Üdvözöljük a

Komárom-Esztergom Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Kamarai rendezvények

<< 2016 Július >>
KeSzeCsüSzoVa
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25
262728293031

Megyei Fejlesztési és Képzési Bizottság

Pályaválasztási tanácsadás

Tájékoztató az agrárkamarai tagságról

2016. június 28.

Az elmúlt időszakban számos megyei vállalkozást azzal keresett meg a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK), hogy a 2012. évi CXXVI. törvény 5. §-a alapján a NAK tagjává vált, ennél fogva tagdíjfizetési kötelezettség terheli.

AMENNYIBEN ÖN IS KAPOTT ILYEN LEVELET, Fontos tudni:

Ha a gazdálkodó szervezet kizárólag a tevékenységi köre alapján lenne agrárkamarai tagságra és tagdíjfizetésre kötelezett (TEAOR alszámokat is fontos figyelni!!), de az agrárgazdaságinak minősülő tevékenységet ténylegesen nem folytatja, ezt külön nyilatkozatban jelentheti be a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara részére /NEMZETI AGRÁRGAZDASÁGI KAMARA 1119 Budapest, Fehérvári út 89-95. Központi Telefonos Ügyfélszolgálat elérhetőségei: Telefon: +36-1-802 6100 e-mail cím: ugyfelszolgalat@nak.hu,/.(Nyilatkozat megtalálható a csatolt mellékletben!)

Az esetleges félreértések elkerülése érdekében ezúton tájékoztatjuk a megyében székhellyel rendelkező gazdálkodó szervezeteket az agrárgazdasági kamara tagságával kapcsolatos jogszabályi háttérről. >>>>

Hild Szakközépiskola Győr - A műemlékfenntartó képzést is folytatnak

A képzés egy éves, ingyenes ráépülő jellegű, bemeneti feltétele: magasépítő technikus végzettség.

A műemlékfenntartó technikus feladatai: részt vesz a projektek előkészítő munkálataiban  a műemléki helyreállítást/fenntartást megelőző kutatásban és diagnosztizálásban, a beruházási munkákban előkészíti a kivitelezés folyamatát, a műemlék-helyreállítási munkák lebonyolítását.

Az ország bármely tájáról fogadnak jelentkezőket.

Forrás: Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

Kötelező kamarai hozzájárulás

2016. május 2.

Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a kötelező kamarai hozzájárulás befizetési határideje

2016. március 31-én lejárt!

Amennyiben nem rendezte az ezévi esedékes tartozását, kérjük, hogy a 12028003-00255243-00500000 bankszámlaszámra szíveskedjen átutalni, a közleményben kérjük megadni a vállalkozás adószámát!

Információ: 34/513-027, email: ugyfelszolgalat@kemkik.hu

Augusztus 1-től szigorodik az EKAER!

2016. július 25.

Augusztus 1-jétől hatékonyabban szűr az elektronikus közúti áruforgalom ellenőrző rendszer (ekáer), miután az Országgyűlés korábban finomított a rendszer szabályain a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) ellenőrzési tapasztalata és a tisztességes piaci szereplők jelzése alapján - közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) hétfőn az MTI-vel.

A teljes cikk itt folytatódik...

Kamarai delegáció Shenzhenbe, Kínába - 2016. szeptember 25-30.

2016. július 21.

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara Magyar-Kínai Tagozata Nádasi Tamás, a  Tagozat elnökének vezetésével 2016. szeptember 25-30. között üzleti delegációt szervez Kínába, Shenzhenbe az ,,Első Shenzhen-Közép-Kelet-Európai Gazdasági, Kereskedelmi és Kulturális Fórum’’ alkalmából.

 

A delegáció tagjai a helyi kamarai partnerek által szervezett üzleti fórumokon és üzletember-találkozón vesznek részt Shenzhenben. 

Forrás: Magyar Kereskedelmi és Iparkamara

ÜZLETI PARTNERKERESÉS - Német cég keres élelmiszerekhez csomagolóanyagokat

2016. június 28.

Tájékoztatásul továbbítjuk Önöknek Magyarország Düsseldorfi Főkonzulátusától érkezett üzleti partnerkeresést.

Észak-rajna-vesztfáliai kis- és nagykereskedelmi cég keres élelmiszerekhez (előételek, csemegeáru) csomagolóanyagokat: nejlon dobozokat, tasakokat, műanyag poharakat tetővel az alábbiak szerint:

Ajánlások hőségriadó esetére

2016. június 24.

Ezúton közreadjuk a „A Nemzetgazdasági Minisztérium Munkafelügyeleti Főosztályának közleménybe foglalt ajánlásai a hőség munkavállalókra gyakorolt kedvezőtlen hatásaival és a szükséges megelőző intézkedésekkel kapcsolatban” c. dokumentumot.

Az Országos Tisztifőorvos az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése alapján,figyelembe véve az Országos Közegészségügyi Központ ajánlását, 2016. június 23.(csütörtök) 00 órától 2016. június 26. (vasárnap) 24 óráigII. fokú hőségriasztást adott ki.

Otthon Melege Program - Családi házak energiamegtakarítást eredményező korszerűsítésének, felújításának támogatása

2016. június 20.

A családi házak elavult fűtés -, melegvíz -és energiaellátó rendszerei, továbbá a gyenge minőségű hőszigetelés jelentős energiaveszteséget – és ezáltal többlet széndioxid kibocsátást –okoznak. Az energiatakarékosság fokozását és az üvegházhatású gázkibocsátás csökkentését szolgáló épületenergetik a korszerűsítéseket célzó beruházások megvalósítása költséges, emiatt gyakran kivitelezhetetlen a családi házban lakó magánszemélyeknek megfelelő támogatás nélkül.

A programról bővebben itt olvashat.

Magyar-Tajvani Üzleti Fórum

2016. június 16.

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara konferenciát szervez ,,Magyar-Tajvani Üzleti Fórum'' címmel.

 

Időpont: 2016. július 5., 10:00 óra

 

Helyszín: Novotel Budapest Centrum Hotel

                  1088 Budapest, Rákóczi út 43-45., Zsolnay terem I-II.

Forrás: Magyar Kereskedelmi és Iparkamara

Magyar Térképház Kft. szolgáltatásai

2016. június 9.

Az alábbiakban közreadjuk a Magyar Térképház Kft. ajánlatát.

A Magyar Térképház Kft komplex szolgáltatását igénybe véve megyénk cégei lehetőséget kapnak helyi szintű offline és országos szintű online megjelenésre egyaránt.

NGM Munkafelügyeleti Főosztálya tájékoztatása

2016. május 26.

Ezúton közreadjuk az NGM Munkafelügyeleti Főosztálya kamaránkhoz eljuttatott anyagait.

- Jelentés a munkavédelmi hatóság 2016. I. negyedévi ellenőrzési tapasztalatairól;

- A munkaügyi ellenőrzés tapasztalatai - 2016. I. negyedév;

- Összefoglaló jelentés a munkabérre vonatkozó szabályok célellenőrzéséről (2016. március 21. - április 8.).

MKIK: erősödtek a vállalkozások pozitív várakozásai

2016. május 23.

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) Gazdaság- és Vállalkozáskutató Intézete (GVI) 2016. áprilisi konjunktúra felmérése szerint a vállalkozások kedvezőbbnek ítélik meg üzleti helyzetüket, mint fél évvel ezelőtt, üzleti várakozásaik tovább javultak.

Forrás: Magyar Kereskedelmi és Iparkamara

Felhívás!

2016. május 19.

A Komárom-Esztergom Megyei Kereskedelmi és Iparkamara 2016. május 18-án tartotta Tagozati Jelölőgyűléseit, melyen a kamarai küldöttjelöltekről szavaztak az arra jogosultak. A küldöttek megválasztására Tagozati Küldöttválasztó ülésen kerül sor, melynek időpontja:  2016. június 2. 

-             Kézműipari Tagozat Küldöttválasztó ülés 14 óra

-             Kereskedelmi Tagozat Küldöttválasztó ülés 15 óra

-             Ipari Tagozat Küldöttválasztó ülés 16 óra

Felhívás! Az Ön cége nemzetközi kapcsolatokat keres?

2016. május 11.

>>Itt regisztrálhat a nemzetközi projektbe>>

Miről szól a 18 hónapos brüsszeli projekt? 20 ország 100,000 kkv-ját vonja be egy közvetlen brüsszeli pályázat, a "mobiliseSME". Első lépcsőben egy nemzetközi kérdőívet kap mind a 100,000 cég (arra tud most beregisztrálni, hogy azt megküldjük Önnek). Az EU-szinten leghamarabb válaszoló 100,000 cég közül választjuk majd ki azokat a cégeket, amelyek (részleges költségtérítéssel) 1-2 hónapra külföldre küldhetnek, vagy onnan fogadhatnak egy-egy alkalmazottat egy hasonló szektorban működő cégtől. Cél, a cégek nemzetközi kapcsolatainak bővítése, és azon keresztül a fejlődésük elősegítése. Amikor a 100,000 válasz (bármely országokból összesen) befut Brüsszelbe, akkor zárják le a jelentkezéseket. 

KÖTELEZŐ ELEKTRONIKUS KAPCSOLATTARTÁS A BÍRÓSÁGOKKAL, PERKAPU

2016. május 5.

Az ezzel kapcsolatos,a Belügyminisztérium által kiadott tájékoztató az alábbiakban olvasható.

Forrás: Magyar Kereskedelmi és Iparkamara

XII. Vasnyűvő forgácsoló verseny Kisbéren

2016. május 2.

A verseny helye: Iskolai Tanműhely

Kisbér, Dobi I. út 1/B.

 

A Tatabányai Szakképzési Centrum Bánki Donát Szakközépiskolája és Szakiskolája (Kisbér) és a Komárom-Esztergom Megyei Kereskedelmi és Iparkamara május harmadikán, kedden 8 órától rendezi meg hagyományos gépi forgácsoló versenyét.

Értesítés áramszünet miatti zárvatartásról

2016. április 29.

Ezúton értesítjük tisztelt ügyfeleinket, hogy áramszünet miatt 2016. május 26-án 8-12 óráig az Esztergom, Deák F. u. 14. szám alatti irodánk zárva tart.

Szíves megértésüket kérjük!

Osztálynaplót kaptak a középiskolások

2016. április 27.

A fennállásának hetvenedik évét ünneplő Árpád Gimnáziumban adták át az „Osztálynapló 2016” című kiadványt a tatabányai középiskolák képviselőinek. A 24 Óra megyei napilap hagyományos kiadványában a város középiskoláinak összes végzős osztálya szerepel, csoportképük mellett egy-egy írásban idézik fel az iskolában töltött éveket.

A vállalati szektorhoz kapcsolódó közigazgatási bürokrácia csökkentési konferenciasorozat

2016. április 25.

Szíves tájékoztatásul közreadjuk a "Vállalati szektorhoz kapcsolódó közigazgatási bürokrácia csökkentési program kidolgozása: Műhelymunkával egybekötött konferenciasorozat következő előadásának meghívóját, melyre 2015. április 28-án 11 órai kezdettel kerül sor Tatabányán a Jászai Mari Színház, Népházban.

A műhelymunkával egybekötött konferenciasorozat keretében a részt vevő állami vezetők tájékoztatást adnak a bürokrácia csökkentés érdekében eddig tett intézkedésekről.  A vállalkozók javaslatait kérik a további bürokratikus-, adminisztrációs terhek csökkentésére.

A rendezvény meghívója és programja a csatolt mellékletben található.

Megyénkből öt tanuló dobogós helyen a 9. Szakma Sztár Fesztiválon

2016. április 20.

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara április 18-ától 20-áig rendezte meg a Szakma Kiváló Tanulója Versenyt (SZKTV), kibővítve az Országos Szakmai Tanulmányi Versennyel (OSZTV). Az országos döntő IX. Szakma Sztár Fesztivál elnevezéssel zajlott Budapesten, a Hungexpo Vásárközpont G és F pavilonjában. Megyénk diákjai közül többen is dobogós helyen végeztek.

Megkezdődött a 2016. évi Szakma sztár fesztivál verseny

2016. április 18.

Megkezdődött hétfőn az idei Szakma sztár fesztivál, az Országos szakmai tanulmányi verseny és a Szakma kiváló tanulója verseny döntője 40 szakmában Budapesten a Hungexpo területén, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) szervezésében.

Idén sztárok lehetnek a szakmunkásokból

2016. április 6.

A korábbi évekhez hasonlóan idén is megrendezték a Szakma Kiváló Tanulója Verseny és az Országos Szakmai Tanulmányi Versenyt, melynek diákkorú résztvevői többszintű megmérettetésen juthatnak el az országos illetve a nemzetközi rangadókra. A 2016. évi Szakma Kiváló Tanulója Versenyre és az Országos Szakmai Tanulmányi Versenyre 40 szakmában több mint 5.600 fő jelentkezett.

INDUL AZ MKIK GVI 2016. ÁPRILISI ONLINE KONJUNKTÚRA FELVÉTELE

2016. április 5.

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara Gazdaság- és Vállalkozáskutató Nonprofit Kft. (MKIK GVI) 1998 óta évente kétszer rendszeresen felméri a magyar vállalkozások üzleti helyzetét és várakozásait.

Az MKIK GVI e vizsgálattal képviseli Magyarországot az Eurochambres éves európai konjunktúra vizsgálatában, amely az EU országaiban mintegy 18 millió vállalkozás adataira alapozva ad előrejelzést az európai gazdasági konjunktúra várható alakulásáról. Az eddigi tapasztalatok szerint felvételünk eredményei pontosan jelzik előre a magyarországi GDP várható alakulását. Eredményeinket többek között felhasználja az OECD, a Nemzetközi Valutaalap (IMF) és a magyar kormányzat a magyar gazdaságra vonatkozó előrejelzései és elemzései során.

Kérjük, hogy szakítson időt kérdőívünk kitöltésére, mely 8-10 percet vesz igénybe.

A kérdőív a http://ola.gvi.hu/konjunktura címen érhető el.

A kitöltött kérdőíveket 2016.április 30-ig várjuk!

Kérjük segítse munkánkat!

KEMKIK

 

Munkaügyi ellenőrzések tapasztalatai 2015-évben

2016. március 31.

A Nemzetgazdasági Minisztérium Foglalkoztatás-felügyeleti Főosztálya nyilvánosságra hozta a 2015. évre vonatkozó munkaügyi ellenőrzésekről szóló beszámolóját2015-ben a munkaügyi hatóság 17 375 munkáltatót ellenőrzött, a vizsgálatok során a foglalkoztatók 69 százaléknál tárt fel munkaügyi jogsértéseket, amelyek az ellenőrzés alá vont munkavállalók (89 087 fő) 67 százalékát érintették. 

IV. Országos Bérügyviteli Bajnokság szakmai támogatása

2016. március 30.

A NEXON 2016-ban is meghirdeti a bérügyviteli szakma elismerését jelentő, 2 millió forint összdíjazású Országos Bérügyviteli Bajnokságot.

A NEXON bruttó 2 millió forintot fordít a legtöbb pontszámot elérő tíz versenyző díjazására: 

 • az első helyezett bruttó 600 ezer forintot,
 • a második bruttó 400 ezer forintot,
 • a harmadik helyezett bruttó 300 ezer forintot vihet haza.

A bajnokság további hét helyezettje 100-100 ezer forintos díjazásban részesül.

Részletek a csatolt mellékletben.

Az Év Boltja 2016 verseny

2016. március 16.

Az Élelmiszer szaklap idén másodszor hirdeti meg Az Év Boltja versenyét. A verseny célja, hogy megtalálják Magyarország meghatározott szempontok szerint legkiválóbb élelmiszert és egyéb FMCG-termékeket kínáló üzleteit.

Pályázati felhívás a „MAGYAR KÉZMŰVES REMEK” elismerő cím elnyerésére

2016. május 27.

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) egyfordulós pályázatot hirdet a „MAGYAR KÉZMŰVES REMEK” elismerő cím elnyerésére.

IRODAHELYISÉG KIADÓ

A Komárom-Esztergom Megyei Kereskedelmi és Iparkamara épületében (2800 Tatabánya, Fő tér 36.) egy 18,2 m2 nagyságú, bútorozott, földszinti irodahelyiség kiadó! A helyiség kizárólag irodai céljára hasznosítható, ott semmiféle kereskedelmi tevékenység nem folytatható. A bérleti díj 75.300,- Ft/hó, a bérleti szerződés megkötésének feltétele három havi kaució megfizetése. Az irodahelyiség előzetesen egyeztetett időpontban megtekinthető.

 

Érdeklődés: KEMKIK titkárság: 34/513-010

Szeptembertől megváltozik a középfokú szakképzés

2016. július 22.

Eddig a középfokon végzett diákok mindössze egy ötöde szerzett szakmát is, a többiek csupán érettségit. Ezen szeretne változtatni a Nemzetgazdasági Minisztérium, ezért alakította át a szakképzési oktatási rendszert. Ha feláll az új rendszer, a középfokon végzett tanulók több mint fele szakmával is rendelkezik majd, nem csak érettségivel. Arról, hogy milyen változások lesznek ősztől a középfokú oktatásban, dr. Odrobina László helyettes államtitkárral beszélgettünk.

Tovább a teljes cikkhez.....

 

Bursai kiállítások 2016

2016. július 21.

Az alábbiakban közreadjuk a Bursai Kereskedelmi és Iparkamara tájékoztató leveleit a 2016-os év második felében Bursaban megrendezésre kerülő kiállításokról.

EU-s támogatásra pályázna, de nincs meg az önerő? A bank segíthet!

2016. június 28.

Az európai uniós pályázatok szinte minden hazai mikro-, kis- és középvállalkozás számára nagyszerű lehetőségeket biztosítanak bővítésre, fejlesztésre, eszközbeszerzésre, vagy éppen gépvásárlásra. Sok vállalkozót azonban elriaszt a pályázástól a támogatás igénybevételéhez szükséges önerő előteremtése, vagy akár a projekt elindításához nélkülözhetetlen likviditás biztosítása.

Pénztárgép használok figyelmébe!

2016. június 21.

Tájékoztatjuk kedves Ügyfeleinket, hogy a 2016. április 2-án hatályba lépett 9/2016. (III. 25.) NGM rendelet értelmében, amellyel módosult az online pénztárgépekről szóló 48/2013. (XI. 15.) NGM rendelet, módosult az adóügyi bizonylatok köre.

Tájékoztatás - KEKKH - Rendelkezés Nyilvántartás

2016. június 20.

A Közigazgatási és Elektronikus Közszolgáltatások Központi Hivatala Okmányfelügyeleti Főosztálya a Magyar Kereskedelmi és Iparkamarának megküldte a 761/1666-2/2016. iktatószámú tájékoztatását az egyéni vállalkozói ügyek személyes ügyintézésében bekövetkező változásokról.

Dr. Szerencsés Lászlót újra megválasztották a kamara élére

2016. június 13.

Tisztújító küldöttgyűlést tartott tatabányai székházában hétfőn a Komárom-Esztergom Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, az ülésen a küldöttek egybehangzó szavazatával a következő négy évre újra elnökké választották Dr. Szerencsés Lászlót.

Nem szeretne vállalkozása likviditása miatt aggódni? A faktoring lehet a megoldás

2016. június 7.

Önnek is okozott már likviditási gondokat, hogy vevői 60, vagy éppen 90 napos fizetési határidővel fizetnek? Erre a problémára egyszerű és olcsó megoldást kínál a faktoring, amelynek keretében a bank lényegében megvásárolja a kiállított, de a vevőink által még ki nem fizetett számláinkat.

Partnerkeresés az Ingatlantörzskönyv rendszer régiós képviseletére

2016. május 24.

A Go-Home Kft. - a kamara önkéntes tagja - komplex épületdiagnosztikával, műszakilag támogatott értékbecsléssel és amortizációs kockázatelemzéssel foglalkozó vállalkozás.

A cég a hazai piacon egyedüliként működő műszaki franchise hálózatának bővítéséhez, valamint az Ingatlantörzskönyv és az Ingatlanszervizkönyvrendszerének piaci bevezetéséhez keres az építőiparban, az ingatlanszektorban, és a kereskedelemben nagy tapasztalattal bíró társcégeket Magyarország megyeszékhelyein, megyei területi képviselet ellátására franchise partneri pozícióban.

Forrás: Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

Vállalkozz digitálisan - országos projektnyitó rendezvény volt Győrben

A GINOP 3.2.1. program keretében, az MKIK koordinálásában a KKV-k informatikai felzárkóztatását célzó projekt indult országszerte, amelynek ünnepélyes megnyitója Győrben, a Kereskedelmi és Iparkamarában volt.

Vállalkozz digitálisan

Forrás: Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

Változik a kisebb lakóépületek építésére vonatkozó szabályozási környezet

2016. május 18.

Az Építésügyi Tudás Műhely működtetője a TERC Kft., az Építésügyi Igazgatási Szakmai Kollégium és az EOQ Magyar Nemzeti Bizottság Építésügyi Szakbizottsága közös szervezésében 2016. május 25-31. között, három szakmai napon tájékozódhatnak a változásokról az érdeklődők. A részletes szakmai programokról és a jelentkezéssel kapcsolatos tudnivalókról itt található bővebb információ.

Forrás: Magyar Kereskedelmi és Iparkamara

Fogyatékosság-barát Munkahely Elismerés pályázati értesítés

2016. május 6.

A Salva Vita Alapítvány és a Szövetség a Kiválóságért Közhasznú Egyesület szeretettel meghívja Önt a

Fogyatékosság-barát Munkahely elismerés információs rendezvényére !

Sok szeretettel várjuk azokat, akik érdeklődnek a program iránt és azokat is, akik már megszerezték az elismerést, de a 2 év leteltét követően szeretnék megújítani pályázatukat. Az információs napon minden fontos és aktuális  információt megtudhat az Fogyatékosság-barát Munkahely elismerésről , a legfrissebb pályázati feltételekről, újdonságokról, a pályázati folyamatról és a tavalyi évben bevezetett különdíjakról.

Időpont: 2016. május 18. 14:00-16:00

Helyszín: Nem Adom Fel Kávézó,

1089 Budapest, Magdolna u. 1.

 

A rendezvényen való részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

Az első 40 jelentkező részvételét tudjuk fogadni a rendezvényre.

Jelentkezni a program vezetőjénél Eldin Adélnál lehet május 16-ig a következő elérhetőségeken:

eldin.adel@salvavita.hu

0670/3985029

FELHÍVÁS!

2016. május 3.

A Komárom-Esztergom Megyei Kereskedelmi és Iparkamara választott testületeinek törvényben meghatározott négy éves ciklusa ebben az évben lejár, így ismételten urnához járulnak a választásra jogosult vállalkozók, cégképviselők.

A Tagozati Jelölőgyűlések helyszíne: KEMKIK Székház, 2800 Tatabánya, Fő tér 36.

Tagozati Jelölőgyűlések időpontja: 2016. május 18. 

- Kézműipari Tagozat Jelölőgyűlés 12 óra
- Kereskedelmi Tagozat Jelölőgyűlés 14 óra
- Ipari Tagozat Jelölőgyűlés 16 óra

Bővebb információ: info@kemkik.hu, Tel:34/513-020 

Magyar-Zhejiangi Befektetési és Kereskedelmi Fórum

2016. április 29.

Tisztelt Partnerünk!

 

Ezúton tisztelettel meghívjuk Önt a 2016. május 26-án, Budapesten megrendezésre kerülő „Zhejiangi-Magyar Befektetési és Kereskedelmi Fórum” című rendezvényre.

 

A rendezvény a Kína iránt érdeklődő vállalkozások számára nyújt tájékoztatást:
- a magyar-kínai gazdasági kapcsolatokról,
- az együttműködési lehetőségekről magyar cégek számára,
- a CCPIT (China Council for the Promotion of International Trade) tevékenységéről
- továbbá lehetőséget biztosít szektorális kerekasztal beszélgetésre a kínai cégekkel.

 

Az előadásokat követően B2B megbeszéléseket szervezünk, 53 kínai cég részvételével.

Forrás: Magyar Kereskedelmi és Iparkamara

Fejlesztésbe kezdene? Sokféleképpen segítenek - Középpontban a hitel

2016. április 28.

A KAVOSZ – Gazdasági Fórum „országjáró” rendezvénysorozat csütörtöki, tatabányai állomásán az érdeklődők számos hasznos tanácsot kaptak ahhoz kapcsolódóan, mi mindenre figyeljenek, mielőtt pályáznának.

Könyvelők Klubja 2016. május 3.,4.

2016. április 26.

A Komárom-Esztergom Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Könyvelők Klubja, ezúton tisztelettel meghívja Önt a következő programjára.

Program:

Közkívánatra:

 • Lízing értelmezés az új Ptk, majd a további törvénymódosítások után.
 • Személygépkocsi meghatározása a különböző törvények tükrében.
 • A Beszámoló készítése kapcsán beszéljünk még néhány kérdésről ....
 • Milyen a jó Kiegészítő melléklet?
 • Aktuális számviteli, adózási, járulékozási feladatok. 

Előadó:           Herczigné dr.Soós Ilona     gazdasági szakértő      

Időpontok:     

!!! 2016. május 3. (kedd)  10.00  óra Esztergom, Deák F. u. 14. ON-LINE JELENTKEZÉS

2016. április 4. (szerda) 9.00  óra Tatabánya, Fő tér 36.  ON-LINE JELENTKEZÉS

 

KAVOSZ Gazdasági Fórum - Tatabánya

2016. április 21.

A KAVOSZ Zrt. és a Komárom-Esztergom Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Gazdasági Fórumot szervezett 2016. április 21-én. A rendezvényen elhangzott prezentációk letölthetők a csatolt mellékletekből.

Pályázati kiírás

2016. április 19.

A  Magyar Kereskedelmi és Iparkamara országos pályázatot hirdet komplex mestervizsga követelmény, mesterképzési program és mestervizsga feladatok kidolgozásában közreműködő szakértői megbízásra az alábbi szakmákban:

 • Sportmasszőr
 • Járműipari fémalkatrész-gyártó
 • Fitness-wellness instruktor
 • Kazángépész
 • Felvonószerelő

Az online bankolás már nem a jövő

2016. április 18.

Ajánlja magát! szlogen keretében az alábbiakban közreadjuk az OTP Bank ajánlatát. 

Az internet térnyerésével párhuzamosan nő az igény az online banki szolgáltatásokra, amelyek nem csak a magánszemélyek, hanem a vállalkozások számára is kényelmes és gyors ügyintézést tesznek lehetővé. Az internetes bankolás jelentősen hozzájárulhat a vállalkozások adminisztratív terheinek csökkentéséhez, ami különösen a kisebb cégeknek lehet fontos. Ezt segíti az OTP Business legújabb szolgáltatása is, amelynek keretében már az interneten is nyithatunk céges bankszámlát.

Térítésmentes piacszerzési lehetőség informatikai cégeknek

2016. április 6.

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara nyertes GINOP-3.2.1. programjának keretein belül keressük azon informatikai beszállítókat, akik részt tudnak venni egy országos kampányon, amely országos megjelenési lehetőséget biztosít térítésmentesen a feltételeknek megfelelő cégek számára!

Feltétel: minimum 4 fő foglalkoztatott (nagyvolumenű beszállítások is szóba jöhetnek, illetve országos rendezvényeken való részvétel, bemutató előadás megtartása, stb.) 

 

Annak érdekében, hogy a potenciális szállítók megismerkedhessenek a program lehetőségeivel, az MKIK nyílt napot szervez 2016. április 12-én 13 órától Budapesten.

Jelentkezési határidő: 2016. április 6.

Jelentkezni az alábbi oldalon lehet.

RÉSZLETEK A CSATOLT MELLÉKLETBEN.

További információ:

Major György

IKT Tanácsadó, KEMKIK Tatabánya

+36-70/281-5930

Változások a pénztárgépek használatában

2016. április 4.

Ezúton felhívjuk szíves figyelmüket, hogy 2016. április 2-án lép hatályba „A nemzetgazdasági miniszter 9/2016. (III. 25.) NGM rendelete a pénztárgépek műszaki követelményeiről, a nyugtakibocsátásra szolgáló pénztárgépek forgalmazásáról, használatáról és szervizeléséről, valamint a pénztárgéppel rögzített adatok adóhatóság felé történő szolgáltatásáról szóló 48/2013. (XI. 15.) NGM rendelet módosításáról” című jogszabály. Az NGM rendelete számos változást tartalmaz, többek között azt is, hogy mely további tevékenységi területekre terjed ki az on-line pénztárgépek kötelező használata.

A rendelet a csatolt mellékletben megtalálható.

Kedvezményes részvételi lehetőség a Ningbo Expo-n, 2016. június 6-12.

2016. március 30.

Ezúton szeretnénk tájékoztatni Önöket, hogy 2016-ban is megrendezésre kerül a Kína – KKE Befektetési és Kereskedelemfejlesztési Expo, amelyet 2014 óta rendeznek meg minden évben Kínában, Ningbo városában. A kiállításnak idén Magyarország a díszvendége, így a magyar nemzeti stand központi helyet kap. A stand területe ingyenes, a ráépülő közösségi magyar standot az MNKH finanszírozza. Az expo mellett több olyan fórum is megrendezésre kerül, ahol kétoldalú tárgyalások folytathatóak kínai importőrökkel és befektetőkkel.

Forrás: Magyar Kereskedelmi és Iparkamara

Szinte ingyen devizahitellel bővül a folytatódó Növekedési Hitelprogram

2016. március 17.

Idén folytatódik a Növekedési Hitelprogram (NHP). A kivezető szakaszába lépett program keretében elérhető forinthitelek hiteldíja továbbra is 2,5 százalék. Nagyon jó hír az exportőr vállalkozásoknak, hogy immár devizahitelek is felvehetőek, mindössze évi 0,5-1 százalékos kamat mellett. A hitelcélok között azonban már csak a beruházás, a lízing, a földvásárlás, illetve az EU-pályázatokhoz kapcsolódó önerő finanszírozása szerepel. Ugyanakkor az NHP-ból kivezetett forgóeszközhitelt az Eximbank belföldi hitelprogramja helyettesítheti, amely az NHP forinthiteléhez hasonlóan kedvező finanszírozást biztosít maximum 4,1 százalékos kamatával. Az OTP Bank szakértői szerint az év legnépszerűbb finanszírozási megoldása az NHP beruházási hitelével kombinált EXIM forgóeszközhitel lesz.