közreműködésre

2015. június 5.

A Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság (NFH) TÁMOP-6.1.6-14/1-2015-0001 azonosító számú projektjének megvalósítója, az OKT-FULL Tanácsadó Kft megbízásából keressük Önt. A projekt kapcsán a fogyasztói egészségtudatosság felmérése céljából készítünk egy országos kiterjedésű online kérdőíves kutatást vállalkozások, civil szervezetek és fiatal, 14-18 éves fogyasztók közreműködésével, segítségével. Kérjük, hogy támogasson Ön is minket a munkánkban és töltse ki az alábbi linken található rövid, maximum öt percet igénybe vevő kérdőívet, mely anonim és önkéntes is. http://unipoll.hu/Survey.aspx?surveyid=84827019&lng=hu-HU

Meghívó_Üzleti delegáció Tajvanra_2015. szeptember 13-19.

2015. május 29.

Parragh László, az MKIK elnökének vezetésével 2015. szeptember 13-19. között üzleti delegációt szerveznek Tajpejbe, a Tajvani-Magyar Üzleti Tanács 9. ülésére.

A delegáció tagjai a Chinese International Economic Cooperation Association (CIECA) által szervezett gazdasági fórumon és üzletember-találkozón vesznek részt.

A fórum és az üzletember-találkozó nyelve az angol lesz, magyar tolmácsolást nem tudnak biztosítani.

Részletek a csatolt mellékletben.

Kamarai üzleti delegáció Tajvanra

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara Parragh László vezetésével 2015. szeptember 13 – 19. között üzleti delegációt szervez Tajpejbe, a Tajvani-Magyar Üzleti Tanács 9. ülésére.

 

A delegáció tagjai a Chinese International Economic Cooperation Association (CIECA) által szervezett gazdasági fórumon és üzletember-találkozón vesznek részt. 

Forrás: Magyar Kereskedelmi és Iparkamara

Ifjúsági Garancia Rendszer Ifjúsági Garancia munkaerő-piaci program GINOP 5.2.1-14

Az Ifjúság Garancia Rendszerben megvalósuló GINOP 5.2.1-14 kódjelű programban a célcsoport számára lehetőség nyílik támogatott foglalkoztatás keretében történő elhelyezkedésre.

A behajtási költségátalány polgári jogi és adójogi (illetve számviteli) megítélése

2015. május 21.

A Polgári Törvénykönyvről szóló 2013. évi V. törvény 6:155. § (2) bekezdése értelmében, ha vállalkozások közötti szerződés esetén a kötelezett fizetési késedelembe esik, köteles a jogosultnak a követelése behajtásával kapcsolatos költségei fedezésére negyven eurónak a Magyar Nemzeti Bank késedelmi kamatfizetési kötelezettség kezdőnapján érvényes hivatalos deviza-középárfolyama alapján meghatározott forintösszeget megfizetni.

Hol kötelező tűzvédelmi szakembert foglalkoztatni?

2015. május 21.

Kötelező tűzvédelmi szakembert foglalkoztatniuk többi között az iskoláknak, óvodáknak, idősotthonoknak, szállodáknak, irodaházaknak, illetve ipari és mezőgazdasági tevékenységet végző, több mint 100 főt foglalkoztató cégeknek a 9/2015. (III. 25.) Belügyminisztériumi rendelet értelmében.

A legolcsóbb ösztönzés: az irodai növény

2015. május 21.

Nem kell drága motivációs programokhoz folyamodni, ha jobb teljesítményre akarjuk serkenteni a dolgozókat. Mint kiderült, az is nagyban javítja a munkahelyi morált, ha növényeket helyezünk el az irodában.

Módosult a vasárnapi munkavégzés tilalmáról szóló törvény

2015. május 13.

2015. május 8-án délután megjelent a 2015. évi LVI. törvény a vasárnapi munkavégzés tilalmáról szóló 2014. évi CII. törvény módosításáról. A törvényt 2015. május 9-től kell alkalmazni.

Üzleti delegáció a Milánói Világkiállítás EU-Kína Üzleti Fórumára

2015. május 12.

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara Magyar-Kínai Tagozata 2015. június 8. – június 10. között üzleti delegációt szervez a Milánói Világkiállítás keretén belül megrendezésre kerülő EU-Kína Üzleti Fórumra.

 

A delegáció tagjai számára kivételes lehetőséget jelent, hogy Kínából több mint 200 kínai üzletembert várnak az eseményre.

Forrás: Magyar Kereskedelmi és Iparkamara

Közeledik a bevallási határidő vége

2015. május 11.

2015. május 20. a személyijövedelemadó-bevallás benyújtásának és az adó megfizetésének határideje. Bár még csaknem két hét van hátra, nem érdemes az utolsó pillanatra hagyni a bevallás kitöltését és beküldését. Több éves tapasztalat, hogy a határidő közeledtével akár a többszörösére is nőhet az ügyfélszolgálatok forgalma és a telefonos tájékoztatást kérők száma.

Öt dobogós megyei helyezett a VIII. Szakma Sztár Fesztiválon

2015. április 30.

Az ország szakképző intézményeinek versenyét jelentő Szakma Sztár Fesztiválon öt megyei diák végzett dobogós helyen, a verseny fennállása óta ez a megyei szakképző intézmények legjobb eredménye - tájékoztatott a Komárom-Esztergom Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke.

Magyarország rendezi 2018-as EuroSkills versenyt

2015. április 27.

Orbán Viktor miniszterelnök erről a Szakma Sztár Fesztivál megnyitóján beszélt. Kiemelte: az, hogy Magyarország rendezi a fiatal szakemberek európai bajnokságát azt jelenti, hogy az ország a szakképzés világában is feljebb lépett egy osztályt.

 

Új, rugalmas finanszírozási lehetőségek nyílnak meg a kkv-k előtt

2015. április 27.

Új, kifejezetten a kis- és középvállalatokat (kkv) megcélzó hitelprogramot hirdetett meg „OTP Business 250 Hitelprogram” néven az OTP Business. A program keretében a vállalkozások többféle hitelkonstrukció közül választhatnak, legfeljebb 250 millió forintos keretösszegig. A csomagolóiparban tevékenykedő cégeket is megcélzó OTP Business 250 Hitelprogram újdonsága, hogy a vállalkozások egyszerre juthatnak folyószámla-, forgóeszköz- és beruházási hitelhez, miközben az egyszerűsített feltételeknek köszönhetően lényegesen gyorsabb hitelelbírálásra számíthatnak.

Újra "támad" a kamaratagok.hu átverés!

2015. április 20.

Idén ismét kapnak olyan emaileket a vállalkozások, amelyben próbálják rávenni a vállalkozókat olyan adatszolgáltatásra és ehhez kapcsolódó díjfizetésre, melyre vonatkozóan a magyar jogszabályok nem tartalmaznak kötelezettséget.

Tavaly már felhívtuk a figyelmüket erre az átverésre, a cikket itt olvashatják.

KIS- ÉS KÖZÉPVÁLLALKOZÁSOK VERSENYKÉPESSÉGÉT BEFOLYÁSOLÓ TÉNYEZŐK VIZSGÁLATA A MAGYAR - SZLOVÁK HATÁR MENTI TÉRSÉGBEN

2015. április 14.

Ön vállalkozó vagy egy vállalat menedzsmentjében dolgozik és kíváncsi piacának jellemzőire? Nyerjen egy piackutatást!

Tisztelt Hölgyem / Uram!

A vállalkozások és vállalatok számos olyan tényező által befolyásoltak, melyekre közvetlenül kevés hatással bírnak. E tényezők azonosítására és fontosságának meghatározására törekszik a KIS- ÉS KÖZÉPVÁLLALKOZÁSOK VERSENYKÉPESSÉGÉT BEFOLYÁSOLÓ TÉNYEZŐK VIZSGÁLATA A MAGYAR - SZLOVÁK HATÁR MENTI TÉRSÉGBEN címet viselő kutatás. A kutatómunka célja, hogy kutatási adatokra hivatkozva a vállalkozói környezet minőségének javítását célzó javaslatok kerülhessenek megfogalmazásra. A kutatás Szlovákiában és Magyarországon egyaránt zajlik, így a vizsgálat eredményei a két ország vállalkozói környezetének meglévő eltéréseit, ágazati sajátosságokat és a határ szerepének fontosságát is megvilágítják majd.