Kamarai rendezvények

<< 2014 December >>
KeSzeCsüSzoVa
1234567
891011121314
15161718192021
222324252627
28
293031    

Pályaválasztási tanácsadás

Fuvarozók figyelmébe! Jön az EKAER - Elektronikus Közúti Áruforgalom Ellenőrző Rendszer

2014. december 16.

Megváltozik az adózás rendjéről szóló törvény a jövő évtől. A legnagyobb változás minden kétséget kizáróan az lesz, hogy létrejön az áfacsalások visszaszorítására kialakított közúti áruforgalom-ellenőrző rendszer (EKAER). Az EKAER-nek köszönhetően ellenőrizhetővé válik az EU bármely tagállamából Magyarországra, vagy fordítva, Magyarországról egy EU-s országba irányuló, az adott termék közúton való fuvarozásával, valamint az országon belül történő közúti fuvarozásával összefüggő adókötelezettségek teljesítése.

Ajánlott oldalaink:

 

FRISS, AKTUÁLIS információk: EKAER.HU

 

LOGISZTIKA.HU - FOLYAMATOSAN FRISSÜL, ÉRDEMES ELOLVASNI!

Kitüntették kamaránk elnökét

2014. december 8.

A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ) pénteken rendezte meg a Vállalkozók Napját, ahol a hagyományoknak megfelelően az üzleti élet legrangosabb díjait is átadták. Dr. Szerencsés László, a Komárom-Esztergom Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke, a NOVIMPEX Kft. ügyvezetője az Év Vállalkozója Díjat vehette át Demján Sándortól és Varga Mihálytól. A rendezvényen elhangzott: a vállalkozók kockázatvállalása és munkája nélkül elképzelhetetlen az ország gazdasági felemelkedése.

Könyvelők Klubja bejegyzési kérelem 2015.

2014. december 1.

ÉVENTE MEGÚJÍTANDÓ KÉRELEM!

2014. december 31. után már nincs mód a bejegyzésre és a kedvezményes szolgáltatás igénybevételére!

BEJEGYZÉSI KÉRELEM

„KÖNYVELŐK KLUBJA”

2015.

 

ÉVENTE MEGÚJÍTANDÓ KÉRELEM!

2014. december 31. után már nincs mód a bejegyzésre és a kedvezményes szolgáltatás igénybevételére!

Pályázati felhívás igazságügyi szakértők részére

2014. december 18.

A Teljesítésigazolási Szakértői Szerv (TSZSZ) pályázatot hirdet a szerv tagjainak nyilvántartásba vételére.

Forrás: Magyar Kereskedelmi és Iparkamara

Az ipar találkozója Lipcsében

2014. december 15.

Két németországi szakkiállítás egy helyen: Önt is várja Lipcse 2015. február 24-27. között, ha bővíteni szeretné külpiaci kapcsolatait! Kiállítóként vagy látogatóként érdemes ellátogatni a rendezvényre.

Telephely fejlesztési támogatás nyújtásához tatabányai mikro, kis és középvállalkozásoknak

2014. december 9.

A pályázat célja tatabányai mikro, kis és középvállalkozások telephelyfejlesztéseinek elősegítése, telephely fejlesztési támogatás nyújtása Tatabánya VII-es telepi önkormányzati tulajdonban lévő ingatlanvásárlás kapcsán. A telephely fejlesztési kedvezményt az a Tatabányán legalább 5 éve székhellyel vagy működő telephellyel rendelkező mikro, kis és középvállalkozás kaphat, aki az adásvételi szerződésben vállalja, hogy az adásvételi szerződés megkötésétől számított 3 éven belül a megvásárolt ingatlanon telephelyfejlesztést valósít meg, a megvalósult létesítményekre használatbavételi engedélyt szerez és tevékenységének tényleges működését az ingatlanon megkezdi.

A vételárból adható telephely fejlesztési kedvezmény mértéke: a nettó vételár 40 %-a.

Nyilvános Pályázati hirdetmény közzétételét követően a pályázónak írásos ajánlatot kell az Önkormányzathoz benyújtania, melynek tartalmaznia kell konkrétan a megvásárolni kívánt területet, annak nagyságát, a megajánlott vételárat és a terület hasznosítására vonatkozó elképzeléseket is.

A teljes pályázati kiírás és dokumentáció letölthető Tatabánya Megyei Jogú Város Önkormányzata, valamint Gazdaságfejlesztő Szervezet Nonprofit Kft. honlapjáról (www.tatabanya.hu) és a (www.gfsz.hu).

Pénztárgépek: változik az adatszolgáltatás

2014. december 9.

2015. január 1-jétől változik a pénztárgép használatra kötelezett adóalany számlakibocsátáshoz kapcsolódó adatszolgáltatási kötelezettsége - közölte honlapján a NAV.

Másfél millió a készpénzhatár

2014. december 1.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal rendszeresen ellenőrzi a gazdálkodó szervezetek közötti készpénzforgalmat, ugyanis szerződésenként és havonta maximum 1,5 millió forint fizethető készpénzben a bankszámlanyitásra kötelezett adózók között.

Gazdasági tevékenységként végzett ingóértékesítés adóvonzata

2014. december 1.

Az ingó vagyontárgyak átruházásából származó jövedelem után, az önálló tevékenységből származó jövedelemre vonatkozó szabályok szerint kell az adót megfizetni, ha az értékesítés gazdasági tevékenység keretében történik.

Az illetékbélyeg értékének visszatérítése

2014. december 1.

A megrongálódott, tévesen felragasztott, továbbá a feleslegessé vált illetékbélyeg értékét az ügyfélnek a Nemzeti Adó- és Vámhivatal visszatéríti.

Kiknek engedélyezhető a fizetési könnyítés?

2014. december 1.

Fizetési könnyítés magánszemélynek akkor engedélyezhető, ha igazolja, hogy az adó egyösszegű megfizetése aránytalanul súlyos megterhelést jelent.
A fizetési könnyítés – részletfizetés, fizetési halasztás – a NAV által engedélyezhető, vagyis nem a törvény erejénél fogva járó kedvezmény.

Ajánlja magát! Egyedi megjelenésű, ÚJ állapotú büfékocsi, gépekkel felszerelten vagy anélkül eladó

2014. december 1.

Eladó egy új állapotú, faház-jellegű büfékocsi. Óriási előnye, hogy mobil és telepíthető strandokra, forgalmas helyekre vagy rendezvényekre. A kocsi 4m hosszú; 2,2m széles; 3m magas és 1300kg megengedett együttes tömegű (997kg saját tömeg). Teljes beépített hideg-meleg vízrendszerrel, illetve elektromos hálózattal lett ellátva.

Alkalmas kürtőskalács, palacsinta, lángos, kolbász, hotdog/hamburger, különféle italok stb. árusítására.

Magyar-szlovák kapcsolatok: együtt növekszik a piacnyerés lehetősége

2014. november 27.

Magyar-szlovák üzletember találkozót rendezett a megyei kereskedelmi és iparkamara kedden Tatabányán. A teltházas rendezvényen a részvevők kicserélhették tapasztalataikat és megismerkedhettek a két ország kereskedelmi kapcsolatainak élénkítésén dolgozó szervezetek munkájával.

DUIHK Szakképzési Díj 2014 – Jelentkezzen most!

2014. november 24.

A Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara (DUIHK) felhívással fordul a vállalatokhoz, közintézményekhez, civil és társadalmi szervezetekhez, valamint magánszemélyekhez, hogy vegyenek részt a 2014-es Szakképzési Díjra kiírt pályázaton. E díj azon kiemelkedő projekteket és kezdeményezéseket méltatja, melyek jelentős mértékben és példaértékű módon segítik elő a gyakorlatorientált szakképzést Magyarországon. A díj célja, hogy ösztönözze a magyarországi szakképzési rendszer fejlesztését.

Megnyílt a pályaválasztási kiállítás Tatán

2014. november 14.

Hatvannál több kiállító részvételével megnyílt a megyei pályaválasztási kiállítás Tatán az edzőtáborban. A munkaügyi központ által szervezett rendezvényen pénteken délután ötig, szombaton 12 óráig várják továbbtanulás iránt érdeklődő diákokat és szülőket.

Újabb átverés! Kérjük vigyázzanak!

2014. november 13.

Az alábbiakban felhívjuk szíves figyelmüket egy újabb csalásra, amennyiben ilyen levelet kapnak, ne fizessék be az összeget, ne írják alá a nyilatkozatot, mert ezt követően a szolgáltatás lemondására már nem lesz lehetőség! 

A társadalombiztosítást mindenképp meg kell fizetni

2014. november 11.

A társadalombiztosításban kötelező a részvétel és járulékot akkor is kell fizetni, ha valaki egyáltalán nem vesz igénybe egészségügyi ellátást.

 

Egészségügyi szolgáltatásra a biztosított, például a munkaviszonyban álló, vagy az egyéb jogcímmel rendelkező, például a nappali tagozatos tanuló, hallgató, szociálisan rászoruló, GYED-en, GYES-en lévő szülő, a hajléktalan jogosult.

Adósarok: Közép-dunántúli pénztárgép-trükkök

2014. november 11.

Az online pénztárgépnek köszönhetően egyre több adatot vesznek számításba a revizorok az adózók kiválasztásánál. Az adatok különböző visszaélések nyomára vezetik az ellenőröket.

Felhívás megtévesztő regisztrációs díjfizetésről

2014. október 30.

Tájékoztatjuk a tisztelt vállalkozókat, hogy a www.kamaratagok.hu oldal részéről érkező, több ezer forintos regisztációs díjfizetésnek törvényi alapja nincs, annak az önkéntes kamarai tagsághoz nincs köze.

Az oldalon megjelenő kamarai hivatkozás a Komárom-Esztergom Megyei Kereskedelmi és Iparkamara beleegyezése nélkül jelent meg.

Ajánlja magát: Járműfelépítmények gyártásával foglalkozó cég gépész-tervezőt keres!

2014. október 22.

Járműfelépítmények gyártásával foglalkozó cég gépész-tervezőt keres.

Feltétel: Pro-Engineer, AutoCad, Creo ismerete, német vagy angol nylevtudás.

Jelentezni lehet az alábbi elérhetőségeken:

Tel.: 34/573-300, 06-20-9392-324

E-mail: titkarsag@m-u-t.hu

MEGHÍVÓ - HSU ZÜRICH SVÁJCI-MAGYAR ÉPÍTŐIPARI SZEMINÁRIUM

2014. október 16.

A HSU Svájci-Magyar Kereskedelmi Kamara a Baur Hürlimann Ügyvédi Iroda közreműködésével (www.bhlaw.ch) magyar építőipari cégvezetők számára szervez exkluzív szemináriumot Zürichben a svájci építőipar üzleti lehetőségeinek bemutatása céljából.

 

Bővebb információ és jelentkezés:

Áron G. Papp

e-mail : hsu@hsu-zuerich.com

mobil : + 36 20 215 07 87

INDUL AZ MKIK GVI 2014. OKTÓBERI ONLINE KONJUNKTÚRA FELVÉTELE

2014. október 16.

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara Gazdaság- és Vállalkozáskutató Nonprofit Kft. (MKIK GVI) 1998 óta évente kétszer rendszeresen felméri a magyar vállalkozások üzleti helyzetét és várakozásait.

Az MKIK GVI e vizsgálattal képviseli Magyarországot az Eurochambres éves európai konjunktúra vizsgálatában, amely az EU országaiban mintegy 18 millió vállalkozás adataira alapozva ad előrejelzést az európai gazdasági konjunktúra várható alakulásáról. Az eddigi tapasztalatok szerint felvételünk eredményei pontosan jelzik előre a magyarországi GDP várható alakulását. Eredményeinket többek között felhasználja az OECD, a Nemzetközi Valutaalap (IMF) és a magyar kormányzat a magyar gazdaságra vonatkozó előrejelzései és elemzései során.

Kérjük, hogy szakítson időt kérdőívünk kitöltésére, mely 8-10 percet vesz igénybe. A kérdőív a http://ola.gvi.hu/konjunktura címen érhető el.

 A kitöltött kérdőíveket 2014. október 31-ig várjuk!

 

Tatabányán nyitott irodát a regionális fejlesztési ügynökség

2014. október 10.

Molnár Tamás, a KDRFÜ ügyvezető igazgatója és Popovics György, a megyei közgyűlés elnöke látta el kézjegyével pénteken azt a dokumentumot, melynek értelmében október 13-tól Tatabányán, a Megyeházán irodát nyit a regionális fejlesztési ügynökség, így a vállalkozók helyben intézhetik a pályázatokkal kapcsolatos ügyeket információkat, nem kell Székesfehérvárra utazniuk. Az ünnepélyes aláíráson a résztvevőket köszöntötte Oláh Gábor, a Nemzetgazdasági Minisztérium helyettes államtitkára.

Pályázati felhívás - tatabányai vállalkozások figyelmébe!

2014. október 10.

Tatabánya Megyei Jogú Város Önkormányzata pályázatot hirdet Európai Uniós pályázat önerejének támogatására tatabányai mikro- és kisvállalkozásoknak.

Tatabánya Megyei Jogú Város Önkormányzata önerő alapot hozott létre, melyet az Önkormányzat 3 éven keresztül minden év elején 100 millió Ft összegre tölt fel. Az önkormányzat az önerő alapból tatabányai mikro- és kisvállalkozások számára pályázati úton elnyerhető támogatást biztosít, melynek célja, hogy a vállalakozások európai uniós pályázataik megvalósításához szükséges önerő biztosításához visszatérítendő forrást nyújtson, csekély összegű (de minimis) támogatás formájában.

Meghívó Oil and Gas Arena 2014 és 5th FMCG, Retail & Agribusiness Arena 2014 fórumokra Dubrovnik 2014. november

2014. október 10.

Magyarország zágrábi nagykövetségének kérésére ezúton szeretnénk felívni szíves figyelmüket két, Dubrovnikban megrendezésre kerülő fórumra, melyek az Infoarena d.o.o. rendezvényszervező cég szervezésében valósulnak meg:

Figyelem! Kötelező kamarai hozzájárulás

2014. december 16.

A napokban sok vállalkozó kap a Kereskedelmi és Iparkamarától felszólító levelet, hogy fizesse meg az elmaradt kamarai hozzájárulását. Első körben a 15 ezer, majd a 10 ezer forint elmaradással rendelkezőket keresi fel a kamara, a befizetést a levél kézhezvételétől számított 5 napon belül kell teljesíteni.

A kamarai hozzájárulást

- befizetheti banki átutalással a KEMKIK erre a célra elkülönített 12028003-00255243-00500000 számú bankszámlájára; Az összeg átutalásánál a közlemény rovatban feltétlenül kérjük feltüntetni a vállalkozás adószámát! Az adószám hiányában nem tudjuk a befizetést azonosítani!
-  készpénz befizetéssel a KEMKIK Ügyfélszolgálatain (Tatabánya, Fő tér 36, Esztergom, Deák F. u. 14.)

 

További információkhoz kattintson ide:

Üzletbiztonsági hírlevél - bolt tulajdonosok figyelmébe!

2014. december 4.

A  karácsonyi ünnepek előtti időszakban az üzletek, benzinkutak, pénzintézetek  biztonságára a szokásosnál is jobban kell ügyelni. A Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság hírlevelében a megelőzés lehetőségei mellett bemutatják azokat a magatartási szabályokat, amelyeket egy folyamatban lévő bűncselekmény esetén tanácsos alkalmazni.

Kisbéri ügyfélfogadási rend változás!

2014. október 31.

Közel 2 éve működtetjük kisbéri irodánkat, az eddigi tapasztalatokat összegeztük majd felülvizsgáltuk.  Munkánk hatékonyságát tovább szeretnénk növelni a kistérségben is, ezért 2014. november 3-tól az ügyfélfogadás rendjét megváltoztatjuk. Ami változatlan, hogy továbbra is csütörtökön 9-12 óráig várjuk a vállalkozókat, ami viszont változást jelent, hogy a személyes kapcsolatfelvételhez előzetes bejelentkezés szükséges a konzultáció tárgyának megadásával. Ezzel a változtatással az a célunk, hogy a témáért felelős szakterület kollégája várja majd Önöket az irodánkban és ott teljes körű tájékoztatásra kerüljön sor.

Bejelentkezés: Telefon: 34/513-010  Email: kemkik@kemkik.hu   

Francia üzleti lehetőség

2014. december 18.

A tegnapi francia vonatkozású üzleti megkereséssel kapcsolatban szeretnénk egy kiegészítést tenni, ugyanis azóta a párizsi külgazdasági attasé pontosította a megkeresést az érintett céggel.

A CGTEC francia vállalat (www.cgtec.eu) kb. 3-4 cm-es műanyag elemek manuális kiválogatásra keres magyarországi partnereket a gyártási hibák előzetesen definiált listája alapján (pl. elfolyt él stb.).

 

Kérjük, hogy az üzleti lehetőséget a potenciálisan érdeklődő tagvállalataik felé eljuttatni szíveskedjenek, és a beérkező pozitív visszajelzéseket, válaszokat Gölöncsér Balázs, párizsi külgazdasági attasénak a paris@hipa.hu e-mail címre, másolatban pedig Baki Magdolna, francia referensnek a baki.magdolna@mkik.hu e-mail címre legyenek szívesek megküldeni.

 

Bővebb információ:

 

AMBASSADE DE HONGRIE

 

Section commerciale

 

Gölöncsér Balázs – külgazdasági attasé

 

140, avenue Victor Hugo, 75116 Paris

Tél.: 01 53 70 67 00  

Fax: 01 47 27 35 63

E-mail: paris@hipa.hu

Kötelezően nyilatkozni kell tulajdonosukról a vállalkozásoknak

2014. december 15.

Fontos határidőnek kell eleget tennie a vállalkozásoknak: 2014. december 31-ig számlavezető bankjuknál kell nyilatkozatot tenniük tényleges tulajdonosukról, vagy tulajdonosaikról. Minderre egy tavaly elfogadott jogszabályváltozás kötelezi a vállalkozásokat. Amennyiben a bankjuk által értesített cégek december 31-ig elmulasztják megtenni nyilatkozatukat, január elsejétől a pénzintézet nem tudja megbízásaikat teljesíteni. Ez azt is jelentheti, hogy az érintet cég, januárban nem tud majd például bért utalni.

Feltöltési kötelezettség az egyes adónemeknél

2014. december 9.

Közeleg a 2014-es év vége, amely egyben bizonyos adózók esetén az adóelőleg-kiegészítési – más néven a feltöltési – kötelezettség határidejének közeledtét is jelenti. Cikkünkből megtudható, hogy milyen határidők, kötelezettségek várják Önt.

Mit ellenőriz a munkavédelmi felügyelő?

2014. december 9.

A munkavédelmi felügyelő valamennyi munkahelyen – külön engedély nélkül – ellenőrzést tarthat, a munkahelyen tartózkodó személytől az ellenőrzéshez szükséges felvilágosítást kérhet, valamint az ilyen személyt személyi azonossága igazolására felhívhatja.

Lefoglalt ingatlant vásárolni veszélyes

2014. december 1.

A végrehajtó által lefoglalt ingatlant akkor is elárverezik, ha már új tulajdonoshoz került, így a jóhiszemű, ám óvatlan vevő veszít az üzleten.

Az online pénztárgép a végrehajtást is segíti

2014. december 1.

Az online pénztárgépekből érkező adatok hasznosulnak a végrehajtók helyszíni eljárásai során is. Pontos információt adnak a működő vállalkozások pénztárgépeinek számáról, üzemeltetési helyéről és a beérkező napi bevételről.

A mögöttes felelősség szabályainak változása az új Polgári Törvénykönyv szabályai szerint

2014. december 1.

Az új Polgári Törvénykönyv (továbbiakban új Ptk.) a jogi személyek szabályozását diszpozitív alapokra helyezi, azaz a felek főszabályként eltérhetnek az új kódex rendelkezéseitől. A hatályos felelősségi szabályoktól való eltérés azonban kizárólag akkor engedhető meg, ha a felek magukra nézve szigorúbb felelősségi szabályokat állapítanak meg.

Ennyiért számolható el számla nélkül az üzemanyagköltség - 2014. decemberében

2014. december 1.

Közzétette a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) honlapján a fogyasztási norma szerinti üzemanyagköltség-elszámolásban 2014 decemberében alkalmazható üzemanyagárakat.

A hulladékról szóló 2012. évi CLXXXV. törvény (Ht.) módosítása

2014. december 1.

Felhívjuk szíves figyelmüket A hulladékról szóló 2012. évi CLXXXV. törvény (Ht.) 2015. január 1-jei hatállyal életbe lépő szabályozására, mely előírja a kötelező szelektív hulladékgyűjtést.

Fiatal tatai tehetséget díjazott a város és a kamara

2014. november 27.

A Tatán élő ifj. Horváth József egyetemi hallgató a villanyszerelő szakmában ért el nemzetközi sikert, mellyel lakóhelye hírnevét is öregbítette. A franciaországi Lylle városban megrendezett nemzetközi tanulmányi versenyen elnyerte az Európai Villamos Gyártók Szövetségének kiválósági oklevelét.

Látogatói rekord a pályaválasztási kiállításon

2014. november 17.

Rekordszámú látogató, közel háromezer ember kereste fel pénteken és szombaton a megyei munkaügyi központ pályaválasztási kiállítását a tatai edzőtáborban. A szervezett iskolalátogatásokon túl szombaton számos család gyermekekkel együtt is ellátogatott a rendezvényre. A kiállítók elmondták, több hetedik osztályos diák is felkereste a standokat.

Megyei Pályaválasztási Kiállítás Tatán pénteken 9-től 17 óráig, szombaton 9-től 12 óráig

2014. november 13.

A megye összes pályaválasztás előtt álló általános iskolását megmozgató kiállítás helyszíne lesz pénteken és szombaton a Tatai Edzőtábor. A Komárom-Esztergom Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központjának szervezésében 66 kiállító mutatja be a szakmaválasztás, illetve a továbbtanulás lehetőségeit az általános iskoláknak.

Bírósági eljárási illetékfizetés gyorsan és egyszerűen

2014. november 11.

A bírósági eljárási illetéket 10 ezer forintig kizárólag illetékbélyegben, azt meghaladó összegű illetéket átutalással is lehet rendezni. Ehhez illetékkiszabási eljárást kell kezdeményezni a NAV-nál.

Érdemes fizetni a szemétszállítási díjat

2014. november 11.

Sokan meglepődhettek az elmúlt másfél évben, hogy az elmaradt hulladékgazdálkodási díjat (közismertebb nevén szemétdíjat) a Nemzeti Adó- és Vámhivatal hajtja be. 

A NAV a hulladékgazdálkodási közszolgáltatók megkeresésére indítja meg a végrehajtási eljárást, amely alapján beszedi az elmaradt szemétdíjat, a késedelmi kamatot és a felmerült végrehajtási költségeket.

Magyar beszállító KKV-k keresése épületgépészeti területen

2014. november 7.

A Nemzeti Befektetési Ügynökség (HIPA) magyar beszállítókat keres német nyelvtudással Magyarországon működő külföldi nagyvállalat részére az alábbi területeken:

Tájékoztatás - ÁNTSZ

2014. október 28.

Szíves figyelmükbe ajánlom az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat mellékelt levelét, mely tájékoztatást tartalmaz az ivó- és használati melegvíz-ellátásban, illetve a medencés fürdővízellátásban használt termékek, anyagok, technológiák engedélyeinek érvényességével kapcsolatban.

Meghívó Balkan Trade Bridge 2014 Szófia 2014.december 4.

2014. október 16.

A budapesti bolgár nagykövetség kérésére ezúton szeretnénk felhívni szíves figyelmüket a "Balkan Trade Bridge 2014" elnevezésű rendezvényre, melyre 2014. december 4-én kerül sor Szófiában.

A rendezvény külföldi résztvevői Bulgária és a régió beszállítóival folytathatnak tárgyalásokat. A programot rendhagyó módon szervezik, mivel a potenciális vevők lesznek a kiállítók, és a beszállítók keresik fel a standokat (előzetes egyeztetés alapján).

(Az eseményre elsősorban cégek beszerzési menedzsereit, vagy magasabb beosztásban lévő résztvevőket várnak.)

„Budapest Bank – Üzleti siker honlappal”-díj

2014. október 16.

A Budapest Bank a HVG Kiadó médiapartneri együttműködésével ismét meghirdeti „Üzleti siker honlappal” pályázatát kisvállalkozások körében. Célja, hogy elismerje a legjobb oldalakat és azok megosztásával hozzájáruljon más vállalkozások üzleti élénkítéséhez. Részletek a csatolt mellékletben.

Megjelentek az első új, vállalkozásfejlesztési pályázatok

2014. október 14.

A 2014.10.10-én a Széchenyi2020 pályázati portálon megjelentek az első pályázati kiírások, amelyek alapján összesen 120 milliárd forint keretösszeggel, 9 új pályázati felhívás keretén belül lehet pályázatot benyújtani ebben az évben. A pályázatok a Gazdaságfejlesztés és Innováció, az Emberi Erőforrás Fejlesztési, valamint a Környezet és Energiahatékonysági Operatív Programok kereteiben jelentek meg.

A megjelent pályázati felhívások alapján, az alábbi három pályázatot ajánljuk a hazai vállalkozások figyelmébe:

Hétszer több pénz megy az energetikai szektorba

2014. október 10.

2020-ig összességében 700 milliárd forint áramolhat az energetikai szektorba

Ezt Glattfelder Béla mondta a HIGH SIX TEAM Kft. energetikai fórumán. A napjainkban bejelentett, vállalkozásösztönző pályázati pénzek mellett jelentős uniós, illetve állami támogatás érkezhet a megújuló energetikai szektorba is – fejtegette a Nemzetgazdasági Minisztérium Gazdaságszabályozásért felelős államtitkára.

Komárom: Milliárdos kikötőfejlesztés készül

2014. október 10.
Közel egymilliárd forintból fejlesztik a teherkikötőt városunkban, amelynek során egy intermodális csomópont jön létre. Erről tartott sajtótájékoztatót Hendrik Krisztina a Strigonium Zrt. vezérigazgatója és Turi Bálint alpolgármester október 9-én. A helyszíni bejáráson dr. Molnár Attila polgármester is részt vett.