Kamarai rendezvények

<< 2014 Október >>
KeSzeCsüSzoVa
  12345
6789101112
13141516171819
212223242526
2728293031  

Pályaválasztási tanácsadás

Csekkes befizetések befogadásának határideje: 2014. október 20!

2014. szeptember 29.

Ezúton tájékoztatjuk Tisztelt Ügyfeleinket, hogy kamaránk technikai okok miatt 2014. október 20-a után nem tudja elfogadni a kamarai hozzájárulás sárga csekken történő befizetését.

 

Fizetési kötelezettségének ezt követően az alábbi módokon tehet eleget:

- befizetheti banki átutalással a KEMKIK erre a célra elkülönített 12028003-00255243-00500000 számú bankszámlájára; Az összeg átutalásánál a közlemény rovatban feltétlenül kérjük feltüntetni a vállalkozás adószámát! Az adószám hiányában nem tudjuk a befizetést azonosítani!
-  készpénz befizetéssel a KEMKIK Ügyfélszolgálatain (Tatabánya, Fő tér 36, Esztergom, Deák F. u. 14.)

 

A kamarai törvény módosítása értelmében a 2012. január 1-től életbelépő új rendelkezések alapján a gazdálkodó szervezetek kötelesek a kamarai nyilvántartásba vételüket kezdeményezni, és a kamarai közfeladatok ellátásához évente 5000,- Ft kamarai hozzájárulást fizetni tárgyév március 31. napjáig.

Fontos! Az 1999. évi CXXI. törvény 34/A § (5) bekezdése alapján akik elmulasztották a törvényben előírtak teljesítését (hozzájárulás  megfizetése), számíthatnak  arra,  hogy a Nemzeti  Adó és Vámhivatal  (NAV) behajthatja a köztartozásnak  minősülő díjat, és a végrehajtásnak költsége is van, melynek összege minimum 5.000,- Ft költségátalány, plusz végrehajtási cselekményenként 5000 Ft! 

A kamarai hozzájárulást a kamara, mint köztestület közösségi célokra használja fel, például a szakképzés koordinálására, pályaválasztási-, gazdaságfejlesztési-, tájékoztató- és üzleti programok szervezésére, illetve a vállalkozásoknak továbbra is lehetőségük van különböző ingyenes képzési- és üzleti szolgáltatások igényléséhez.

A kamarai nyilvántartással, illetve a kamarai szolgáltatásokkal kapcsolatos bővebb információkhoz kattintson ide.

TUDNIVALÓK A KÖTELEZŐ KAMARAI HOZZÁJÁRULÁSRÓL

Regisztrált Mérlegképes Szakemberek 2014. évi kötelező kreditpontos továbbképzése

2014. október 2.

Komárom-Esztergom megyében a PERFEKT a KEMKIK-kel együtt csak VÁLLALKOZÁSI szakterületen szervez továbbképzést.

Az akkreditáltatott képzés számviteli és adós témában egy-egy nap keretében, de összevontan – igényeknek megfelelően -  két napos formában került kialakításra.

Tatabányán nyitott irodát a regionális fejlesztési ügynökség

2014. október 10.

Molnár Tamás, a KDRFÜ ügyvezető igazgatója és Popovics György, a megyei közgyűlés elnöke látta el kézjegyével pénteken azt a dokumentumot, melynek értelmében október 13-tól Tatabányán, a Megyeházán irodát nyit a regionális fejlesztési ügynökség, így a vállalkozók helyben intézhetik a pályázatokkal kapcsolatos ügyeket információkat, nem kell Székesfehérvárra utazniuk. Az ünnepélyes aláíráson a résztvevőket köszöntötte Oláh Gábor, a Nemzetgazdasági Minisztérium helyettes államtitkára.

Komárom: Milliárdos kikötőfejlesztés készül

2014. október 10.
Közel egymilliárd forintból fejlesztik a teherkikötőt városunkban, amelynek során egy intermodális csomópont jön létre. Erről tartott sajtótájékoztatót Hendrik Krisztina a Strigonium Zrt. vezérigazgatója és Turi Bálint alpolgármester október 9-én. A helyszíni bejáráson dr. Molnár Attila polgármester is részt vett.

Kikötői turistaközpontot épül Esztergomban

2014. október 8.

Esztergomban, a Duna és a Kis-Duna találkozásánál lévő kikötőben turistaközpontot tervez a városgazdálkodást végző Strigonium Zrt. az állami tulajdonú Mahart-Passnave Kft.-vel együttműködve - mondta el a társaság vezérigazgatója keddi sajtótájékoztatóján.

A Komárom-Esztergom Megyei Kereskedelmi és Iparkamara esztergomi székházában tartott sajtótájékoztatón részt vett Hendrik Krisztina Strigonium Zrt. vezérigazgatója, dr. Völner Pál országgyűlési képviselő és dr. Szerencsés László a kamara elnöke is.

Kereskedelmi Kooperációs Találkozó

2014. október 2.

Az Osztrák Nagykövetség Kereskedelmi Osztálya ezúton szeretné felhívni figyelmet az általa szervezett kereskedelmi kooperációs találkozóra, melyen különböző üzletágakban tevékenykedő osztrák cégek vesznek részt. Az osztrák vállalatok magyarországi piaci kapcsolataik kiépítése céljából hazai FORGALMAZÓ-EGYÜTTMŰKÖDŐ (bizonyos termékek esetében telepítő) PARTNERT keresnek termékeik hazai képviseletére.

Az Econoserve Pályázati Kft. minősített ,,Megbízható Tanácsadó”

2014. szeptember 19.

A pályázók segítésére a Pályázati Projektmenedzserek és Tanácsadók Országos Szövetsége (PÁTOSZ) "Megbízható Tanácsadó" autentifikációs tanúsítványt, és névre szóló, sorszámozott pályázatíró-kártyát vezetett be. A kártya a szakmai és etikai megbízhatóságot jelenti, csak olyan pályázati tanácsadók szerezhetik meg, akik rendelkeznek a pályázatok megvalósításhoz szükséges szakmai tudással és sokéves tapasztalattal.

2013. évi decent elszámoló rendszer

2014. szeptember 5.

Az NMH oldalán megjelentek szerint a Nemzeti Foglalkoztatási Alap képzési alaprész 2013. évi decentralizált beruházási keretéből finanszírozandó, a szakképzés tárgyi feltételeinek fejlesztésére irányuló beruházások támogatására vonatkozóan az elszámolás elkészítéséhez az online program https://decentfinansz.munka.hu/ linken érhető el, a pályázatkezelő programba bejelentkezve.

Ajánlja magát: vállalkozásra alkalmas épület, telek eladó!

2014. augusztus 13.

Az alábbiakban közreadjuk kamarai tagunk ajánlatát:

 

Tatabányán a Barackos Fő utcáján (Egység utca) sürgősen eladó 300 négyszögöl telken egy kétszintes, amerikai tipusu téliesített faház-nyaraló. 3 szoba, fürdő, beépített terasz, veranda,ösz.: 91m2.

A birtokon parkosított rész, konyhakert és gazdasági ólak találhatók. Gyümölcsfák-és bokrok, diófa, fügefák és termésbe hajló homoktövisek találhatók.

Valamint egy különálló téglaépület, ahol élelmiszerüzlet, itallerakat létesítése lehetséges/ a kolónián ez hiánypótló lenne/

Autóval végig betonúton közelíthető meg, a buszmegálló 8 percre van. 200 m-es körzetben 3 cég müködik biztonsági szolgálattal, közvilágítással.

Irányár: 8.5M. forint.Tel.30 528-8880

MEGHÍVÓ - HSU ZÜRICH SVÁJCI-MAGYAR ÉPÍTŐIPARI SZEMINÁRIUM

2014. október 16.

A HSU Svájci-Magyar Kereskedelmi Kamara a Baur Hürlimann Ügyvédi Iroda közreműködésével (www.bhlaw.ch) magyar építőipari cégvezetők számára szervez exkluzív szemináriumot Zürichben a svájci építőipar üzleti lehetőségeinek bemutatása céljából.

 

Bővebb információ és jelentkezés:

Áron G. Papp

e-mail : hsu@hsu-zuerich.com

mobil : + 36 20 215 07 87

Megjelentek az első új, vállalkozásfejlesztési pályázatok

2014. október 14.

A 2014.10.10-én a Széchenyi2020 pályázati portálon megjelentek az első pályázati kiírások, amelyek alapján összesen 120 milliárd forint keretösszeggel, 9 új pályázati felhívás keretén belül lehet pályázatot benyújtani ebben az évben. A pályázatok a Gazdaságfejlesztés és Innováció, az Emberi Erőforrás Fejlesztési, valamint a Környezet és Energiahatékonysági Operatív Programok kereteiben jelentek meg.

A megjelent pályázati felhívások alapján, az alábbi három pályázatot ajánljuk a hazai vállalkozások figyelmébe:

Meghívó Oil and Gas Arena 2014 és 5th FMCG, Retail & Agribusiness Arena 2014 fórumokra Dubrovnik 2014. november

2014. október 10.

Magyarország zágrábi nagykövetségének kérésére ezúton szeretnénk felívni szíves figyelmüket két, Dubrovnikban megrendezésre kerülő fórumra, melyek az Infoarena d.o.o. rendezvényszervező cég szervezésében valósulnak meg:

Vállalkozások fejlesztése Esztergomban

2014. október 3.

A Komárom-Esztergom Megyei Kereskedelmi és Iparkamara "Vállalkozások fejlesztése Esztergomban" címmel fórumot szervezett, melyen részt vett Csepreghy Nándor, fejlesztéspolitikai kommunikációért felelős helyettes államtitkár, Romanek Etelka járási hivatalvezető-helyettes, dr. Szerencsés László a KEMKIK elnöke.

Romanek Etelka a közelmúltban a megyei kereskedelmi és iparkamarában tartott „Vállalkozások fejlesztése Esztergomban” című kerekasztal beszélgetésen elmondta, fontosnak tartja, hogy az önkormányzat folyamatos párbeszédet folytasson a vállalkozókkal, ennek érdekében a járási hivatal vezetőhelyetteseként helyi vállalkozói fórum megalakítását tervezi.

Hozzátette, a bizalom légkörét erősíti, ha az önkormányzat a gazdaság helyi szereplőit tájékoztatja elképzeléseiről, a költségvetésről és a helyi adók felhasználásáról.

Magyar-Szlovák Üzletember Találkozó Esztergomban

2014. szeptember 24.

Magyar-Szlovák Üzletember Találkozót szervezett szeptember 23-án a Komárom-Esztergom Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Esztergomban, a kamara székházában. Az eseményen dr. Völner Pál országgyűlési képviselő, Popovics György a megyei közgyűlés elnöke és dr. Szerencsés László, a kamara elnöke köszöntötte a meghívottakat.

A Széchenyi 2020 program első várható pályázatainak listája

2014. szeptember 19.

A Magyar Közlöny 2014. évi 127. számában megjelent a Széchenyi 2020 Program első pályázati felhívásaikhoz kapcsolódó feladatokról szóló kormányhatározat. Ez alapján elsőként a következő pályázati kiírások megjelenése valószínűsíthető.

Bővebb információ itt.

Változások a jótállási kötelezettségekben

2014. szeptember 18.

A jótállási kötelezettséggel járó tartós fogyasztási cikkek köre kibővül, és egy kivétellel a 10 ezer forintos eladási ár lesz a jótállás kritériuma - a márciusban született kormányrendeletnek ez a szabálya szeptember 15-én lép hatályba.

Nyílászáró csere, fűtéskorszerűsítési, háztartási gép csere pályázat

2014. szeptember 17.

Már szeptemberben megnyílnak az első lakossági energetikai pályázatok, melyek háztartási nagygépek cseréjét, fűtéskorszerűsítést és külső nyílászárók cseréjét támogatják majd.

A háztartási gépek cseréjét a családi házak és társasházi épületek megújuló energiával történő ellátását, a külső épületburok szigeteléséit – beleértve a nyílászárók cseréjét is – támogatják azok a pályázatok, melyekről először a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium zöldgazdaságért, klímapolitikáért és kiemelt közszolgáltatásért felelős helyettes államtitkára tartott tájékoztatót.

(Forrás)

Intelligens szakosodási stratégia -kérdőív

2014. szeptember 12.

Tisztelt Hölgyem/Uram!

Utolsó felvonásához ért az intelligens szakosodáson alapuló kutatási és innovációs stratégia (S3) tervezési folyamata, mely elengedhetetlen feltétele a Strukturális Alapokból érkező, több mint 700 milliárd forintnyi EU-s forráshoz történő hozzáférésnek. A tervezésben kiemelten fontos, hogy a helyi szereplők a térségi gazdaság és társadalom változásainak folyamatos és módszeres érzékelésével és elemzésével, az érintettek széles körének aktív részvételével, vállalkozói szemmel, a kockázatokat vállalva hozzanak meg a térség szempontjából tartós fejlődést eredményező, a jövő innovációival kapcsolatos jelenbeli döntéseket. A stratégiaalkotással kapcsolatosan

on-line kérdőíven gyűjtjük a javaslatokat, hozzászólásokat.

Minden kitöltött kérdőív egyedi tartalmi feldolgozásra kerül. Kérjük, éljen a lehetőséggel és a weboldalon található on-line kérdőív kitöltésével és járuljon hozzá megyéje specializációs irányainak kijelöléséhez!A kérdőív kitöltési határideje: 2014. 09. 22. (hétfő) reggel 8.00 óra. Elérhető a www.s3magyarorszag.hu honlapon, a „megyei fejlesztési irányok-kérdőív” menüpont alatt.

Köszönettel:

Nemzeti Innovációs Hivatal

Logisztikai felmérés

2014. szeptember 5.

Az elmúlt hónapokban a KKV szektor logisztikai tevékenységének javításához kapcsolódó megbeszélések, egyeztetések zajlottak az MKIK (különösen az MKIK Közlekedési és Logisztikai Kollégiuma) valamint az MLBKT (Magyar Logisztikai, Beszerzési és Készletezési Társaság) között.

A logisztika egy olyan terület, amelyről a KKV szektornak nem biztos, hogy pontos információi vannak, ugyanakkor olyan területeteket ölel fel, amelyek komolyan befolyásolják a vállalkozás hatékonyságát, gazdaságosságát.

A fentiekben hivatkozott megbeszélések célja az volt, hogy az MKIK és az MLBKT együttműködésében kerüljön kidolgozásra egy olyan program, amelynek egyik része egy logisztikai tananyag összeállítása, a másik része pedig a KKV szektor részére történő eljuttatásának módja. A program 2015. évtől kerülne indításra. A program finanszírozását EU-s pályázati forrásból kívánjuk megvalósítani.

Első lépésként a kisvállalkozások igényeinek felmérése a cél, amely a később kidolgozandó módszertan, oktatási program alapját képezi. Ehhez került kidolgozásra a Felmérés linken elérhető kérdőív, amelyet lehetőség szerint kérjük, szíveskedjen kitölteni.

Együttműködését köszönjük!

Vállalkozói ajánlat

2014. szeptember 3.

Tisztelt Cégvezető!

Szeretnék az Ön figyelmébe ajánlani egy saját fejlesztésű beltéri hőszigetelő és hővisszaverő bevonatot: a Hőpajzs4-et,mely az Ön szakterületén jól alkalmazható. A technológia használata a megrendelőnek energia és költség megtakarítást, Önnek pedig befektetés nélkül jelenthet plusz bevételt. A Hőpajzs4-et gletteléssel vagy szórással lehet a beltéri felületekre felhordani a Hőpajzs4 kitűnő lég és pára áteresztő tulajdonsággal rendelkezik, ezáltal megszünteti a penész problémákat, az egészségre káros összetevőket nem tartalmaz, nem éghető, és nem tűzveszélyes. Együttműködés és bővebb tájékoztatás céljából  az alábbi telefonszámon várom hívását.

Köszönettel: Kempa Lajos

Tel:06309368419

e-mail:kempalajos@gmail.com 

Web oldal:www.hopajzs.hu

Munkaügyi Hírlevél Augusztus

2014. szeptember 2.

A Komárom-Esztergom Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központjának augusztusi hírlevelét itt olvashatja.

Új kommunikációs felületeken tájékoztatja a tárca fogyasztókat

2014. szeptember 2.

A fogyasztók védelme a kormány számára az egyik legfontosabb kihívás és feladat – jelentette ki Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszter abból az alkalomból, hogy országjárásba kezdett a tárca Fogyasztóvédelemért Felelős Helyettes Államtitkársága. A 19 megye és a főváros hatósági vezetőivel való találkozás első állomása Nyíregyháza volt 2014. augusztus 14-én.

Üzleti partnerkeresés

2014. augusztus 29.

 

Figyelmükbe ajánljuk a legnagyobb dél-lengyelországi élelmiszer ipari és mezőgazdasági gyártók listáját,

melyek új üzleti kapcsolatokat keresnek Magyarországon.

A lista ide kattintva érhető el.

 

ANGUS húsmarha

2014. augusztus 15.

Az alábbiakban közreadjuk a Kárpát Régió Üzleti Hálózat nagyváradi irodájának megkeresését ANGUS húsmarha vásárlással kapcsolatban.

NAV-figyelmeztetés a lakást bérbeadóknak

2014. augusztus 14.
Az adóhivatal szerint a lakást bérbeadók még mindig nem tudják, hogy a bérbeadásról nyilvántartást kell vezetniük. A bevétel után adózni kell. A teljes cikket itt találja.

INDUL AZ MKIK GVI 2014. OKTÓBERI ONLINE KONJUNKTÚRA FELVÉTELE

2014. október 16.

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara Gazdaság- és Vállalkozáskutató Nonprofit Kft. (MKIK GVI) 1998 óta évente kétszer rendszeresen felméri a magyar vállalkozások üzleti helyzetét és várakozásait.

Az MKIK GVI e vizsgálattal képviseli Magyarországot az Eurochambres éves európai konjunktúra vizsgálatában, amely az EU országaiban mintegy 18 millió vállalkozás adataira alapozva ad előrejelzést az európai gazdasági konjunktúra várható alakulásáról. Az eddigi tapasztalatok szerint felvételünk eredményei pontosan jelzik előre a magyarországi GDP várható alakulását. Eredményeinket többek között felhasználja az OECD, a Nemzetközi Valutaalap (IMF) és a magyar kormányzat a magyar gazdaságra vonatkozó előrejelzései és elemzései során.

Kérjük, hogy szakítson időt kérdőívünk kitöltésére, mely 8-10 percet vesz igénybe. A kérdőív a http://ola.gvi.hu/konjunktura címen érhető el.

 A kitöltött kérdőíveket 2014. október 31-ig várjuk!

 

Pályázati felhívás - tatabányai vállalkozások figyelmébe!

2014. október 10.

Tatabánya Megyei Jogú Város Önkormányzata pályázatot hirdet Európai Uniós pályázat önerejének támogatására tatabányai mikro- és kisvállalkozásoknak.

Tatabánya Megyei Jogú Város Önkormányzata önerő alapot hozott létre, melyet az Önkormányzat 3 éven keresztül minden év elején 100 millió Ft összegre tölt fel. Az önkormányzat az önerő alapból tatabányai mikro- és kisvállalkozások számára pályázati úton elnyerhető támogatást biztosít, melynek célja, hogy a vállalakozások európai uniós pályázataik megvalósításához szükséges önerő biztosításához visszatérítendő forrást nyújtson, csekély összegű (de minimis) támogatás formájában.

Vállalkozói fórum az uniós fejlesztési pályázatokról és a Széchenyi kártya lehetőségeiről

2014. október 9.

A 2014 és 2020 közötti fejlesztési pályázatokról és a Széchenyi Kártya nyújtotta kedvező hitellehetőségekről tartottak fórumot szerdán a Kereskedelmi és Iparkamara tatabányai székházában. A rendezvényen előadást tartott Parragh László, a MKIK elnöke, Csepreghy Nándor, a fejlesztéspolitikai kommunikációért felelős helyettes államtitkár és Krisán László, a KAVOSZ Zrt. vezérigazgatója.

Európa bajnok magyar szakemberek

2014. október 6.

Európa bajnoki aranyéremmel a nyakukban asztalosok, informatikusok és tisztítás technológusok érkeznek Budapestre, 2014.10.06-án, hétfőn éjjel.

Október elején várhatók az új pályázati kiírások

2014. szeptember 29.

A Kormányportálon 2014.09.25-én megjelent közlemény szerint, október elején összesen 120 milliárd forint keretösszeg erejéig megjelenik 9 új pályázati kiírás a 2014-2020 Európai Uniós tervezési ciklus forrásainak terhére, valamint hazai költségvetési kockázatra.

 

A nyilvánosságra hozott információk alapján a magánszektor és a közszféra számára is jelennek meg támogatási konstrukciók, a tervek szerint az alábbi felosztásban:

SEGÍTSÉG-E A TÁVMUNKA A VÁLLAKOZÁSÁBAN?

2014. szeptember 17.

Tisztelt Komárom-Esztergom megyei Vállalkozók!

Egy lehetőséggel keressük meg Önöket, melynek révén aktív korú megváltozott munkaképességű személyek nyílt munkaerő-piaci foglalkoztatását kívánjuk elősegíteni a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Egyesület REMUSZ Reintegráció Munkaerő-piaci Szolgáltatásokkal elnevezésű programjának keretein belül.

Ezúttal arra invitáljuk Önöket, hogy gondolják végig profitorientált tevékenységeiket, és vegyék fontolóra, hogy akad-e távmunkában elvégezhető munkafolyamat a vállalkozásukban.

Kutatás és innováció a gazdasági stratégia homlokterében

2014. szeptember 12.

A 2014-20-as tervezési időszakban hazánk várhatóan több mint 700 milliárd forintnyi támogatásra számíthat kutatás-fejlesztésre és innovációra az európai integráció társfinanszírozásában. Ezen összeg folyósítását az unió bizonyos feltételekhez köti. Közül az egyik legfontosabb, hogy az egyes területeknek – esetünkben Komárom-Esztergom megyének – gazdaságilag szakosodniuk, specializálódniuk kell. Ennek megkönnyítését szolgálta a tegnapi tatabányai ötletbörze-konferencia, amelynek a megyeháza adott otthont. Az eseményen mintegy hatvan vállalkozó, illetve üzletember vett rész. De megjelentek a gazdasági szakmai szervezetek, kamarák, szövetségek és érdekképviseletek szereplői, az oktatás, valamint tudomány „koponyái” is. A fórum célja egyértelmű volt, hogy a szűkebb hazánk is hozzájáruljanak az intelligens specializációt szolgáló kutatási és innovációs stratégia kialakításához. Az EU, a támogatás fejében – gyakorlatilag – ebben a bonyolultnak tűnő kifejezésben foglalja össze elvárásait.
Az eseményen többek között részt vett dr. Kancz Csaba, megyei kormánymegbízott, a házigazdák nevében pedig Popovics György, a megyei közgyűlés elnöke, illetve kamaránk elnöke, dr. Szerencsés László is.

Felhívás! Kis csoportos ELEKTRONIKUS ÉPÍTÉSI NAPLÓ oktatás

2014. szeptember 2.

A KEM Kereskedelmi és Iparkamara, a KEM Mérnöki Kamara, valamint a KEM Építész Kamara az ősz folyamán is folytatja a kis csoportos ELEKTRONIKUS ÉPÍTÉSI NAPLÓ oktatások szervezését, maximum 15-20 fős résztvevői létszámmal. Az oktatáson mindenki a saját laptopján gyakorolhatja az e-napló vezetését lépésről-lépésre.

Az oktatások helyszíne: KEM KIK Székház, Tatabánya, Fő tér 36.

Időpont: megfelelő létszámú jelentkező esetén a pontos időpontról külön tájékoztatást küldünk.

Jelen levelünk célja az oktatási igény előzetes felmérése.

A jelentkezési lapot kérem a KEM MK, KEM ÉK közös titkárságára a kemmk11@gmail.com vagy a kemepitesz@gmail.com címre visszaküldeni 2014. szeptember 15-ig.

Meghívó Balkan Trade Bridge 2014 Szófia 2014.december 4.

2014. október 16.

A budapesti bolgár nagykövetség kérésére ezúton szeretnénk felhívni szíves figyelmüket a "Balkan Trade Bridge 2014" elnevezésű rendezvényre, melyre 2014. december 4-én kerül sor Szófiában.

A rendezvény külföldi résztvevői Bulgária és a régió beszállítóival folytathatnak tárgyalásokat. A programot rendhagyó módon szervezik, mivel a potenciális vevők lesznek a kiállítók, és a beszállítók keresik fel a standokat (előzetes egyeztetés alapján).

(Az eseményre elsősorban cégek beszerzési menedzsereit, vagy magasabb beosztásban lévő résztvevőket várnak.)

„Budapest Bank – Üzleti siker honlappal”-díj

2014. október 16.

A Budapest Bank a HVG Kiadó médiapartneri együttműködésével ismét meghirdeti „Üzleti siker honlappal” pályázatát kisvállalkozások körében. Célja, hogy elismerje a legjobb oldalakat és azok megosztásával hozzájáruljon más vállalkozások üzleti élénkítéséhez. Részletek a csatolt mellékletben.

Hétszer több pénz megy az energetikai szektorba

2014. október 10.

2020-ig összességében 700 milliárd forint áramolhat az energetikai szektorba

Ezt Glattfelder Béla mondta a HIGH SIX TEAM Kft. energetikai fórumán. A napjainkban bejelentett, vállalkozásösztönző pályázati pénzek mellett jelentős uniós, illetve állami támogatás érkezhet a megújuló energetikai szektorba is – fejtegette a Nemzetgazdasági Minisztérium Gazdaságszabályozásért felelős államtitkára.

Export Fórum 2014

2014. október 10.

Ezúton szeretnénk az figyelmükbe ajánlani a Szlovák Befektetési és Kereskedelmi Fejlesztési Ügynökség E(SARIO) által szervezett  Export Fórum 2014 elnevezésű rendezvényt, melyre 2014. november 13-án kerül sor Pozsonyban.

Az esemény hetedik alkalommal kerül megrendezésre a Szlovák Gazdasági Minisztérium védnökségével.

 

Idén az Export Fórum 2014 partnerországai a visegrádi négyek és Ausztria.

A rendezvény egyedülálló lehetőséget kínál a vállalkozások képviselőinek, hogy új üzleti kapcsolatokra tegyenek szert, illetve hogy új szlovák és külföldi partnereket ismerjenek meg

Képzési Nap dohány kiskereskedelmi koncessziós jogosultsággal rendelkezők részére

2014. október 2.

A Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara a Fejér és Komárom-Esztergom megye területén dohány kiskereskedelmi koncessziós jogosultsággal rendelkezők részére képzési napot szervez.

Időpont: 2014. október 14. (kedd), 10.00 órától – 15.30 óráig.

Helyszín: Gazdaság Háza, Fejér Megyei Kereskedelmi  és Iparkamara, 8000 Székesfehérvár, Hosszúsétatér 4-6.

Fiatalok Európája Tatabányán

2014. szeptember 24.

Kétezer látogatónál is többen keresték fel kedden Tatabányán a Vértes Agórájában rendezett, Fiatalok Európája 2014 karrier- és információs börzét, melyet a megyei munkaügyi központ szervezett a kereskedelmi és iparkamara támogatásával. A rendezvényt Dr. Czomba Sándor, munkaerő-piaci és képzési államtitkár nyitotta meg, majd dr. Kancz Csaba kormánymegbízott és Schmidt Csaba polgármester köszöntötte a megjelenteket.

Reklámadó: sok még a kérdőjel

2014. szeptember 18.

Péntekig kell reklámadót fizetniük a megrendelőként adóalannyá váló társaságoknak számos feltétel teljesülése esetén. Ami biztos: az augusztus 15-e előtt hatályba lépett szerződések alapján közzétett reklámok után nem keletkezhet adófizetési kötelezettség, viszont például egy hosszabb időtartamú keretszerződés kezelése továbbra is kérdéses.

Származási bizonyítvány - amikor fontos az áru eredete

2014. szeptember 18.

A származási bizonyítványt az exportőrök általában a vevő kérésére állítják ki. A dokumentum célja, hogy igazolja az áru eredetét, többnyire harmadik országba irányuló kereskedelem esetén, de előfordul hogy az Európai Unión belül is szükség van rá.

Iparjogvédelmi Szakértői Testület

2014. szeptember 12.

Ezúton adjuk közre azt a tájékoztató kiadványt, mely az Iparjogvédelmi Szakértői Testület munkáját foglalja össze.

Miért érdemes megváltozott munkaképességű munkavállalót alkalmazni ?

2014. szeptember 12.

Reintegráció Munkaerő-piaci Szolgáltatásokkal  Komárom-Esztergom Megyében - 4M „REMUSZ”

A Máltai Szeretetszolgálat TÁMOP 5.3.8.A3-12/1 REMUSZ Program  célja a megváltozott munkaképességű/fogyatékossággal élő személyek foglalkoztathatóságának elősegítése a nyílt munkaerőpiacon való tartós elhelyezkedés érdekében, valamint elfogadó, befogadó jellegű társadalmi környezet és szemlélet kialakítása.

2014-2015-ben Törökországban rendezendő bútor- és textilipari kiállítások

2014. szeptember 5.

Az alábbiakban közreadjuk a 2014-2015-ben Törökországban rendezendő bútor- és textilipari kiállítások listáját.

Mesterképzés kamarai támogatással

2014. szeptember 3.

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara TÁMOP-2.3.4.B-13/1-2013-0001 számmal, „Dolgozva tanulj!” elnevezéssel kiemelt pályázati forrást nyert, melynek megvalósítását 2014. év januárjában megkezdte. A projekt megvalósítása a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara koordinálásával és a területi kamarák illetékességével kerül lebonyolításra.

Telefonkönyvi megjelenés tízezrekért? Óvatosan!

2014. szeptember 2.

Telefonkönyvben való megjelenésért kapott számlát? Ne fizesse be automatikusan, lehet, hogy meg sem rendelte!  A cikket itt olvashatja.

Magyar Beszállítók Kiválóság Díja 2014

2014. augusztus 29.

A Szövetség a Kiválóságért Közhasznú Egyesület (SzKKE) 2012-ben első alkalommal hirdette meg többségi magyar tulajdonban lévő vállalkozások számára a pályázatot.

Az Egyesület 2014-ban újra meghirdeti a díjat, és ajánlja mind a vevő, mind pedig a beszállító szervezetek figyelmébe.

Az elismerési forma célja, hogy

  • ráirányítsa a figyelmet a példaértékű beszállítói gyakorlatokra,
  • elismerje a kiemelkedő teljesítményt,
  • feltárja az egyes vállalkozások esetében mindazokat a fejlesztési lehetőségeket, szükségszerűségeket, amelyek javítása a jövőbeni versenyképes működéshez elengedhetetlen.

Az elismerésre való pályázás határideje: 2014. október 15.

Bövebb információ, illetve a pályázati feltételek ide kattintva érhetők  el.

X. Turisztikai Kiállítás és Vásár

2014. augusztus 19.

X. TURISZTIKAI KIÁLLÍTÁS

a Csabai Kolbászfesztivál keretein belül

2014. október 23-26.  Békéscsaba, Városi Sportcsarnok

Békéscsaba városa a Tourinform Irodával karöltve – a Körös-Trade Kft. közreműködésével – 2014. október 23-26. között tizedik alkalommal rendezi meg a Turisztikai Kiállítást, a Csabai Kolbászfesztivál keretein belül. A kiállítás a Békéscsabai Városi Sportcsarnok mellett felállított kiállítói sátorban kerül megrendezésre.

On-line kutatás szakdolgozathoz

2014. augusztus 15.

Az alábbiakban továbbítjuk Papp Enikő, főiskolai hallgató megkeresését, amelyben szakdolgozat kitöltéséhez kér segítséget vállalkozóktól. Kérjük, amennyiben ideje engedi, szíveskedjen kitölteni a kérdőívet.