Üdvözöljük a

Komárom-Esztergom Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Kamarai rendezvények

<< 2017 Február >>
KeSzeCsüSzoVa
  12345
6789101112
13141516171819
20
21
2223242526
2728     

Megyei Fejlesztési és Képzési Bizottság

Pályaválasztási tanácsadás

Bemutatkozik a KEMKIK

Dr. Szerencsés László, KEMKIK elnök

Kamaránk legfőbb feladatának a megye vállalkozóinak széles körű kiszolgálását tekinti. 

A hozzánk évente 5000 forintért regisztrált vállalkozók egy része még mindig nem tudja, hogy a befizetett hozzájárulás többszörösét kaphatják vissza közvetve vagy közvetlenül, amennyiben igénybe veszik a kamara szolgáltatásait.

A most indított cikksorozattal ezeket a területeket szeretnénk jobban megismertetni a honlapunk látogatóival. 

>>>>>

 

 

Az építőipart érintő jogszabályi változások

2017. február 2.

A Komárom-Esztergom Megyei Építész- és Mérnöki Kamarák, valamint a KEM Kereskedelmi és Iparkamara tisztelettel meghívják Önt „Az építőipart érintő jogszabályi változások” című Szakmai napra.

A rendezvény helyszíne: KEM Kereskedelmi és Iparkamara IV. emeleti tanácsterme (Tatabánya, Fő tér 36.)

Időpont: 2017. február 28. 1300 óra

A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött!

Jelentkezési lapját a kemepitesz@gmail.com e-mail címre várjuk!

Jelentkezési határidő:           2017. február 24.

 

2016.12.15. adókonferencia prezentációi

2016. december 22.

Az alábbiakban közreadjuk a 2016. december 15-i adókonferencia előadásainak anyagait. 

Kamaránknál működő Békéltető Testületről általában

2017. február 20.

A Békéltető Testület a fogyasztóvédelemről rendelkező (1997. évi CLV.) törvény szerint a megyei kereskedelmi és iparkamarák mellett működő független testület. A békéltető testület eljárásának alapvető célja és funkciója a fogyasztó és a gazdálkodó szervezet közötti vitás ügy egyezségen alapuló rendezésének megkísérlése, amennyiben ha ez nem lehetséges, a fogyasztói jogok gyors, hatékony és egyszerű érvényesítése érdekében az ügy eldöntése.

EUROCHAMBRES ELNÖKSÉGI ÜLÉS BUDAPESTEN

2017. február 17.

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) meghívására 2017. február 16-án Budapesten ülésezett az Európai Kereskedelmi és Iparkamarák Szövetségének (Eurochambres) elnöksége.

Forrás: Magyar Kereskedelmi és Iparkamara

Szakképzés – mit kell tudni a tanulószerződésekről?

2017. február 14.

A kamara feladatai között az egyik legfontosabb tevékenység a szakképzés irányítása, az ezzel kapcsolatos feladatok koordinálása, a gazdaság igényeinek kiszolgálásában való közreműködés.

Ennek egyik ösztönző eszköze a tanulószerződés intézményrendszere. A duális képzés kiépülése új helyzetet teremtett, a kamara szerepköre, felelőssége bővült. Fontos feladat a tanulószerződések kiterjesztése, gondozása, a gyakorlati képzésben résztvevő szervezetek felügyelete, amelyhez tanácsadási szolgáltatás kapcsolódik. 

Versenyfelhívás

2017. február 13.

Magyar Kereskedelmi és Iparkamara a versenyszámok szponzoraival együtt várja azoknak a fiatal szakembereknek, szakmunkásoknak, technikusoknak, főiskolai és egyetemi hallgatóknak, szakközépiskolásoknak és végzős szakiskolai tanulóknak a jelentkezését, akik szívesen megméretnék tudásukat a EuroSkills, illetve WorldSkills nemzetközi versenyeken, a 2017-ben a a „szakmák olimpiájának” is nevezett világbajnokságon Abu Dhabiban illetve az ifjú szakemberek Európa Bajnokságán, 2018-ban hazai pályán Budapesten.

 

További információ:  http://skillshungary.hu/worldskills-abu-dhabi-2017-es-euroskills-budapest-2018-versenyfelhivas/

Vállalkozóként is érdemes online bankolni

2017. február 6.

Vállalati ügyekkel is érdemes az online banki megoldásokhoz fordulni. Az interneten, de akár már mobilunkon keresztül is gyorsan és biztonságosan kezelhetjük számláinkat, megtakarításainkat, vagy akár tőzsdei műveleteket is elvégezhetünk. Az eddigiekből pedig az látszik, hogy várhatóan további szolgáltatásokkal és kényelmi funkciókkal fog bővülni az online és mobilon végezhető tranzakciók köre.

A PAKS SZEKCIÓ ALAKULÓ ÜLÉSE

2017. február 2.

Mintegy ötven magyar vállalat megalapította február 2-án az MKIK Magyar-Orosz Tagozatán belül a Paks szekciót Budapesten, a munkacsoport információval, kapcsolatrendszerével kívánja segíteni, hogy a magyar ipar, a helyi vállalkozók minél nagyobb arányban részt vegyenek a Paksi Atomerőmű bővítési munkájában.

Forrás: Magyar Kereskedelmi és Iparkamara

Ekol Logistics Kft. bemutatkozó levele

2017. február 2.

Ezúton közreadjuk az Ekol Logistics Kft. bemutatkozó levelét.

A logisztikai társaság levelében az intermodális csatlakozások számának bővítésére hívja fel a figyelmet azon gazdasági vállakozások számára, akik a termékeiket az olaszországi Trieszt vagy a németországi Kiel környékére kívánják eljuttatni.

Nemcsak vasúti, hanem tengeri szállítási vonalakat ajánlanak, heti indulási rendszerességgel Kiel és Göteborg között.

Támogató adóhatóság 2017-ben

2017. február 1.

Az adóhatóság 2017-ben is folytatja az adózókat támogató eljárásokat, melynek során a NAV belső adatai és a beadott bevallások közötti eltérésekre büntetés helyett előbb figyelmeztetik az érintettet - mondta el NAV Komárom-Esztergom megyei igazgatója szerdán Tatabányán, a Kereskedelmi és Iparkamara által szervezett konferencián.

 

Dr. Szerencsés László a KEMKIK elnöke elmondta, a kamara hagyományteremtő módon, minden év elején meghívja a NAV szakembereit, hogy ismertessék az adójogszabályok változásait. A kamara egyik leginkább pezsgő életű kezdeményezése „A Könyvelők Klubja”, ez is mutatja, hogy az adóhatóság és a könyvelők közötti párbeszédre van igény

Milliós támogatást is érhet az informatikai audit - a Modern Vállalkozások Programja Esztergomban

2017. január 30.

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara 2016 tavaszán hívta életre a Modern Vállalkozások Programját, mely a hazai mikro-, kis- és középvállalkozások digitális fejlődését, ezzel versenyképességük fokozását segíti informatikai technológiák és megoldások bevezetésével.

Eddig több, mint 6600 KKV csatlakozott a programhoz. Ezek a vállalkozók felismerték, hogy az informatikai eszközök és szolgáltatások használata hozzásegíti őket bevételeik növeléséhez, kiadásaik optimalizálásához és hatékonyságuk fokozásához.

ELISMERÉS A EUROSKILLS HAZAI RÉSZTVEVŐINEK

2017. január 18.

Az év végén Göteborgban megrendezett EuroSkills verseny résztvevői és szakértői január 17-én elismerő okleveleket vettek át az MKIK székházában. A tizenhat magyar fiatalnak az elismeréseket Bihall Tamás, az MKIK oktatási- és képzési ügyekért felelős alelnöke és Fekete Balázs, az MKIK kézműipari alelnöke adta át. A magyar csapat tagjai mellett köszönetet mondtak a szponzoroknak és szakértőknek, akik hozzájárultak a sikeres versenyzéshez. 

Forrás: Magyar Kereskedelmi és Iparkamara

MKIK Jogi Szekció 2016. évi Beszámoló, 2017. évi jelentkezés

2017. január 16.

Az alábbiakban közreadjuk az MKIK Jogi Szekciójának 2016. évi tevékenységéről szóló Beszámolót, valamint e tevékenység keretében lezajlott rendezvények, előadások listáját. 

Tekintettel arra, hogy a Jogi Szekció munkája a kamarai tagok érdeklődésére is számot tarthat - és az idei első előadásra január 26-án kerül sor -  csatoltan küldünk egy példányt a költségtérítéses tagság létesítéséhez szükséges jelentkezési ívből is (JELENTKEZÉSI ÍV I.) 

Amennyiben érdekli Önt ez a lehetőség, a csatolt mellékletből tájékozódhat. 

Üzleti lehetőségek Japánban

2017. január 16.

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara üzleti szemináriumot szervez a Japán iránt érdeklődő vállalkozások részére ,,Üzleti lehetőségek Japánban’’ címmel.

Forrás: Magyar Kereskedelmi és Iparkamara

Energetikai szakreferens igénybe vétele

2017. január 10.

A Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal levélben fordult az MKIK-hoz, amelyben arra hívta fel a figyelmet, hogy a 122/2015. (V. 26.) Korm. rendelet az energiahatékonyságról szóló törvény végrehajtásáról 2016. december 21-től úgy módosult, hogy bizonyos gazdálkodó szervezetek energetikai szakreferens igénybe vételére kötelesek. A rendelet hatálya azokra a gazdálkodó szervezetekre terjed ki, amelyeknek a tárgyévet megelőző 3 évben az éves energia felhasználási átlaga meghaladja a 400 000 kWh villamos energiát, a 100 000 m3 földgázt, vagy a 3 400 GJ hőmennyiséget. Azok a gazdálkodó szervezetek, amelyek energetikai szakreferens igénybe vételére kötelezettek, az igénybevételt követő 30 napon belül kötelesek erről bejelentést tenni a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatalnál. Bővebb információ a Hivatal honlapján érhető el: http://www.mekh.hu/a-mekh-nel-kell-bejelenteni-az-energetikai-szakreferenseket

Jó hírek a Választottbíróságról

2017. január 4.

Az alábbiakban közreadjuk a Választottbíróság fontos információkat tartalmazó hírlevelét. 

Moldovai Államvasutak tenderfelhívása

2017. január 4.

Csatoltan megküldöm a Moldovai Államvasutak tenderfelhívását. 

EBRD, EIB és EU finanszírozási háttérrel 12-15 mozdonyt kívánnak beszerezni,

Valamint a Besarabeasca városban vasúti csomóponti mozdony depót felújítani.

A továbbiakban több újabb, infrastruktúra fejlesztési vasút tenderkiírás is várható.

A részletes kiírás az EBRD honlapján található, a a közbeszerzési eljárás elektronikus formában kerül lebonyolításra.

Személyes és telefonos segítség, friss gazdasági információk - Várja Önt a szolgáltató kamara!

2016. december 29.

A Komárom-Esztergom Megyei Kereskedelmi és Iparkamara eseményekben és eredményekben bővelkedő évet zárt. Dr. Szerencsés László elnököt arról kérdeztük, melyek azok a legfontosabb területek, ahol a vállalkozásokat segíteni tudják.

Forrás: 24 Óra

Digitális áttörés a magyar vállalkozásoknak 2017-ben

2016. december 14.

Deutsch Tamás, a Digitális Jólét Programért felelős miniszterelnöki biztos, Kara Ákos, infokommunikációért is felelős államtitkár és Parragh László, MKIK elnök egyetértett abban, hogy a  versenyképesség egyik legfontosabb kérdése, a magyar gazdaság sikeres digitális átalakítása. Ebben meghatározó szerepet tölt be a Modern Vállalkozások Programja, amely Európában modellértékű  lehet. - hangzott el a december 7-én tartott sajtótájékoztatón, Budapesten.

500 milliárd! 10 új pályázati lehetőség - januártól lehet pályázni!

2016. december 14.

Kapacitás bővítés, telephely-fejlesztés, kutatás-fejlesztés, energetika és az élelmiszeripar területén jelent meg összesen 10 új pályázat. 

Kiskereskedők figyelmébe! - Üzletbiztonsági hírlevél

2016. november 29.

Az alábbiakban közreadjuk a KEMRFK Bűnügyi O. Bűnmegelőzési Alosztálytól kapott üzletbiztonsági hírlevelet. 

Mestereket avatott a kamara

2016. november 26.

Mesteravatót tartott pénteken Esztergomban a Komárom-Esztergom Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, a Szent Adalbert Központban rendezett ünnepségen 18 szakma képviselőjeként 106 mester vette át oklevelét a régi céhes hagyományok szerint rendezett ünnepségen.

Kirchhoff Automotive álláshirdetés

2016. november 24.

KIRCHHOFF Automotive – MOZGÁSBA.HOZZUK.A.JÖVŐT.

A KIRCHHOFF Automotive az autóipar fejlesztő partnereként működik közre a jármű karosszéria típusok komplex fém és hibrid szerkezeti elemeinek előállításában.

230 éves német tulajdonú családi vállalkozás esztergomi gyáregységébe keresünk olyan céltudatos kollégákat, akik részesei szeretnének lenni egy dinamikusan fejlődő vállalatnak. Autóipari beszállítóként világszerte többmint 9000 munkavállalóval vagyunk jelen.

További információért kérem, látogasson elhonlapunkra:www.kirchhoff-automotive.com

Csatlakozzon egy kiváló csapathoz a következő pozícióban:

Közel a segítség – országos konferenciasorozat

2016. november 23.

A Széchenyi Programiroda Nonprofit Kft. tisztelettel meghívja Önt a 2016. november 28-án 10:00 órakor Tatabányán szervezett „Közel a segítség” – országos konferenciára.

Konferenciasorozatunk célja elősegíteni a 2014-2020-as operatív programok hatékony és eredményes megvalósítását, megbízható szakmai segítséget nyújtani a támogatást igénylőknek és a kedvezményezetteknek egyaránt.

Az eseményen való részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Részvételi szándékát, kérjük, jelezze a http://www.szpi.hu/esemeny-regisztracio oldalon.

 

Aktuális GINOP pályázatok bemutatása több helyszínen

2017. február 15.

A Széchenyi Programiroda és a Komárom-Esztergom Megyei Kereskedelmi és Iparkamara fórumot szervez

- 2017. február 21-én 17 órakor Ácson a GINOP (Gazdaság és Innováció Operatív Program), valamint a megyei foglalkoztatási paktumok ismertetésére és népszerűsítésére,  

- 2017. február 23-án 14 órakor Esztergomban az aktuális GINOP (Gazdaság és Innováció Operatív Program), valamint az EFOP (Emberi Erőforrások Fejlesztési Operatív Program) pályázatok megismertetésére és népszerűsítésére.

A részletes programok megtalálhatók a csatolt mellékletekben. Minden érdeklődőt szeretettel várunk! 

Kötelező kamarai hozzájárulás

2017. február 1.

Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a kötelező kamarai hozzájárulás befizetési határideje

2017. március 31!

Kérjük, hogy az 5000 Ft-os hozzájárulást a 12028003-00255243-00500000 bankszámlaszámra szíveskedjen átutalni, a közleményben kérjük megadni a vállalkozás adószámát!

Információ: 34/513-027, email: ugyfelszolgalat@kemkik.hu

Tájékoztató a GINOP-3.1.2-8.2.4 pályázat megjelenéséről

2016. december 16.

Ezúton tájékoztatom, hogy 2016. december 7-én meghirdetésre került a GINOP 3.1.2-8.2.4-16. „Az infokommunikációs ágazatban működő mikro-, kis- és középvállalkozások által előállított termékek és szolgáltatások piacosításának, nemzetközi piacokra való belépésének támogatása” IT EXPORT pályázat. A pályázati felhívás a https://www.palyazat.gov.hu/megjelent-az-infokommunikcis-gazatban-mkd-mikro-kis-s-kzpvllalkozsok-ltal-ellltott-termkek-s-szolgltatsok-piacostsnak-nemzetkzi-piacokra-val-belpsnek-tmogatsa-cm-felhvs oldalon érhető el.

Milliós támogatást is érhet az informatikai audit! A Modern Vállalkozások Programja Tatabányán

2017. február 19.

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara 2016 tavaszán hívta életre a Modern Vállalkozások Programját, mely a hazai mikro-, kis- és középvállalkozások digitális fejlődését, ezzel versenyképességük fokozását segíti informatikai technológiák és megoldások bevezetésével.

Eddig több, mint 6600 kkv csatlakozott a programhoz. Ezek a vállalkozók felismerték, hogy az informatikai eszközök és szolgáltatások használata hozzásegíti őket bevételeik növeléséhez, kiadásaik optimalizálásához és hatékonyságuk fokozásához.

Mesterképzés támogatással

2017. február 16.

2011. évi CLXXXVII. Törvény 31§ értelmében a gyakorlati képzést folytató szervezetnél gyakorlati oktatóként olyan személy vehet részt, aki mestervizsgával rendelkezik.

A támogatás fő célja, hogy azokban a szakmákban, amelyekben a mesterszint kidolgozásra került, támogassák a gyakorlati képzőhelyek jogszabályi megfelelését.

A támogatás mértéke 80%

Tuttofood 2017 - kollektív részvétel

2017. február 13.

TUTTOFOOD 2017

Rho – Milánó, 2017 màjus 8-11.

www.tuttofood.it

 

TUTTOFOOD, kétévente kerül megrendezésre, és a mellèkelt brosùra remekül illusztrálja a 2015. évi számok fontosságát a globális piacon, valamint a látogatókról és a termékcsoport megosztásról is nyújt bő információt.

 

Fiera Milano az EMP (Expo Matching Program)-on belül hagyományosan több száz ázsiai, orosz, arab, amerikai és persze európai nagykereskedőt lát vendégül, akiknek megszervezi a megbeszèlèseiket, tàrgyalàsaikat a standokon.

A Tatabánya-Esztergom járműipari térséget fejlesztő társaság alakult Esztergomban

2017. február 8.

Esztergomban megalakult szerdán a Tatabánya-Esztergom Kiemelt Járműipari Térség és Fejlődési Zóna Nonprofit Kft., a társaság alapítói Esztergom és Tatabánya önkormányzata, az Edutus Főiskola , a megyei önkormányzat, valamint a megyei kereskedelmi és iparkamara.

Adóváltozások 2017 - letölthető anyagok

2017. február 3.

Ezúton közreadjuk a Tatabányán és Esztergomban megtartott rendezvény prezentációit. 

DUNAGÁZ Szakmai Napok Konferencia és Kiállítás 2017.

2017. február 2.

Ezúton közreadjuk a XXV. DUNAGÁZ Szakmai Napok Konferencia és Kiállítás meghívóját és programját. Részletek a csatolt mellékletben. 

Mérnökbál - 2017. február 18.

2017. február 2.

Az alábbiakban közreadjuk a február 18-án a Főiskolán megrendezésre kerülő Mérnökbál felhívását és jelentkezési lapját. A bál jó alkalom arra, hogy a teljes szakma találkozzon és fehér asztal mellett elbeszélgessenek a kollegák.

Modern Vállalkozások Programja - Információs Nap Esztergom, 2017. február 9.

2017. január 30.

A hazai kkv-k jelentős lemaradásban vannak a digitális eszközök használatában európai versenytársaikkal szemben. A projekt célja, hogy olyan szemléletformáló tevékenységet végezzen, amelynek eredményeként a kkv-k megszabadulnak az informatikai eszközökkel szembeni fenntartásaiktól, meggyőződhetnek arról, hogy a vállalkozás életében a korszerű eszközök bevezetése a gazdaságosabb működést szolgálja, és ezáltal ledolgozzák a digitalizáció területén lévő hátrányukat, fokozzák versenyképességüket. Továbbá segítséget kapjanak ahhoz, hogy milyen pályázati források bevonásával tudnak elindulni a fejlődés irányába.

Márciustól újra támogatott mesterképzés a kamaránál!

2017. január 24.

A NFA-KA-NGM-1/2016/TK/11 támogatási szerződés korlátozott számban (50 fő) idén is lehetőséget teremt arra, hogy a tanulószerződéssel/együttműködési megállapodással rendelkező cégek munkavállalói, (vagy azok, akik vállalják, hogy 3 éven belül tanulót foglalkoztatnak)  támogatást kapjanak mesterképzés és vizsga teljesítésére. 

Adózás 2017.

2017. január 17.

Az alábbiakban foglaljuk össze a 2017. évet érintő legfontosabb tudnivalókat, rövidített változatban.. A tájékoztatás figyelemfelhívásként szolgál, nem helyettesíti a jogszabályok alapos ismeretét.

VENDÉGLÁTÓS TANULÓK FIGYELEM! FELHÍVÁS OLASZORSZÁGI SZAKMAI GYAKORLATRAEz

2017. január 16.

Ezúton felhívjuk a figyelmet a Jász-Nagykun-Szolnok megyei kamara által küldött Külföldi szakmai gyakorlati lehetőségre 18. életévét betöltött pincér, szakács, vendéglátásszervező, vendéglős  tanulók számára. 

Jelentkezési határidő: 2017. január 31. 

Részletek a csatolt mellékletben. 

Jó hírek a Választottbíróságról

2017. január 13.

Magyar Kereskedelmi és Iparkamara mellett szervezett Állandó Választottbíróság

Hírlevél 

 

Boldog új évet, jó munkát, sok sikert kíván a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara mellett szervezett Állandó Választottbíróság és felhívja a figyelmet arra, hogy 2015. március 19-től a nemzeti vagyont érintő eljárási korlátozás megszűnésével (2015. évi VII. törvény 33. §.) újra teljes hatásköri listával áll a jogkeresők számára. Tájékoztatjuk Önöket arról a másik jó hírről is, hogy az új évben törvényi változás folytán csökken a választottbírói honoráriumok után megfizetésre kerülő egészségügyi hozzájárulás mértéke. Erre tekintettel a Választottbíróság kezdeményezi a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara Elnökségénél a választottbírósági díj csökkentését.
                            Lukács Józsefné dr              Dr. Kecskés László.

                                    titkárságvezető                            elnök

Munkavédelmi megbízott választásának menete

2017. január 9.

A munkavédelmi képviselő választására a munkavédelemről szóló 1993. évi XCIII. tv. 70/A. - 76. § tartó szakaszai tartalmaznak rendelkezéseket.

Moldovai befektetési ajánlatok

2017. január 4.

A csatolt mellékletben találhatók a kamaránkhoz eljuttatott ajánlatok. 

Magyarország Nagykövetsége Kisinyov
Embassy of Hungary Chisinau

2004, Chisinau, bld. Stefan cel Mare, 131.
E-mail:
fberenyi@mfa.gov.hu
Tel: +373-22-227-714 Fax: +373-22-224-513
web:www.mfa.gov.hu/kulkepviselet/ML/hu/

www.kormany.hu/hu/kulgazdasagi-es-kulugyminiszterium

www.magyarforradalom1956.hu

Együttműködés a munkahelyek biztonságáért

2017. január 4.

Ezúton közöljük az „Összefoglaló jelentés a munkaidővel, pihenőidővel és ezek nyilvántartásával kapcsolatos szabályok célellenőrzéséről [2016. október 17. - november 4.]” című dokumentumomat, amelyet a NGM Foglalkoztatás-felügyeleti Főosztálya juttatott el a kamarák részére. 

Jó tudni - December 20-ig kell dönteni az eváról

2016. december 14.

2016. december 1-je és december 20-a között választhatják 2017-re az egyszerűsített vállalkozói adót (eva) az újonnan bejelentkező adózók. Azoknak, akik 2016-ban az eva szerint adóztak, és ezen 2017-ben sem változtatnak, nem kell újra bejelentkezniük.

Kedvező üzleti helyzet, változatlan várakozások - októberi vállalati konjunktúra felvétel eredményei

2016. december 14.

A vállalkozások továbbra is nagyon kedvezőnek ítélik meg az üzleti klímát, de a 2012 óta tartó folyamatos javuló tendencia megtörni látszik. Ez annak köszönhető, hogy a beruházásokra, különösen az építési beruházásokra, a jövedelmezőségi helyzetre, valamint a rendelésállományra vonatkozó várakozások némileg pesszimistábbakká váltak. A teljes elemzés a mellékletben olvasható.

Többcélú logisztikai központ várja a magyar cégeket is Szlovéniában

A határon átnyúló együttműködés keretében a közvetlenül az olasz határnál fekvő Šempeter-Vrtojba, és olasz oldalról Goricia város együttműködésében egy többcélú logisztikai telep került kialakításra, amely egyelőre kihasználatlan potenciál

Forrás: Zala Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

Szépség nap - Európai szakmák hete

2016. november 28.

Szépség nap - Európai Szakmák Hete

nyitó rendezvénye

2016. december 4-én 10 órától a Tatabányai Szakképzési Centrum Fellner Jakab Szakgimnáziuma és Szakközépiskolájában 

Részletek a csatolt mellékletben! 

Építészfórum a kamarában

2016. november 24.

A KEMKIK az  Építész és Mérnök Kamara közös fórumot szervezett csütörtökön a KEMKIK tatabányai székházában az építőipart érintő jogszabályi változásokról és a Teljesítési Szakértői Szerv igénybevételének lehetőségeiről.

Mindent az EU pályázatokról – Közel a segítség!

2016. november 24.

Ezúton szeretnénk tájékoztatni Önt a Miniszterelnökség irányítása alatt működő Széchényi Programiroda ingyenes szolgáltatásairól, aktuális EU-s támogatási lehetőségekről és az azokat bemutató országos konferencia-sorozatunkról!

Az évek során szerzett tapasztalatokat felhasználva a Széchenyi Programiroda Nonprofit Kft. jelenlegi pályázat-támogatói tevékenysége a KÖFOP-3.3.3-15 „A pályázók és kedvezményezettek kapacitásainak támogatása, segítése a projektek tervezése és végrehajtása során” című projekt keretében valósul meg az alábbiak szerint: