-

Kamarai rendezvények

<< 2015 November >>
KeSzeCsüSzoVa
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526
27
2829
30      

Pályaválasztási tanácsadás

IRODAHELYISÉG KIADÓ

A Komárom-Esztergom Megyei Kereskedelmi és Iparkamara épületében (2800 Tatabánya, Fő tér 36.) egy 18,2 m2 nagyságú, bútorozott, földszinti irodahelyiség 2015. szeptember 16. napjától kiadó! A helyiség kizárólag irodai céljára hasznosítható, ott semmiféle kereskedelmi tevékenység nem folytatható. A bérleti díj 75.300,- Ft/hó, a bérleti szerződés megkötésének feltétele három havi kaució megfizetése. Az irodahelyiség előzetesen egyeztetett időpontban megtekinthető.

 

Érdeklődés: KEMKIK titkárság: 34/513-010

Üzleti ajánlat: 100% frissen préselt rostos almalé!

2015. november 26.

Vállalkozásunk 100% frissen préselt almalét gyárt többféle kiszerelésben (5l, 3l, 200ml).

Termékünk, az Almatár egy 100%-os rostos almalé, amely Szabolcs-Szatmár-Bereg megye legkiválóbb étkezési almáiból készül hőkezeléssel, így megtartva hosszú ideig a gyümölcs friss zamatát, valamint tartósítószert és hozzáadott cukrot nem tartalmaz. Az alapanyagát az alma termesztésről évtizedek óta híres településen, Napkoron állítjuk elő.

További információk: www.almatar.hu

Legyen Ön is könyvelő klubtag 2016-ban!

2015. november 23.

Tizenhat éve sikeresen működik legelső szakmai klubunk, a „KÖNYVELŐK KLUBJA”.  2016-ban is folytatjuk akonzultációval egybekötött aktuális témaköröket feldolgozó számviteli programsorozatunkat. Továbbra is a tagok igényei szerint formáljuk a tájékoztatók tematikáját.Sok éves tapasztalat alapján elmondhatjuk, hogy ennek a közösségnek köszönhetően kiváló személyes és szakmai kapcsolatok alakultak ki.

A klubtagsági díj befizetésével a kedvezményes részvétel 1 főre vonatkozik. Lehetőség van vállalkozásonként több fő klubtagságának bejegyzésére, melynél értelemszerűen az alapdíj a létszám függvényében növekszik.

 

Mestereket avatott a kamara Esztergomban

2015. november 2.

A Komárom-Esztergom Megyei Kereskedelmi és Iparkamara pénteken délután a Szent Adalbert Központban tartotta a régi céhes hagyományok szerinti mesteravatóját, 215 mesterlevelet adtak át 14 szakma képviselőinek.

(További fotók a facebook oldalunkon)

Gázszerelő Szekció előadásának anyaga letölthető

2015. november 25.

Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a 2012. november 12-én tartott előadás "Gáztervek és Műszaki ellenőrzések követelményei" című előadás anyaga letölthető a csatolt mellékletből.

Változások a pénztárgépek használatában

2015. november 12.

A változások a pénztárgépek használatában, nem jelentősek, de természetesen kiemelt figyelmet érdemelnek.

Díjakat adtak át a pályaválasztási kiállításon

2015. november 9.

Szombaton a szervezett iskolalátogatásokon túl számos család is felkereste Tatabányán a Kormányhivatal foglalkoztatási főosztálya által szervezett megyei pályaválasztási kiállítást a Földi Imre Sportcsarnokban. A továbbtanulási lehetőségeket bemutató kiállítást két nap alatt közel háromezer érdeklődő tekintette meg.

A választottbíráskodás helyzete Magyarországon - 2015. november 24.

2015. november 6.

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara mellett szervezett Állandó Választottbíróság  2015. november 24-én 10 órától 17 óráig  „A  választottbíráskodás helyzete Magyarországon” címmel  szakmai konferenciát tart. 

Kínai konzultációs nap

2015. november 5.

Ezúton tisztelettel meghívjuk Önt a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara Magyar - Kínai Tagozata szervezésében megrendezésre kerülő „Kínai konzultációs nap” című rendezvényünkre.

 

Időpont:

2015. november 17., kedd, 14:00-17:00

 

Helyszín:

Bank Center, Platina torony, X. emelet / 1001. terem

1054 Budapest, Szabadság tér 7.

 

A rendezvény a Kína iránt érdeklődő vállalkozások számára nyújt tájékoztatást:

-       a kínai jogi környezetről,

-       az engedélyezési eljárásokról,

-       a vitás kérdések rendezéséről,

-       az áruszállításról Kínába,

-       az üzletkötési tudnivalókról.

Forrás: Magyar Kereskedelmi és Iparkamara

Love my Apprenticeship - tanulószerződést népszerűsítő verseny

2015. november 4.

Ezúton szeretném felhívni figyelmét a ’Love my Apprenticeship’ elnevezésű versenyre, amelyet az Európai Bizottság által megbízott ’Tanulószerződéses Gyakorlati Képzés Európai Szövetsége’ (EAfA, European Alliance for Apprenticeships) hirdetett meg.

 

A versenyre olyan tanulószerződésesek jelentkezhetnek, akik akár egy fotó, akár egy rövid videofelvétel segítségével bemutatják, milyen nagyszerű tanulószerződéssel szakmát tanulni. A felvételt önmagukról készítik, s felteszik Facebook/Twitter/Instagram oldalukra, majd a kapott like-ok száma alapján történik a kiválasztás.

 

A főnyeremény egy 2 hetes külföldi angol, francia, német vagy spanyol idegennyelv-tanfolyam, a további nyeremények között például selfie-bot is található. A határidő 2015. november 23.

A versenyfelhívás itt található.

Felhívás vendéglátóegység végrehajtására

2015. november 3.

Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy Tokod Nagyközség önkormányzata nyilvános versenytárgyalást hirdetett a Tokod, 2657 helyrajzi számú, Tokod, Kossuth Lajos u. 97. szám alatt található vendéglátóegység bérbeadására vonatkozóan.

Részletek a csatolt mellékletben.

Szakképzési Díj pályázat Német-Magyar Kamara

2015. november 2.

A Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara ismét kiírta a 2013-ban alapított Szakképzési Díj pályázatot,  a 2015/16 évi idei versenyt ezekben a napokban indította.

Az első két évben a várakozásokat meghaladó számban pályáztak a Díjra igen színvonalas projektekkel.

A pályázaton a Német-Magyar Kamara ismét várja a magyarországi szakképzésben aktívan közreműködő szervezetek – vállalatok, iskolák, kamarák, civil szervezetek- jelentkezését, függetlenül attól, hogy tagjai-e a Kamaráknak.

Pénz, de honnan? Konferenciasorozat, roadshow kkv-knak, önkormányzatoknak, agrárvállalkozásoknak Közép – Dunántúl régió

2015. október 30.

Pénz, de honnan?

 Fókuszban a 2015-ös EU-pályázati pénzek

 Konferenciasorozat, roadshow kkv-knak, önkormányzatoknak, agrárvállalkozásoknak

 Közép – Dunántúl régió

Helyszín: Veszprém (Gizella Hotel, Jókai Mór u. 48.)
Időpont: 2015. november 12. csütörtök  9.30−14.30

Magyar-Kínai Gazdasági Fórum és Magyar-Kínai Tagozat közgyűlése - 2015. november 5.

2015. október 15.

Ezúton tisztelettel meghívjuk az MKIK Magyar-Kínai Tagozat 2015. november 5-én, csütörtökön, 14.00 órai kezdettel megrendezésre kerülő "Magyar - kínai gazdasági fórum és a Magyar-Kínai Tagozat éves közgyűlése" elnevezésű rendezvényére. 

Forrás: Magyar Kereskedelmi és Iparkamara

Hegesztő mestervizsga az ASG-nél

2015. október 13.

A Komárom-Esztergom Megyei Kereskedelmi és Iparkamara szervezésében hét jelölt tett hegesztő mestervizsgát a tatabányai ASG Gépgyártó Kft. műhelyeiben hétfőn. A vizsgázókat köszöntötte Szerencsés László a kamara elnöke, az eseményen jelen volt Dr. Kancz Csaba kormánymegbízott.

Felhívás Kárpátalja megsegítésére!

2015. szeptember 30.

Tisztelt Vállalkozó!

Mint talán az Önök előtt is ismert, a napokban a Komárom-Esztergom Megyei Önkormányzat - csatlakozva a Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkárságának kezdeményezéséhez - felhívást adott ki a kárpátaljai magyarok megsegítésére.

Megyei kiállítók a Magyar Kézműves Remekek között

2015. szeptember 24.

Évek óta  nem volt példa arra, hogy a Magyar Kézműves Remekek között több megyei kiállító is szerepelt volna, 2015-ben azonban 3 pályázóból két kézműves munkáját is kiállításra érdemesnek minősítette a szakmai zsűri.

A két kiállító munkái a központi standon túl megtekinthetők a Komárom-Esztergom Megyei Kereskedelmi és Iparkamara standján is (A épület 110. sor), mert a kamara hagyományteremtő céllal bemutatkozási lehetőséget kínált a megyei kézműveseknek.

Felhívás: jelentkezzen Ön is szakmai vizsgabizottsági tagnak!

2015. szeptember 16.

A Komárom-Esztergom Megyei Kereskedelmi és Iparkamara pályázatot hirdet megyei Szakmai vizsgabizottsági tagi névjegyzékébe történő felvételre.

Részletekhez kattintson ide.

Közlemény az online pénztárgép és a NAV közötti adatkapcsolat biztosításáról

2015. szeptember 10.

Az online pénztárgépek adatait a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) közvetlen lekérdezéssel éri el. Az így megvalósuló adatszolgáltatáshoz szükséges online kapcsolat lehetőségét a pénztárgép üzemeltetőjének folyamatosan biztosítania kell.

 

Melléklet: NAV által kiadott közlemény

Bővült a magyar járműipari termelés az év első hat hónapjában

2015. szeptember 9.

A magyar járműipari termelés 16 százalékkal 3900 milliárd forint fölé bővült az év első hat hónapjában az egy évvel korábbihoz képest; a feldolgozóipar teljesítményéből 30,4 százalékot a járműipar tesz ki - mondta Szijjártó Péter az Audi 10 milliárd forintból felépített második logisztikai csarnokának átadóünnepségén.

Szeptembertől a cégeknek is kötelező megjelenni a békéltető testület előtt

2015. szeptember 8.

2015. szeptember 11-én lépett hatályba a fogyasztóvédelemről szóló 1997. évi CLV. törvény, valamint a kis- és középvállalkozásokról, fejlődésük támogatásáról szóló 2004. évi XXXIV. törvény módosítása. Az új jogszabályok értelmében a fogyasztóvédelmi ügyekkel foglalkozó békéltető testületek előtt kötelező lesz megjelenni a fogyasztó panaszában megjelölt cégeknek - ismertette hétfőn Tatabányán, a Kereskedelmi és Iparkamarában tartott sajtótájékoztatóján a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium fogyasztóvédelemért felelős helyettes államtitkára.

Országos Szakképzési és Felnőttképzési Tanévnyitó

2015. szeptember 1.

Az elmúlt évek hagyományát követve a Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Hivatal szervezésével 2015. augusztus 28-án Pécset megrendezésre került az Országos Szakképzési és Felnőttképzési Tanévnyitó. A rendezvényre az intézményvezetők mellett meghívást kaptak a szakképesítésért felelős tárcák és az érdekelt szervezetek képviselői is. A rendezvény előadói a kezdődő tanév legfontosabb feladatairól és a szak-és felnőttképzés aktuális kérdéseiről adtak tájékoztatást. Az előadók között volt Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke is, aki a gazdasági növekedés és a gazdaság közeli képzés szoros összefüggéséről beszélt.

Tovább a teljes cikkhez...

19. Öko-Innovációs Fórum Szöulban 2015. október 27-28. között

2015. augusztus 28.

Az idei fórum elsődleges célja az üzleti lehetőségek feltárása az öko-innováció területén, bemutatva a legújabb trendeket az innovatív anyagokra és termékekre koncentrálva. A rendezvény remek lehetőséget biztosít mind az európai, mind a koreai üzleti szereplőknek.

 

Forrás: Magyar Kereskedelmi és Iparkamara

Krisán László: badarság, hogy ne lenne elég projekt az uniós pénzekhez

2015. augusztus 19.

Nem a pályázati pénzeket kell két év alatt kiszórni, hanem a pályázati kiírásoknak kellene megjelenniük mihamarabb, hogy a vállalkozások már azok pontos ismeretében tervezhessék a jövőt - pontosította a vállalkozói képviseletek által megfogalmazott és most a kormányzat által elfogadott javaslatuk lényegét Krisán László.

Jövőre új jogszabály jön az adózás rendjéről

2015. augusztus 14.

Összekapcsolnák a vállalkozások számlázási rendszereit az adóhivatallal - mondta Pankucsi Zoltán helyettes államtitkár, aki más változásokról is beszélt.

Fluortartalmú üvegházhatású gázok kibocsátásának csökkentése

2015. augusztus 14.

2015. január 1. napjától alkalmazandó a fluortartalmú üvegházhatású gázokról és a 842/2006/EK rendelet hatályon kívül helyezéséről szóló 517/2014/EU európai parlamenti és tanácsi rendelet (a továbbiakban: 517/2014/EU rendelet). A rendelet kötelezően és közvetlenül alkalmazandó az Európai Unió valamennyi tagállamában.

Kis csoportos elektronikus építési napló oktatás 2015. december 2.

2015. november 23.

A KEM Kereskedelmi és Iparkamara, a KEM Mérnöki Kamara, valamint a KEM Építész Kamara a közeljövőben is folytatja a kis csoportos ELEKTRONIKUS ÉPÍTÉSI NAPLÓ oktatások szervezését, amelyen a résztvevők száma maximum 15 fő lehet és mindenki a saját laptopján gyakorolhatja az e-napló vezetését lépésről –lépésre.

A képzés időpontja: 2015. december 2. 13 óra

Helyszín: KEMKIK Székház, Tatabánya, Fő tér 36.

A rendezvény programja és jelentkezési lap a csatolt mellékletben található.

Könyvelők Klubja 2015. december 2. Tatabánya, december 3. Esztergom

2015. november 23.

 MEGHÍVÓ

 A Komárom-Esztergom Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Könyvelők Klubja, ezúton tisztelettel meghívja Önt a következő programjára.

 

Időpontok:     

2015. december 02. (szerda) 09.00  óra

Tatabánya, Fő tér 36.  ON-LINE JELENTKEZÉS     

2015. december 03. (csütörtök) 10.00  óra 

Esztergom, Deák F. u. 14. ON-LINE JELENTKEZÉS

 

           

A világ legjobbjai között a fiatal magyar szakemberek

2015. október 29.

Üzenetértékű a fiatal szakemberek versenye, mivel példát állít a fiatalok elé arról, hogy érdemes a szakmunkás pályát választani, érdemes tanulni és tökélyre vinni a szaktudást - erről a nemzetgazdasági miniszter a WorldSkills fiatal szakemberek világversenyének magyar résztvevőit, felkészítő tanárait és szakmai szponzorait köszöntő díjátadó ünnepségen beszélt szerdán, Budapesten.

 

Forrás: Magyar Kereskedelmi és Iparkamara

Komárom-Esztergom megye-Tatabánya-Gazdasági Csúcstalálkozó

2015. november 13.

Tatabánya 15. megyeszékhelyként 2015. november 19-én 13:00-16:00 között a Megyeháza Nagy Tanácstermében fogadja a KKVHÁZ megyei Gazdasági Csúcstalálkozók sorozatának következő rendezvényét.

A rendezvény szerte az országban széles társadalmi összefogásban valósul meg. A szervezők azt tűzték ki célul, hogy meghívják és szót adnak mindenkinek, aki a megyéjéért akar és tud is tenni.
Így a megye kormányzati, önkormányzati, civil gazdasági, felsőoktatási és vállalati világának szereplőit.
A rendezvényeken rendre részt vesznek a szomszédos megyék érintettjei és az irányító hatóságok szakemberei is. A rendezvény társszervezője az Edutus Főiskola. A találkozó kiemelt témái ezúttal a szakképzés, kereskedelemfejlesztés, pályázatok, érdekvédelem.

A Csúcstalálkozó keretében a cégek lehetőséget kapnak arra is, hogy a rendezvényt kísérő üzleti kiállításon bemutassák termékeiket, szolgáltatásaikat. A kiállítással kapcsolatos információkat és a találkozó minden további részletét ide kattintva találják

Találkozó a Magyarországi Vietnami Vállalkozók Szövetségével

2015. november 9.

Ezúton tisztelettel meghívjuk Önt a Magyar – Vietnami Üzleti Tanács szervezésében megrendezésre kerülő „Találkozó a Magyarországi Vietnami Vállalkozók Szövetségével” című rendezvényünkre. 

 

A találkozó kiváló kapcsolatépítési lehetőség a Vietnam iránt érdeklődő vállalkozások számára. A budapesti Vietnami Nagykövetség képviselői mellett megismerkedhetnek a Magyarországon üzleti tevékenységet folytató vietnami vállalkozókkal.

Forrás: Magyar Kereskedelmi és Iparkamara

Megnyílt a pályaválasztási kiállítás Tatabányán

2015. november 6.

Ötvennél több kiállító részvételével megyei pályaválasztási kiállítás nyílt pénteken Tatabányán a Földi Imre Sportcsarnokban. A Kormányhivatal foglalkoztatási főosztálya által szervezett rendezvény szombaton is várja az érdeklődőket, 9-től 12 óráig.

Kínai konzultációs nap

2015. november 5.

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara Magyar-Kínai Tagozata konzultációkat szervez az érdeklődő cégek számára.

A rendezvény kiváló alkalom a résztvevőknek, hogy Kínában üzleti tevékenységet folytató cégekkel vegyék fel a kapcsolatot, szakértőiktől választ kaphatnak felmerült kérdéseikre.

 

Meghívott előadóink jártasak a kínai jog, üzletkötés és az áruszállítás területén.

Forrás: Magyar Kereskedelmi és Iparkamara

XVII. Nemzetközi Közlekedési Konferencia és Taxis Fórum - Szeged, 2015. november 25-27.

2015. november 5.

A Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, a kamarában működő Enterprise Europe Network – Szeged a KTI Közlekedéstudományi Intézet Nonprofit Kft.-vel együttműködésben, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara támogatásával 2015. november 26-27-én immár tizenhetedik alkalommal szervez Szegeden Nemzetközi Közlekedési Konferenciát "A közlekedési szolgáltatások feltételrendszerei Magyarországon" címmel.

Kötelező kamarai hozzájárulás

Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a kötelező kamarai hozzájárulás befizetési határideje minden év március 31-e!

A hozzájárulást a 12028003-00255243-00500000 bankszámlaszámra kérjük átutalni,

a közleményben kérjük megadni a vállalkozás adószámát!

Információ: 34/513-027, email: ugyfelszolgalat@kemkik.hu

Tengeri kotrók készültek az ASG-ben

2015. november 2.

Két darab tengeri kotróberendezés készült el szerdán az ASG Kft. tatabányai üzemében. A két hatalmas fémszerkezet darabonként 48 tonnás, festés után a darabjait hat kamion szállítja Hollandiába, ahol kikötők és hajózási útvonalak tisztítására használják.

Komárom-Esztergom megyében csak 1 százalékos a bedőlési arány

2015. november 2.

Közel négyszer annyi volt az egy cégre jutó árbevétel Győr-Moson-Sopron megyében, mint Baranya megyében a 2014-es összesített árbevételi adatok szerint - derül ki a Bisnode cégminősítő elemzéséből. Ráadásul a dél-nyugati országrész a határidőben fizetett számlák terén sem produkált jól.

A kutatás úgy készült, hogy az adott megyében székhellyel rendelkező vállalkozások árbevételét elosztották a 2014-ben működő cégek átlagos számával. Eszerint a fővárosban tevékenykedik a legtöbb cég, és átlagosan 150 milliós árbevétel jut egy cégre. Ezzel az eredménnyel a középmezőny első felében foglal helyet.

Komárom-Esztergom megyében csak 1 százalékos a bedőlési arány.

A teljes cikk itt található.

Az Irodatechnika Kulcs Kft. ajánlata - "Ajánlja magát!"

2015. október 21.

Kedves KEM KIK Tagok !

Cégünk minden önkéntes kamarai tagnak a következő kedvezményt ajánlja fel, hogy ezzel is segítse a vállalkozások sikerességét :

1. 25 éves szakmai tapasztalat
2. 5 – 15 % vásárlási kedvezmény termékkörtől függően – nem érvényes a fix áras és az akciós termékekre
3. EGYEDI árképzés nagy mennyiségű vásárlásnál
4. INGYENES kiszállítás a megye területén

Sok szeretettel várjuk üzletünkben ! ( naponta 8 – 17 ó ; szombaton 8 – 12 ó között )

Kérje ingyenes katalógusunkat és már most regisztráljon web-áruházunkban !

Üdvözlettel: Szikszai Katalin

ügyvezető

Elérhetőség: 2800  Tatabánya, Dózsa Gy. út 59. Tel: 34/512–180, Fax:310-483

E-mail : kulcskft@enternet.hu   WEB : www.kulcskft.hu

Szakmaszerkezeti döntés 2016/2017-es tanév

2015. október 14.

A Magyar Közlöny 2015/149. számában megjelent a 297/2015 (X.13.) Korm. rendelet, mely a 2016/2017-es tanévre vonatkozó szakmaszerkezeti döntést tartalmazza.

Az alábbi linken elérhető a Magyar Közlöny érintett száma:

http://www.kozlonyok.hu/nkonline/MKPDF/hiteles/MK15149.pdf

EU-források vállalkozásoknak: vigyázz, kész, start! Az első lépés a sikeres pályázathoz: az önerő finanszírozásának megoldása

2015. október 5.

Ajánlja magát! Az OTP Bank ZRt. ajánlata

Egymás után jelennek meg az újabb és újabb az új európai uniós pályázatok. A kiírások minden eddiginél jobb lehetőséget kínálnak a magyarországi kis- és középvállalkozásoknak (kkv) fejlesztési elképzeléseik megvalósítására. A 2015 júniusában megjelent technológiafejlesztési pályázatokat a vállalatok kutatás-fejlesztési tevékenységét ösztönző kiírások követték. A vállalatok K+F+I tevékenységének támogatását célzó GINOP-2.1.1-15, valamint az iparjogi projekt megvalósítását segítő GINOP-2.1.3 pályázatok augusztus végén összesen 51 milliárd forintos keretösszeggel jelentek meg. Emellett hamarosan sor kerülhet a vállalatok energetikai fejlesztéseinek megvalósítását segítő pályázatok kihirdetésére is.

Fiatalok Európája Tatabányán

2015. szeptember 29.

Negyven kiállító és ezernél több érdeklődő diák részvételével szervezett karrier- és információs börzét kedden a Komárom-Esztergom Megyei Kormányhivatal Tatabányán Fiatalok Európája címmel a Vértes Agorájában.

Tudás-Park kialakítása Debrecenben a Gyógyszeripar, az Élelmiszeripar és az Informatika és az Elektronika kiemelt területén

2015. szeptember 18.

Tisztelettel meghívjuk Önt a a Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, a TÁMOP-4.2.1.C-14/1/Konv-2015-0004 számú, „Tudás-Park kialakítása Debrecenben a Gyógyszeripar, az Élelmiszeripar és az Informatika és az Elektronika kiemelt területén” című projekt keretében megrendezésre kerülő

Nemzetközi Technológia Transzfer Konferenicára és Fórumra.

Áder János: a klímavédelemben üzleti lehetőségek is vannak

2015. szeptember 10.

A klímavédelemben üzleti lehetőségek is vannak, ezek kihasználása bővíti a vállalkozások piacait - hangsúlyozta Áder János köztársasági elnök, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) klímaváltozás gazdaságra gyakorolt hatásairól rendezett konferenciáján Budapesten. Áder János rámutatott, a magyar gazdaság példája is mutatja, hogy lehet gazdasági növekedést elérni az energiafelhasználás csökkentésével, az üvegházhatás mérséklésével.

Kőbányászati emlékművet avattak Dorogon

2015. szeptember 9.

Az idei bányásznap alkalmából Dorogon felavatták a Nemzeti Kőbányászati Emlékhelyet. Az eseményen részt vett Kasó Attila miniszteri biztos és Popovics György megyei közgyűlés elnöke, az emlékhelyet Dr. Székely János címzetes püspök áldotta meg

Fekete kazánpiac fenyeget

2015. szeptember 8.

A közelgő kazánpiaci kötelező technológiaváltás célja az, hogy csak magas hatásfokú, gázüzemű berendezések üzemeljenek, ugyanakkor komoly mellékhatások is várhatók. Felerősödhet az elavult berendezések feketekereskedelme, illetve a kispénzű háztartások egy része visszaállhat a vegyes tüzelésű kazánokra.

Múltidéző piacot nyitnak a Nehru Parton egy hétvégére

2015. szeptember 2.

A Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara vásári forgataggal ünnepli 165. évfordulóját

„Értékes hagyományainktól hagyományos értékeinkig” – ez a mottója a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara hagyományteremtő rendezvényének, melyet szeptember 12-én és 13-án, a BKIK közösen a Fővárosi önkormányzattal fennállásának 165. évfordulójára rendez meg. A Múltidéző Piactér – Úszó Piac elnevezésű, családi rendezvény célja a budapesti ipar, kereskedelem, kézművesség és a szakmák múltjának-jelenének bemutatása.

 

Manila FAME - 2015. október 15-18.

2015. augusztus 28.

A Manila FAME Ázsia legrégebbi dizájn és életmód eseménye, ami bútorok, divatcikkek és dekorációs termékek széles kínálatát nyújtja az érdeklődőknek. Az esemény szervezője a Fülöp-szigeteki Ipari és Kereskedelmi Minisztérium exportért felelős részlege, a Center for International Trade Expositions and Missions (CITEM) lesz.

Forrás: Magyar Kereskedelmi és Iparkamara

2. Közép- és Keleteurópai Beszerzési Fórum Prága

2015. augusztus 27.

Ezúton szeretnénk felhívni szíves figyelmét a Német-Magyar Ipari- és Kereskedelmi Kamara (DUIHK) rendezvényére, a „2. Közép- és Keleteurópai beszerzési és beszállítói fórum”-ra, mely a tavalyi sikeres budapesti fórum folytatásaként 2015. október 15-én, Prágában  kerül megrendezésre. A rendezvény célja a Magyarországról, Csehországból, Szlovákiából, Lengyelországból és más Közép- Keleteurópai országokból érkező résztvevőknek a német, osztrák és svájci vállalatok beszerzőivel történő kapcsolatfelvétel elősegítése. A kétoldalú megbeszélésekre a  plenáris ülést követő „Matchmacking” keretében kerül sor.

Tatabányán is bemutatták Magyarország Tortáját

2015. augusztus 18.

Komárom-Esztergom megyében már hagyomány, hogy a tatabányai STOP Cukrászda, összefogva a térség kreatív cukrászait, elkészíti az ünnep előtt nyilvánosságra hozott recept alapján Magyarország Tortáját. Így megyénk cukrászdáiban is megkóstolható a finomság.

Megjelenhetnek a sörhajtotta autók

2015. augusztus 14.

A HKIK Alternatív járműhajtások címmel szervezett tájékoztató fórumot a téma iránt érdeklődőknek több alkalommal, legutóbb július 31-én. A különféle hibrid és elektromos hajtások mellett (melyek a kereskedelmi forgalomban egyre szélesebb választékban elérhetőek) olyan útkereső megoldásokat is megismerhettek az érdklődők, mint a Pneumobil (léghajtású járművek), vagy a sörhajtotta autók. 

(Forrás: HKIK.hu)