Üdvözöljük a

Komárom-Esztergom Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Kamarai rendezvények

<< 2017 Január >>
KeSzeCsüSzoVa
      1
2345678
9101112131415
16
17
1819202122
23242526272829
3031     

Megyei Fejlesztési és Képzési Bizottság

Pályaválasztási tanácsadás

Kötelező kamarai hozzájárulás

Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a kötelező kamarai hozzájárulás befizetési határideje

2017. március 31!

Kérjük, hogy az 5000 Ft-os hozzájárulást a 12028003-00255243-00500000 bankszámlaszámra szíveskedjen átutalni, a közleményben kérjük megadni a vállalkozás adószámát!

Információ: 34/513-027, email: ugyfelszolgalat@kemkik.hu

Energetikai szakreferens igénybe vétele

2017. január 10.

A Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal levélben fordult az MKIK-hoz, amelyben arra hívta fel a figyelmet, hogy a 122/2015. (V. 26.) Korm. rendelet az energiahatékonyságról szóló törvény végrehajtásáról 2016. december 21-től úgy módosult, hogy bizonyos gazdálkodó szervezetek energetikai szakreferens igénybe vételére kötelesek. A rendelet hatálya azokra a gazdálkodó szervezetekre terjed ki, amelyeknek a tárgyévet megelőző 3 évben az éves energia felhasználási átlaga meghaladja a 400 000 kWh villamos energiát, a 100 000 m3 földgázt, vagy a 3 400 GJ hőmennyiséget. Azok a gazdálkodó szervezetek, amelyek energetikai szakreferens igénybe vételére kötelezettek, az igénybevételt követő 30 napon belül kötelesek erről bejelentést tenni a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatalnál. Bővebb információ a Hivatal honlapján érhető el: http://www.mekh.hu/a-mekh-nel-kell-bejelenteni-az-energetikai-szakreferenseket

Tájékoztató a GINOP-3.1.2-8.2.4 pályázat megjelenéséről

2016. december 16.

Ezúton tájékoztatom, hogy 2016. december 7-én meghirdetésre került a GINOP 3.1.2-8.2.4-16. „Az infokommunikációs ágazatban működő mikro-, kis- és középvállalkozások által előállított termékek és szolgáltatások piacosításának, nemzetközi piacokra való belépésének támogatása” IT EXPORT pályázat. A pályázati felhívás a https://www.palyazat.gov.hu/megjelent-az-infokommunikcis-gazatban-mkd-mikro-kis-s-kzpvllalkozsok-ltal-ellltott-termkek-s-szolgltatsok-piacostsnak-nemzetkzi-piacokra-val-belpsnek-tmogatsa-cm-felhvs oldalon érhető el.

MKIK Jogi Szekció 2016. évi Beszámoló, 2017. évi jelentkezés

2017. január 16.

Az alábbiakban közreadjuk az MKIK Jogi Szekciójának 2016. évi tevékenységéről szóló Beszámolót, valamint e tevékenység keretében lezajlott rendezvények, előadások listáját. 

Tekintettel arra, hogy a Jogi Szekció munkája a kamarai tagok érdeklődésére is számot tarthat - és az idei első előadásra január 26-án kerül sor -  csatoltan küldünk egy példányt a költségtérítéses tagság létesítéséhez szükséges jelentkezési ívből is (JELENTKEZÉSI ÍV I.) 

Amennyiben érdekli Önt ez a lehetőség, a csatolt mellékletből tájékozódhat. 

Üzleti lehetőségek Japánban

2017. január 16.

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara üzleti szemináriumot szervez a Japán iránt érdeklődő vállalkozások részére ,,Üzleti lehetőségek Japánban’’ címmel.

Forrás: Magyar Kereskedelmi és Iparkamara

Munkavédelmi megbízott választásának menete

2017. január 9.

A munkavédelmi képviselő választására a munkavédelemről szóló 1993. évi XCIII. tv. 70/A. - 76. § tartó szakaszai tartalmaznak rendelkezéseket.

Moldovai befektetési ajánlatok

2017. január 4.

A csatolt mellékletben találhatók a kamaránkhoz eljuttatott ajánlatok. 

Magyarország Nagykövetsége Kisinyov
Embassy of Hungary Chisinau

2004, Chisinau, bld. Stefan cel Mare, 131.
E-mail:
fberenyi@mfa.gov.hu
Tel: +373-22-227-714 Fax: +373-22-224-513
web:www.mfa.gov.hu/kulkepviselet/ML/hu/

www.kormany.hu/hu/kulgazdasagi-es-kulugyminiszterium

www.magyarforradalom1956.hu

Együttműködés a munkahelyek biztonságáért

2017. január 4.

Ezúton közöljük az „Összefoglaló jelentés a munkaidővel, pihenőidővel és ezek nyilvántartásával kapcsolatos szabályok célellenőrzéséről [2016. október 17. - november 4.]” című dokumentumomat, amelyet a NGM Foglalkoztatás-felügyeleti Főosztálya juttatott el a kamarák részére. 

Jó tudni - December 20-ig kell dönteni az eváról

2016. december 14.

2016. december 1-je és december 20-a között választhatják 2017-re az egyszerűsített vállalkozói adót (eva) az újonnan bejelentkező adózók. Azoknak, akik 2016-ban az eva szerint adóztak, és ezen 2017-ben sem változtatnak, nem kell újra bejelentkezniük.

Kedvező üzleti helyzet, változatlan várakozások - októberi vállalati konjunktúra felvétel eredményei

2016. december 14.

A vállalkozások továbbra is nagyon kedvezőnek ítélik meg az üzleti klímát, de a 2012 óta tartó folyamatos javuló tendencia megtörni látszik. Ez annak köszönhető, hogy a beruházásokra, különösen az építési beruházásokra, a jövedelmezőségi helyzetre, valamint a rendelésállományra vonatkozó várakozások némileg pesszimistábbakká váltak. A teljes elemzés a mellékletben olvasható.

Többcélú logisztikai központ várja a magyar cégeket is Szlovéniában

A határon átnyúló együttműködés keretében a közvetlenül az olasz határnál fekvő Šempeter-Vrtojba, és olasz oldalról Goricia város együttműködésében egy többcélú logisztikai telep került kialakításra, amely egyelőre kihasználatlan potenciál

Forrás: Zala Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

Szépség nap - Európai szakmák hete

2016. november 28.

Szépség nap - Európai Szakmák Hete

nyitó rendezvénye

2016. december 4-én 10 órától a Tatabányai Szakképzési Centrum Fellner Jakab Szakgimnáziuma és Szakközépiskolájában 

Részletek a csatolt mellékletben! 

Építészfórum a kamarában

2016. november 24.

A KEMKIK az  Építész és Mérnök Kamara közös fórumot szervezett csütörtökön a KEMKIK tatabányai székházában az építőipart érintő jogszabályi változásokról és a Teljesítési Szakértői Szerv igénybevételének lehetőségeiről.

Mindent az EU pályázatokról – Közel a segítség!

2016. november 24.

Ezúton szeretnénk tájékoztatni Önt a Miniszterelnökség irányítása alatt működő Széchényi Programiroda ingyenes szolgáltatásairól, aktuális EU-s támogatási lehetőségekről és az azokat bemutató országos konferencia-sorozatunkról!

Az évek során szerzett tapasztalatokat felhasználva a Széchenyi Programiroda Nonprofit Kft. jelenlegi pályázat-támogatói tevékenysége a KÖFOP-3.3.3-15 „A pályázók és kedvezményezettek kapacitásainak támogatása, segítése a projektek tervezése és végrehajtása során” című projekt keretében valósul meg az alábbiak szerint:

Az uniós költségvetés a gazdaságélénkítésre és a menekültügyi válság kezelésére összpontosít

2016. november 22.

Az uniós intézmények november 17-én megállapodásra jutottak az Európai Unió 2017. évi költségvetéséről. A Bizottság által az év során korábban előterjesztett javaslattal összhangban az EU 2017-ben többet fog költeni Európa versenyképességének és biztonságának fokozására. Szintén több forrás áll majd rendelkezésre a menekültek befogadásának és beilleszkedésének támogatására, valamint a migráció kiváltó okainak kezelésére a származási és tranzitországokban.

A teljes cikket itt olvashatja el »

Praktiker nagyvásárlói program

2016. november 18.

A Praktiker áruház szeretné ismertebbé tenni nagyvásárlói programaját önkormányzatok, cégek, vállalkozások, intézmények, alapítványok körében. Lehetőség van házfelújításhoz szükséges építőanyagok kedvezményes megvásárlására, iroda felújításoknál, lakberendezésnél szükséges eszközök, tárgyak jó minőségű vásárlási lehetőségére.

Vállalkozói és Pedagógiai ismeretek tananyagok mestervizsgázóknak

2016. november 16.

A prezentációk letölthetők a csatolt mellékletből.  (Jelszóval elérhető) 

Gazdasági fórumot rendezett Esztergomban a kamara és az önkormányzat

2016. november 11.

A Szent Adalbert Központban csütörtökön neves előadókkal rendezett gazdasági fórumot a megyei Kereskedelmi és Iparkamara és az önkormányzat. Dr. Völner Pál országgyűlési képviselő az Esztergomban várható fejlesztéseket ismertette, a Századvég Gazdaságkutató Zrt. elemzője a várható reálbér-emelkedésről tartott előadást, a Suzuki vezérigazgató-helyettese az önvezető autók előtt álló jövőt mutatta be, dr. Kancz Csaba kormánymegbízott pedig a megye munkaerő-piaci helyzetét vázolta.

Megnyílt a 17. Megyei Pályaválasztási Kiállítás Tatabányán

2016. november 10.

A Földi Imre Sportcsarnokban csütörtökön megnyílt a 17. Megyei Pályaválasztási Kiállítás, melyre közel 3000 látogatót várnak. A kiállításon 57 standon mutatkoznak be a megye középiskolái és jelentős munkaadói. A szervezők szombaton számítanak a legnagyobb érdeklődésre, amikor a diákok szüleikkel együtt kereshetik fel a kiállítást.

Már több mint 4000 vállalkozás csatlakozott a Modern Vállalkozások Programjához – Legyen Ön a következő!

2016. november 2.

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara kormányzati támogatással hívta életre a Modern Vállalkozások Programja – Vállalkozz digitálisan! elnevezésű infokommunikációs szemléletformáló és kompetenciafejlesztő programot, amely eddig több mint 4000 vidéki     mikro-, kis- és középvállalkozás számára nyújtott segítséget az informatikai fejlődésük előmozdításában.

Emlékplakettel tüntették ki Nemes Andrásnét

2016. október 28.

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöksége a kereskedelem és a kamarai mozgalom területén végzett több éves kimagasló, példamutató tevékenységéért emlékplakettel tüntette ki Nemes Andrásnét, a HUNGARO-LEN Fonalgyártó és Szolgáltató Kft. volt ügyvezető igazgatóját, a Komárom-Esztergom Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Ellenőrző Bizottságának volt elnökét. A kitüntetést Kövér László, az Országgyűlés elnöke és Parragh László, a kamara elnöke adta át a Parlamentben.

Legionella kockázatértékelés továbbképzési lehetőség Legionella fertőzési kockázatot jelentő létesítményt üzemeltetői számára

2016. október 28.

Ezúton tájékoztatjuk, hogy az Országos Közegészségügyi Központ szervezésében Legionella kockázatértékelés fakultatív képzésre kerül sor.

A képzés célja, hogy segítse az üzemeltetőket abban, hogy felkészülhessenek a kockázatelemzés elkészítésére, a monitoring ütemtervek összeállítására és a kockázatkezelési intézkedések végrehajtására.

A képzésre 2016. november 9-én kerül sor az Országos Tisztifőorvosi Hivatal "T" Épület Fodor Termében.

Részletek a csatolt mellékletben.

Szabóky Adolf Szakképzési Ösztöndíj

2016. október 27.

A kamara mellett működő Megyei Fejlesztési és Képzési Bizottság (korábban a Regionális Fejlesztési és Képzési Bizottság) a gazdasági igényekre alapozva minden évben meghatározza azt a 10 2015-től 20 hiányszakmát, ahol a leginkább szükség lenne szakember utánpótlásra.

Akár havi 50.000 Ft szakiskolai ösztöndíjat is kaphatnak a hiányszakmát tanuló szorgalmas diákok.

Ez idáig csak a szakiskolai tanulók kaphattak a kormányrendeletben kiadott szakmákban szakiskolai ösztöndíjat, de a jövőben a szakgimnáziumban tanulók is jogosultak már a szakmatanulást ösztönző juttatásra az adott tanévre vonatkozó kormányrendeletben meghatározott hiány-szakképesítésekben.

Modern Vállalkozások Programja - Vállalkozz digitálisan! - Információs Nap Komárom

2016. október 25.

Engedje meg, hogy ezúton meghívjuk a Modern Vállalkozások Programja – Vállalkozz digitálisan! projekt információs napjára.

 

A rendezvény helyszíne: Arany 17 Rendezvényközpont     Komárom,  Arany J. u. 17.

Időpontja: 2016. november 10.  10 óra

Regisztráció: 9 órától

Első előadás kezdete: 10 órától

Részletes program és jelentkezés a www.vallalkozzdigitalisan.hu oldalon.

Vegyen részt Ön is a Modern Vállalkozások Programja – Vállalkozz digitálisan! projekt információs napján!

A rendezvény díjmentes, azonban regisztrációhoz kötött.Kérjük, minél hamarabb regisztráljon, mivel a helyszín befogadóképességének elérésekor a regisztráció lezárul!

REGISZTRÁLOK A RENDEZVÉNYRE!

A kormány az újonnan kötelezetteknek támogatást ad a pénztárgépeik beszerzéséhez

2016. október 18.

Mától véleményezhető az NGM pénztárgép támogatásáról szóló rendelettervezete, amely a 2017. január 1-jétől újonnan kötelezett vállalakozásoknak 50 ezer forintot biztosít a gépek beszerzéséhez. Az állami támogatás az átszemélyesítésre alkalmas, modernizált pénztárgép után vehető igénybe. Ezek az új kasszák lényegesen több funkcióval bírnak, így például már eladhatóak vagy bérbeadhatóak.

Egyszerűsített EKÁER adattartamú bejelentés a "tisztességes vállalkozóknak"

2016. október 15.

2016. október 13-án lépett hatályba az a jogszabály módosítás, amely lehetővé teszi, hogy az engedélyezett gazdálkodó egyszerűsített adattartamú bejelentést tegyen. Ez a gyakorlatban jelentős könnyebbséget jelent, hiszen a feladó és a címzett adatain kívül csak a rendszámot kell megadni az EKÁER szám igénylésekor.

2016.12.15. adókonferencia prezentációi

2016. december 22.

Az alábbiakban közreadjuk a 2016. december 15-i adókonferencia előadásainak anyagait. 

Adózás 2017.

2017. január 17.

Az alábbiakban foglaljuk össze a 2017. évet érintő legfontosabb tudnivalókat, rövidített változatban.. A tájékoztatás figyelemfelhívásként szolgál, nem helyettesíti a jogszabályok alapos ismeretét.

VENDÉGLÁTÓS TANULÓK FIGYELEM! FELHÍVÁS OLASZORSZÁGI SZAKMAI GYAKORLATRAEz

2017. január 16.

Ezúton felhívjuk a figyelmet a Jász-Nagykun-Szolnok megyei kamara által küldött Külföldi szakmai gyakorlati lehetőségre 18. életévét betöltött pincér, szakács, vendéglátásszervező, vendéglős  tanulók számára. 

Jelentkezési határidő: 2017. január 31. 

Részletek a csatolt mellékletben. 

Jó hírek a Választottbíróságról

2017. január 13.

Magyar Kereskedelmi és Iparkamara mellett szervezett Állandó Választottbíróság

Hírlevél 

 

Boldog új évet, jó munkát, sok sikert kíván a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara mellett szervezett Állandó Választottbíróság és felhívja a figyelmet arra, hogy 2015. március 19-től a nemzeti vagyont érintő eljárási korlátozás megszűnésével (2015. évi VII. törvény 33. §.) újra teljes hatásköri listával áll a jogkeresők számára. Tájékoztatjuk Önöket arról a másik jó hírről is, hogy az új évben törvényi változás folytán csökken a választottbírói honoráriumok után megfizetésre kerülő egészségügyi hozzájárulás mértéke. Erre tekintettel a Választottbíróság kezdeményezi a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara Elnökségénél a választottbírósági díj csökkentését.
                            Lukács Józsefné dr              Dr. Kecskés László.

                                    titkárságvezető                            elnök

Jó hírek a Választottbíróságról

2017. január 4.

Az alábbiakban közreadjuk a Választottbíróság fontos információkat tartalmazó hírlevelét. 

Moldovai Államvasutak tenderfelhívása

2017. január 4.

Csatoltan megküldöm a Moldovai Államvasutak tenderfelhívását. 

EBRD, EIB és EU finanszírozási háttérrel 12-15 mozdonyt kívánnak beszerezni,

Valamint a Besarabeasca városban vasúti csomóponti mozdony depót felújítani.

A továbbiakban több újabb, infrastruktúra fejlesztési vasút tenderkiírás is várható.

A részletes kiírás az EBRD honlapján található, a a közbeszerzési eljárás elektronikus formában kerül lebonyolításra.

Személyes és telefonos segítség, friss gazdasági információk - Várja Önt a szolgáltató kamara!

2016. december 29.

A Komárom-Esztergom Megyei Kereskedelmi és Iparkamara eseményekben és eredményekben bővelkedő évet zárt. Dr. Szerencsés László elnököt arról kérdeztük, melyek azok a legfontosabb területek, ahol a vállalkozásokat segíteni tudják.

Forrás: 24 Óra

Digitális áttörés a magyar vállalkozásoknak 2017-ben

2016. december 14.

Deutsch Tamás, a Digitális Jólét Programért felelős miniszterelnöki biztos, Kara Ákos, infokommunikációért is felelős államtitkár és Parragh László, MKIK elnök egyetértett abban, hogy a  versenyképesség egyik legfontosabb kérdése, a magyar gazdaság sikeres digitális átalakítása. Ebben meghatározó szerepet tölt be a Modern Vállalkozások Programja, amely Európában modellértékű  lehet. - hangzott el a december 7-én tartott sajtótájékoztatón, Budapesten.

500 milliárd! 10 új pályázati lehetőség - januártól lehet pályázni!

2016. december 14.

Kapacitás bővítés, telephely-fejlesztés, kutatás-fejlesztés, energetika és az élelmiszeripar területén jelent meg összesen 10 új pályázat. 

Kiskereskedők figyelmébe! - Üzletbiztonsági hírlevél

2016. november 29.

Az alábbiakban közreadjuk a KEMRFK Bűnügyi O. Bűnmegelőzési Alosztálytól kapott üzletbiztonsági hírlevelet. 

Mestereket avatott a kamara

2016. november 26.

Mesteravatót tartott pénteken Esztergomban a Komárom-Esztergom Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, a Szent Adalbert Központban rendezett ünnepségen 18 szakma képviselőjeként 106 mester vette át oklevelét a régi céhes hagyományok szerint rendezett ünnepségen.

Kirchhoff Automotive álláshirdetés

2016. november 24.

KIRCHHOFF Automotive – MOZGÁSBA.HOZZUK.A.JÖVŐT.

A KIRCHHOFF Automotive az autóipar fejlesztő partnereként működik közre a jármű karosszéria típusok komplex fém és hibrid szerkezeti elemeinek előállításában.

230 éves német tulajdonú családi vállalkozás esztergomi gyáregységébe keresünk olyan céltudatos kollégákat, akik részesei szeretnének lenni egy dinamikusan fejlődő vállalatnak. Autóipari beszállítóként világszerte többmint 9000 munkavállalóval vagyunk jelen.

További információért kérem, látogasson elhonlapunkra:www.kirchhoff-automotive.com

Csatlakozzon egy kiváló csapathoz a következő pozícióban:

Közel a segítség – országos konferenciasorozat

2016. november 23.

A Széchenyi Programiroda Nonprofit Kft. tisztelettel meghívja Önt a 2016. november 28-án 10:00 órakor Tatabányán szervezett „Közel a segítség” – országos konferenciára.

Konferenciasorozatunk célja elősegíteni a 2014-2020-as operatív programok hatékony és eredményes megvalósítását, megbízható szakmai segítséget nyújtani a támogatást igénylőknek és a kedvezményezetteknek egyaránt.

Az eseményen való részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Részvételi szándékát, kérjük, jelezze a http://www.szpi.hu/esemeny-regisztracio oldalon.

 

EU ETS kereskedelem

2016. november 21.

Az Európai Unió Kibocsátás-kereskedelmi Rendszere (a továbbiakban: EU ETS) témában a Nemzetgazdasági Minisztérium konzultációt szervez.

A konzultáció során foglalkozni fognak a kibocsátás-kereskedelmi folyamatokkal, ügyekkel kapcsolatos követelményekkel, határidőkkel, gyakori problémákkal, újdonságokkal, valamint a következő előadások fognak elhangzani:

Tatabányán folytatódik a Köszönjük Neked! országos kampány a fizikai munkát végzők megbecsüléséért

2016. november 17.

Tatabánya, 2016. november 16. – Egyre égetőbb probléma, hogy egyes kiemelt régiók munkaerőhiánnyal küzdenek. Emellett komoly kihívást és országos problémát jelent a fizikai munkások toborzása, és kölcsönzése, illetve a jó munkaerő megtartása. A Komárom-Esztergom megyét is megcélzó országos kampány célja, hogy felhívja a figyelmet a fizikai dolgozók munkájának megbecsülésére.

Díjakat adtak át a pályaválasztási kiállításon

2016. november 14.

A megyei pályaválasztási kiállítás családi napján, szombaton a szervezett iskolalátogatásokon túl, a rossz idő ellenére számos család is felkereste Tatabányán a Kormányhivatal foglalkoztatási főosztálya által szervezett kiállítást a Földi Imre Sportcsarnokban. A továbbtanulási lehetőségeket bemutató rendezvényt három nap alatt háromezernél több érdeklődő tekintette meg.

20 fő felett kötelező a munkavédelmi képviselő választása

2016. november 11.

A Munkavédelmi törvény módosítása értelmében már a 20 főnél több munkavállalót foglalkoztató vállalatoknak is kötelező munkavédelmi képviselőt választani.

FELHÍVÁS Munkavédelemmel foglalkozó vállalkozások számára

2016. november 7.

A Komárom-Esztergom Megyei Kereskedelmi és Iparkamara áttekintette a Munkavédelmi Hatóság beszámolóját, mely szerint a munkabalesetek megyék szerinti alakulását tekintve 2015-ben az 1 000 főre jutó munkabaleseti ráta Komárom-Esztergom megyében (7,1) volt a legmagasabb. 

Kamaránk - annak érdekében, hogy a munkabaleseti ráta a jövőben kedvezőbben alakuljon - lehetőséget kíván adni a megyei munkavédelemmel foglalkozó vállalkozásoknak, szakembereknek, hogy a kamarai honlapon egy közös adatbázisban megjelenhessenek.

Az adatbázis feltöltéséhez a következő adatok megadására van lehetőség:

- Cégnév/vállalkozás megnevezése

- Képviselő neve

- Tevékenységi kör meghatározása (pl. tűzvédelem, munkavédelem, stb.) 

- Telefonszám

- Email cím

- Weboldal

Az adatbázis közzétételével szeretnénk a vállalkozások figyelmébe ajánlani azokat a cégeket, vállalkozókat, akikhez segítségért fordulhatnak a munkabaleseteket megelőzése érdekében.

Amennyiben élni szeretne ezzel a lehetőséggel, kérem jelezze az info@kemkik.hu e-mail címre a fenti adatok megadásával.  

Üdvözlettel:

KEMKIK

Tragikus hirtelenséggel elhunyt dr. Bene Magdolna

2016. november 2.

Tragikus hirtelenséggel elhunyt Dr. Bene Magdolna, Tatabánya Megyei Jogú Város korábbi címzetes főjegyzője, a Komárom-Esztergom Megyei Békéltető Testület tagja.

A család fájdalmában őszinte szívvel osztozik a KEMKIK elnöksége, dolgozói és a Békéltető Testület tagjai.

MKIK EU Hírlevél 2016/17. szám

2016. október 28.

Az alábbiakban közreadjuk az MKIK Brüsszeli EU Képviseletének soron következő elektronikus hírlevelét (2016/17. szám).  

A Fókuszban az Unió rovatunkban a „Hogy állnak az Európai Unió kereskedelmi megállapodásai?” címmel készítettünk összefoglalót.

A Magyar Közlöny 164. számában megjelent a Kormány 317/2016. (X. 25.) Korm. rendelete a 2017/2018. tanévre vonatkozó szakmaszerkezeti döntésről és a 2017/2018. tanévben a Szabóky Adolf Szakképzési Ösztöndíjra jogosító szakképesítésekről.

2016. október 27.

A Magyar Közlöny 164. számában megjelent a Kormány 317/2016. (X. 25.) Korm. rendelete a 2017/2018. tanévre vonatkozó szakmaszerkezeti döntésről és a 2017/2018. tanévben a Szabóky Adolf Szakképzési Ösztöndíjra jogosító szakképesítésekről.

A teljes közlöny itt tekinthető meg:http://www.kozlonyok.hu/nkonline/MKPDF/hiteles/MK16164.pdf

Szlovák-magyar üzletember találkozó a kamaránál

2016. október 26.

A Komárom-Esztergom Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, és a Magyar Kereskedőház Közép-európai Kereskedelemfejlesztési Hálózata fórumot tartott szerdán a kamara tatabányai székházában. A rendezvényen többek között bemutatták a kereskedőház három szlovákiai irodájának munkáját, valamint a két ország vállalkozói bővíthették üzleti kapcsolataikat.

Ajánlja magát! Kvalitat Team üzleti ajánlata

2016. október 19.

Az alábbiakban közreadjuk kamarai tagunk ajánlatát:

Épületgépész vállal árazott és árazatlan költségvetés készítést, tervről illetve kigyűjtés alapján, díjazásért. Számlaképes.

Csanki József   06-20-3116677

Kvalitat Kkt

2855 Bokod, Jókai u.6

E-mail: kvalitatkkt@gmail.com

Egészségügyben tanulók részére pályaválasztást támogató ösztöndíjprogram indul

2016. október 18.

Az ápolói ösztöndíjprogram megvalósítására 4,4 milliárd forintot különítenek el az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program (EFOP) keretében.