Üdvözöljük a

Komárom-Esztergom Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Kamarai rendezvények

<< 2016 Október >>
KeSzeCsüSzoVa
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
242526
27
282930
31      

Megyei Fejlesztési és Képzési Bizottság

Pályaválasztási tanácsadás

Már több mint 4000 vállalkozás csatlakozott a Modern Vállalkozások Programjához – Legyen Ön a következő!

2016. október 26.

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara kormányzati támogatással hívta életre a Modern Vállalkozások Programja – Vállalkozz digitálisan! elnevezésű infokommunikációs szemléletformáló és kompetenciafejlesztő programot, amely eddig több mint 4000 vidéki     mikro-, kis- és középvállalkozás számára nyújtott segítséget az informatikai fejlődésük előmozdításában.

Konjunktúra kutatás 2016. október - kérjük, segítse munkánkat!

2016. október 7.

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara Gazdaság- és Vállalkozáskutató Nonprofit Kft. (MKIK GVI) 1998 óta évente kétszer rendszeresen felméri a magyar vállalkozások üzleti helyzetét és várakozásait.

Az MKIK GVI e vizsgálattal képviseli Magyarországot az Eurochambres éves európai konjunktúra vizsgálatában, amely az EU országaiban mintegy 18 millió vállalkozás adataira alapozva ad előrejelzést az európai gazdasági konjunktúra várható alakulásáról. Az eddigi tapasztalatok szerint felvételünk eredményei pontosan jelzik előre a magyarországi GDP várható alakulását. Eredményeinket többek között felhasználja az OECD, a Nemzetközi Valutaalap (IMF) és a magyar kormányzat a magyar gazdaságra vonatkozó előrejelzései és elemzései során.

Kérjük, hogy szakítson időt kérdőívünk kitöltésére, mely 8-10 percet vesz igénybe.

A kérdőív a http://ola.gvi.hu/konjunktura címen érhető el.

 

A kitöltött kérdőíveket 2016. október 28-ig várjuk!

Beruházási lehetőségek Dél-Afrikában

2016. október 4.

Mint már korábban beszámoltunk róla, kamaránknál tett látogatást a Dél-Afrikai Köztársaság Nagykövete, Johann Marx úr. Látogatásának célja, hogy felhívja a figyelmet a Dél-afrikai üzleti lehetőségekre.  

A nagykövet felhívta kamaránk figyelmét arra, hogy Dél-Afrika szívesen várna az országban befektető magyar vállalkozásokat, elsősorban a vízgazdálkodás, az út- és vasútépítés, illetve a megújuló forrásokból származó energia-termelés területén.

Amennyiben Ön érdeklődik a Dél-afrikai gazdasági kapcsolatok iránt, kérjük, keresse kollégánkat, aki segítséget nyújt a kapcsolatfelvételben.

Kontakt: Kupcsok Péter nemzetközi referens 34/513-010/12 mellék.

Szlovák-magyar üzletember találkozó a kamaránál

2016. október 26.

A Komárom-Esztergom Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, és a Magyar Kereskedőház Közép-európai Kereskedelemfejlesztési Hálózata fórumot tartott szerdán a kamara tatabányai székházában. A rendezvényen többek között bemutatták a kereskedőház három szlovákiai irodájának munkáját, valamint a két ország vállalkozói bővíthették üzleti kapcsolataikat.

Egészségügyben tanulók részére pályaválasztást támogató ösztöndíjprogram indul

2016. október 18.

Az ápolói ösztöndíjprogram megvalósítására 4,4 milliárd forintot különítenek el az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program (EFOP) keretében.

A megyei kereskedelmi és iparkamara rendezvényén a szemléletformáláshoz adtak muníciót a szakemberek

2016. október 10.

A Modern Vállalkozások Programja - Vállalkozz digitálisan! országjáró rendezvénysorozat tatabányai állomásához érkezett. Az érdeklődőket több figyelemfelhívó stand fogadta a Vértes Agorájában. Neves informatikai cégek szakemberei mutatták be, mi mindennel találkozhat az, aki cége még hatékonyabb működése érdekében alaposabban is meg szeretne ismerkedni a digitális világgal.

Vállalkozz Digitálisan! Információs Nap Tatabányán 2016. október 6.

2016. szeptember 28.

A Modern Vállalkozások Programja - Vállalkozz digitálisan! című projekt célja, hogy olyan szemléletformáló tevékenységet végezzen, amelynek eredményeként a kkv-k megszabadulnak az informatikai eszközökkel szembeni fenntartásaiktól, meggyőződhetnek arról, hogy a vállalkozás életében a korszerű eszközök bevezetése a gazdaságosabb működést szolgálja, és ezáltal ledolgozzák a digitalizáció területén lévő hátrányukat, fokozzák versenyképességüket. 

Engedje meg, hogy ezúton meghívjuk a Modern Vállalkozások Programja – Vállalkozz digitálisan! projekt információs napjára. 

 

A rendezvény helyszíne: A Vértes Agorája 2800 Tatabánya, Szent Borbála tér 1.

Időpontja: 2016. október 6. 10 óra

Regisztráció: 9 órától

Első előadás kezdete: 10 órától

Vegyen részt Ön is a Modern Vállalkozások Programja – Vállalkozz digitálisan! projekt információs napján!

A rendezvény díjmentes, azonban regisztrációhoz kötött. Kérjük, minél hamarabb regisztráljon, mivel a helyszín befogadóképességének elérésekor a regisztráció lezárul!

REGISZTRÁLOK A RENDEZVÉNYRE

Állásbörzét és információs napot szervezett Tatabányán a kormányhivatal

2016. szeptember 27.

Több, mint ezer látogató kereste fel kedden Tatabányán a Vértes Agoráját, ahol a Komárom-Esztergom Megyei Kormányhivatal Foglakoztatási Főosztálya Karrier Expo 2016 néven rendezett állásbörzét és információs napot, 36 kiállító részvételével. 

Az Europe Direct Komárom-Esztergom Megyei Információs Pont és a Komárom-Esztergom Megyei Kereskedelmi és Iparkamara közös standdal várta a látogatókat. 

METÁR - konferencia meghívó

2016. szeptember 22.

A Környezetvédelmi Szolgáltatók és Gyártók Szövetsége az alábbi ingyenes rendezvényt ajánlotta figyelmünkbe:

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium nemzetközi konferenciát szervez „METÁR – Az új, prémium típusú támogatási rendszerek, hazai és nemzetközi tapasztalatok bemutatása” (Renewable Energy Support Scheme - the new premium support systems, Hungarian and international experiences) címmel a Környezetvédelmi Szolgáltatók és Gyártók Szövetségével együttműködve. A konferencia célja a 2020 utáni EU-s szabályozás és a szükséges hatásvizsgálat bemutatása, a zöldáram-termeléshez kapcsolódó működési támogatási rendszerek, a nemzetközi gyakorlatok áttekintése. A rendezvényen angol-magyar szinkrontolmácsolás lesz.

 

Időpont: 2016. október 11. kedd, 10.00 – 16.00

Helyszín: MVM székház (1031 Budapest, Anikó utca 4. - Szentendrei úton).

KARRIER EXPO 2016

2016. szeptember 21.

A Komárom-Esztergom Megyei Kormányhivatal Karrier Expo 2016 címmel Állásbörzét és információs napot szervez Tatabányán.

 

A rendezvény helyszíne: A Vértes Agorája, Tatabánya, Szent Borbála tér 1. 

A rendezvény időpontja: 2016. szeptember 27. kedd, 9:00-14:00 óra

Világháló a vállalkozások szolgálatában

2016. szeptember 15.

A Modern Vállalkozások Programja keretében szervezett előadássorozatot és fórumot szerdán Esztergomban a Komárom-Esztergom Megyei Kereskedelmi és Iparkamara. A program a mikro-, kis- és középvállalkozások számára nyújt informatikai fejlesztéshez szükséges tájékoztatást, valamint támogatást.

 

Diplomata járt kamaránknál

2016. szeptember 9.

A Dél-afrikai Köztársaság Nagykövete, Johann Marx tett bemutatkozó látogatást csütörtök délelőtt a Komárom-Esztergom Megyei Kereskedelmi és Iparkamara tatabányai székházában. A diplomatát Dr. Szerencsés László, a kamara elnöke fogadta.

„Hagyomány és jövő – Magyar Kézműves Remek” 2016.

2016. szeptember 8.

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara 2016-ban is meghirdette a nagy hagyományokkal rendelkező „MAGYAR KÉZMŰVES REMEK” elismerő cím elnyerésére kiírt országos pályázatát. 

 

A Magyar Kézműves Remek pályázat díjazott termékei idén Debrecenben, a „Kézművesség ezer éve a Kárpát-medencében” című rendezvénnyel, és az „Új utak a kézműiparban és a turizmusban” című nemzetközi konferenciával egyidejűleg kerülnek kiállításra a Kölcsey Központban.

Komárom-Esztergom megyét 3 pályázó képviseli: Zábráczki Dóra bőr cipő-táska kollekcióval, Bertáné Lőcsei Krisztina kerámiával és Horváth György kovácsmester az Esztergomi Prímás Pince bejárati kapuzatával.

Vállalkozz Digitálisan Program - Esztergom, 2016. szeptember 14.

2016. szeptember 5.

Vegyen részt Ön is a "Modern Vállalkozások Programja – Vállalkozz digitálisan!" projekt

INFORMÁCIÓS NAPJÁN 

Esztergomban, 2016. szeptember 14-én!

A hazai kkv-k jelentős lemaradásban vannak a digitális eszközök használatában európai versenytársaikkal szemben. A Modern Vállalkozások Programja - Vállalkozz digitálisan! elnevezésű projekt célja, hogy olyan szemléletformáló tevékenységet végezzen, amelynek eredményeként a kkv-k megszabadulnak az informatikai eszközökkel szembeni fenntartásaiktól, meggyőződhetnek arról, hogy a vállalkozás életében a korszerű eszközök bevezetése a gazdaságosabb működést szolgálja, és ezáltal ledolgozzák a digitalizáció területén lévő hátrányukat, fokozzák versenyképességüket. Továbbá segítséget kapjanak ahhoz, hogy milyen pályázati források bevonásával tudnak elindulni a fejlődés irányába.

 

A gyakorlatban ez olyan fizikai eszközök, szoftverek vagy módszerek meghonosítását jelenti egy cég életében, amelyek kiváltják a hagyományos papíralapú feladatvégzést, vagy a meglévő – korszerűtlenné vált – informatikai megoldások cseréjét eredményezi.

 

A rendezvény helyszíne: Balassa Bálint Gazdasági Szakközépiskola Esztergom, Szent István tér 7-9.

Időpontja: 2016. szeptember 14. 10 óra

Regisztráció: 9 órától

Első előadás kezdete: 10 órától

 

JELENTKEZÉS IDE KATTINTVA

Felkérés kutatásban való részvételre

2016. szeptember 5.

A veszprémi Pannon Egyetemen végzett kutatás középpontjában annak előrejelzése áll, hogy a KKV szektor milyen mértékben lesz képes felhasználni az Európai Uniós forrásokat a 2020-ig terjedő időszak alatt.

A mellékletben csatolt kérdőív egy olyan kutatáshoz kapcsolódik, amely arra a kérdésre keresi a választ, hogy melyek azok a belső szervezeti adottságok, amelyek a leginkább hozzájárulnak majd a forrásbevonási képességhez.

Vámfelfüggesztés és vámkontingens iránti kérelmek benyújtása

2016. augusztus 25.

A 2017. július 1-jétől érvénybe lépő új vagy módosítandó autonóm vámfelfüggesztésekre és vámkontingensekre vonatkozó iratok benyújtási rendje.

Forrás: Magyar Kereskedelmi és Iparkamara

Figyelem új tanulószerződés nyomtatvány

2016. augusztus 19.

A 2016. szeptember 1-én vagy azután hatályba lépett szerződéseknél már csak ezt a sablont lehet használni. Ha egy olyan szerződést kötöttek meg a régi sablonnal, ami 2016. szeptember 1-én vagy utána lép hatályba, azt az új, 2016-os sablonnal újra kell kötni. A tanulószerződést 4 példányban kell kitölteni, eredeti aláírásokkal és bélyegzővel.

2016. szeptember 30-tól bővül az online pénztárgép használatára kötelezettek köre

2016. augusztus 2.

2016. március 25-én megjelent a 9/2016. (III. 25.) NGM rendelet, amely a 48/2013. (XI. 15.) NGM rendeletet módosítja. Ezzel a módosítással újabb vállalkozásokat, vállalkozókat vonnak be a nyugtakibocsátásra kötelezettek körébe.

EKAER tájékoztató

2016. augusztus 2.

2016. augusztus 1-jétől nem a jármű megengedett összes tömege, hanem a szállítmány súlya határozza meg, hogy kell-e ekáerszám a fuvarra. Az ellenőrző rendszerbe eddig több mint 56 ezren regisztráltak.

Több területen lényeges szigorítások lépnek életbe a fenti napon.

Augusztus 1-től szigorodik az EKAER!

2016. július 25.

Augusztus 1-jétől hatékonyabban szűr az elektronikus közúti áruforgalom ellenőrző rendszer (ekáer), miután az Országgyűlés korábban finomított a rendszer szabályain a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) ellenőrzési tapasztalata és a tisztességes piaci szereplők jelzése alapján - közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) hétfőn az MTI-vel.

A teljes cikk itt folytatódik...

Kamarai delegáció Shenzhenbe, Kínába, szállástámogatással - 2016. szeptember 25-30.

2016. július 21.

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara Magyar-Kínai Tagozata Nádasi Tamás, a  Tagozat elnökének vezetésével 2016. szeptember 25-30. között üzleti delegációt szervez Kínába, Shenzhenbe az ,,Első Shenzhen-Közép-Kelet-Európai Gazdasági, Kereskedelmi és Kulturális Fórum’’ programra. A kiutazás a Pallas Athéné Domus Innovationis Alapítvány támogatásával valósul meg.

 

A delegáció tagjai a helyi kamarai partnerek által szervezett üzleti fórumokon és üzletember-találkozón vesznek részt Shenzhenben, melyen a kínai mellett más közép-kelet-európai ország vállalkozói is részt vesznek. A Hongkonggal határos, 10 milliós város a külföldi befektetések egyik központja Kínában, az 1970-es évek óta a világ egyik leggyorsabban fejlődő városa, valamint az ország legforgalmasabb kikötője. 2001 és 2010 között Kína legnagyobb export-import forgalmát bonyolító városa volt, a GDP növekedés az elmúlt évben elérte a 8,9 %-ot.

Forrás: Magyar Kereskedelmi és Iparkamara

Kamarai delegáció Shenzhenbe, Kínába - 2016. szeptember 25-30.

2016. július 21.

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara Magyar-Kínai Tagozata Nádasi Tamás, a  Tagozat elnökének vezetésével 2016. szeptember 25-30. között üzleti delegációt szervez Kínába, Shenzhenbe az ,,Első Shenzhen-Közép-Kelet-Európai Gazdasági, Kereskedelmi és Kulturális Fórum’’ alkalmából.

 

A delegáció tagjai a helyi kamarai partnerek által szervezett üzleti fórumokon és üzletember-találkozón vesznek részt Shenzhenben. 

Forrás: Magyar Kereskedelmi és Iparkamara

Hild Szakközépiskola Győr - A műemlékfenntartó képzést is folytatnak

A képzés egy éves, ingyenes ráépülő jellegű, bemeneti feltétele: magasépítő technikus végzettség.

A műemlékfenntartó technikus feladatai: részt vesz a projektek előkészítő munkálataiban  a műemléki helyreállítást/fenntartást megelőző kutatásban és diagnosztizálásban, a beruházási munkákban előkészíti a kivitelezés folyamatát, a műemlék-helyreállítási munkák lebonyolítását.

Az ország bármely tájáról fogadnak jelentkezőket.

Forrás: Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

ÜZLETI PARTNERKERESÉS - Német cég keres élelmiszerekhez csomagolóanyagokat

2016. június 28.

Tájékoztatásul továbbítjuk Önöknek Magyarország Düsseldorfi Főkonzulátusától érkezett üzleti partnerkeresést.

Észak-rajna-vesztfáliai kis- és nagykereskedelmi cég keres élelmiszerekhez (előételek, csemegeáru) csomagolóanyagokat: nejlon dobozokat, tasakokat, műanyag poharakat tetővel az alábbiak szerint:

Ajánlások hőségriadó esetére

2016. június 24.

Ezúton közreadjuk a „A Nemzetgazdasági Minisztérium Munkafelügyeleti Főosztályának közleménybe foglalt ajánlásai a hőség munkavállalókra gyakorolt kedvezőtlen hatásaival és a szükséges megelőző intézkedésekkel kapcsolatban” c. dokumentumot.

Az Országos Tisztifőorvos az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése alapján,figyelembe véve az Országos Közegészségügyi Központ ajánlását, 2016. június 23.(csütörtök) 00 órától 2016. június 26. (vasárnap) 24 óráigII. fokú hőségriasztást adott ki.

Ajánlja magát! Kvalitat Team üzleti ajánlata

2016. október 19.

Az alábbiakban közreadjuk kamarai tagunk ajánlatát:

Épületgépész vállal árazott és árazatlan költségvetés készítést, tervről illetve kigyűjtés alapján, díjazásért. Számlaképes.

Csanki József   06-20-3116677

Kvalitat Kkt

2855 Bokod, Jókai u.6

E-mail: kvalitatkkt@gmail.com

Regisztrált Mérlegképes Szakemberek 2016. évi KÖTELEZŐ KREDITPONTOS TOVÁBBKÉPZÉSE

2016. október 5.

Komárom-Esztergom megyében, az előző évekhez hasonlóan - oktató szervezet bevonásával és irányításával - VÁLLALKOZÁSI szakterületen biztosítunk lehetőséget a továbbképzés elvégzéséhez.

Előadó: Herczigné dr. Soós Ilona a Könyvelő Klub vezetője

Az akkreditáltatott képzés számviteli és adós témában egy-egy nap keretében, de összevontan – igényeknek megfelelően - két napos formában került kialakításra.

 

A továbbképzés helye és időpontjai:

Számvitel:

Tatabánya: November 21. (hétfő 9-16 óra)

Esztergom: November 23. (szerda 10-17 óra)

Adó:

Tatabánya: November 22. (kedd 9-16 óra)

Esztergom: November 24. (csütörtök 10-17 óra)

 

 

Részletek és jelentkezési lap a csatolt mellékletben!

Kötelező kamarai hozzájárulás

Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a kötelező kamarai hozzájárulás befizetési határideje

2016. március 31-én lejárt!

Amennyiben nem rendezte az ezévi esedékes tartozását, kérjük, hogy a 12028003-00255243-00500000 bankszámlaszámra szíveskedjen átutalni, a közleményben kérjük megadni a vállalkozás adószámát!

Információ: 34/513-027, email: ugyfelszolgalat@kemkik.hu

A kormány az újonnan kötelezetteknek támogatást ad a pénztárgépeik beszerzéséhez

2016. október 18.

Mától véleményezhető az NGM pénztárgép támogatásáról szóló rendelettervezete, amely a 2017. január 1-jétől újonnan kötelezett vállalakozásoknak 50 ezer forintot biztosít a gépek beszerzéséhez. Az állami támogatás az átszemélyesítésre alkalmas, modernizált pénztárgép után vehető igénybe. Ezek az új kasszák lényegesen több funkcióval bírnak, így például már eladhatóak vagy bérbeadhatóak.

Egyszerűsített EKÁER adattartamú bejelentés a "tisztességes vállalkozóknak"

2016. október 15.

2016. október 13-án lépett hatályba az a jogszabály módosítás, amely lehetővé teszi, hogy az engedélyezett gazdálkodó egyszerűsített adattartamú bejelentést tegyen. Ez a gyakorlatban jelentős könnyebbséget jelent, hiszen a feladó és a címzett adatain kívül csak a rendszámot kell megadni az EKÁER szám igénylésekor.

On-line pénztárgép - megjelent az új rendelet

2016. szeptember 29.

Tájékoztatjuk Önt, hogy a Magyar Közlöny 2016. évi 148. számában (2016. szeptember 27.) megjelent „A nemzetgazdasági miniszter 36/2016. (IX. 27) NGM rendelete az online pénztárgép használatára és a forgalmazási engedély módosítására vonatkozó határidők módosításáról”.

A fenti rendelet tartalmazza azokat a TEÁOR számmal megjelölt új tevékenységi köröket, amelyekre a kötelező online pénztárgép használat kiterjed és a kötelező használat megkezdésének határidejét 2017. január 1-ben határozza meg.

Az NGM rendelet 1. §-a azt is kimondja, hogy  „2017. január 1-jét követően kizárólag a Mód. rendelet által megállapított követelményeknek megfelelő pénztárgép helyezhető üzembe.”

Igazságügyi szakértők és műszaki ellenőrök figyelmébe!

2016. szeptember 28.

A Teljesítésigazolási Szakértői Szerv (TSZSZ) pályázatot hirdet a szerv tagjainak nyilvántartásba vételére igazságügyi szakértők és műszaki ellenőrök részére.

Már több mint 1400 vállalkozás csatlakozott a Modern Vállalkozások Programjához Legyen Ön a következő!

2016. szeptember 26.

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara kormányzati támogatással hívta életre a Modern Vállalkozások Programja - Vállalkozz digitálisan! elnevezésű infokommunikációs szemléletformáló és kompetenciafejlesztő programot, amely eddig több mint 1400 vidéki mikro-, kis- és középvállalkozás számára nyújtott segítséget az informatikai fejlődésük előmozdításában.

Bemutatkozott a Magyar Nemzeti Kereskedőház

2016. szeptember 22.

A Magyar Nemzeti Kereskedőház megnyitóján köszöntőt mondott Bondor László KEMKIK tagozati elnök A Magyar Nemzeti Kereskedőház szolgáltatásait bemutatta Kocsis Nikoletta.

Az MNKH irodavezetői bemutatkoztak és bemutatták irodájuk régiónak lehetőségeit

Románia: Arad,Sepsiszentgyörgy

Szerbia: Szabadka

Szlovákia: Ipolyság.

Ezt követően négyszemközti tárgyalásokra volt lehetőség az iroda vezetőkkel.

A Kereskedőháznak több irodája van határmenti országokban, a céljuk a hálózat bővítése. 

MNKH- szakkiállítások

2016. szeptember 21.

EZúton ajánljuk szíves figyelmükbe a következő 2 nagy szakkiállítást:

 

 

EloSys: 2016.október 11-13-ig

http://www.expocenter.sk/ExhibitionAction.aspx?ExhibitionID=380&ItemID=131

 

 

AUTOSHOW: 2016.október 13-16-ig

http://www.agrokomplex.sk/en/vystavy/autosalon-autoshow-nitra-2016/

 

A csatolt mellékletben  megtalálhatók a rendezvény leírásai és jelentkezési lapjai. 

A jelentkezéseket az alábbi email címre lehet leadni: sturovo@tradehouse.hu

Közép-európai Roadshow - 2016. szeptember 21. Tatabánya

2016. szeptember 9.

Ezúton tájékoztatjuk, hogy útjára indult a Külpiaci lehetőségek a Közép-európai régióban című roadshow-t, melynek keretében második alkalommal Románia, Szerbia és Szlovákia üzleti környezetével és lehetőségeivel ismerkedhetnek meg a résztvevők.

A rendezvény megyei helyszíne: 2016. szeptember 21. Tatabánya

Ezúton tisztelettel meghívjuk Önt az Üzleti Fórumra és az annak keretében megvalósuló B2B találkozókra, ahol lehetőséget biztosítunk a külpiacon dolgozó kollégákkal folytatott négyszemközti konzultációra, személyre szabott tanácsadásra.

Változtak a munkavédelmi képviselő választásra vonatkozó szabályok!

2016. szeptember 8.

2016. július 8-tól hatályos az a rendelkezés, hogy

 

 „Munkavédelmi képviselő választást kell tartani minden munkáltatónál, ahol a munkavállalók létszáma legalább húsz fő. A választás lebonyolítása és a feltételek biztosítása a munkáltató kötelezettsége.”

Digitális jövőt építve nyitnak Európa felé a magyar cégek

2016. szeptember 5.

Eddig közel 700 mikro-, kis- és középvállalkozás csatlakozott a Modern Vállalkozások Programjához.

Idén tavasszal indult útjára a Modern Vállalkozások Programja – Vállalkozz digitálisan! elnevezésű nagyszabású projekt, amely a vidéki mikro-, kis- és középvállalkozások számára nyújt kapaszkodót ahhoz, hogy az informatikai lemaradásukat felismerve fejlesztésbe fogjanak, növelve ezzel a versenyképességüket.

 

Energiahatékonysági az iparban / Konferencia és tárgyalások - 2016.09.27-29.

2016. szeptember 5.

A Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara (DUIHK) 2016. szeptember 27.-én konferenciát szervez Budapesten „Energiahatékonyság az iparban – Tendenciák és gyakorlati megoldások” címmel.

Üzletkötés az ASEAN országokkal - Gyakorlati tudnivalók szakértőktől

2016. szeptember 1.

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara konferenciát szervez ,,Üzletkötés az ASEAN országokkal - Gyakorlati segítség szakértőktől'' címmel. 

Forrás: Magyar Kereskedelmi és Iparkamara

Felvidéki nemzeti értékek gyűjtésének projektzáró rendezvényét tartották Komáromban

2016. augusztus 24.

2015 decemberében a Komárom-Esztergom Megyei Önkormányzat a Csemadok Komáromi Területi Választmányával közösen nyújtotta be a nemzeti értékek és hungarikumok gyűjtésének támogatására kiírt (HUNG-2015) pályázatot, melynek projektzáró rendezvényére augusztus 22-én, a révkomáromi várban, az esemény helyszínéül szolgáló Lőporosban került sor. A pályázat célja a nemzeti értékek kutatása, népszerűsítése mellett, ezen értékek megőrzése és gondozása a határon túli magyar lakta településekkel, megyékkel közös projektekben.

Megyénkben is bemutatták Magyarország Tortáját

2016. augusztus 18.

Komárom-Esztergom megyében a tatabányai Stop Cukrászdában mutatták be 12 megyei cukrászda részvételével Magyarország Tortáját, az Őrség Zöld Aranya nevet viselő őrségi tökmagolajjal és mandulaliszttel készült édességet, illetve Magyarország Cukormentes Tortáját, az Áfonya hercegnő tortáját. A sütemények augusztus 20-tól vásárolhatók meg az írásunk végén található cukrászdákban.

PÓTFELVÉTELI - Vasárnap éjfélig még jelentkezhet az EDUTUS FŐISKOLÁRA!

2016. augusztus 2.

Az alábbiakban közreadjuk az Edutus Főiskola pótfelvételiről szóló felhívását.

2016-os pótfelvételi felhívásunkkal keressük meg Önt és Cége Alkalmazottait. Kérem, engedjék meg, hogy ezúton ismét figyelmébe ajánljuk főiskolánk, az Edutus Főiskola pótfelvételi eljárásában meghirdetett, még elérhető képzéseit és említést tegyünk néhány jelentős momentumról is.

 

Mi, itt az Edutuson azért dolgozunk és újítjuk meg folyamatosan a gazdaság igényeihez alkalmazkodva a képzéseinket, hogy a munkaerő-piacnak megfelelő diplomát szerezzenek a nálunk végzettek.

Kérjük Önt, támogassa a felsőoktatási intézményünket azzal, hogy a tanulási szándékát csak a közelmúltban eldöntő leendő hallgatók figyelmét felhívja a meghirdetett képzéseinkre. Két aspektusból is fontos, hogy az Ön cégénél dolgozók értesüljenek a képzési lehetőségeinkről: úgy is, mint továbbtanuló alkalmazottak és úgy is, mint gyermeküket továbbtanító szülők. Ezen leendő hallgatók döntését szeretnénk az Ön segítségével megkönnyíteni, motiválni azzal, hogy figyelmükbe ajánljuk, főiskolánk, az Edutus Főiskola képzéskínálatát.

A jelentkezési határidő: 2016. augusztus 07. 24.00 óra

Agrokomplex 2016 – Nemzetközi Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállítás

2016. július 26.
Az esemény Szlovákia legrangosabb mezőgazdasági és élelmiszeripari kiállítása.

Időpont: 2016. augusztus 18-21.
Helyszín: Agrokomplex Vásárközpont, Nyitra

Az alábbi linken található jelentkezési lap segítségével lehetőség van kiállítóként jelentkezni. (A jelentkezési határidő meghosszabbítva 2016. augusztus 5-ig)

JELENTKEZÉSI LAP

Szeptembertől megváltozik a középfokú szakképzés

2016. július 22.

Eddig a középfokon végzett diákok mindössze egy ötöde szerzett szakmát is, a többiek csupán érettségit. Ezen szeretne változtatni a Nemzetgazdasági Minisztérium, ezért alakította át a szakképzési oktatási rendszert. Ha feláll az új rendszer, a középfokon végzett tanulók több mint fele szakmával is rendelkezik majd, nem csak érettségivel. Arról, hogy milyen változások lesznek ősztől a középfokú oktatásban, dr. Odrobina László helyettes államtitkárral beszélgettünk.

Tovább a teljes cikkhez.....

 

Kamarai delegáció Shenzhenbe, Kínába, szállástámogatással - 2016. szeptember 25-30.

2016. július 21.

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara Magyar-Kínai Tagozata Nádasi Tamás, a  Tagozat elnökének vezetésével 2016. szeptember 25-30. között üzleti delegációt szervez Kínába, Shenzhenbe az ,,Első Shenzhen-Közép-Kelet-Európai Gazdasági, Kereskedelmi és Kulturális Fórum’’ programra. A kiutazás a Pallas Athéné Domus Innovationis Alapítvány támogatásával valósul meg.

 

A delegáció tagjai a helyi kamarai partnerek által szervezett üzleti fórumokon és üzletember-találkozón vesznek részt Shenzhenben, melyen a kínai mellett más közép-kelet-európai ország vállalkozói is részt vesznek. A Hongkonggal határos, 10 milliós város a külföldi befektetések egyik központja Kínában, az 1970-es évek óta a világ egyik leggyorsabban fejlődő városa, valamint az ország legforgalmasabb kikötője. 2001 és 2010 között Kína legnagyobb export-import forgalmát bonyolító városa volt, a GDP növekedés az elmúlt évben elérte a 8,9 %-ot.

Forrás: Magyar Kereskedelmi és Iparkamara

Bursai kiállítások 2016

2016. július 21.

Az alábbiakban közreadjuk a Bursai Kereskedelmi és Iparkamara tájékoztató leveleit a 2016-os év második felében Bursaban megrendezésre kerülő kiállításokról.

Tájékoztató az agrárkamarai tagságról

2016. június 28.

Az elmúlt időszakban számos megyei vállalkozást azzal keresett meg a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK), hogy a 2012. évi CXXVI. törvény 5. §-a alapján a NAK tagjává vált, ennél fogva tagdíjfizetési kötelezettség terheli.

AMENNYIBEN ÖN IS KAPOTT ILYEN LEVELET, Fontos tudni:

Ha a gazdálkodó szervezet kizárólag a tevékenységi köre alapján lenne agrárkamarai tagságra és tagdíjfizetésre kötelezett (TEAOR alszámokat is fontos figyelni!!), de az agrárgazdaságinak minősülő tevékenységet ténylegesen nem folytatja, ezt külön nyilatkozatban jelentheti be a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara részére /NEMZETI AGRÁRGAZDASÁGI KAMARA 1119 Budapest, Fehérvári út 89-95. Központi Telefonos Ügyfélszolgálat elérhetőségei: Telefon: +36-1-802 6100 e-mail cím: ugyfelszolgalat@nak.hu,/.(Nyilatkozat megtalálható a csatolt mellékletben!)

Az esetleges félreértések elkerülése érdekében ezúton tájékoztatjuk a megyében székhellyel rendelkező gazdálkodó szervezeteket az agrárgazdasági kamara tagságával kapcsolatos jogszabályi háttérről. >>>>

EU-s támogatásra pályázna, de nincs meg az önerő? A bank segíthet!

2016. június 28.

Az európai uniós pályázatok szinte minden hazai mikro-, kis- és középvállalkozás számára nagyszerű lehetőségeket biztosítanak bővítésre, fejlesztésre, eszközbeszerzésre, vagy éppen gépvásárlásra. Sok vállalkozót azonban elriaszt a pályázástól a támogatás igénybevételéhez szükséges önerő előteremtése, vagy akár a projekt elindításához nélkülözhetetlen likviditás biztosítása.