Üdvözöljük a

Komárom-Esztergom Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Kamarai rendezvények

<< 2016 Augusztus >>
KeSzeCsüSzoVa
1234567
891011121314
15161718192021
222324
25
262728
293031    

Megyei Fejlesztési és Képzési Bizottság

Pályaválasztási tanácsadás

Tájékoztató az agrárkamarai tagságról

2016. június 28.

Az elmúlt időszakban számos megyei vállalkozást azzal keresett meg a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK), hogy a 2012. évi CXXVI. törvény 5. §-a alapján a NAK tagjává vált, ennél fogva tagdíjfizetési kötelezettség terheli.

AMENNYIBEN ÖN IS KAPOTT ILYEN LEVELET, Fontos tudni:

Ha a gazdálkodó szervezet kizárólag a tevékenységi köre alapján lenne agrárkamarai tagságra és tagdíjfizetésre kötelezett (TEAOR alszámokat is fontos figyelni!!), de az agrárgazdaságinak minősülő tevékenységet ténylegesen nem folytatja, ezt külön nyilatkozatban jelentheti be a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara részére /NEMZETI AGRÁRGAZDASÁGI KAMARA 1119 Budapest, Fehérvári út 89-95. Központi Telefonos Ügyfélszolgálat elérhetőségei: Telefon: +36-1-802 6100 e-mail cím: ugyfelszolgalat@nak.hu,/.(Nyilatkozat megtalálható a csatolt mellékletben!)

Az esetleges félreértések elkerülése érdekében ezúton tájékoztatjuk a megyében székhellyel rendelkező gazdálkodó szervezeteket az agrárgazdasági kamara tagságával kapcsolatos jogszabályi háttérről. >>>>

Figyelem új tanulószerződés nyomtatvány

2016. augusztus 19.

A 2016. szeptember 1-én vagy azután hatályba lépett szerződéseknél már csak ezt a sablont lehet használni. Ha egy olyan szerződést kötöttek meg a régi sablonnal, ami 2016. szeptember 1-én vagy utána lép hatályba, azt az új, 2016-os sablonnal újra kell kötni. A tanulószerződést 4 példányban kell kitölteni, eredeti aláírásokkal és bélyegzővel.

Agrokomplex 2016 – Nemzetközi Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállítás

2016. július 26.
Az esemény Szlovákia legrangosabb mezőgazdasági és élelmiszeripari kiállítása.

Időpont: 2016. augusztus 18-21.
Helyszín: Agrokomplex Vásárközpont, Nyitra

Az alábbi linken található jelentkezési lap segítségével lehetőség van kiállítóként jelentkezni. (A jelentkezési határidő meghosszabbítva 2016. augusztus 5-ig)

JELENTKEZÉSI LAP

Kötelező kamarai hozzájárulás

2016. május 2.

Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a kötelező kamarai hozzájárulás befizetési határideje

2016. március 31-én lejárt!

Amennyiben nem rendezte az ezévi esedékes tartozását, kérjük, hogy a 12028003-00255243-00500000 bankszámlaszámra szíveskedjen átutalni, a közleményben kérjük megadni a vállalkozás adószámát!

Információ: 34/513-027, email: ugyfelszolgalat@kemkik.hu

Üzleti delegáció Bosznia-Hercegovinába

2016. augusztus 18.

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara Nyugat-balkáni Tagozata Dunai Péter, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara főtitkárának valamint Galambos Attila, a  Tagozat elnökének vezetésével 2016. október 2-4. között üzleti delegációt szervez Bosznia-Hercegovinába, Szarajevóba valamint Zenicába, a ZEPS Nemzetközi Gazdasági Vásárra. A kiutazás a Pallas Athéné Domus Innovationis Alapítvány támogatásával valósul meg. A kiutazás célja az általános üzleti kapcsolatok fejlesztésén túl a két ország vállalkozói közötti együttműködési lehetőségek feltérképezése az innováció valamint a kutatás és fejlesztés terén.

Forrás: Magyar Kereskedelmi és Iparkamara

PÓTFELVÉTELI - Vasárnap éjfélig még jelentkezhet az EDUTUS FŐISKOLÁRA!

2016. augusztus 2.

Az alábbiakban közreadjuk az Edutus Főiskola pótfelvételiről szóló felhívását.

2016-os pótfelvételi felhívásunkkal keressük meg Önt és Cége Alkalmazottait. Kérem, engedjék meg, hogy ezúton ismét figyelmébe ajánljuk főiskolánk, az Edutus Főiskola pótfelvételi eljárásában meghirdetett, még elérhető képzéseit és említést tegyünk néhány jelentős momentumról is.

 

Mi, itt az Edutuson azért dolgozunk és újítjuk meg folyamatosan a gazdaság igényeihez alkalmazkodva a képzéseinket, hogy a munkaerő-piacnak megfelelő diplomát szerezzenek a nálunk végzettek.

Kérjük Önt, támogassa a felsőoktatási intézményünket azzal, hogy a tanulási szándékát csak a közelmúltban eldöntő leendő hallgatók figyelmét felhívja a meghirdetett képzéseinkre. Két aspektusból is fontos, hogy az Ön cégénél dolgozók értesüljenek a képzési lehetőségeinkről: úgy is, mint továbbtanuló alkalmazottak és úgy is, mint gyermeküket továbbtanító szülők. Ezen leendő hallgatók döntését szeretnénk az Ön segítségével megkönnyíteni, motiválni azzal, hogy figyelmükbe ajánljuk, főiskolánk, az Edutus Főiskola képzéskínálatát.

A jelentkezési határidő: 2016. augusztus 07. 24.00 óra

Augusztus 1-től szigorodik az EKAER!

2016. július 25.

Augusztus 1-jétől hatékonyabban szűr az elektronikus közúti áruforgalom ellenőrző rendszer (ekáer), miután az Országgyűlés korábban finomított a rendszer szabályain a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) ellenőrzési tapasztalata és a tisztességes piaci szereplők jelzése alapján - közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) hétfőn az MTI-vel.

A teljes cikk itt folytatódik...

Kamarai delegáció Shenzhenbe, Kínába, szállástámogatással - 2016. szeptember 25-30.

2016. július 21.

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara Magyar-Kínai Tagozata Nádasi Tamás, a  Tagozat elnökének vezetésével 2016. szeptember 25-30. között üzleti delegációt szervez Kínába, Shenzhenbe az ,,Első Shenzhen-Közép-Kelet-Európai Gazdasági, Kereskedelmi és Kulturális Fórum’’ programra. A kiutazás a Pallas Athéné Domus Innovationis Alapítvány támogatásával valósul meg.

 

A delegáció tagjai a helyi kamarai partnerek által szervezett üzleti fórumokon és üzletember-találkozón vesznek részt Shenzhenben, melyen a kínai mellett más közép-kelet-európai ország vállalkozói is részt vesznek. A Hongkonggal határos, 10 milliós város a külföldi befektetések egyik központja Kínában, az 1970-es évek óta a világ egyik leggyorsabban fejlődő városa, valamint az ország legforgalmasabb kikötője. 2001 és 2010 között Kína legnagyobb export-import forgalmát bonyolító városa volt, a GDP növekedés az elmúlt évben elérte a 8,9 %-ot.

Forrás: Magyar Kereskedelmi és Iparkamara

Kamarai delegáció Shenzhenbe, Kínába - 2016. szeptember 25-30.

2016. július 21.

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara Magyar-Kínai Tagozata Nádasi Tamás, a  Tagozat elnökének vezetésével 2016. szeptember 25-30. között üzleti delegációt szervez Kínába, Shenzhenbe az ,,Első Shenzhen-Közép-Kelet-Európai Gazdasági, Kereskedelmi és Kulturális Fórum’’ alkalmából.

 

A delegáció tagjai a helyi kamarai partnerek által szervezett üzleti fórumokon és üzletember-találkozón vesznek részt Shenzhenben. 

Forrás: Magyar Kereskedelmi és Iparkamara

Hild Szakközépiskola Győr - A műemlékfenntartó képzést is folytatnak

A képzés egy éves, ingyenes ráépülő jellegű, bemeneti feltétele: magasépítő technikus végzettség.

A műemlékfenntartó technikus feladatai: részt vesz a projektek előkészítő munkálataiban  a műemléki helyreállítást/fenntartást megelőző kutatásban és diagnosztizálásban, a beruházási munkákban előkészíti a kivitelezés folyamatát, a műemlék-helyreállítási munkák lebonyolítását.

Az ország bármely tájáról fogadnak jelentkezőket.

Forrás: Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

EU-s támogatásra pályázna, de nincs meg az önerő? A bank segíthet!

2016. június 28.

Az európai uniós pályázatok szinte minden hazai mikro-, kis- és középvállalkozás számára nagyszerű lehetőségeket biztosítanak bővítésre, fejlesztésre, eszközbeszerzésre, vagy éppen gépvásárlásra. Sok vállalkozót azonban elriaszt a pályázástól a támogatás igénybevételéhez szükséges önerő előteremtése, vagy akár a projekt elindításához nélkülözhetetlen likviditás biztosítása.

Pénztárgép használok figyelmébe!

2016. június 21.

Tájékoztatjuk kedves Ügyfeleinket, hogy a 2016. április 2-án hatályba lépett 9/2016. (III. 25.) NGM rendelet értelmében, amellyel módosult az online pénztárgépekről szóló 48/2013. (XI. 15.) NGM rendelet, módosult az adóügyi bizonylatok köre.

Tájékoztatás - KEKKH - Rendelkezés Nyilvántartás

2016. június 20.

A Közigazgatási és Elektronikus Közszolgáltatások Központi Hivatala Okmányfelügyeleti Főosztálya a Magyar Kereskedelmi és Iparkamarának megküldte a 761/1666-2/2016. iktatószámú tájékoztatását az egyéni vállalkozói ügyek személyes ügyintézésében bekövetkező változásokról.

Dr. Szerencsés Lászlót újra megválasztották a kamara élére

2016. június 13.

Tisztújító küldöttgyűlést tartott tatabányai székházában hétfőn a Komárom-Esztergom Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, az ülésen a küldöttek egybehangzó szavazatával a következő négy évre újra elnökké választották Dr. Szerencsés Lászlót.

Nem szeretne vállalkozása likviditása miatt aggódni? A faktoring lehet a megoldás

2016. június 7.

Önnek is okozott már likviditási gondokat, hogy vevői 60, vagy éppen 90 napos fizetési határidővel fizetnek? Erre a problémára egyszerű és olcsó megoldást kínál a faktoring, amelynek keretében a bank lényegében megvásárolja a kiállított, de a vevőink által még ki nem fizetett számláinkat.

Partnerkeresés az Ingatlantörzskönyv rendszer régiós képviseletére

2016. május 24.

A Go-Home Kft. - a kamara önkéntes tagja - komplex épületdiagnosztikával, műszakilag támogatott értékbecsléssel és amortizációs kockázatelemzéssel foglalkozó vállalkozás.

A cég a hazai piacon egyedüliként működő műszaki franchise hálózatának bővítéséhez, valamint az Ingatlantörzskönyv és az Ingatlanszervizkönyvrendszerének piaci bevezetéséhez keres az építőiparban, az ingatlanszektorban, és a kereskedelemben nagy tapasztalattal bíró társcégeket Magyarország megyeszékhelyein, megyei területi képviselet ellátására franchise partneri pozícióban.

Forrás: Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

Vállalkozz digitálisan - országos projektnyitó rendezvény volt Győrben

A GINOP 3.2.1. program keretében, az MKIK koordinálásában a KKV-k informatikai felzárkóztatását célzó projekt indult országszerte, amelynek ünnepélyes megnyitója Győrben, a Kereskedelmi és Iparkamarában volt.

Vállalkozz digitálisan

Forrás: Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

Változik a kisebb lakóépületek építésére vonatkozó szabályozási környezet

2016. május 18.

Az Építésügyi Tudás Műhely működtetője a TERC Kft., az Építésügyi Igazgatási Szakmai Kollégium és az EOQ Magyar Nemzeti Bizottság Építésügyi Szakbizottsága közös szervezésében 2016. május 25-31. között, három szakmai napon tájékozódhatnak a változásokról az érdeklődők. A részletes szakmai programokról és a jelentkezéssel kapcsolatos tudnivalókról itt található bővebb információ.

Forrás: Magyar Kereskedelmi és Iparkamara

Fogyatékosság-barát Munkahely Elismerés pályázati értesítés

2016. május 6.

A Salva Vita Alapítvány és a Szövetség a Kiválóságért Közhasznú Egyesület szeretettel meghívja Önt a

Fogyatékosság-barát Munkahely elismerés információs rendezvényére !

Sok szeretettel várjuk azokat, akik érdeklődnek a program iránt és azokat is, akik már megszerezték az elismerést, de a 2 év leteltét követően szeretnék megújítani pályázatukat. Az információs napon minden fontos és aktuális  információt megtudhat az Fogyatékosság-barát Munkahely elismerésről , a legfrissebb pályázati feltételekről, újdonságokról, a pályázati folyamatról és a tavalyi évben bevezetett különdíjakról.

Időpont: 2016. május 18. 14:00-16:00

Helyszín: Nem Adom Fel Kávézó,

1089 Budapest, Magdolna u. 1.

 

A rendezvényen való részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

Az első 40 jelentkező részvételét tudjuk fogadni a rendezvényre.

Jelentkezni a program vezetőjénél Eldin Adélnál lehet május 16-ig a következő elérhetőségeken:

eldin.adel@salvavita.hu

0670/3985029

FELHÍVÁS!

2016. május 3.

A Komárom-Esztergom Megyei Kereskedelmi és Iparkamara választott testületeinek törvényben meghatározott négy éves ciklusa ebben az évben lejár, így ismételten urnához járulnak a választásra jogosult vállalkozók, cégképviselők.

A Tagozati Jelölőgyűlések helyszíne: KEMKIK Székház, 2800 Tatabánya, Fő tér 36.

Tagozati Jelölőgyűlések időpontja: 2016. május 18. 

- Kézműipari Tagozat Jelölőgyűlés 12 óra
- Kereskedelmi Tagozat Jelölőgyűlés 14 óra
- Ipari Tagozat Jelölőgyűlés 16 óra

Bővebb információ: info@kemkik.hu, Tel:34/513-020 

Magyar-Zhejiangi Befektetési és Kereskedelmi Fórum

2016. április 29.

Tisztelt Partnerünk!

 

Ezúton tisztelettel meghívjuk Önt a 2016. május 26-án, Budapesten megrendezésre kerülő „Zhejiangi-Magyar Befektetési és Kereskedelmi Fórum” című rendezvényre.

 

A rendezvény a Kína iránt érdeklődő vállalkozások számára nyújt tájékoztatást:
- a magyar-kínai gazdasági kapcsolatokról,
- az együttműködési lehetőségekről magyar cégek számára,
- a CCPIT (China Council for the Promotion of International Trade) tevékenységéről
- továbbá lehetőséget biztosít szektorális kerekasztal beszélgetésre a kínai cégekkel.

 

Az előadásokat követően B2B megbeszéléseket szervezünk, 53 kínai cég részvételével.

Forrás: Magyar Kereskedelmi és Iparkamara

Fejlesztésbe kezdene? Sokféleképpen segítenek - Középpontban a hitel

2016. április 28.

A KAVOSZ – Gazdasági Fórum „országjáró” rendezvénysorozat csütörtöki, tatabányai állomásán az érdeklődők számos hasznos tanácsot kaptak ahhoz kapcsolódóan, mi mindenre figyeljenek, mielőtt pályáznának.

Könyvelők Klubja 2016. május 3.,4.

2016. április 26.

A Komárom-Esztergom Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Könyvelők Klubja, ezúton tisztelettel meghívja Önt a következő programjára.

Program:

Közkívánatra:

  • Lízing értelmezés az új Ptk, majd a további törvénymódosítások után.
  • Személygépkocsi meghatározása a különböző törvények tükrében.
  • A Beszámoló készítése kapcsán beszéljünk még néhány kérdésről ....
  • Milyen a jó Kiegészítő melléklet?
  • Aktuális számviteli, adózási, járulékozási feladatok. 

Előadó:           Herczigné dr.Soós Ilona     gazdasági szakértő      

Időpontok:     

!!! 2016. május 3. (kedd)  10.00  óra Esztergom, Deák F. u. 14. ON-LINE JELENTKEZÉS

2016. április 4. (szerda) 9.00  óra Tatabánya, Fő tér 36.  ON-LINE JELENTKEZÉS

 

KAVOSZ Gazdasági Fórum - Tatabánya

2016. április 21.

A KAVOSZ Zrt. és a Komárom-Esztergom Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Gazdasági Fórumot szervezett 2016. április 21-én. A rendezvényen elhangzott prezentációk letölthetők a csatolt mellékletekből.

Pályázati kiírás

2016. április 19.

A  Magyar Kereskedelmi és Iparkamara országos pályázatot hirdet komplex mestervizsga követelmény, mesterképzési program és mestervizsga feladatok kidolgozásában közreműködő szakértői megbízásra az alábbi szakmákban:

  • Sportmasszőr
  • Járműipari fémalkatrész-gyártó
  • Fitness-wellness instruktor
  • Kazángépész
  • Felvonószerelő

Az online bankolás már nem a jövő

2016. április 18.

Ajánlja magát! szlogen keretében az alábbiakban közreadjuk az OTP Bank ajánlatát. 

Az internet térnyerésével párhuzamosan nő az igény az online banki szolgáltatásokra, amelyek nem csak a magánszemélyek, hanem a vállalkozások számára is kényelmes és gyors ügyintézést tesznek lehetővé. Az internetes bankolás jelentősen hozzájárulhat a vállalkozások adminisztratív terheinek csökkentéséhez, ami különösen a kisebb cégeknek lehet fontos. Ezt segíti az OTP Business legújabb szolgáltatása is, amelynek keretében már az interneten is nyithatunk céges bankszámlát.

2016. szeptember 30-tól bővül az online pénztárgép használatára kötelezettek köre

2016. augusztus 2.

2016. március 25-én megjelent a 9/2016. (III. 25.) NGM rendelet, amely a 48/2013. (XI. 15.) NGM rendeletet módosítja. Ezzel a módosítással újabb vállalkozásokat, vállalkozókat vonnak be a nyugtakibocsátásra kötelezettek körébe.

Pályázati felhívás a „MAGYAR KÉZMŰVES REMEK” elismerő cím elnyerésére

2016. május 27.

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) egyfordulós pályázatot hirdet a „MAGYAR KÉZMŰVES REMEK” elismerő cím elnyerésére.

Felvidéki nemzeti értékek gyűjtésének projektzáró rendezvényét tartották Komáromban

2016. augusztus 24.

2015 decemberében a Komárom-Esztergom Megyei Önkormányzat a Csemadok Komáromi Területi Választmányával közösen nyújtotta be a nemzeti értékek és hungarikumok gyűjtésének támogatására kiírt (HUNG-2015) pályázatot, melynek projektzáró rendezvényére augusztus 22-én, a révkomáromi várban, az esemény helyszínéül szolgáló Lőporosban került sor. A pályázat célja a nemzeti értékek kutatása, népszerűsítése mellett, ezen értékek megőrzése és gondozása a határon túli magyar lakta településekkel, megyékkel közös projektekben.

Megyénkben is bemutatták Magyarország Tortáját

2016. augusztus 18.

Komárom-Esztergom megyében a tatabányai Stop Cukrászdában mutatták be 12 megyei cukrászda részvételével Magyarország Tortáját, az Őrség Zöld Aranya nevet viselő őrségi tökmagolajjal és mandulaliszttel készült édességet, illetve Magyarország Cukormentes Tortáját, az Áfonya hercegnő tortáját. A sütemények augusztus 20-tól vásárolhatók meg az írásunk végén található cukrászdákban.

EKAER tájékoztató

2016. augusztus 2.

2016. augusztus 1-jétől nem a jármű megengedett összes tömege, hanem a szállítmány súlya határozza meg, hogy kell-e ekáerszám a fuvarra. Az ellenőrző rendszerbe eddig több mint 56 ezren regisztráltak.

Több területen lényeges szigorítások lépnek életbe a fenti napon.

Szeptembertől megváltozik a középfokú szakképzés

2016. július 22.

Eddig a középfokon végzett diákok mindössze egy ötöde szerzett szakmát is, a többiek csupán érettségit. Ezen szeretne változtatni a Nemzetgazdasági Minisztérium, ezért alakította át a szakképzési oktatási rendszert. Ha feláll az új rendszer, a középfokon végzett tanulók több mint fele szakmával is rendelkezik majd, nem csak érettségivel. Arról, hogy milyen változások lesznek ősztől a középfokú oktatásban, dr. Odrobina László helyettes államtitkárral beszélgettünk.

Tovább a teljes cikkhez.....

 

Kamarai delegáció Shenzhenbe, Kínába, szállástámogatással - 2016. szeptember 25-30.

2016. július 21.

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara Magyar-Kínai Tagozata Nádasi Tamás, a  Tagozat elnökének vezetésével 2016. szeptember 25-30. között üzleti delegációt szervez Kínába, Shenzhenbe az ,,Első Shenzhen-Közép-Kelet-Európai Gazdasági, Kereskedelmi és Kulturális Fórum’’ programra. A kiutazás a Pallas Athéné Domus Innovationis Alapítvány támogatásával valósul meg.

 

A delegáció tagjai a helyi kamarai partnerek által szervezett üzleti fórumokon és üzletember-találkozón vesznek részt Shenzhenben, melyen a kínai mellett más közép-kelet-európai ország vállalkozói is részt vesznek. A Hongkonggal határos, 10 milliós város a külföldi befektetések egyik központja Kínában, az 1970-es évek óta a világ egyik leggyorsabban fejlődő városa, valamint az ország legforgalmasabb kikötője. 2001 és 2010 között Kína legnagyobb export-import forgalmát bonyolító városa volt, a GDP növekedés az elmúlt évben elérte a 8,9 %-ot.

Forrás: Magyar Kereskedelmi és Iparkamara

Bursai kiállítások 2016

2016. július 21.

Az alábbiakban közreadjuk a Bursai Kereskedelmi és Iparkamara tájékoztató leveleit a 2016-os év második felében Bursaban megrendezésre kerülő kiállításokról.

ÜZLETI PARTNERKERESÉS - Német cég keres élelmiszerekhez csomagolóanyagokat

2016. június 28.

Tájékoztatásul továbbítjuk Önöknek Magyarország Düsseldorfi Főkonzulátusától érkezett üzleti partnerkeresést.

Észak-rajna-vesztfáliai kis- és nagykereskedelmi cég keres élelmiszerekhez (előételek, csemegeáru) csomagolóanyagokat: nejlon dobozokat, tasakokat, műanyag poharakat tetővel az alábbiak szerint:

Ajánlások hőségriadó esetére

2016. június 24.

Ezúton közreadjuk a „A Nemzetgazdasági Minisztérium Munkafelügyeleti Főosztályának közleménybe foglalt ajánlásai a hőség munkavállalókra gyakorolt kedvezőtlen hatásaival és a szükséges megelőző intézkedésekkel kapcsolatban” c. dokumentumot.

Az Országos Tisztifőorvos az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése alapján,figyelembe véve az Országos Közegészségügyi Központ ajánlását, 2016. június 23.(csütörtök) 00 órától 2016. június 26. (vasárnap) 24 óráigII. fokú hőségriasztást adott ki.

Otthon Melege Program - Családi házak energiamegtakarítást eredményező korszerűsítésének, felújításának támogatása

2016. június 20.

A családi házak elavult fűtés -, melegvíz -és energiaellátó rendszerei, továbbá a gyenge minőségű hőszigetelés jelentős energiaveszteséget – és ezáltal többlet széndioxid kibocsátást –okoznak. Az energiatakarékosság fokozását és az üvegházhatású gázkibocsátás csökkentését szolgáló épületenergetik a korszerűsítéseket célzó beruházások megvalósítása költséges, emiatt gyakran kivitelezhetetlen a családi házban lakó magánszemélyeknek megfelelő támogatás nélkül.

A programról bővebben itt olvashat.

Magyar-Tajvani Üzleti Fórum

2016. június 16.

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara konferenciát szervez ,,Magyar-Tajvani Üzleti Fórum'' címmel.

 

Időpont: 2016. július 5., 10:00 óra

 

Helyszín: Novotel Budapest Centrum Hotel

                  1088 Budapest, Rákóczi út 43-45., Zsolnay terem I-II.

Forrás: Magyar Kereskedelmi és Iparkamara

Magyar Térképház Kft. szolgáltatásai

2016. június 9.

Az alábbiakban közreadjuk a Magyar Térképház Kft. ajánlatát.

A Magyar Térképház Kft komplex szolgáltatását igénybe véve megyénk cégei lehetőséget kapnak helyi szintű offline és országos szintű online megjelenésre egyaránt.

NGM Munkafelügyeleti Főosztálya tájékoztatása

2016. május 26.

Ezúton közreadjuk az NGM Munkafelügyeleti Főosztálya kamaránkhoz eljuttatott anyagait.

- Jelentés a munkavédelmi hatóság 2016. I. negyedévi ellenőrzési tapasztalatairól;

- A munkaügyi ellenőrzés tapasztalatai - 2016. I. negyedév;

- Összefoglaló jelentés a munkabérre vonatkozó szabályok célellenőrzéséről (2016. március 21. - április 8.).

MKIK: erősödtek a vállalkozások pozitív várakozásai

2016. május 23.

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) Gazdaság- és Vállalkozáskutató Intézete (GVI) 2016. áprilisi konjunktúra felmérése szerint a vállalkozások kedvezőbbnek ítélik meg üzleti helyzetüket, mint fél évvel ezelőtt, üzleti várakozásaik tovább javultak.

Forrás: Magyar Kereskedelmi és Iparkamara

Felhívás!

2016. május 19.

A Komárom-Esztergom Megyei Kereskedelmi és Iparkamara 2016. május 18-án tartotta Tagozati Jelölőgyűléseit, melyen a kamarai küldöttjelöltekről szavaztak az arra jogosultak. A küldöttek megválasztására Tagozati Küldöttválasztó ülésen kerül sor, melynek időpontja:  2016. június 2. 

-             Kézműipari Tagozat Küldöttválasztó ülés 14 óra

-             Kereskedelmi Tagozat Küldöttválasztó ülés 15 óra

-             Ipari Tagozat Küldöttválasztó ülés 16 óra

Felhívás! Az Ön cége nemzetközi kapcsolatokat keres?

2016. május 11.

>>Itt regisztrálhat a nemzetközi projektbe>>

Miről szól a 18 hónapos brüsszeli projekt? 20 ország 100,000 kkv-ját vonja be egy közvetlen brüsszeli pályázat, a "mobiliseSME". Első lépcsőben egy nemzetközi kérdőívet kap mind a 100,000 cég (arra tud most beregisztrálni, hogy azt megküldjük Önnek). Az EU-szinten leghamarabb válaszoló 100,000 cég közül választjuk majd ki azokat a cégeket, amelyek (részleges költségtérítéssel) 1-2 hónapra külföldre küldhetnek, vagy onnan fogadhatnak egy-egy alkalmazottat egy hasonló szektorban működő cégtől. Cél, a cégek nemzetközi kapcsolatainak bővítése, és azon keresztül a fejlődésük elősegítése. Amikor a 100,000 válasz (bármely országokból összesen) befut Brüsszelbe, akkor zárják le a jelentkezéseket. 

KÖTELEZŐ ELEKTRONIKUS KAPCSOLATTARTÁS A BÍRÓSÁGOKKAL, PERKAPU

2016. május 5.

Az ezzel kapcsolatos,a Belügyminisztérium által kiadott tájékoztató az alábbiakban olvasható.

Forrás: Magyar Kereskedelmi és Iparkamara

XII. Vasnyűvő forgácsoló verseny Kisbéren

2016. május 2.

A verseny helye: Iskolai Tanműhely

Kisbér, Dobi I. út 1/B.

 

A Tatabányai Szakképzési Centrum Bánki Donát Szakközépiskolája és Szakiskolája (Kisbér) és a Komárom-Esztergom Megyei Kereskedelmi és Iparkamara május harmadikán, kedden 8 órától rendezi meg hagyományos gépi forgácsoló versenyét.

Értesítés áramszünet miatti zárvatartásról

2016. április 29.

Ezúton értesítjük tisztelt ügyfeleinket, hogy áramszünet miatt 2016. május 26-án 8-12 óráig az Esztergom, Deák F. u. 14. szám alatti irodánk zárva tart.

Szíves megértésüket kérjük!

Osztálynaplót kaptak a középiskolások

2016. április 27.

A fennállásának hetvenedik évét ünneplő Árpád Gimnáziumban adták át az „Osztálynapló 2016” című kiadványt a tatabányai középiskolák képviselőinek. A 24 Óra megyei napilap hagyományos kiadványában a város középiskoláinak összes végzős osztálya szerepel, csoportképük mellett egy-egy írásban idézik fel az iskolában töltött éveket.

A vállalati szektorhoz kapcsolódó közigazgatási bürokrácia csökkentési konferenciasorozat

2016. április 25.

Szíves tájékoztatásul közreadjuk a "Vállalati szektorhoz kapcsolódó közigazgatási bürokrácia csökkentési program kidolgozása: Műhelymunkával egybekötött konferenciasorozat következő előadásának meghívóját, melyre 2015. április 28-án 11 órai kezdettel kerül sor Tatabányán a Jászai Mari Színház, Népházban.

A műhelymunkával egybekötött konferenciasorozat keretében a részt vevő állami vezetők tájékoztatást adnak a bürokrácia csökkentés érdekében eddig tett intézkedésekről.  A vállalkozók javaslatait kérik a további bürokratikus-, adminisztrációs terhek csökkentésére.

A rendezvény meghívója és programja a csatolt mellékletben található.

Megyénkből öt tanuló dobogós helyen a 9. Szakma Sztár Fesztiválon

2016. április 20.

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara április 18-ától 20-áig rendezte meg a Szakma Kiváló Tanulója Versenyt (SZKTV), kibővítve az Országos Szakmai Tanulmányi Versennyel (OSZTV). Az országos döntő IX. Szakma Sztár Fesztivál elnevezéssel zajlott Budapesten, a Hungexpo Vásárközpont G és F pavilonjában. Megyénk diákjai közül többen is dobogós helyen végeztek.

Megkezdődött a 2016. évi Szakma sztár fesztivál verseny

2016. április 18.

Megkezdődött hétfőn az idei Szakma sztár fesztivál, az Országos szakmai tanulmányi verseny és a Szakma kiváló tanulója verseny döntője 40 szakmában Budapesten a Hungexpo területén, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) szervezésében.