Kamarai rendezvények

<< 2015 Március >>
KeSzeCsüSzoVa
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
232425262728
29
3031     

Pályaválasztási tanácsadás

Figyelem! Kötelező kamarai hozzájárulás befizetési határideje: március 31!

2015. február 1.

SZÁMLASZÁM: 12028003-00255243-00500000  A közleményben kérjük megadni az adószámot.

Ne várjon a NAV behajtásra, ha van elmaradása 2012 óta, sürgősen pótolja!

Információ: 34/513-027, email: ugyfelszolgalat@kemkik.hu

 

Jó tudni - Regisztrálni a vállalkozás alakulásakor kell. Kamarai hozzájárulásként évente 5 000 Ft-ot kell fizetni a székhely szerinti megyei kamarának. A regisztráció nem jelent kamarai tagságot. Az adatváltozásokat át kell vezetni a KAMREG adatbázison. Az önkéntes kamarai tagoknak is kötelező az éves hozzájárulás, a kamarai tagdíjba beleszámít!

 

A tartozásokat a NAV szedi be, ha lejár a határidő! Aki a 2012 vagy 2013. évit elmulasztotta, még pótolhatja. Egyeztetés a 34/513-027-es telefonszámon lehetséges.

 

A kamarai nyilvántartással, illetve a kamarai szolgáltatásokkal kapcsolatos bővebb információkhoz kattintson ide.

 

TUDNIVALÓK A KÖTELEZŐ KAMARAI HOZZÁJÁRULÁSRÓL

 

PUBLIKUS KERESŐ

FOGYASZTÓVÉDELMI FÓRUM 2015. - LETÖLTHETŐ AZ ELŐADÁSOK ANYAGA

2015. március 26.

Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a 2015. március 25-én kamaránknál tartott Fogyasztóvédelmi Fórum előadásainak prezentációit letöltheti a csatolt mellékletekből. 

Beszállítói lehetőség - fémipari - tartályok, bojlerek

2015. március 27.

Az alábbi francia üzleti megkeresést a párizsi magyar nagykövetség külgazdasági irodájától kapta, és továbbította a területi kamarák részére az MKIK.

A felhívást alapján keresnek olyan magyarországi cégeket, amelyek acélhengerek, tartályok, bojlerek gyártásával foglalkoznak. Az érdeklődő francia vállalat a következő pontosítást küldte: A cég az élelmiszer- és gyógyszeriparban használatos sterilizáló berendezésekkel foglalkozik. Ezekhez rozsdamentes acéltartályokat gyártatnának Mo.-n, melyek alkalmasak a magas hőmérséklet és a magas nyomás alatti használatra is.

 

Beszállítói lehetőség - fémipari - csavaráru

2015. március 27.

Az alábbi francia üzleti megkeresést a párizsi magyar nagykövetség külgazdasági irodájától kapta, és továbbította a területi kamarák részére az MKIK.

A felhívást alapján keresnek olyan magyarországi cégeket, amelyek csavaráru gyártásával foglalkoznak. Az érdeklődő francia vállalat (nagykereskedelmi cég) a következő pontosítást küldte: 200000 euró értékben vásárolnának Mo.-i gyártótól galvanizált csavarokat/csavarárut.

ELI-ALPS és az Önök cége egy TÁMOP projekt keretében

2015. március 27.

Az MTA Wigner Fizikai Kutatóközpont és a Kecskeméti Főiskola közreműködik a Szegeden épülő ELI-ALPS-hoz kapcsolódó Ágazati felkészítés a hazai ELI projekttel összefüggő képzési és K+F feladatokra című TÁMOP projekt keretében végzett felmérésben.

A kérdőív és a tájékoztató  Letölthető innen. 

Kérjük segítse munkájukat a kérdőív kitöltésével! 

Munkaügyi hírlevél 2015. március

2015. március 20.

A csatolt állományban megtalálható a KEM Munkaügyi Központ márciusi munkáltatói hírlevele, illetve az oroszlányi munkaügyi kirendeltség átadójának tájékoztatója.

Változás a végzős tanulók utáni normatíva igénybevételében

2015. március 20.

A gyakorlati képzéssel foglalkozó vállalkozások tanulószerződés kötésével havonta csökkenthetik szakképzési hozzájárulásukat.

Tájékoztató az élelmiszer - értékesítést kezelőszemélyzet nélkül végző automataberendezések bejelentéséről

2015. március 19.

A 2015. január  1-jétől hatályos jogszabályi rendelkezések alapján az élelmiszer-értékesítést kezelőszemélyzet nélkül végző automataberendezés (továbbiakban: automataberendezés) üzemeltetője  elektronikus úton köteles bejelenteni az adóhatósághoz az erre a célra rendszeresített nyomtatványon az értékesítés megkezdését és az automataberendezés üzemeltetésében bekövetkezett változásokat.

Kereskedelmi törvény módosításai - vasárnapi zárvatartás szabályozása

2015. március 19.

Az Országgyűlés 2017. 03. 17-én a kereskedelmi törvény alábbi  módosításait szavazta meg: 

- Azok az üzletek, amelyek kis- és nagykereskedelmi tevékenységet folytatnak azonos helyen és időben, a kiskereskedelmi szektorban történő vasárnapi munkavégzés tilalmáról szóló törvény rendelkezéseinek alkalmazása során kiskereskedelmi tevékenységet folytató üzletnek minősülnek.

- Az az üzemanyagtöltő állomás területén működő üzlet, amely nem értékesít üzemanyagot, a kiskereskedelmi szektorban történő vasárnapi munkavégzés tilalmáról szóló törvény rendelkezéseinek alkalmazása során kiskereskedelmi tevékenységet folytató üzletnek minősül.

Kiállítások Törökországban

2015. március 17.

2015. április 9-11. között kerül megrendezésre a SOLAREX elnevezésű Napenergia- és Technológia kiállítás, 2015. június 11-13. között pedig a 11. Nemzetközi újrahasznosítás, környezetvédelmi technológiák és hulladékgazdálkodási szakkiállítás Isztambulban.

Munka törvénykönyve 2015. évi változásai

2015. március 17.

1. Részmunkaidő a gyerek 5 éves koráig
A gyermeket nevelő szülőknek kedvez a változás, amely előírja a kötelező részmunkaidős foglalkoztatás lehetőségét. Eddig a gyermek 3 éves koráig kérhette a munkavállaló a munkaszerződés módosítását. Mostantól a munkáltató a munkavállaló ajánlatára

Török cég megkeresése

2015. március 16.

Az Isztambuli Magyar Főkonzulátus külgazdasági irodája ismételten megkeresést kapott egy török cégtől. A cég tájékoztató anyaga megtalálható a csatolt mellékletben.

Dekoratőr Minősítő Tanúsítvány

2015. március 11.

A Magyarországi Dekoratőrök és Kirakatrendezők Szövetsége, a Dekorszövetség dekoratőr és kirakatrendező végzettségű szakemberek, illetve jelenleg a szakmát tanuló diákok országos szintű szakmai, nonprofit, civil szervezete.

A Dekorszövetség minősített tanúsítványt hozott létre, ez a Dekoratőr Minősítő Tanúsítvány.

A sikeres pályázó a minősítést kiadó Dekorszövetség által ajánlott és minősített vállalkozássá válik.
A Tanúsítvány 2 évre, ill. visszavonásig adható ki. Lejárta után meg lehet hosszabbítani.

Vállalkozásfejlesztési gyakornoki program Amerikában - A Hungarian-American Enterprise Scholarship Fund programja

2015. március 11.

A Hungarian-American Enterprise Scholarship Fund (HAESF) közzétette 2015. évi pályázati felhívását a vállalkozásfejlesztési gyakornoki programjában való részvétel céljából tehetséges fiatalok részére. Figyelem! Az idei első benyújtási határidő: 2015. március 15.

További információk és részletek itt.

MKIK Gazdasági évnyitó 2015

2015. március 6.

A fórumon, amely elsősorban a gazdasági növekedés fenntarthatóságának kérdéseit vitatta meg, részt vett Orbán Viktor miniszterelnök, Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter, Parragh László az MKIK elnöke és mintegy 400 cégvezető, vállalkozó, a gazdasági élet meghatározó szereplői. A miniszterelnök célként jelölte meg, hogy 2018-ra Magyarországon elérjük a teljes foglalkoztatást, és 3 százalék közelébe vagy az alá csökkentjük a munkanélküliséget. A 2015-ös év gazdasági növekedése az eddig prognosztizált 2,5 százalék fölött alakulhat - mondta a miniszterelnök. Parragh László a tartós gazdasági növekedés előtt álló akadályok lebontására munkacsoport létrehozását javasolta. Kiemelte, hogy a bürokrácia csökkentése továbbra is fontos terület, az adó- és szakigazgatási eljárást át kellene gondolni, a megfelelő tudású munkaerő megtartásához pedig reálbér felzárkóztatási programot kellene indítani.

Forrás: Magyar Kereskedelmi és Iparkamara

Március 5-től élnek az új tűzvédelmi szabályok

2015. március 5.

2014 végén fogadták el az új Országos Tűzvédelmi Szabályzatot (OTSZ). A hatóságok és a jogszabályalkotót számára is kiemelt terület az élet- és értékvédelem. Ennek jegyében és szellemében került kidolgozásra a 2015. március 5-én hatályba lépő 54/2014. BM rendelet, mely minden magyar állampolgár, gazdasági szervezet, önkormányzat, állami vállalat és civil szereplő számára jelentős változásokat hoz.

A teljes cikk itt olvasható.

Kisokos a munkába járás költségeinek megtérítéséről

2015. március 5.

A napi munkába járás költségeinek egy részét a munkáltató köteles megtéríteni, másik részét megtérítheti, ha belső szabályzata erről rendelkezik..

Főállású vállalkozók minimális járulékkötelezettsége 2015-ben

2015. március 5.

A minimális járulékkötelezettség azt jelenti a vállalkozók esetében, hogy ennyit mindenképpen be kell fizetni a kincstárnak még akkor is, ha ténylegesen nem vesznek fel jövedelmet. Ez utóbbinak lehet például oka az, hogy nincs elég bevétel, mely a jövedelmet és a járulékait fedezné. A minimális járulékkötelezettséget példákkal szemléltetjük.

Megújuló energiatárolási ötletpályázat

2015. március 5.

Megújuló energiatárolási ötleteket vár a BASF német vegyipari cég, a nyertes pályázók díja fejenként 100 ezer euró és közös kutatási projekt lehetősége a vállalattal.

Tatai AC TAO támogatása

2015. március 5.

Ezúton közzétesszük az alábbi kamaránkhoz érkezett felhívást.

A Tatán megépíteni kívánt Sport- és Rendezvénycsarnok sikeres beruházásának véghez viteléhez további TAO-s támogatásra lenne szüksége a Tatai AC sportegyesületnek. 2014. december 31-ig a Magyar Kézilabda Szövetségnél elkülönített számlánkra 398 M Ft gyűlt össze.

Az építkezés 2015. őszére tervezett befejezéséig további 400 M Ft összegyűjtését kell eszközölnünk. Amennyiben lehetősége kínálkozik a fenti projekt további támogatására, kérjük segítse a város sportjának jobb feltételei megteremtésére tett erőfeszítéseinket.  

2015. január 01-től változások szerepelnek a TAO-ról szóló törvényben, mely egyrészt szélesíti a cégek ilyen irányú felajánlásait, másrészt sokkal nagyobb kedvezményt biztosít a cégek számára ilyen irányú felajánlások esetén. 

Vasárnapi nyitva tartásra vonatkozó szabályok

2015. március 3.
A MAGYAR KÖZLÖNY 2014. december 30. napján megjelent 2014. évi 186. számában közzétételre került a kiskereskedelmi szektorban történő vasárnapi munkavégzés tilalmáról szóló 2014. évi CII. törvény.

Tájékoztatjuk Önöket, hogy a fent megjelölt törvény értelmében 2015. március 15. napjától az alábbi jogszabályi rendelkezések figyelembevétele mellett szükséges üzletüket nyitva tartani.

Felhívás a vámfelfüggesztési kérelmek benyújtására

2015. február 23.

Csatoltan megküldöm a Külgazdasági és Külügyminisztérium felhívását a 2016. január 1-től érvényes autonóm vámfelfüggesztések és vámkontingensek igénylésével, módosításával kapcsolatban.

Pályázati kisokos 1.

2015. február 23.

Bizonyára ismeretes Önök előtt, hogy hamarosan megjelennek a 2014-2020 közötti uniós, a Széchenyi2020 fejlesztési időszak első vállalkozásfejlesztési pályázatai gépbeszerzés, telephelyfejlesztés, épületenergetikai, innovációs és egyéb területeken.

Mivel az elkövetkező időszakban a pályázati felhívások megjelenését követően 30 nap áll majd rendelkezésre a pályázatok benyújtására, a pályázatok összeállításának gyorsasága és ennek alapjaként a projektek előkészítettsége döntő fontosságúnak bizonyulhat.

Ahhoz, hogy projektjeiket előre tervezhessék, és így nagyobb eséllyel nyerhessenek támogatást fejlesztési elképzeléseikhez, az alábbi az elmúlt évek tapasztalatain alapuló hasznos információkkal kívánunk önöknek segítséget nyújtani.

Megjelentek az első pályázati kiírások a Széchenyi 2020 program keretében

2015. február 19.

A kormány pályázati honlapján megjelentek az első felhívások, melyek az EU Horizon 2020 megismerését, a nemzetközi piaci bővülést, marketing tevékenység támogatását jelentheti a kkv-k és a hálózatosodást segítő szervezetek számára.

MUNKAÜGY 2015 - letölthető az előadás anyaga!

2015. február 19.

Ezúton közreadjuk a 2015. február 17-én kamaránknál szervezett MUNKAÜGY 2015. című előadás prezentációját további szíves felhasználásra.

A korszerű környezettechnológiák alkalmazásának elősegítése és a potenciális fejlesztők és felhasználók igényeinek feltárása - kérdőív

2015. február 19.

A Földművelésügyi Minisztérium a korszerű környezettechnológiák alkalmazásának elősegítése és a potenciális fejlesztők és felhasználók igényeinek feltárása érdekében kérdőíves felmérést végez. A kérdőíves felméréssel az a célja, hogy a gyártók, szolgáltatók, fejlesztők és a felhasználók piacán lehetőséget teremtsenek az öko-innovációs megoldások elterjedésére és elterjesztésére.

MAGYAR KÉZMŰVES REMEK

2015. március 24.

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara egyfordulós pályázatot hirdet a "MAGYAR KÉZMŰVES REMEK" elismerő cím elnyerésére.

 

A pályázat határideje: 2015. augusztus 15.

 

A részletes pályázati felhívás és jelentkezési lap a csatolmányban található.

Forrás: Magyar Kereskedelmi és Iparkamara

Beszállítói lehetőség - kerámia

2015. március 27.

Az alábbi francia üzleti megkeresést a párizsi magyar nagykövetség külgazdasági irodájától kapta, és továbbította a területi kamarák részére az MKIK.

A felhívást alapján keresnek olyan magyarországi cégeket, amelyek kerámia/porcelán áru gyártásával foglalkoznak. Az érdeklődő francia vállalat (nagykereskedelmi cég) a következő pontosítást küldte: 

Az érdeklődő francia vállalat a következő pontosítást küldte: közepes méretű kerámia üzemeket keres elsősorban, az első körben 1000 termék megmunkálására. A későbbiekben ez a mennyiség növekedhet.

A termékek „luxus” piaci értékesítésre kerülnek, ezért EU standard-l rendelkező, magas minőségben dolgozó cégek érdeklik.

A Bérügyvitel Bajnoka címért szállnak ringbe a bérszámfejtők

2015. március 27.

A harmadik alkalommal meghirdetett verseny az adótudatosság növelését és az önkéntes jogkövetés megszilárdítását is célozza. A bajnokságra április 15-ig lehet jelentkezni. 

Cukrász mestervizsgák Tatabányán

2015. március 23.

Kamaránk szervezésében cukrász szakmában kezdődtek mestervizsgák Tatabányán, a Stop Cukrászdában Hétfőn és kedden hat-hat jelölt készíti el vizsgamunkáját, majd a következő napokban írásbeli és szóbeli vizsgát tesznek.

Országos Városmarketing Díj

2015. március 20.

A Magyar Marketing Szövetség megalapította az Országos Városmarketing Díjat, mellyel az előző év szakmailag legjobb városmarketing kampányait, programjait kívánja elismerni a Városmarketing gyémánt védjeggyel. A legtöbb gyémántot összegyűjtött város lesz az év Marketing fővárosa, míg a legtöbb gyémántot gyűjtő megye a „Marketingaktív Megye”.

Átadták a Neuzer Kft. új fejlesztési központját

2015. március 19.

A Neuzer Kft. az Esztergomi ipari parkban átadta zöldmezős beruházásban épült fejlesztési központját. A 250 millió forint ráfordításával megvalósult létesítmény a kerékpárgyár közelében helyezkedik el.

Az átadáson részt vett Glattfelder Béla, az NGM gazdaságszabályozásért felelős államtitkára, dr. Völner Pál, a térség országgyűlési képviselője, a Komárom-Esztergom Megyei Kereskedelmi és Iparkamara részéről Dr. Szerencsés László, a kamara elnöke. Neuzer András, a kerékpárgyár fő tulajdonosa elmondta, a központ megépítéséhez az Európai Regionális Fejlesztési Alap és a Magyar Köztársaság költségvetése a KDOP-1.1.1/C-12-2012-0001 jelű pályázaton 100 millió forintos támogatást nyújtott.

Magyar Montenegrói Gazdasági Fórum és Üzletember Találkozó

2015. március 19.

Ezúton tisztelettel meghívjuk Önt a Magyar – Montenegrói Gazdasági Vegyes Bizottság üléséhez kapcsolódóan megszervezésre kerülő Magyar-montenegrói gazdasági fórum és üzletember-találkozó című rendezvényre.

A program a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara Nyugat-balkáni Tagozata, a Magyar Nemzeti Kereskedőház Zrt. és a Montenegrói Gazdasági Kamara szervezésében valósul meg. A programon a tervek szerint köszöntőt mond a vegyes bizottság magyar társelnöke, Magyar Levente gazdaságdiplomáciáért felelős államtitkár, illetve montenegrói partnere, Branimir Gvozdenović, fenntartható fejlődési és turisztikai miniszter.

Időpont:

2015. március 30., hétfő, 14:00-17:00

 

Helyszín:

Hotel President Budapest

1054 Budapest, Hold u. 3-5., Lobby terem

Konferencia a magyar-mongol gazdasági és politikai kapcsolatok alakulásáról

2015. március 19.

Konferencia a magyar-mongol gazdasági és politikai kapcsolatok alakulásáról

Időpont: 2015. április 2., 10.00-13.00 óra

Helyszín: Hotel President Budapest 1054 Budapest, Hold utca 3-5.

Jelentkezési határidő: 2015. március 31., kedd, 23:00 óra

Részletek a csatolt mellékletben.

Szabványváltozások

2015. március 17.

Tájékoztatás a 2015. februári munkavédelemhez kapcsolódó szabványváltozásokról.

Ajánlja magát: Az OTP Bank ajánlata: Új támogatott konstrukciók várják a vállalkozásokat a faktoringpiacon

2015. március 16.

Mind több magyarországi vállalkozás ismeri fel, hogy a faktoring ügyletek révén egyszerre juthat gyors és olcsó finanszírozási lehetőséghez, valamint teheti hatékonyabbá követelései behajtását. A faktoring révén biztosítás is köthető a követelésekre, amely véd a vevői nemfizetés veszteségeivel szemben. Az exportáló cégek számára lehet vonzó, hogy a faktoring ügyletekkel az árfolyam-kockázat is mérsékelhető. A faktoring termékek iránti keresletet növelheti az új, állami támogatású konstrukciók megjelenése a piacon.

Romániai kiállítások, vásárok, rendezvények az első félévben

2015. március 13.

Ezúton felhívjuk szíves figyelmüket a 2015. I. félévében szervezendő kiállítások és vásárok, szakmai utak, exportösztönző konferenciák, rendezvények és cégek bemutatkozásával és egyéb Romániával kapcsolatos tájékoztatóra, melyet a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara Magyar-Román Tagozata bocsátott rendelkezésünkre.

Otthon Melege Program - Társasházak korszerűsítése, felújítása

2015. március 11.

Elkészült az Otthon Melege Program keretében meghirdetett társasházak energiahatékonyságának növelését célzó alprogram elektronikus Otthon Melege Program - Társasházak korszerűsítése, felújításapályázati honlapja.

A kivitelezésben részt vevő vállalkozások, vállalkozók 2015. március 16-tól regisztrálhatnak a Otthon Melege Program - Társasházak korszerűsítése, felújítása pályázati rendszerben. A sikeresen regisztrációt követően a kivitelezők listája március végétől ugyanitt válik elérhetővé.

Díj az Európai Vállalkozások ösztönzésére 2015.

2015. március 9.

A tavalyi év nemzetközi szinten is kiemelkedő sikere után a Nemzetgazdasági Minisztérium az Európai Bizottsággal közösen 2015-ben is pályázatot hirdet az európai vállalkozások ösztönzésére létrehozott díj elnyerésére összesen hat kategóriában:

• A vállalkozói kedv ösztönzése

• A vállalkozói ismeretek növelése

• Az üzleti környezet fejlesztése

• A vállalkozások külpiacra lépésének elősegítése

• A zöldgazdaság ösztönzése

• Vállalkozás a társadalmi esélyegyenlőségért

Forrás: Magyar Kereskedelmi és Iparkamara

Vendégünk volt Szilágyi János

2015. március 6.

A napokban Szilágyi János a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara Képzési Igazgatója folytatott szakmai megbeszélést kamaránkban a szakképzési tanácsadást végző munkatársakkal.

Forrás: Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

CONECO Kiállítás meghívó

2015. március 5.

A CONECO Építőipari Vásár Szlovákia legnagyobb építőipari szakvására, amelyen a látogatók információt szerezhetnek mindenről, amit az építkezésről és a lakásfelújításról tudni kell. A CONECO kínálata kiterjed az építőipar számára szükséges építőanyagoktól kezdve, az ablakokon, ajtókon, tetőkön, burkolóanyagokon, épületgépészeten keresztül, egészen a szaunákig, garázskapukig és a kertépítésig. Idén a vásár olyan új, reform építőanyagokkal és épület automatikákkal ismerteti meg az érdeklődőket, melyek a leghatékonyabban használhatók az energiatakarékos és intelligens otthonok kialakításához. A kiállítás számos, szaktanácsadással egybekötött, kiegészítő programot kínál.

Létesítő okiratok módosítása az új Ptk. szerint

2015. március 5.

Az új Polgári Törvénykönyv (Ptk.) hatályba lépése után a gazdasági társaságok és szövetkezetek létesítő okiratát összhangba kell hozni a hatályos törvényi rendelkezésekkel. 

Fontos információ DRB-s Széchenyi Kártya birtokosoknak

2015. március 5.

A DRB Bankcsoport tagjainál több mint 400 vállalkozás rendelkezik jelenleg élő Széchenyi Kártya szerződéssel. A SZéchenyi Kártyával rendelkező ügyfeleknek egyszerűsített, ideiglenes eljárásrend keretében van lehetőségük Széchenyi Kártya hitelük más (a hitelkiváltásban részvételi szándékát jelző) hitelintézet által történő egyszerű kiváltására.

Jövedelem-letiltás az adóvégrehajtási eljárásban

2015. március 5.

A NAV a hatályos törvények alapján végrehajtást indít, ha az adózónak adótartozása vagy hátraléka van. Az adóhivatal jövedelem-letiltással élhet, ha a tartozás valószínűsíthetően rövid időn belül behajtható ezzel a módszerrel.

Szakképzés Szlovákiában és külföldön

2015. március 3.

A szakképzés átalakítása, a piacképes tudás biztosítása napjainkban minden uniós tagállamban sürgető feladat, így Szlovákiában is. Ebben a témában szerveztek konferenciát Eperjesen a közelmúltban, ahol a magyar gyakorlatot Nagyné Varga Katalin, kamaránk főtitkára ismertette.

Forrás: Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

Éles „üzem” az EKAER-ben 2015. március 1-től

2015. március 2.

Március elsejétől éles az EKÁER rendszere, és néhány változtatás is ettől a naptól lép életbe.

1. Az egyik legfontosabb változás, hogy az árbevételük alapján egyszerűsítést kapó cégek esetén az éves nettó árbevétel 300 milliárdos határát 50 milliárdra csökkentették

Megyei sikerek a 13. Farsang Kupán

2015. február 23.

A hétvégén rendezték Tatán az ország egyik legrangosabb gasztronómiai fesztiválját, a Farsang Kupát. A 13. alkalommal megtartott versenyre 62 felnőtt és 71 tanuló nevezett be, az ország minden részéről. A programot a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség Tata és Környéke Regionális szervezete állította össze, a rendezvény fő támogatója a Komárom-Esztergom Megyei Kereskedelmi és Iparkamara és Tata önkormányzata volt.

Munkaügyi hírlevél 2015. február

2015. február 19.

Az alábbiakban közreadjuk a KEM Kormányhivatal Munkaügyi Központjának aktuális munkáltatói hírlevelét.

Meghívó - StartUpDay3-MoveOn!

2015. február 19.

Fogyasztóvédelmi Hírlevél

2015. február 19.

Kérem engedje meg, hogy hírlevelünk következő számában megosszuk Önnel a Fogyasztói és Betegjogi Érdekvédelmi Szövetség KUTYATÁP tesztjét, amelynek során 16 száraztáp és 22 kis konzerveledel értékelésére került sor. A nedves és száraz tápok vizsgálatainak tapasztalatait, és az ehhez kapcsolódó tanácsokat az alábbi cikkben találja.
Ezt követően röviden tájékoztatjuk a Európai Unió Tanácsa Légiközlekedési Munkacsoport ülésének eredményeiről.