Kamarai rendezvények

<< 2014 Október >>
KeSzeCsüSzoVa
  12345
6789101112
13141516171819
20212223
24
2526
2728293031  

Pályaválasztási tanácsadás

Nyilvános konzultáció az Európa 2020 stratégiáról

2014. május 27.

Az Európa 2020 stratégia felülvizsgálatához és továbbfejlesztéséhez a Bizottság ki szeretné kérni az érdekelt szervezetek és a lakosság véleményét.

Szakpolitikai területek

Gazdasági és pénzügyek, versenyképesség, ipar, egységes piac, foglalkoztatás, kutatás, fejlesztés és innováció, digitális gazdaság, éghajlat- és energiapolitika, erőforrás-hatékonyság, oktatás és képzés, a szegénység és a társadalmi kirekesztés elleni küzdelem.

A konzultáció 2014. május 5-től 2014. október 31-ig tart.

A kérdőív az EU mind a 24 hivatalos nyelvén rendelkezésre áll. BŐVEBB INFORMÁCIÓ ÉS A FELMÉRÉS IDE KATTINTVA ÉRHETŐ EL.

 

 

Segítse munkánkat: töltse ki kérdőívünket az ED irodák működésével kapcsolatban

2014. október 7.

Köszönjük, hogy időt szakít kérdőívünk kitöltésére, és megosztja velünk, mennyire volt elégedett a helyi Europe Direct Tájékoztatási Központ szolgáltatásával. A felmérés teljes mértékben anonim módon történik.

A kérdőív letölthető innen.

4 for Europe

2014. szeptember 19.

A magyarországi Europe Direct Információs Hálózat, az Informatikai és Könyvtári Szövetség, az Európai Bizottság Magyarországi Képviselete és az Európai Parlament Tájékoztatási Irodája „4 FOR EUROPE” címmel európai uniós témájú versenyt szervez középiskolás diákoknak.

Uniós kkv-támogatás három hazai vállalkozásnak

2014. szeptember 19.

Az Európai Bizottság közzétette annak a 155 kis- és középvállalkozásnak a listáját, amelyek elsőként fognak részesülni az új, 3 milliárd eurós kkv-eszköz támogatásaiból. Az eszköz révén 3 magyar vállalkozás jut finanszírozáshoz. Az ASK-M Kft. diagnosztikai eszközök és biomarkerek validálásával kapcsolatos klinikai kutatásra, a BIOMORV Kft. karbonszegény energiarendszerekre, a BIOPOLUS Technológiák Zrt. pedig fenntartható élelmiszer-termelésre és -feldolgozásra kap támogatást. 21 ország 155 kkv-ja jut egyenként 50 000 euró támogatáshoz a projektjeikhez kapcsolódó megvalósíthatósági tanulmányok finanszírozására, és emellett egy maximum három napos üzletvezetési tréningen is részt vehetnek. Projektjeik pedig ezt követően adott esetben további bizottsági támogatásban részesülhetnek 2,5 millió euró erejéig.

A teljes sajtóközlemény itt olvasható.

Nyári egyetemi ösztöndíj Németországban 2015.

2014. szeptember 18.

A Német Felsőoktatási Csereszolgálat (DAAD) nyári egyetemi ösztöndíjakat hirdetett egyetemi, főiskolai hallgatók és diplomások részére Németországba a 2015. esztendőre.

Bővebb információ itt.

Európai Bizottság kérdőíve

2014. szeptember 2.

Az Európai Bizottság egy kérdőívet tett közzé, amelynek az a célja, hogy tapasztalatokat szerezzen „a szolgáltatások Egységes Piacának teljes működése még fennálló akadályairól, beleértve a lehetséges nem szabályozási jellegű akadályokat is, továbbá a szolgáltatási tevékenységekre alkalmazott meglévő jogi keret hatékonyságát és következetességét”. A kérdőív valamennyi vállalkozás számára készült, de különösen olyan KKV-k részére, amelyek határon átnyúló szolgáltatásokat nyújtanak, vállalkozást létesítettek egy másik tagállamban, határon átnyúló szolgáltatást vásárolnak, vagy akik ezek valamelyikét megpróbálták, de valamilyen okból kifolyólag nem sikerült. Ebbe a körbe tartoznak az online módon végzett tevékenységek is. Visszacsatolást várnak azoktól, akik ilyen szolgáltatásokat kapnak,  fogyasztóktól, vállalkozásoktól is. Fontos, hogy az Európai Bizottság sok visszajelzést kapjon az Európai Unió szolgáltatási piacának működéséről.

A kérdőív online elérhetősége a következő:

http://ec.europa.eu/eusurvey/runner/internal-market-services-businesses

A kérdőív benyújtási határideje: 2014. november 15.

 

MKIK EU Hírlevél 2014. 13. szám

2014. augusztus 19.

Az alábbiakban körzeadjuk az MKIK Brüsszeli EU Képviseletének soron következő elektronikus hírlevelét (2014/13. szám). „Fókuszban az Unió” rovatban a „Gazdasági kamarák az Európai Unióban” címmel készített összefoglaló található.

Segítség külföldre utazóknak fogyasztóvédelmi probléma esetén

2014. augusztus 12.

A külföldre kirándulókat segítő új mobilapplikáció jelent meg, amely az EU-s országokban, valamint Norvégiában és Izlandon segít egyből intézni a fogyasztóvédelmi panaszokat.

Döntsd le a falakat!

2014. július 28.

Az Európai Bizottság Magyarországi Képviselete és az ARC közös kreatív pályázatot hirdet.
A beérkező pályaművek közül a zsűri 35 alkotást választ ki, amelyek 2014. szeptember 26. és november 9. között az Európa Pont mellett, a Millenáris Parkban kerülnek bemutatásra. 
 
Beküldési határidő: 2014. szeptember 1.
 

MKIK EU Hírlevél 2014. 12. szám

2014. július 23.

Az alábbiakban közreadjuk az MKIK Brüsszeli EU Képviseletének soron következő elektronikus hírlevelét (2014/12. szám). „Fókuszban az Unió” rovatban „A 10 legfontosabb változás az uniós fogyasztóvédelmi szabályokban” címmel készített összefoglaló található.

A hírlevél on-line lapozható formátumban olvasható a következő linkről:

http://issuu.com/hcci_brussels_office/docs/mkik_eu_hirlevel_2014._12._szam_e93eab60d9793c

Online játékok és mobilalkalmazások: nagyobb védelmet élvezhetnek a fogyasztók az Európai Bizottság és a tagállamok együttes fellépésének köszönhetően

2014. július 21.

Miután több uniós országból panasz érkezett az olyan mobilalkalmazáson belüli (in-app) vásárlásokkal kapcsolatban, amelyeket a fogyasztók, főként a gyermekek online játékok használata közben, gyakran nem is tudatosan végeznek, a tagállami hatóságok és az Európai Bizottság közös megoldások kidolgozásába kezdtek.

Az online és mobil játékalkalmazásokon belüli vásárlások elleni, uniós szinten koordinált hatósági fellépés már meghozta első, kézzelfogható eredményeit. Az ágazat több kötelezettségvállalást is tett a fogyasztói aggályok eloszlatására. A hatósági fellépés a mobilalkalmazások gyorsan növekvő ágazatába vetett fogyasztói bizalmat hivatott megerősíteni. A teljes közlemény itt olvasható.

Az Európai Unió szerepe a magyarországi intézménytelenítésben - Pályázat kutatás elvégzésére

2014. július 21.

A kutatás tárgya annak feltárása, hogy az EU által biztosított támogatási források 2007-től fogva milyen mértékben járultak hozzá ahhoz, hogy a nagy létszámú intézetekben élő személyek elhagyhassák az intézeteket.  A pályázati kiírás itt található.

Újra rekordévet zár az Erasmus

2014. július 10.

Az Európai Bizottság által ma közzétett legfrissebb Erasmus-statisztikák szerint a 2012/2013-as tanévben rekordszámú, közel 270 000 hallgató tanulhatott vagy vehetett részt szakképzésben uniós ösztöndíjjal külföldön. A legtöbben továbbra is azt a lehetőséget választják, hogy más egyetemen folytassanak tanulmányokat, de minden ötödik hallgató (55 000 fő) Erasmus szakmai gyakorlaton vett részt vállalatoknál. A
2012/2013-as tanévben a hallgatók három legnépszerűbb célállomása Spanyolország, Németország és Franciaország volt. A felsőfokú végzettséggel rendelkező lakossághoz viszonyítva Luxemburgból,  Liechtensteinből, Finnországból, Lettországból és Spanyolországból kelt útra a legtöbb hallgató.

A teljes közlemény itt olvasható.

MKIK EU Hírlevél 2014. 11. szám

2014. július 8.

Az alábbiakban közreadjuk az MKIK Brüsszeli EU Képviseletének soron következő elektronikus hírlevelét (2014/11. szám). „Fókuszban az Unió” rovatban „Az olasz EU soros elnökség versenyképességi prioritásai” címmel készített összefoglaló található. 

Csatolt mellékletben megtalálható az „ERASMUS fiatal vállalkozók részére” pályázat Brüsszelben tartott információs napjának összefoglalója.

A hírlevél on-line lapozható formátumban is olvasható a következő linkről:

http://issuu.com/hcci_brussels_office/docs/mkik_eu_hirlevel_2014._11._szam

Fotópályázat

2014. július 3.

 

Az Európai Bizottság idén ismételten pályázatot írt ki olyan európai uniós támogatású befektetések bemutatására, amelyek valódi változást jelentenek a helyi közösségek számára. Az induláshoz nem kell mást tenni, mint egy fotót készíteni egy olyan projektről, amely valamely EU-alapból kapott támogatást, és a képen szerepel a finanszírozás adatait és az EU zászlaját feltüntető tábla. A jelentkezési határidő: 2014. augusztus 25. A versenyről szóló legfrissebb hírek az #EUmyRegion Twitter-csatornán érhetőek el angolul.

A pályázat ide kattintva érhető el.

Pályázati Felhívás

2014. június 24.

Ezúton közzétesszük azERASMUS fiatal vállalkozók részére című program pályázati kiírásáról készített tájékoztató anyagot. A pályázatok benyújtásának határideje: 2014.  július 17.

 

MKIK EU Hírlevél 2014. 10. szám

2014. június 17.

Az alábbiakban közreadjuk az MKIK Brüsszeli EU Képviseletének soron következő elektronikus hírlevelét (2014/10. szám).„Fókuszban az Unió” rovatunkban „Lehetőségek és kockázatok a KKV-k számára a harmadik piacokon” címmel készítettünk összefoglalót, amely a Brüsszeli Magyar Gazdasági Klub (BRÜMAG) rendezvényének témája volt 2014. június 5-én.

A hírlevél on-line lapozható formátumban is olvasható a következő linkről.

Az Európai Bizottság elindítja a versenyt az ötödik Access City díjért

2014. június 16.

Az Európai Bizottság megnyitotta a versengést az ötödik alkalommal kiosztásra kerülő, 2015-ös „Access City” díjért, az akadálymentes városoknak kiosztott európai elismerésért. Ez az éves díj azon városokat ünnepli és ismeri el, melyek a bírák szerint a legtöbbet tettek azért, hogy megkönnyítsék a fogyatékkal élő és idős embereknek a közterületekhez - például lakóhelyekhez, játszóterekhez, tömegközlekedéshez vagy kommunikációs technológiákhoz - való hozzáférést. 2010 óta négy alkalommal osztották ki a díjat, ez idő alatt százhetvenegy város szállt versenybe az elismerésért. A díj része az EU által az akadálymentes Európáért vívott küzdelemnek: a közlekedést segítő kisegítő lehetőségek fejlesztése hosszú távú gazdasági és társadalmi előnyökkel jár a városok számára, különösen a demográfiai öregedés kontextusában. A legalább 50 ezer lakosú városok 2014. szeptember 10-éig nyújthatják be jelentkezésüket.

Csobbanj EUrópával - Fotópályázat!

2014. június 13.

Szívesen megismerkednétek testközelből Európa kulturális sokszínűségével? Akkor gyertek csobbanni, idézzétek meg Európa egyik nevezetességét, és nyerjétek meg fődíjunkat, egy kétszemélyes utat Európa kulturális fővárosába, Rigába!

A Bizottság nyolc uniós tagállamot értékelt: Litvánia 2015-ben csatlakozhat az euróövezethez

2014. június 5.

Az Európai Bizottság ma tette közzé a 2014. évi konvergenciajelentést, amely nyolc tagállam esetében értékeli, hogy azok milyen mértékben készültek fel az euróövezethez való csatlakozásra. A tagállamok egyenetlen eredményt mutatnak fel, de Litvánia kiemelkedik e csoportból, mivel megfelel a konvergenciakritériumoknak.

 

A másik hét tagállam közül, amelyek az ún. „eltérés”1 miatt még nem vezették be az eurót (Bulgária, a Cseh Köztársaság, Horvátország, Lengyelország, Magyarország, Románia és Svédország), jelenleg egyetlen egy sem felel meg maradéktalanul az euróövezethez való csatlakozás feltételeinek. Felkészültségüket két év múlva újra értékeli a Bizottság.

 

A teljes cikk itt érhető el.

Európa Nap és rajzpályázat díjkiosztója Tatabányán

2014. május 26.

Európa Napot rendezett Tatabányán a Komárom-Esztergom Megyei Kereskedelmi és Iparkamara és a Europe-Direct Komárom-Esztergom Megyei Információs Pont a kamara székháza előtt pénteken 12 órától. Játékokkal, kvízekkel és hasznos európai uniós információkkal várták a kicsiket és nagyokat egyaránt, a megye vezető politikusai pedig sajtótájékoztatón ismertették véleményüket az Európai Unióról, Magyarország tagságának előnyeiről.

MKIK EU Hírlevél 2014. 8.szám

2014. május 19.

Az alábbiakban közreadjuk az MKIK Brüsszeli EU Képviseletének soron következő elektronikus hírlevelét (2014/8. szám). „Fókuszban az Unió” rovatban Nyitás az Európai Unión kívüli piacok felé - Uniós támogatási eszközök a kis- és középvállalkozások számára” címmel készített összefoglalót olvashatja.

A hírlevél on-line lapozható formátumban megnyitható a következő linkről:

http://issuu.com/hcci_brussels_office/docs/mkik_eu_hirlevel_2014._8._szam_86b048993f1c81

Felhívás az Európai Kulturális Parlament Ifjúsági Hálózat magyar tagjainak kiválasztására

2014. május 12.

Az Európai Kulturális Parlament Ifjúsági Hálózata fehívást tett közzé a magyar tagok jelentkezésére és kiválasztására fiatal, művészeti és kulturális szakemberek részére.

Pályázni egyoldalas önéletrajzzal, motivációs levéllel május 20-ig lehet.

Bővebb információ itt található.

Európa Nap Tatabányán - 2014. május 16.

2014. április 30.

Ünnepelje velünk az Európa napot 2014. május 16-án, pénteken 10 és 15 óra között Tatabányán! Játékokkal, kvízekkel és hasznos európai uniós információkkal várjuk a kicsiket és nagyokat egyaránt. Idei EU-totónk fődíja egy brüsszeli utazás. Minden program ingyenes!

Csatlakozzon a programhoz facebook oldalunkon ide kattintva.

 

Pályázat hazai és nemzetközi testvériskolai kapcsolatok támogatására TÁMOP 3.3.14.B-14/1.

2014. április 23.

A pályázat célja olyan projektek megvalósításának támogatása, amelyek határon túli és nemzetközi (Európai Unión belüli) testvériskolai kapcsolatok kialakításával, közös programok megvalósításán keresztül hozzájárulnak a gyermekek kompetenciájának fejlesztéséhez, ismeretanyaguk bővítéséhez.
A pályázatok benyújtása 2014. május 5. és 2014. május 30. között lehetséges.

További információ itt érhető el.

10 év – 10 kilométer Futóverseny az uniós támogatásból szépülő Budapesten – az EU-csatlakozás tizedik évfordulója alkalmából

2014. április 17.

Magyarország 2004. május 1-jén csatlakozott az Európai Unióhoz. Ennek megünneplésére 2014. május 11-én, vasárnap ingyenes, 10 kilométeres futást szervezünk Európa egyik legszebb részén: Budapest belvárosában és a Duna-parton. Az útvonal tíz, jelentős európai uniós támogatásból megvalósult, emblematikus budapesti fejlesztést érint. A résztvevők átfutnak a Margit hídon és Budapest új főutcáján, valamint elhaladnak például a Liszt Ferenc Zeneakadémia, a Rudas Fürdő és a Várkert Bazár mellett.

A rajt, a cél és az eredményhirdetés a belvárosi Erzsébet téren lesz. Ez lesz a helyszíne az egész napos Európa-napi fesztiválnak is, amely koncertekkel, információs standokkal és családi programokkal várja a látogatókat.

A 10 (váltóban kétszer 5) kilométeres távot teljesítők egy Magyarország tíz éves EU-tagságát szimbolizáló érmet kapnak.  A futáson a részvétel ingyenes. A rendezvény előtt az indulóknak regisztrálniuk kell a verseny honlapján. További információ és jelentkezés: www.bbu.hu/eu10

A versenyt az Európai Bizottság Magyarországi Képviselete és a Széchenyi 2020 programot felügyelő Miniszterelnökség megbízásából a Bécs-Pozsony-Budapest futásokat is szervező B-B Ultramaraton Kft. rendezi meg. Az esemény további támogatója az Európai Parlament Tájékoztatási Irodája és a Külügyminisztérium.

 

Kapcsolat

Moskovits Ákos

sajtófőnök, az Európai Bizottság Magyarországi Képviselete

(+36-1) 209 9775

akos.moskovits@ec.europa.eu

Európa-napi Totó nyertese Brüsszelbe utazhatott

2014. október 7.

Európa-napi totónk országos nyertese, a tatabányai Zsíros Viktória brüsszeli nyereményútján másodmagával. 
Jövőre is megéri majd résztvenni Európa-napi rendezvényeinken országszerte!

MKIK EU Hírlevél 2014. 15. szám

2014. október 10.

Az alábbiakban közreadjuk az MKIK Brüsszeli EU Képviseletének soron következő elektronikus hírlevelét (2014/15. szám).

„Fókuszban az Unió” rovatban „Az Európai Kisvállalkozói Intézkedéscsomag (SBA) megvalósulása” címmel készített összefoglaló található.

A hírlevél on-line lapozható formátumban is olvasható a következő linkről:

http://issuu.com/hcci_brussels_office/docs/mkik_eu_hirlevel_2014__15__szam

MOL Tehetségtámogató Program

2014. szeptember 18.

A program a művészet vagy a tudományok területén tehetséges és eredményes fiatalok támogatását tűzte ki célul. A nyertes pályázók eszköztámogatásban vagy útiköltség-támogatásban részesülnek. 
További információ itt.

MÖB pályázati felhívás - 2015-2016.

2014. szeptember 18.

A Magyar Ösztöndíj Bizottság 2015-2016-os tanévre, a 2015-ös nyári egyetemekre, illetve a 2015-ös akadémiai évre vonatkozó felhívásai

Kérjük, olvassák el a bal oldalon található Ösztöndíj típusok menüpontban az országspecifikus információkat is!

■ Pályázati felhívás

■ Hosszú, rövid tanulmányutak, kutatóutak, nyári egyetemek (Államközi ösztöndíjak I.)

■ Részképzés (Államközi ösztöndíjak II.)

■ PhD képzés (Államközi ösztöndíjak II.)

■ Collegium Hungaricum, Bécs 

■ Magyar Állami Eötvös Ösztöndíj

A honlap tartalma folyamatosan frissül, kérjük, hogy ellenőrizze az adott ösztöndíjak esetében, hogy nem történt-e változás az itt feltüntetett információkhoz képest.

Így látogathatók a múzeumok teljesen ingyen

2014. szeptember 2.

26 éves kor alatt az időszaki kiállításokat 50 százalékos kedvezménnyel nézhetitek meg, az állandó kiállításokat pedig a hónap egy kijelölt, hétvégi napján teljesen ingyen látogathatjátok. Összeszedtük, melyik múzeumba mehettek ingyen, és mikor.

A teljes cikk megtalálható itt.

Határon átnyúló adósságbehajtási lehetőség kereskedelmi ügyekben

2014. augusztus 12.

Az európai fizetési meghagyásos eljárás lehetővé teszi a hitelezők számára, hogy egységes eljárás alapján és egységesített formanyomtatványok használatával hajtsák be nem vitatott kereskedelmi ügyekkel kapcsolatos követeléseiket a határon átnyúló szolgáltatásnyújtás esetén.

Külföldi fiatalokat fogadtak a Megyeházán

2014. augusztus 6.

Kedden mintegy 60 cseh, német és magyar fiatal, valamint a tarjáni önkormányzat és a német nemzetiségi önkormányzat, a megyei önkormányzat valamint a kereskedelmi és iparkamara részvételével német nyelvű tapasztalatcserét szerveztek a Megyeházán, ahol a fiataloknak az Európa Parlament képviselőinek és a nemzetiségi önkormányzatok képviselőinek választásáról tartottak interaktív előadást és vetélkedőt.

Magánszemélyek külföldről származó jövedelmének adóztatása, és járulékkötelezettsége

2014. július 24.

Az alábbi tájékoztató anyag a magyar illetőségű magánszemélyek külföldről származó jövedelmeinek – ide értve a magyar munkáltató részére külföldön végzett munka ellenértékét is – adóztatására és a járulékfizetésre vonatkozó szabályok megismeréséhez és értelmezéséhez kíván segítséget nyújtani.

A tájékoztató teljes terjedelmében elérhető itt.

Kedvezményes vietnámi kiállítások, EU-s támogatással

2014. július 21.

Ezúton szeretném tájékoztatni Önöket, hogy 2014. októberben és decemberben az EU-Vietnam Business Network kereskedelemfejlesztési roadshow-t szervez Dél-és Észak Vietnámban. 

Bővebb információk a csatolt mellékletben.

Pályázat - Európa Kulturális Fővárosai szakértői csoport

2014. július 21.

Szakértőknek hirdet pályázatot az Európa Kulturális Fővárosai szakértői csoportban való részvételre az Európai Bizottság. A szakértőket három évre jelölik ki. A jelentkezéseket folyamatosan várják.

Bővebb információ ide kattintva érhető el.

Elégedettségi kérdőív - Europe Direct

2014. július 18.

A Europe Irodák működésével kapcsolatos elégedettségi kérdőív elérhető IDE KATTINTVA. Köszönjük, ha időt szakít kérdőívünk kitöltésére, és megosztja velünk, mennyire volt elégedett a helyi Europe Direct Tájékoztatási Központ szolgáltatásával. A felmérés teljes mértékben anonim módon történik.

LIFE 2014-2020

2014. július 9.

Az Európai Bizottság közzétette az első pályázati felhívást a környezetvédelmi projektek támogatására irányuló LIFE finanszírozási program keretében. A LIFE program „Környezetvédelem” elnevezésű alprogramja 2014-ben 238,86 millió eurót biztosít arra a célra, hogy a szakemberek Európa-szerte innovatív megoldásokat dolgozzanak ki és léptessenek életbe a környezetvédelemmel kapcsolatos kihívások kezelésére, különös hangsúlyt fektetve a természet és a biológiai sokféleség megőrzésére, az erőforrás-hatékonyságra, valamint a környezetvédelmi irányításra és tájékoztatásra.

Társadalombiztosítás és adózás Franciaországban

2014. július 8.

Egy másik tagállamba történő kiküldetés esetén a társadalombiztosításra és az adózásra külön jogszabályok és előírások érvényesek.

Az Európai Parlament újraválasztotta elnökéül Martin Schulzot

2014. július 1.

A képviselők kedd délelőtt ismét Martin Schulzot választották az Európai Parlament elnökéül a következő két és fél évre. Az 58 éves német képviselő 2017 januárjáig vezeti a Parlamentet. Schulzot egy szavazási fordulóban választották meg, a 612 érvényes szavazat közül 409 támogatta a német jelöltet.

Az új európai készségútlevél megkönnyíti a munkavállalást a vendéglátó ágazatban

2014. június 17.

Az Európai Bizottság ma útjára indította az európai vendéglátói készségútlevelet, mely azt a célt szolgálja, hogy az európai álláskeresők és munkaadók könnyebben egymásra találjanak a vendéglátásban és az idegenforgalomban. A készségútlevél segít a munkaerő-közvetítésnél fennálló nyelvi akadályok kiiktatásában, és megkönnyíti a vállalkozásoknak Európa-szerte, hogy összehasonlítsák az állásra jelentkezők képesítését és készségeit.

Európa a régiómban 2014 - Az Európai Bizottság fotópályázata uniós finanszírozású projektekről

2014. június 17.

Az Európai Bizottság 2014-ben ismét kiírta az "Európa a régiómban" elnevezésű fotópályázatát. Cél: az Európai Unió által finanszírozott projektekről készült fotók beküldése.

A pályázat elérhető ide kattintva.

Hazánk nyolc operatív programot nyújtott be eddig Brüsszelnek

2014. június 16.

A Kormányportál cikke beszámol arról, hogy hazánk a 2014-2020-as európai uniós fejlesztési időszak tíz operatív programjából nyolcat már benyújtott az Európai Bizottságnak.

A cikk teljes terjedelmében letölthető innen.

Csobbanj EUrópával - Tatabányán!

2014. június 13.

Az Európai Unión belül egyszerű az utazás – a hazai strandokról például sima út vezet kontinensünk kulturális fővárosába, Rigába!
1. Gyertek el a roadshow-ra és ábrázoljátok naptejetek segítségével az ezerarcú Európa egy emblematikus részletét (pl. Eiffel-torony, spanyol bikaviadal, tagország autójelzése).
2. Szóljatok az ismerősöknek, hogy szavazzanak a rólatok készült fotóra.
3. A 8 turnusgyőztes közül kisorsoljuk a fődíjat, a 2 főre szóló, 3 éjszakás utazást Rigába!
Részletek: www.csobbanjeuropaval.hu
Játékszabályzat: http://goo.gl/O5r4lN
Persze a nyereményjátékon kívül idén is HASZNOS INFORMÁCIÓKKAL (utazás továbbtanulás, munkavállalás, céges pályázatok, nyugdíjak az EU-ban), JÁTÉKOKKAL, UGRÁLÓVÁRRAL, KVÍZEKKEL várunk.
Találkozzunk a tatabányai Gyémánt Fürdőben, az európai uniós sátornál!

AZ ESEMÉNY FACEBOOK OLDALA IDE KATTINTVA ÉRHETŐ EL.

MKIK EU Hírlevél 2014. 9.szám

2014. május 28.

Az alábbiakban közreadjuk az MKIK Brüsszeli EU Képviseletének soron következő elektronikus hírlevelét (2014/9. szám). „Fókuszban az Unió” rovatunkban „Uniós KKV-kat támogató szolgáltatások harmadik országokban” címmel készítettünk összefoglalót.

 

A hírlevél on-line lapozható formátumban itt olvasható.

 

Megyei rajzverseny eredményei!

2014. május 23.

A Europe Direct Komárom-Esztergom Megyei Információs Pont által meghirdetett rajzversenyre 14 pályamű érkezett.

Az első három helyezettet szakmai zsűri választotta ki. A közönségdíjat az a tanuló kapta, akire a Facebook-on a legtöbb szavazat érkezett. A beküldött alkotásokat IDE KATTINTVA lehet megtekinteni. 

Díjátadásra: 2014. május 23-án 14 órakor kerül sor az Európa Napon.

 

Helyezés 

Résztvevő neve 

Iskola 

Felkészítő tanár 

Osztály

Közönségdíjas 

Pilczinger Fanni     

Tarjáni Német Nemzetiségi Általános Iskola 

Bakosné Heilman Katalin 

5. osztály 

III. helyezett 

Polgár Bianka 

Almásfüzítői Fekete István Általános Iskola 

Sándor Ilona 

11 éves 

II. helyezett 

Bakos Kata 

Tarjáni Német Nemzetiségi Általános Iskola 

Bakosné Heilman Katalin 

5. osztály 

I. helyezett

Geng Péter 

Vincze Imre Református Általános Iskola 

Bukta Józsefné-Fikner Piroska 

8. osztály 

Résztvevő 

Bakos Szonja 

Tarjáni Német Nemzetiségi Általános Iskola 

Bakosné Heilman Katalin 

8. osztály 

Résztvevő 

Stefanits Renáta 

Mocsai Arany János Általános Iskola 

Bukta Józsefné-Fikner Piroska 

8. osztály 

Résztvevő 

Fülöp Viktória 

Eötvös Utcai Alap Iskola 

Szilva Ilona 

11 éves 

Résztvevő 

Balogh Johanna 

Tarjáni Német Nemzetiségi Általános Iskola 

Bakosné Heilman Katalin 

5. osztály 

Résztvevő 

Tomasovszky Pálma 

Tarjáni Német Nemzetiségi Általános Iskola 

Bakosné Heilman Katalin 

5. osztály 

Résztvevő 

Szilvásy Gábor 

Füzes Utcai Általános Iskola Cigány Nemzetiségi Iskola 

Mecsény Gábor 

5. osztály 

Résztvevő 

Farkas Ervin 

Füzes Utcai Általános Iskola Cigány Nemzetiségi Iskola 

Mecsény Gábor 

7. osztály 

Résztvevő 

Horváth Éva 

Füzes Utcai Általános Iskola Cigány Nemzetiségi Iskola 

Mecsény Gábor 

8. osztály 

Résztvevő 

Fehérfalvi Imola 

Almásfüzítői Fekete István Általános Iskola 

Sándor Ilona 

14 éves 

Résztvevő 

Bíró Ágota 

Almásfüzítői Fekete István Általános Iskola 

Sándor Ilona 

11 éves 

Mentem. Láttam. Hazajöttem. - Campus Hungary újságcikkíró-verseny

2014. május 15.

Campus Hungary ösztöndíjjal utaztál külföldre és meg szeretnéd osztani élményeidet? Pályázz az újságcikkíró versenyünkre és küldd el pályázati anyagodat a press@campushungary.hu e-mail címre! A cikkek témája a következő lehet: Élménybeszámoló a Campus Hungary tanulmányutadról /Esszé arról, hogy miért érdemes külföldön tanulni. Az első három helyezett pályázati anyagát a Campus Hungary magazinban közöljük, melyet 30 000 példányban terjesztünk a magyar felsőoktatási intézményekben, valamint megjelentetjük a program honlapján és facebook oldalán. A pályázatokat egy szakmai zsűri bírálja el.

A pályázat teljes leírásához kattintson ide.

Pályázati Felhívás

2014. május 10.

A " Munkahelyek Európáért-Európa  a munkahelyekért" elnevezésű pályázaton amatőr fotósok képeit várják arról, miként látják a munkahelyi realitások és a szakmai törekvések sokféleségét Európában.

18 éves, vagy annál idősebb, az Európai Unión belül lakhellyel rendelkező amatőr fotósok pályázatait várják 2014. június 30-ig.

Nyeremény: két személyes brüsszeli utazás, valamint egy legleljebb 2000 EUR értékű fotófelszerelés.

Bővebb információ itt olvasható.

MKIK EU hírlevél

2014. április 24.

Az alábbiakban közreadjuk az MKIK Brüsszeli EU Képviseletének soron következő elektronikus hírlevelét (2014/7. szám). „Fókuszban az Unió” rovatban „Az EU-USA partnerség (TTIP) előnyei kis- és középvállalkozások számára” címmel készített összefoglalót olvashatják.

A hírlevél on-line lapozható formátumban itt olvasható.

 

K+F pályázati lehetőségek a Horizon2020 programban-2014.május 15.-Budapest, HITA székház

2014. április 18.

A Nemzeti Külgazdasági Hivatal Enterprise Europe Network Osztálya tisztelettel meghívja Önt az

SKC- Holdinggal közösen szervezett HORIZON 2020 pályázati lehetőségeket bemutató tréningre.

 

Helyszín: Budapest, HITA székház (1055 Budapest, Honvéd utca 20. )

 

Időpont: 2014. május 15.

 

Az Európai Unió 2014-től induló KFI keretprogramja, a HORIZON 2020 egyik célkitűzése, hogy a

KKV-k az eddigieknél még intenzívebben vegyenek részt a programban. Ennek elősegítésére

gyakorlatorientált tréninget szervezünk a környezetvédelem-energetika területén pályázni

kívánó szervezetek számára.