Üdvözöljük a

Komárom-Esztergom Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Kamarai rendezvények

<< 2016 December >>
KeSzeCsüSzoVa
   1234
5
67891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 

Megyei Fejlesztési és Képzési Bizottság

Pályaválasztási tanácsadás

AZ ONLINE PÉNZTÁRGÉPEK HASZNÁLATÁNAK KITERJESZTÉSÉVEL ÉS AZ EGYSZERŰSÍTETT ADÓZÁSI FORMÁKKAL KAPCSOLATOS JOGSZABÁLYI VÁLTOZÁSOK 2016. december 15.

2016. december 2.

MEGHÍVÓ

 A Komárom-Esztergom Megyei Kereskedelmi és Iparkamara tisztelettel meghívja Önt

„ AZ ONLINE PÉNZTÁRGÉPEK HASZNÁLATÁNAK KITERJESZTÉSÉVEL ÉS AZ EGYSZERŰSÍTETT ADÓZÁSI FORMÁKKAL KAPCSOLATOS JOGSZABÁLYI VÁLTOZÁSOK ”

című rendezvényére.

 

IDŐPONT:    2016. december 15. csütörtök  10.00 óra      

HELYSZÍN:  KEMKIK székház (Tatabánya, Fő tér 36.)              

ON-LINE JELENTKEZÉS

KÖNYVELŐK KLUBJA BEJEGYZÉSI KÉRELEM 2017.

2016. november 29.

BEJEGYZÉSI KÉRELEM

„KÖNYVELŐK KLUBJA”

2017.

 

ÉVENTE MEGÚJÍTANDÓ KÉRELEM!

2016. december 31. után már nincs mód a bejegyzésre és a kedvezményes szolgáltatás igénybevételére!

Részletek a csatolt mellékletben! 

Mestereket avatott a kamara

2016. november 26.

Mesteravatót tartott pénteken Esztergomban a Komárom-Esztergom Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, a Szent Adalbert Központban rendezett ünnepségen 18 szakma képviselőjeként 106 mester vette át oklevelét a régi céhes hagyományok szerint rendezett ünnepségen.

Közel a segítség – országos konferenciasorozat

2016. november 23.

A Széchenyi Programiroda Nonprofit Kft. tisztelettel meghívja Önt a 2016. november 28-án 10:00 órakor Tatabányán szervezett „Közel a segítség” – országos konferenciára.

Konferenciasorozatunk célja elősegíteni a 2014-2020-as operatív programok hatékony és eredményes megvalósítását, megbízható szakmai segítséget nyújtani a támogatást igénylőknek és a kedvezményezetteknek egyaránt.

Az eseményen való részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Részvételi szándékát, kérjük, jelezze a http://www.szpi.hu/esemeny-regisztracio oldalon.

 

FELHÍVÁS Munkavédelemmel foglalkozó vállalkozások számára

2016. november 7.

A Komárom-Esztergom Megyei Kereskedelmi és Iparkamara áttekintette a Munkavédelmi Hatóság beszámolóját, mely szerint a munkabalesetek megyék szerinti alakulását tekintve 2015-ben az 1 000 főre jutó munkabaleseti ráta Komárom-Esztergom megyében (7,1) volt a legmagasabb. 

Kamaránk - annak érdekében, hogy a munkabaleseti ráta a jövőben kedvezőbben alakuljon - lehetőséget kíván adni a megyei munkavédelemmel foglalkozó vállalkozásoknak, szakembereknek, hogy a kamarai honlapon egy közös adatbázisban megjelenhessenek.

Az adatbázis feltöltéséhez a következő adatok megadására van lehetőség:

- Cégnév/vállalkozás megnevezése

- Képviselő neve

- Tevékenységi kör meghatározása (pl. tűzvédelem, munkavédelem, stb.) 

- Telefonszám

- Email cím

- Weboldal

Az adatbázis közzétételével szeretnénk a vállalkozások figyelmébe ajánlani azokat a cégeket, vállalkozókat, akikhez segítségért fordulhatnak a munkabaleseteket megelőzése érdekében.

Amennyiben élni szeretne ezzel a lehetőséggel, kérem jelezze az info@kemkik.hu e-mail címre a fenti adatok megadásával.  

Üdvözlettel:

KEMKIK

Emlékplakettel tüntették ki Nemes Andrásnét

2016. október 28.

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöksége a kereskedelem és a kamarai mozgalom területén végzett több éves kimagasló, példamutató tevékenységéért emlékplakettel tüntette ki Nemes Andrásnét, a HUNGARO-LEN Fonalgyártó és Szolgáltató Kft. volt ügyvezető igazgatóját, a Komárom-Esztergom Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Ellenőrző Bizottságának volt elnökét. A kitüntetést Kövér László, az Országgyűlés elnöke és Parragh László, a kamara elnöke adta át a Parlamentben.

Modern Vállalkozások Programja - Vállalkozz digitálisan! - Információs Nap Komárom

2016. október 25.

Engedje meg, hogy ezúton meghívjuk a Modern Vállalkozások Programja – Vállalkozz digitálisan! projekt információs napjára.

 

A rendezvény helyszíne: Arany 17 Rendezvényközpont     Komárom,  Arany J. u. 17.

Időpontja: 2016. november 10.  10 óra

Regisztráció: 9 órától

Első előadás kezdete: 10 órától

Részletes program és jelentkezés a www.vallalkozzdigitalisan.hu oldalon.

Vegyen részt Ön is a Modern Vállalkozások Programja – Vállalkozz digitálisan! projekt információs napján!

A rendezvény díjmentes, azonban regisztrációhoz kötött.Kérjük, minél hamarabb regisztráljon, mivel a helyszín befogadóképességének elérésekor a regisztráció lezárul!

REGISZTRÁLOK A RENDEZVÉNYRE!

Többcélú logisztikai központ várja a magyar cégeket is Szlovéniában

A határon átnyúló együttműködés keretében a közvetlenül az olasz határnál fekvő Šempeter-Vrtojba, és olasz oldalról Goricia város együttműködésében egy többcélú logisztikai telep került kialakításra, amely egyelőre kihasználatlan potenciál

Forrás: Zala Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

Építészfórum a kamarában

2016. november 24.

A KEMKIK az  Építész és Mérnök Kamara közös fórumot szervezett csütörtökön a KEMKIK tatabányai székházában az építőipart érintő jogszabályi változásokról és a Teljesítési Szakértői Szerv igénybevételének lehetőségeiről.

Az uniós költségvetés a gazdaságélénkítésre és a menekültügyi válság kezelésére összpontosít

2016. november 22.

Az uniós intézmények november 17-én megállapodásra jutottak az Európai Unió 2017. évi költségvetéséről. A Bizottság által az év során korábban előterjesztett javaslattal összhangban az EU 2017-ben többet fog költeni Európa versenyképességének és biztonságának fokozására. Szintén több forrás áll majd rendelkezésre a menekültek befogadásának és beilleszkedésének támogatására, valamint a migráció kiváltó okainak kezelésére a származási és tranzitországokban.

A teljes cikket itt olvashatja el »

Praktiker nagyvásárlói program

2016. november 18.

A Praktiker áruház szeretné ismertebbé tenni nagyvásárlói programaját önkormányzatok, cégek, vállalkozások, intézmények, alapítványok körében. Lehetőség van házfelújításhoz szükséges építőanyagok kedvezményes megvásárlására, iroda felújításoknál, lakberendezésnél szükséges eszközök, tárgyak jó minőségű vásárlási lehetőségére.

Vállalkozói és Pedagógiai ismeretek tananyagok mestervizsgázóknak

2016. november 16.

A prezentációk letölthetők a csatolt mellékletből.  (Jelszóval elérhető) 

20 fő felett kötelező a munkavédelmi képviselő választása

2016. november 11.

A Munkavédelmi törvény módosítása értelmében már a 20 főnél több munkavállalót foglalkoztató vállalatoknak is kötelező munkavédelmi képviselőt választani.

Tragikus hirtelenséggel elhunyt dr. Bene Magdolna

2016. november 2.

Tragikus hirtelenséggel elhunyt Dr. Bene Magdolna, Tatabánya Megyei Jogú Város korábbi címzetes főjegyzője, a Komárom-Esztergom Megyei Békéltető Testület tagja.

A család fájdalmában őszinte szívvel osztozik a KEMKIK elnöksége, dolgozói és a Békéltető Testület tagjai.

A Magyar Közlöny 164. számában megjelent a Kormány 317/2016. (X. 25.) Korm. rendelete a 2017/2018. tanévre vonatkozó szakmaszerkezeti döntésről és a 2017/2018. tanévben a Szabóky Adolf Szakképzési Ösztöndíjra jogosító szakképesítésekről.

2016. október 27.

A Magyar Közlöny 164. számában megjelent a Kormány 317/2016. (X. 25.) Korm. rendelete a 2017/2018. tanévre vonatkozó szakmaszerkezeti döntésről és a 2017/2018. tanévben a Szabóky Adolf Szakképzési Ösztöndíjra jogosító szakképesítésekről.

A teljes közlöny itt tekinthető meg:http://www.kozlonyok.hu/nkonline/MKPDF/hiteles/MK16164.pdf

Szlovák-magyar üzletember találkozó a kamaránál

2016. október 26.

A Komárom-Esztergom Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, és a Magyar Kereskedőház Közép-európai Kereskedelemfejlesztési Hálózata fórumot tartott szerdán a kamara tatabányai székházában. A rendezvényen többek között bemutatták a kereskedőház három szlovákiai irodájának munkáját, valamint a két ország vállalkozói bővíthették üzleti kapcsolataikat.

A kormány az újonnan kötelezetteknek támogatást ad a pénztárgépeik beszerzéséhez

2016. október 18.

Mától véleményezhető az NGM pénztárgép támogatásáról szóló rendelettervezete, amely a 2017. január 1-jétől újonnan kötelezett vállalakozásoknak 50 ezer forintot biztosít a gépek beszerzéséhez. Az állami támogatás az átszemélyesítésre alkalmas, modernizált pénztárgép után vehető igénybe. Ezek az új kasszák lényegesen több funkcióval bírnak, így például már eladhatóak vagy bérbeadhatóak.

Egyszerűsített EKÁER adattartamú bejelentés a "tisztességes vállalkozóknak"

2016. október 15.

2016. október 13-án lépett hatályba az a jogszabály módosítás, amely lehetővé teszi, hogy az engedélyezett gazdálkodó egyszerűsített adattartamú bejelentést tegyen. Ez a gyakorlatban jelentős könnyebbséget jelent, hiszen a feladó és a címzett adatain kívül csak a rendszámot kell megadni az EKÁER szám igénylésekor.

Megjelent a Munkavédelmi Hatóság beszámolója

2016. október 7.

A gazdaság fellendülése miatt ismét több a munkahelyi baleset, ráadásul becslések szerint legalább annyit be sem jelentenek, mint amennyit igen. A legnagyobb kockázatnak a Komárom-Esztergom megyében dolgozó 35-44 éves építőipari alkalmazottak vannak kitéve.

Forrás

Beruházási lehetőségek Dél-Afrikában

2016. október 4.

Mint már korábban beszámoltunk róla, kamaránknál tett látogatást a Dél-Afrikai Köztársaság Nagykövete, Johann Marx úr. Látogatásának célja, hogy felhívja a figyelmet a Dél-afrikai üzleti lehetőségekre.  

A nagykövet felhívta kamaránk figyelmét arra, hogy Dél-Afrika szívesen várna az országban befektető magyar vállalkozásokat, elsősorban a vízgazdálkodás, az út- és vasútépítés, illetve a megújuló forrásokból származó energia-termelés területén.

Amennyiben Ön érdeklődik a Dél-afrikai gazdasági kapcsolatok iránt, kérjük, keresse kollégánkat, aki segítséget nyújt a kapcsolatfelvételben.

Kontakt: Kupcsok Péter nemzetközi referens 34/513-010/12 mellék.

Vállalkozz Digitálisan! Információs Nap Tatabányán 2016. október 6.

2016. szeptember 28.

A Modern Vállalkozások Programja - Vállalkozz digitálisan! című projekt célja, hogy olyan szemléletformáló tevékenységet végezzen, amelynek eredményeként a kkv-k megszabadulnak az informatikai eszközökkel szembeni fenntartásaiktól, meggyőződhetnek arról, hogy a vállalkozás életében a korszerű eszközök bevezetése a gazdaságosabb működést szolgálja, és ezáltal ledolgozzák a digitalizáció területén lévő hátrányukat, fokozzák versenyképességüket. 

Engedje meg, hogy ezúton meghívjuk a Modern Vállalkozások Programja – Vállalkozz digitálisan! projekt információs napjára. 

 

A rendezvény helyszíne: A Vértes Agorája 2800 Tatabánya, Szent Borbála tér 1.

Időpontja: 2016. október 6. 10 óra

Regisztráció: 9 órától

Első előadás kezdete: 10 órától

Vegyen részt Ön is a Modern Vállalkozások Programja – Vállalkozz digitálisan! projekt információs napján!

A rendezvény díjmentes, azonban regisztrációhoz kötött. Kérjük, minél hamarabb regisztráljon, mivel a helyszín befogadóképességének elérésekor a regisztráció lezárul!

REGISZTRÁLOK A RENDEZVÉNYRE

Állásbörzét és információs napot szervezett Tatabányán a kormányhivatal

2016. szeptember 27.

Több, mint ezer látogató kereste fel kedden Tatabányán a Vértes Agoráját, ahol a Komárom-Esztergom Megyei Kormányhivatal Foglakoztatási Főosztálya Karrier Expo 2016 néven rendezett állásbörzét és információs napot, 36 kiállító részvételével. 

Az Europe Direct Komárom-Esztergom Megyei Információs Pont és a Komárom-Esztergom Megyei Kereskedelmi és Iparkamara közös standdal várta a látogatókat. 

METÁR - konferencia meghívó

2016. szeptember 22.

A Környezetvédelmi Szolgáltatók és Gyártók Szövetsége az alábbi ingyenes rendezvényt ajánlotta figyelmünkbe:

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium nemzetközi konferenciát szervez „METÁR – Az új, prémium típusú támogatási rendszerek, hazai és nemzetközi tapasztalatok bemutatása” (Renewable Energy Support Scheme - the new premium support systems, Hungarian and international experiences) címmel a Környezetvédelmi Szolgáltatók és Gyártók Szövetségével együttműködve. A konferencia célja a 2020 utáni EU-s szabályozás és a szükséges hatásvizsgálat bemutatása, a zöldáram-termeléshez kapcsolódó működési támogatási rendszerek, a nemzetközi gyakorlatok áttekintése. A rendezvényen angol-magyar szinkrontolmácsolás lesz.

 

Időpont: 2016. október 11. kedd, 10.00 – 16.00

Helyszín: MVM székház (1031 Budapest, Anikó utca 4. - Szentendrei úton).

KARRIER EXPO 2016

2016. szeptember 21.

A Komárom-Esztergom Megyei Kormányhivatal Karrier Expo 2016 címmel Állásbörzét és információs napot szervez Tatabányán.

 

A rendezvény helyszíne: A Vértes Agorája, Tatabánya, Szent Borbála tér 1. 

A rendezvény időpontja: 2016. szeptember 27. kedd, 9:00-14:00 óra

Világháló a vállalkozások szolgálatában

2016. szeptember 15.

A Modern Vállalkozások Programja keretében szervezett előadássorozatot és fórumot szerdán Esztergomban a Komárom-Esztergom Megyei Kereskedelmi és Iparkamara. A program a mikro-, kis- és középvállalkozások számára nyújt informatikai fejlesztéshez szükséges tájékoztatást, valamint támogatást.

 

Diplomata járt kamaránknál

2016. szeptember 9.

A Dél-afrikai Köztársaság Nagykövete, Johann Marx tett bemutatkozó látogatást csütörtök délelőtt a Komárom-Esztergom Megyei Kereskedelmi és Iparkamara tatabányai székházában. A diplomatát Dr. Szerencsés László, a kamara elnöke fogadta.

Szépség nap - Európai szakmák hete

2016. november 28.

Szépség nap - Európai Szakmák Hete

nyitó rendezvénye

2016. december 4-én 10 órától a Tatabányai Szakképzési Centrum Fellner Jakab Szakgimnáziuma és Szakközépiskolájában 

Részletek a csatolt mellékletben! 

Kirchhoff Automotive álláshirdetés

2016. november 24.

KIRCHHOFF Automotive – MOZGÁSBA.HOZZUK.A.JÖVŐT.

A KIRCHHOFF Automotive az autóipar fejlesztő partnereként működik közre a jármű karosszéria típusok komplex fém és hibrid szerkezeti elemeinek előállításában.

230 éves német tulajdonú családi vállalkozás esztergomi gyáregységébe keresünk olyan céltudatos kollégákat, akik részesei szeretnének lenni egy dinamikusan fejlődő vállalatnak. Autóipari beszállítóként világszerte többmint 9000 munkavállalóval vagyunk jelen.

További információért kérem, látogasson elhonlapunkra:www.kirchhoff-automotive.com

Csatlakozzon egy kiváló csapathoz a következő pozícióban:

Gazdasági fórumot rendezett Esztergomban a kamara és az önkormányzat

2016. november 11.

A Szent Adalbert Központban csütörtökön neves előadókkal rendezett gazdasági fórumot a megyei Kereskedelmi és Iparkamara és az önkormányzat. Dr. Völner Pál országgyűlési képviselő az Esztergomban várható fejlesztéseket ismertette, a Századvég Gazdaságkutató Zrt. elemzője a várható reálbér-emelkedésről tartott előadást, a Suzuki vezérigazgató-helyettese az önvezető autók előtt álló jövőt mutatta be, dr. Kancz Csaba kormánymegbízott pedig a megye munkaerő-piaci helyzetét vázolta.

Már több mint 4000 vállalkozás csatlakozott a Modern Vállalkozások Programjához – Legyen Ön a következő!

2016. november 2.

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara kormányzati támogatással hívta életre a Modern Vállalkozások Programja – Vállalkozz digitálisan! elnevezésű infokommunikációs szemléletformáló és kompetenciafejlesztő programot, amely eddig több mint 4000 vidéki     mikro-, kis- és középvállalkozás számára nyújtott segítséget az informatikai fejlődésük előmozdításában.

Legionella kockázatértékelés továbbképzési lehetőség Legionella fertőzési kockázatot jelentő létesítményt üzemeltetői számára

2016. október 28.

Ezúton tájékoztatjuk, hogy az Országos Közegészségügyi Központ szervezésében Legionella kockázatértékelés fakultatív képzésre kerül sor.

A képzés célja, hogy segítse az üzemeltetőket abban, hogy felkészülhessenek a kockázatelemzés elkészítésére, a monitoring ütemtervek összeállítására és a kockázatkezelési intézkedések végrehajtására.

A képzésre 2016. november 9-én kerül sor az Országos Tisztifőorvosi Hivatal "T" Épület Fodor Termében.

Részletek a csatolt mellékletben.

Kötelező kamarai hozzájárulás

Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a kötelező kamarai hozzájárulás befizetési határideje

2016. március 31-én lejárt!

Amennyiben nem rendezte az ezévi esedékes tartozását, kérjük, hogy a 12028003-00255243-00500000 bankszámlaszámra szíveskedjen átutalni, a közleményben kérjük megadni a vállalkozás adószámát!

Információ: 34/513-027, email: ugyfelszolgalat@kemkik.hu

Kiskereskedők figyelmébe! - Üzletbiztonsági hírlevél

2016. november 29.

Az alábbiakban közreadjuk a KEMRFK Bűnügyi O. Bűnmegelőzési Alosztálytól kapott üzletbiztonsági hírlevelet. 

Mindent az EU pályázatokról – Közel a segítség!

2016. november 24.

Ezúton szeretnénk tájékoztatni Önt a Miniszterelnökség irányítása alatt működő Széchényi Programiroda ingyenes szolgáltatásairól, aktuális EU-s támogatási lehetőségekről és az azokat bemutató országos konferencia-sorozatunkról!

Az évek során szerzett tapasztalatokat felhasználva a Széchenyi Programiroda Nonprofit Kft. jelenlegi pályázat-támogatói tevékenysége a KÖFOP-3.3.3-15 „A pályázók és kedvezményezettek kapacitásainak támogatása, segítése a projektek tervezése és végrehajtása során” című projekt keretében valósul meg az alábbiak szerint:

EU ETS kereskedelem

2016. november 21.

Az Európai Unió Kibocsátás-kereskedelmi Rendszere (a továbbiakban: EU ETS) témában a Nemzetgazdasági Minisztérium konzultációt szervez.

A konzultáció során foglalkozni fognak a kibocsátás-kereskedelmi folyamatokkal, ügyekkel kapcsolatos követelményekkel, határidőkkel, gyakori problémákkal, újdonságokkal, valamint a következő előadások fognak elhangzani:

Tatabányán folytatódik a Köszönjük Neked! országos kampány a fizikai munkát végzők megbecsüléséért

2016. november 17.

Tatabánya, 2016. november 16. – Egyre égetőbb probléma, hogy egyes kiemelt régiók munkaerőhiánnyal küzdenek. Emellett komoly kihívást és országos problémát jelent a fizikai munkások toborzása, és kölcsönzése, illetve a jó munkaerő megtartása. A Komárom-Esztergom megyét is megcélzó országos kampány célja, hogy felhívja a figyelmet a fizikai dolgozók munkájának megbecsülésére.

Díjakat adtak át a pályaválasztási kiállításon

2016. november 14.

A megyei pályaválasztási kiállítás családi napján, szombaton a szervezett iskolalátogatásokon túl, a rossz idő ellenére számos család is felkereste Tatabányán a Kormányhivatal foglalkoztatási főosztálya által szervezett kiállítást a Földi Imre Sportcsarnokban. A továbbtanulási lehetőségeket bemutató rendezvényt három nap alatt háromezernél több érdeklődő tekintette meg.

Megnyílt a 17. Megyei Pályaválasztási Kiállítás Tatabányán

2016. november 10.

A Földi Imre Sportcsarnokban csütörtökön megnyílt a 17. Megyei Pályaválasztási Kiállítás, melyre közel 3000 látogatót várnak. A kiállításon 57 standon mutatkoznak be a megye középiskolái és jelentős munkaadói. A szervezők szombaton számítanak a legnagyobb érdeklődésre, amikor a diákok szüleikkel együtt kereshetik fel a kiállítást.

MKIK EU Hírlevél 2016/17. szám

2016. október 28.

Az alábbiakban közreadjuk az MKIK Brüsszeli EU Képviseletének soron következő elektronikus hírlevelét (2016/17. szám).  

A Fókuszban az Unió rovatunkban a „Hogy állnak az Európai Unió kereskedelmi megállapodásai?” címmel készítettünk összefoglalót.

Szabóky Adolf Szakképzési Ösztöndíj

2016. október 27.

A kamara mellett működő Megyei Fejlesztési és Képzési Bizottság (korábban a Regionális Fejlesztési és Képzési Bizottság) a gazdasági igényekre alapozva minden évben meghatározza azt a 10 2015-től 20 hiányszakmát, ahol a leginkább szükség lenne szakember utánpótlásra.

Akár havi 50.000 Ft szakiskolai ösztöndíjat is kaphatnak a hiányszakmát tanuló szorgalmas diákok.

Ez idáig csak a szakiskolai tanulók kaphattak a kormányrendeletben kiadott szakmákban szakiskolai ösztöndíjat, de a jövőben a szakgimnáziumban tanulók is jogosultak már a szakmatanulást ösztönző juttatásra az adott tanévre vonatkozó kormányrendeletben meghatározott hiány-szakképesítésekben.

Ajánlja magát! Kvalitat Team üzleti ajánlata

2016. október 19.

Az alábbiakban közreadjuk kamarai tagunk ajánlatát:

Épületgépész vállal árazott és árazatlan költségvetés készítést, tervről illetve kigyűjtés alapján, díjazásért. Számlaképes.

Csanki József   06-20-3116677

Kvalitat Kkt

2855 Bokod, Jókai u.6

E-mail: kvalitatkkt@gmail.com

Egészségügyben tanulók részére pályaválasztást támogató ösztöndíjprogram indul

2016. október 18.

Az ápolói ösztöndíjprogram megvalósítására 4,4 milliárd forintot különítenek el az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program (EFOP) keretében.

A megyei kereskedelmi és iparkamara rendezvényén a szemléletformáláshoz adtak muníciót a szakemberek

2016. október 10.

A Modern Vállalkozások Programja - Vállalkozz digitálisan! országjáró rendezvénysorozat tatabányai állomásához érkezett. Az érdeklődőket több figyelemfelhívó stand fogadta a Vértes Agorájában. Neves informatikai cégek szakemberei mutatták be, mi mindennel találkozhat az, aki cége még hatékonyabb működése érdekében alaposabban is meg szeretne ismerkedni a digitális világgal.

Regisztrált Mérlegképes Szakemberek 2016. évi KÖTELEZŐ KREDITPONTOS TOVÁBBKÉPZÉSE

2016. október 5.

Komárom-Esztergom megyében, az előző évekhez hasonlóan - oktató szervezet bevonásával és irányításával - VÁLLALKOZÁSI szakterületen biztosítunk lehetőséget a továbbképzés elvégzéséhez.

Előadó: Herczigné dr. Soós Ilona a Könyvelő Klub vezetője

Az akkreditáltatott képzés számviteli és adós témában egy-egy nap keretében, de összevontan – igényeknek megfelelően - két napos formában került kialakításra.

Helyszínek és időpontok>>>>

On-line pénztárgép - megjelent az új rendelet

2016. szeptember 29.

Tájékoztatjuk Önt, hogy a Magyar Közlöny 2016. évi 148. számában (2016. szeptember 27.) megjelent „A nemzetgazdasági miniszter 36/2016. (IX. 27) NGM rendelete az online pénztárgép használatára és a forgalmazási engedély módosítására vonatkozó határidők módosításáról”.

A fenti rendelet tartalmazza azokat a TEÁOR számmal megjelölt új tevékenységi köröket, amelyekre a kötelező online pénztárgép használat kiterjed és a kötelező használat megkezdésének határidejét 2017. január 1-ben határozza meg.

Az NGM rendelet 1. §-a azt is kimondja, hogy  „2017. január 1-jét követően kizárólag a Mód. rendelet által megállapított követelményeknek megfelelő pénztárgép helyezhető üzembe.”

Igazságügyi szakértők és műszaki ellenőrök figyelmébe!

2016. szeptember 28.

A Teljesítésigazolási Szakértői Szerv (TSZSZ) pályázatot hirdet a szerv tagjainak nyilvántartásba vételére igazságügyi szakértők és műszaki ellenőrök részére.

Már több mint 1400 vállalkozás csatlakozott a Modern Vállalkozások Programjához Legyen Ön a következő!

2016. szeptember 26.

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara kormányzati támogatással hívta életre a Modern Vállalkozások Programja - Vállalkozz digitálisan! elnevezésű infokommunikációs szemléletformáló és kompetenciafejlesztő programot, amely eddig több mint 1400 vidéki mikro-, kis- és középvállalkozás számára nyújtott segítséget az informatikai fejlődésük előmozdításában.

Bemutatkozott a Magyar Nemzeti Kereskedőház

2016. szeptember 22.

A Magyar Nemzeti Kereskedőház megnyitóján köszöntőt mondott Bondor László KEMKIK tagozati elnök A Magyar Nemzeti Kereskedőház szolgáltatásait bemutatta Kocsis Nikoletta.

Az MNKH irodavezetői bemutatkoztak és bemutatták irodájuk régiónak lehetőségeit

Románia: Arad,Sepsiszentgyörgy

Szerbia: Szabadka

Szlovákia: Ipolyság.

Ezt követően négyszemközti tárgyalásokra volt lehetőség az iroda vezetőkkel.

A Kereskedőháznak több irodája van határmenti országokban, a céljuk a hálózat bővítése. 

MNKH- szakkiállítások

2016. szeptember 21.

EZúton ajánljuk szíves figyelmükbe a következő 2 nagy szakkiállítást:

 

 

EloSys: 2016.október 11-13-ig

http://www.expocenter.sk/ExhibitionAction.aspx?ExhibitionID=380&ItemID=131

 

 

AUTOSHOW: 2016.október 13-16-ig

http://www.agrokomplex.sk/en/vystavy/autosalon-autoshow-nitra-2016/

 

A csatolt mellékletben  megtalálhatók a rendezvény leírásai és jelentkezési lapjai. 

A jelentkezéseket az alábbi email címre lehet leadni: sturovo@tradehouse.hu

Közép-európai Roadshow - 2016. szeptember 21. Tatabánya

2016. szeptember 9.

Ezúton tájékoztatjuk, hogy útjára indult a Külpiaci lehetőségek a Közép-európai régióban című roadshow-t, melynek keretében második alkalommal Románia, Szerbia és Szlovákia üzleti környezetével és lehetőségeivel ismerkedhetnek meg a résztvevők.

A rendezvény megyei helyszíne: 2016. szeptember 21. Tatabánya

Ezúton tisztelettel meghívjuk Önt az Üzleti Fórumra és az annak keretében megvalósuló B2B találkozókra, ahol lehetőséget biztosítunk a külpiacon dolgozó kollégákkal folytatott négyszemközti konzultációra, személyre szabott tanácsadásra.