Kamarai rendezvények

<< 2015 Március >>
KeSzeCsüSzoVa
      1
2
345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     

Pályaválasztási tanácsadás

Figyelem! Kötelező kamarai hozzájárulás befizetési határideje: március 31!

2015. február 1.

SZÁMLASZÁM: 12028003-00255243-00500000  A közleményben kérjük megadni az adószámot.

Ne várjon a NAV behajtásra, ha van elmaradása 2012 óta, sürgősen pótolja!

Információ: 34/513-027, email: toth.monika@kemkik.hu

 

Jó tudni - Regisztrálni a vállalkozás alakulásakor kell. Kamarai hozzájárulásként évente 5 000 Ft-ot kell fizetni a székhely szerinti megyei kamarának. A regisztráció nem jelent kamarai tagságot. Az adatváltozásokat át kell vezetni a KAMREG adatbázison. Az önkéntes kamarai tagoknak is kötelező az éves hozzájárulás, a kamarai tagdíjba beleszámít!

 

A tartozásokat a NAV szedi be, ha lejár a határidő! Aki a 2012 vagy 2013. évit elmulasztotta, még pótolhatja. Egyeztetés a 34/513-027-es telefonszámon lehetséges.

 

A kamarai nyilvántartással, illetve a kamarai szolgáltatásokkal kapcsolatos bővebb információkhoz kattintson ide.

 

TUDNIVALÓK A KÖTELEZŐ KAMARAI HOZZÁJÁRULÁSRÓL

 

PUBLIKUS KERESŐ

III. Kínai-Magyar Üzleti Fórum március 5-én

2015. március 2.
Irány Kína! Hogyan juthat be Kínába áruival, szolgáltatásával? III.Kínai-Magyar Fórum március 5-én, Budapesten.
Irány Kína! Hogyan juthat be Kínába áruival, szolgáltatásával? III.Kínai-Magyar Fórum március 5-én, Budapesten.

Irány Kína! Hogyan juthat be Kínába áruival, szolgáltatásával és milyen hatósági, engedélyezésiés kulturális szokásokat kell elsajátítania a sikerhez? Ismerje meg a kormány exportösztönzési stratégiáját, a kínai piac sajátosságait, lehetőségeit és tanuljon a gyakorlati életben már tapasztalatot szerzett előadóinktól. Itt a helye akkor is, ha itthon keresi a kapcsolatot kínai cégekkel. III. Kínai-Magyar Üzleti Fórum március 5-én, Budapesten a  BCM − Nagykereskedelmi és Konferencia Központban.
Részletes program és jelentkezés: http://www.piacesprofit.hu/konferenciakozpont/iii-kinai-magyar-uzleti-forum/

Megjelentek az első pályázati kiírások a Széchenyi 2020 program keretében

2015. február 19.

A kormány pályázati honlapján megjelentek az első felhívások, melyek az EU Horizon 2020 megismerését, a nemzetközi piaci bővülést, marketing tevékenység támogatását jelentheti a kkv-k és a hálózatosodást segítő szervezetek számára.

MUNKAÜGY 2015 - letölthető az előadás anyaga!

2015. február 19.

Ezúton közreadjuk a 2015. február 17-én kamaránknál szervezett MUNKAÜGY 2015. című előadás prezentációját további szíves felhasználásra.

2015/2016-os tanévre vonatkozó szakmaszerkezeti döntés

2015. február 11.

A Magyar Közlöny 2015. évi 13. számában megjelent a 2015/2016-os tanévre vonatkozó szakmaszerkezeti Kormányrendelet.

 

A lapszámot tartalmazó PDF dokumentumot megtalálható a csatolt mellékletben, illetve letölthető

IDE KATTINTVA.

 

1% felajánlása – felhívás alapítványok, társadalmi szervezetek részére

2015. február 5.

Jelen felhívásunk célja, hogy kamaránk teret biztosítson azoknak az alapítványoknak, társadalmi szervezeteknek, amelyeket a személyi jövedelemadó 1%-ával támogatni lehet.

Az adó 1%-ának felajánlása nem jelent plusz költséget, de óriási segítséget jelent a szervezetek munkájához.

Amennyiben az adófizetõ állampolgár, vagy egyéni vállalkozó nem rendelkezik az egy százalék felajánlásáról, úgy az összeg az állam pénztárába kerül, mint befizetett adó.

(Egyéni vállalkozók február 25-ig, magánszemélyek május 20-ig rendelkezhetnek az adó 1%-ával).

Amennyiben szeretné, hogy társadalmi szervezete megjelenjen kommunikációnkban, kérjük, hogy az info@kemkik.hu email címre az alábbi adatok kitöltésével jelezze szándékát: Alapítvány neve, székhelye, weboldala, az Alapítvány tevékenységének rövid leírása: (4-5 mondat), az Alapítvány adószáma.

AJÁNLJA MAGÁT! BL Invest Kft.

2015. január 27.

A BL Invest Kft. pályázatokhoz készít értékbecsléseket.  A cég vállalati vagyonértékelés területén már 12 éves múlttal rendelkezik, elsősorban a pénzügyi szektor környezetében. Továbbá évek óta szerepet vállal pályázatoknál, a biztosítéki és fedezetértékelés szegmens területén.

Kérem tekintsék meg referenciákat: www.blinvest.hu

Megyei sikerek a 13. Farsang Kupán

2015. február 23.

A hétvégén rendezték Tatán az ország egyik legrangosabb gasztronómiai fesztiválját, a Farsang Kupát. A 13. alkalommal megtartott versenyre 62 felnőtt és 71 tanuló nevezett be, az ország minden részéről. A programot a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség Tata és Környéke Regionális szervezete állította össze, a rendezvény fő támogatója a Komárom-Esztergom Megyei Kereskedelmi és Iparkamara és Tata önkormányzata volt.

Meghívó - StartUpDay3-MoveOn!

2015. február 19.

A korszerű környezettechnológiák alkalmazásának elősegítése és a potenciális fejlesztők és felhasználók igényeinek feltárása - kérdőív

2015. február 19.

A Földművelésügyi Minisztérium a korszerű környezettechnológiák alkalmazásának elősegítése és a potenciális fejlesztők és felhasználók igényeinek feltárása érdekében kérdőíves felmérést végez. A kérdőíves felméréssel az a célja, hogy a gyártók, szolgáltatók, fejlesztők és a felhasználók piacán lehetőséget teremtsenek az öko-innovációs megoldások elterjedésére és elterjesztésére.

Közel a német piac 2015. március 17.

2015. február 17.

„Közel a német piac!“ címmel a DUIHK következő szakmai rendezvényét Budapesten tartja. A fórum központi témája ezúttal a sikeres export Németországba.

A rendezvény időpontja: 2015. március 17. 10 óra

A rendezvény helyszíne: Német-Magyar-Gazdaság Háza (H-1024 Budapest, Lövőház u 30.)

Bővebb információ a rendezvénnyel kapcsolatben itt érhető el.

Partner keresési tájékoztató

2015. február 11.
Az Isztambuli Magyar Főkonzulátus külgazdasági irodája az alábbi megkeresést kapta egy török cégtől.
További információt a http://www.kalender.com.tr/eng/hakkimizda.php weboldalon kaphatnak.

Felhívás Komárom-Esztergom Megye vállalkozásai részére

2015. február 9.

Tisztelt Vállalkozások, Tisztelt Vállalkozók!

2015. szeptember 1-től a magyar szakképzés területén valamennyi szakmában beindul a duális képzés, mely azt jelenti, hogy a szakmát tanulók gyakorlati képzése a vállalkozói szférában történik tanulószerződéses keretek között. E gyakorlati képzésnek megyénkben már közel 15 éves múltja van.

Várjuk azokat a vállalkozásokat, akik már képeztek tanulókat tanulószerződéssel, de egy idő óta nem volt lehetőségük, vagy egyéb ok miatt nem vettek részt a gyakorlati képzésben, továbbá várjuk azon vállalkozások jelentkezését is, akik szívesen részt vennének a szakmát tanuló fiatalok gyakorlati képzésében, hogy életszerű körülmények között válhassanak szakemberré.

ELINDULT A SZAVAZÁS A LEGSZEBB HOTEL 2015 DÍJRA!

2015. február 9.

Mától február 19-ig lehet szavazni a www.legszebbhotel2015.hu oldalon a Travel Channel meghirdette Legszebb Hotel 2015 díjra. Több mint 100 pályázat érkezett szebbnél szebb szállodáktól az ország minden részéről.

Figyelem! Betiltott szénmonoxid-riasztók!

2015. február 3.

A Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság (a továbbiakban: Hatóság) az idei évben immáron második alkalommal végzett laboratóriumi vizsgálatokat a kereskedelemben kapható szénmonoxid érzékelők megfelelősége és biztonságos működése tárgyában.

Mint ahogy arról a Hatóság a közvéleményt is tájékoztatta, a legutóbb elvégzett laboratóriumi vizsgálatok alapján megállapítást nyert, hogy a 10-féle (8 elemes és 2 hálózati feszültségről működő) riasztó egyike sem felelt meg a szabvány követelményeknek, mivel azok a meghatározott szénmonoxid koncentrációnál, a megadott időn belül nem jeleztek. A helyzet súlyosságát jelzi az a tény, hogy 6-féle (5 elemes és 1 hálózati feszültségről működő) készülék a legmagasabb koncentrációnál sem adott semmilyen jelzést.

Március 1-ig tart a próbaüzem az EKÁER-ben

2015. január 27.

A Komárom-Esztergom Megyei Kereskedelmi és Iparkamara tájékoztatása szerint a kormány a piaci szereplők javaslataira figyelemmel 2015. március 1-ig meghosszabbította az online árukövető rendszer próbaüzemét.

Csepreghy: tavasszal jönnek az új uniós pályázatok

2015. január 26.

Hat Operatív Program már megkapta a szakmai jóváhagyó nyilatkozatot az Európai Bizottságtól, így a 2014-2020-as fejlesztési időszak új pályázati kiírásainak megjelenése március-áprilisra várható - többek között ezt mondta el a köztelevízió ma reggeli műsorában Csepreghy Nándor. Lázár János múlt csütörtökön járt Brüsszelben és a találkozója után többek között azt hangsúlyozta, hogy áprilistól várhatók az új kiírások, illetve új közbeszerzési törvény is segítheti a Magyarországnak járó források jobb lehívási arányát.

Így őrizze meg iratait, ha vállalkozó!

2015. január 26.

Az iratokat az adó megállapításához való jog elévüléséig kell az adózónak megőrizni. Ez vonatkozik mind a magánszemélyekre, mind pedig a vállalkozásokra. Az iratokat azonban nem elég pusztán megőrizni, hanem olyan formában kell tárolni, hogy a dokumentumokból az adó ebben az időszakban bármikor újra megállapítható, illetve ellenőrizhető legyen.

NAV közlemény - Cafetéria 2015.

2015. január 21.

Parragh László, a kamara tavalyi utolsó elnökségi ülésén a 2014. évi eredmények között említette, hogy az MKIK sikeresen lépett fel a kormánynál a Szép Pihenőkártya tervezett megadóztatásának enyhítéséért.  A NAV január 14-i közleményében jelzi, hogy nem változott jelentősen a béren kívüli juttatások köre, rendszere és feltétele 2015. január 1-jével, a munkavállalóknak és a munkaadóknak azonban számolniuk kell néhány új elemmel. A SZÉP Pihenőkártya kedvezményes maradt.

Az egyik legfontosabb változás: az idei év elejétől a Széchenyi Pihenőkártyára utalt összegek kivételével a „Cafetéria” egyéb elemeire szánt éves keretösszeg – amit a munkáltató nyújt - nem haladhatja meg a 200 ezer forintot azért, hogy változatlan maradjon a juttatások közterhe, adóvonzata.

Változtak az áfabevallási gyakoriságra vonatkozó szabályok

2015. január 20.

Főszabály szerint az általános forgalmi adót továbbra is negyedévente kell bevallani. Nem változott az sem, hogy az áfakörbe tartozó adóalanyok év elején a két évvel korábbi adatokból kiindulva megállapítják a tárgyévre vonatkozó áfabevallási gyakoriságot. Ez alapján a bevallási gyakoriság lehet éves, negyedéves, illetve havi. Az adóalanyoknak negyedévente továbbra is vizsgálni kell, hogy az elszámolandó adó alakulása alapján, vagy a közösségi adószám igénylése miatt kötelezettek-e a bevallási gyakoriságukat megváltoztatni.

Ezért zárnak be az üzletek

2015. január 19.

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) elemzése szerint Magyarországon túltelített az élelmiszer-kereskedelmi piac, emiatt naponta átlagban több mint 50 üzlet zár be.

Meghívó Mérnökbálra

2015. január 16.

Az alábbiakban közreadjuk a Komárom-Esztergom Megyei Mérnöki és Építész Kamara, a MTESZ Komárom-Esztergom Megyei Egyesület valamint az Edutus Főiskola által szervezett XV. mérnökbál meghívóját.

Időpont: 2015. február 14-én 19 óra

Helyszín: EDUTUS Főiskola A épület aulája (Tatabánya, Stúdium tér 1.)

Jelentkezési határidő: 2015. február 10.

Pályázati felhívás igazságügyi szakértők részére

2014. december 18.

A Teljesítésigazolási Szakértői Szerv (TSZSZ) pályázatot hirdet a szerv tagjainak nyilvántartásba vételére.

Forrás: Magyar Kereskedelmi és Iparkamara

Az ipar találkozója Lipcsében

2014. december 15.

Két németországi szakkiállítás egy helyen: Önt is várja Lipcse 2015. február 24-27. között, ha bővíteni szeretné külpiaci kapcsolatait! Kiállítóként vagy látogatóként érdemes ellátogatni a rendezvényre.

Telephely fejlesztési támogatás nyújtásához tatabányai mikro, kis és középvállalkozásoknak

2014. december 9.

A pályázat célja tatabányai mikro, kis és középvállalkozások telephelyfejlesztéseinek elősegítése, telephely fejlesztési támogatás nyújtása Tatabánya VII-es telepi önkormányzati tulajdonban lévő ingatlanvásárlás kapcsán. A telephely fejlesztési kedvezményt az a Tatabányán legalább 5 éve székhellyel vagy működő telephellyel rendelkező mikro, kis és középvállalkozás kaphat, aki az adásvételi szerződésben vállalja, hogy az adásvételi szerződés megkötésétől számított 3 éven belül a megvásárolt ingatlanon telephelyfejlesztést valósít meg, a megvalósult létesítményekre használatbavételi engedélyt szerez és tevékenységének tényleges működését az ingatlanon megkezdi.

A vételárból adható telephely fejlesztési kedvezmény mértéke: a nettó vételár 40 %-a.

Nyilvános Pályázati hirdetmény közzétételét követően a pályázónak írásos ajánlatot kell az Önkormányzathoz benyújtania, melynek tartalmaznia kell konkrétan a megvásárolni kívánt területet, annak nagyságát, a megajánlott vételárat és a terület hasznosítására vonatkozó elképzeléseket is.

A teljes pályázati kiírás és dokumentáció letölthető Tatabánya Megyei Jogú Város Önkormányzata, valamint Gazdaságfejlesztő Szervezet Nonprofit Kft. honlapjáról (www.tatabanya.hu) és a (www.gfsz.hu).

Pénztárgépek: változik az adatszolgáltatás

2014. december 9.

2015. január 1-jétől változik a pénztárgép használatra kötelezett adóalany számlakibocsátáshoz kapcsolódó adatszolgáltatási kötelezettsége - közölte honlapján a NAV.

Pályázati kisokos 1.

2015. február 23.

Bizonyára ismeretes Önök előtt, hogy hamarosan megjelennek a 2014-2020 közötti uniós, a Széchenyi2020 fejlesztési időszak első vállalkozásfejlesztési pályázatai gépbeszerzés, telephelyfejlesztés, épületenergetikai, innovációs és egyéb területeken.

Mivel az elkövetkező időszakban a pályázati felhívások megjelenését követően 30 nap áll majd rendelkezésre a pályázatok benyújtására, a pályázatok összeállításának gyorsasága és ennek alapjaként a projektek előkészítettsége döntő fontosságúnak bizonyulhat.

Ahhoz, hogy projektjeiket előre tervezhessék, és így nagyobb eséllyel nyerhessenek támogatást fejlesztési elképzeléseikhez, az alábbi az elmúlt évek tapasztalatain alapuló hasznos információkkal kívánunk önöknek segítséget nyújtani.

A tatai öreg platán lehet Európa legszebb fája! Szavazzon!

2015. február 19.

Megyei büszkeségünk: a tatai öreg platán lehet Európa legszebb fája. Február 1-től február 28-ig lehet szavazni!

A voksokat itt lehet leadni!

ADÓVÁLTOZÁSOK 2015 - letölthető az előadás anyaga

2015. február 13.

Ezúton közreadjuk a 2015. február 11-én és 12-én kamaránknál szervezett ADÓVÁLTOZÁSOK 2015. című előadás prezentációit további szíves felhasználásra.

Gázszerelők továbbképzése

2015. február 9.

A Dunagáz Gázipari Oktatási és Minősítő Zrt.

Gázszerelők továbbképzése

tanfolyamot szervez a 30/2009 (XI.26.) NFGM rendelet szerint. A nyilvántartást a területileg illetékes Mérésügyi és Műszaki Biztonsági Hatóság végzi. A nyilvántartásba vétellel megszerzett jogosultság érvényességét újabb eredményes vizsgával meg kell erősíteni.

Ajánlja magát! Egyedi megjelenésű, ÚJ állapotú büfékocsi, gépekkel felszerelten vagy anélkül eladó

2015. február 3.

Eladó egy új állapotú, faház-jellegű büfékocsi. Óriási előnye, hogy mobil és telepíthető strandokra, forgalmas helyekre vagy rendezvényekre. A kocsi 4m hosszú; 2,2m széles; 3m magas és 1300kg megengedett együttes tömegű (997kg saját tömeg). Teljes beépített hideg-meleg vízrendszerrel, illetve elektromos hálózattal lett ellátva.

Alkalmas kürtőskalács, palacsinta, lángos, kolbász, hotdog/hamburger, különféle italok stb. árusítására.

Felhívás a vámfelfüggesztési kérelmek benyújtására

2015. február 23.

Csatoltan megküldöm a Külgazdasági és Külügyminisztérium felhívását a 2016. január 1-től érvényes autonóm vámfelfüggesztések és vámkontingensek igénylésével, módosításával kapcsolatban.

Munkaügyi hírlevél 2015. február

2015. február 19.

Az alábbiakban közreadjuk a KEM Kormányhivatal Munkaügyi Központjának aktuális munkáltatói hírlevelét.

Fogyasztóvédelmi Hírlevél

2015. február 19.

Kérem engedje meg, hogy hírlevelünk következő számában megosszuk Önnel a Fogyasztói és Betegjogi Érdekvédelmi Szövetség KUTYATÁP tesztjét, amelynek során 16 száraztáp és 22 kis konzerveledel értékelésére került sor. A nedves és száraz tápok vizsgálatainak tapasztalatait, és az ehhez kapcsolódó tanácsokat az alábbi cikkben találja.
Ezt követően röviden tájékoztatjuk a Európai Unió Tanácsa Légiközlekedési Munkacsoport ülésének eredményeiről.

Pályázat a versenyképes IKT szektor fejlesztésére

2015. február 18.

Megjelent a GOP-2015-3.3.4 –Versenyképes IKT szektor fejlesztése című pályázat, melynek célja:

 

Az IKT, vagy informatikai témájú K+F+I projekteket fejlesztő kis- és középvállalkozások nemzetközi piaci lehetőségei bővüljenek, és az Európai Unió Horizon 2020 programjában való aktív részvételük növekedjen. A pályázat keretében a vállalkozások számára a Horizon 2020 program megismerésére, innovációs tanácsadás igénybevételére és marketing tevékenység támogatására nyílik lehetőség.

 

Keretösszeg: 1 milliárd forint.

 

A pályázatok benyújtása 2015. március 2. – március 12. között lehetséges.

 

További információ:

 

 

Forrás: Magyar Kereskedelmi és Iparkamara

Bulgarian oil & gaz

2015. február 17.

Bulgária magyarországi nagykövetségének kérésére közreadunk egy összefoglaló anyagot a bulgáriai olaj és gázkitermelés szabályozási környezetéről valamint az aktuális lehetőségekről.

További információ: Chavdar Petkov, első titkár, Bolgár Nagykövetség, ch.petkov@mee.government.bg

 

Szabolcs Kupa

2015. február 9.

Ebben az évben 13.alkalommal tehették próbára tudásukat tanulók és profik és először a mesterek is a Szabolcs Kupa Nemzetközi Fodrász Kozmetikus, műkörömdíszítő és –építő, pedikűrös versenyen.

Forrás: Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

Magyar borok elhelyezésének lehetősége a finnországi ALKO üzletekben

2015. február 9.

Ezúton szeretnénk felhívni szíves figyelmüket a finn állami alkohol kiskereskedelmi vállalat, az ALKO 2015. évi pályázatára, amely alapján a vállalat jelenleg három különböző különleges minőségű magyar bort keres. Az ALKO 2015. év őszére érvényes beszerzési terve már hozzáférhető a honlapon, ennek értelmében Magyarországról az alábbi borokat keresik :

 

-          Tokaji furmint száraz fehérbor, minimum 600 üveg (0,75 liter)

-          Pinot Noir vörösbor, minimum 480 üveg (0,75 liter)

-          Tokaji Aszú 6 puttonyos édes fehérbor, minimum 300 üveg (0,5 liter)

Varroda eladó-kiadó

2015. február 6.

Bótrágy községben (Beregszászi járás, Kárpátalja, Ukrajna), a Lónyai és Barabási határátkelőktől mintegy 5 km-re kiadó vagy eladó egy olaszok által üzemeltetett varroda (150 fő) 60x20m. Eddig a Benetton cégnek varrtak bérmunkában.

Együttműködési megállapodást kötöttek a megyei jogú városok és az MKIK

2015. január 26.

Együttműködési megállapodást kötött a Megyei Jogú Városok Szövetsége (MJVSZ) a Magyar Kereskedelmi és Iparkamarával (MKIK) a térségi gazdasági fejlesztés, valamint a megyei és helyi foglalkoztatási helyzet javítása érdekében, a megállapodást a két szervezet elnöke, Szita Károly és Parragh László írta alá a sajtó jelenlétében Budapesten.

Tájékoztató a gyakorlatigényes alapképzési szakon szervezett gyakorlati képzés normatívájának ismételt elszámolhatóságáról

2015. január 26.

2014. év tekintetében a gyakorlatigényes alapképzési szak keretében szervezett szakmai gyakorlatra megállapított normatíva elszámolható a szakképzési hozzájárulás terhére.

A szakképzési hozzájárulás elszámolása - az előadás anyaga letölthető

2015. január 21.

Az alábbiakban közreadjuk "A szakképzési hozzájárulás elszámolása" című előadás anyagát, melyet Lászlóné Szép Györgyi adószakértő tartott kamaránknál 2015. január 20-án.

Pályázat hoteleknek

2015. január 20.

Pályázzon a legszebb hotel díjra!

A Travel Channel tévécsatorna keresi 2015 legszebb kis (maximum 50 szobás) hotelét, panzióját Magyarországon!

A  pályázó hoteleknek négy fotót kell feltölteniük, és egy rövid leírást adniuk szállodájukról a legszebbhotel2015.hu oldalon január 24. szombat és február 8. (vasárnap) éjfél között.

Felhívás a EuroSkills 2016 válogató versenyeire

2015. január 16.

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara a versenyszámok szponzoraival együtt várja azoknak a fiatal szakembereknek, szakmunkásoknak, technikusoknak, főiskolai és egyetemi hallgatóknak, végzős szakközép- és szakiskolai tanulóknak a jelentkezését, akik szívesen megméretnék tudásukat a EuroSkills-en, az ifjú szakemberek Európa Bajnokságán, 2016-ban a svédországi Göteborgban.

Részletek a csatolt mellékletekben.

Újabb lehúzási kísérlet

2014. december 18.

Idén már harmadszor próbálják rávenni a vállalkozókat olyan adatszolgáltatásra és ehhez kapcsolódó díjfizetésre, melyre vonatkozóan a magyar jogszabályok nem tartalmaznak kötelezettséget.

Forrás: Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

Francia üzleti lehetőség

2014. december 18.

A tegnapi francia vonatkozású üzleti megkereséssel kapcsolatban szeretnénk egy kiegészítést tenni, ugyanis azóta a párizsi külgazdasági attasé pontosította a megkeresést az érintett céggel.

A CGTEC francia vállalat (www.cgtec.eu) kb. 3-4 cm-es műanyag elemek manuális kiválogatásra keres magyarországi partnereket a gyártási hibák előzetesen definiált listája alapján (pl. elfolyt él stb.).

 

Kérjük, hogy az üzleti lehetőséget a potenciálisan érdeklődő tagvállalataik felé eljuttatni szíveskedjenek, és a beérkező pozitív visszajelzéseket, válaszokat Gölöncsér Balázs, párizsi külgazdasági attasénak a paris@hipa.hu e-mail címre, másolatban pedig Baki Magdolna, francia referensnek a baki.magdolna@mkik.hu e-mail címre legyenek szívesek megküldeni.

 

Bővebb információ:

 

AMBASSADE DE HONGRIE

 

Section commerciale

 

Gölöncsér Balázs – külgazdasági attasé

 

140, avenue Victor Hugo, 75116 Paris

Tél.: 01 53 70 67 00  

Fax: 01 47 27 35 63

E-mail: paris@hipa.hu

Kötelezően nyilatkozni kell tulajdonosukról a vállalkozásoknak

2014. december 15.

Fontos határidőnek kell eleget tennie a vállalkozásoknak: 2014. december 31-ig számlavezető bankjuknál kell nyilatkozatot tenniük tényleges tulajdonosukról, vagy tulajdonosaikról. Minderre egy tavaly elfogadott jogszabályváltozás kötelezi a vállalkozásokat. Amennyiben a bankjuk által értesített cégek december 31-ig elmulasztják megtenni nyilatkozatukat, január elsejétől a pénzintézet nem tudja megbízásaikat teljesíteni. Ez azt is jelentheti, hogy az érintet cég, januárban nem tud majd például bért utalni.

Feltöltési kötelezettség az egyes adónemeknél

2014. december 9.

Közeleg a 2014-es év vége, amely egyben bizonyos adózók esetén az adóelőleg-kiegészítési – más néven a feltöltési – kötelezettség határidejének közeledtét is jelenti. Cikkünkből megtudható, hogy milyen határidők, kötelezettségek várják Önt.