Kamarai rendezvények

<< 2014 Április >>
KeSzeCsüSzoVa
 123456
78910111213
1415161718
19
20
21222324252627
282930    

Pályaválasztási tanácsadás

Megyei rajzverseny 10-14 éves tanulók részére - Az EU soros elnöke: Görögország

2014. április 1.

A Europe-Direct Komárom-Esztergom Megyei Információs Pont RAJZVERSENYT HIRDET 10-14 éves általános iskolás tanulók részére „Az EU soros elnöke: Görögország” címmel.

A rajzpályázaton Komárom-Esztergom megyei általános iskolába járó tanulók, alapfokú művészeti oktatásban résztvevő 10-14 éves diákok indulhatnak egyéni alkotásokkal.

10 év – 10 kilométer Futóverseny az uniós támogatásból szépülő Budapesten – az EU-csatlakozás tizedik évfordulója alkalmából

2014. április 17.

Magyarország 2004. május 1-jén csatlakozott az Európai Unióhoz. Ennek megünneplésére 2014. május 11-én, vasárnap ingyenes, 10 kilométeres futást szervezünk Európa egyik legszebb részén: Budapest belvárosában és a Duna-parton. Az útvonal tíz, jelentős európai uniós támogatásból megvalósult, emblematikus budapesti fejlesztést érint. A résztvevők átfutnak a Margit hídon és Budapest új főutcáján, valamint elhaladnak például a Liszt Ferenc Zeneakadémia, a Rudas Fürdő és a Várkert Bazár mellett.

A rajt, a cél és az eredményhirdetés a belvárosi Erzsébet téren lesz. Ez lesz a helyszíne az egész napos Európa-napi fesztiválnak is, amely koncertekkel, információs standokkal és családi programokkal várja a látogatókat.

A 10 (váltóban kétszer 5) kilométeres távot teljesítők egy Magyarország tíz éves EU-tagságát szimbolizáló érmet kapnak.  A futáson a részvétel ingyenes. A rendezvény előtt az indulóknak regisztrálniuk kell a verseny honlapján. További információ és jelentkezés: www.bbu.hu/eu10

A versenyt az Európai Bizottság Magyarországi Képviselete és a Széchenyi 2020 programot felügyelő Miniszterelnökség megbízásából a Bécs-Pozsony-Budapest futásokat is szervező B-B Ultramaraton Kft. rendezi meg. Az esemény további támogatója az Európai Parlament Tájékoztatási Irodája és a Külügyminisztérium.

 

Kapcsolat

Moskovits Ákos

sajtófőnök, az Európai Bizottság Magyarországi Képviselete

(+36-1) 209 9775

akos.moskovits@ec.europa.eu

Innovációs pályázat - 4.000 € támogatási lehetőség KKV-knak

2014. április 10.

A Dél-Moráviai Innováció Központ felhívást hirdet európai KKV-k számára, a világ bármely pontjáról. Az innovációs pályázat során 75%-os támogatással 4.000 €-s innovációs voucherre pályázhatnak a vállalkozások 2014. április 29-ig.

Európai Uniós gyakornoki lehetőségek diákok részére 2014-ben

2014. április 2.

Nem csak diplomások részére hirdet meg az Európai Unió gyakornoki programokat. Az alábbi linken megtekinthetők a diákok számára elérhető gyakornoki programok.

GYAKORNOKI LEHETŐSÉG AZ EU INTÉZMÉNYEINÉL.

Európai Vállalkozási Díj

2014. március 24.

A Nemzetgazdasági Minisztérium az Európai Bizottsággal 2014-ben is pályázatot hirdet az Európai Vállalkozások Ösztönzésére létrehozott Díjelnyerésére, melynek beadási határideje: 2014. április 20.

 

A Díj az alábbi hat kategóriában nyerhető el:

  • A vállalkozói kedv ösztönzése

Olyan nemzeti, regionális vagy helyi szintű kezdeményezések számára nyújt elismerést, amelyek a fiatalok és a nők körében népszerűsítik a vállalkozói gondolkodásmódot.

  • A vállalkozói ismeretek növelése

Olyan országos, regionális és helyi szintű kezdeményezések számára nyújt elismerést, amelyek a vállalkozói és a vezetői készségeket javítják.

  • Az üzleti környezet fejlesztése

Elismerésben részesíti azokat az országos, regionális vagy helyi szintű innovatív intézkedéseket, amelyek előmozdítják a vállalkozások indulását és növekedését, egyszerűsítik az adminisztratív eljárásokat és a „Gondolkozz először kicsiben” elvet alkalmazzák a kis- és középvállalkozások érdekében.

  • A vállalkozások külpiacra lépésének elősegítése

Olyan kezdeményezések számára nyújt elismerést, amelyek arra ösztönzik a vállalkozásokat, különösen a kis- és középvállalkozásokat, hogy jobban profitáljanak az Európai Unión belüli és kívüli piacok által kínált lehetőségekből.

  • A zöldgazdaság ösztönzése

Olyan országos, regionális és helyi szintű intézkedések és kezdeményezések számára nyújt elismerést, amelyek támogatják a kis- és középvállalkozások részvételét a zöldgazdaságban, javítják a környezeti erőforrásokkal való hatékony gazdálkodásukat, például a környezetvédelmi ismeretek növelése, vagy a finanszírozás által.

  • Vállalkozás a társadalmi esélyegyenlőségért

Hatóságok, valamint olyan országos, regionális vagy helyi kezdeményezések számára nyújt elismerést, amelyek a kis- és középvállalkozások társadalmi szerepvállalását hangsúlyozzák. Ebben a kategóriában a hátrányos helyzetűek, például munkanélküliek, különösen a tartósan munkanélküliek, bevándorlók, mozgáskorlátozottak, vagy etnikai kisebbségből származók vállalkozási erőfeszítéseit is díjazzák.

 

A nevezéshez szükséges dokumentumokat letölthetik a kormány honlapjáról. A további információkról tájékozódhatnak a Díj hivatalos facebook oldalán is.

Határon átnyúló üzleti tevékenység folytatása az Európai Unióban

2014. március 19.

Az Európai Bizottság tisztelettel meghívja Önt a 2014. május 21-én tartandó rendezvényére, amelynek témája a „határon átnyúló üzleti tevékenység folytatása az Európai Unióban”.

Az Európai Bizottság Vállalkozáspolitikai és Ipari Főigazgatósága által megrendezett, egynapos, INGYENES esemény része annak a programsorozatnak, amelynek célja, hogy segítséget nyújtson a kis-, és középvállalkozások számára abban, hogy megismerjék a számukra megnyíló lehetőségeket a határon átnyúló hitelezés- és követeléskezelés témakörben.

A csatolmányban találja a részletes meghívót és programot.

 

Regisztráció itt.

 

A rendezvény helyszíne: Budapest, Continental Hotel Budapest - Zara.

 

A regisztráció határideje: 2014. május 15. csütörtök

Fenntartható Energia Európa díjak pályázati lehetősége

2014. március 19.

Ezúton közreadjuk az EU Sustainable Energy Week csapatának üzenetét, melyben a Fenntartható Energia Európa díjak pályázati lehetőségre hívják fel a figyelmet.

Executive Training Programme - Támogatás a japán és dél-koreai üzleti megjelenéshez

Ezúton szeretném felhívni a figyelmüket, hogy az idei évben is lehetőség nyílik az Európai Bizottság által támogatott ETP (Executive Training Programme) programban történő részvételre. A részben Londonban, részben pedig Japánban/Koreában zajló vezetőképzési program évek óta segíti azon közép- illetve felsővezetőket, valamint vállalkozásokat, amelyek lehetőséget látnak a Japánban, illetve Dél-Koreában történő üzleti megjelenésben. Magyarországon a Deloitte Zrt. feladata az ETP program koordinációja, az érdeklődők felkutatása és a jelentkezési folyamat során történő segítségnyújtás.

Megjelentek az EGT Alap ösztöndíjpályázatai

2014. március 10.

Megjelentek az EGT Finanszírozási Mechanizmus Ösztöndíj programjának pályázati felhívásai. A program keretében az alábbi pályázattípusokra lehet pályázatokat benyújtani. A pályázatok benyújtásának határideje 2014. május 5.

MKIK EU Hírlevél 2014. 4. szám

2014. március 5.

Az alábbiakban közreadjuk az MKIK Brüsszeli EU Képviseletének soron következő elektronikus hírlevelét (2014/4. szám). „Fókuszban az Unió” rovatunkban a COSME európai uniós támogatási program 2014-re vonatkozó munkaprogramjáról  készítettünk összefoglalót. 

Ide kattintva a  hírlevél on-line lapozható formátumban is olvasható.

 

Az Avasi Gimnázium fiataljai hallatják hangjukat Európában

2014. március 4.

A miskolci Avasi Gimnázium három diákja képviseli majd egy tanáruk kíséretében a magyarországi fiatalokat „A te Európád, a te szavad!” (Your Europe, Your Say) című rendezvényen, melyre március 26. és 28. között kerül sor. Egy előkészítő látogatás keretében 2014. március 5-én intézményükben fogadják CSUPORT Antalt, az Európai Gazdasági és Szociális Bizottság (EGSZB) európai uniós konzultatív szerv egyik magyar tagját.

Rövidfilm-pályázat fiataloknak az EU-csatlakozás tízéves évfordulójára

2014. február 25.

A Külügyminisztérium és a Budapesti Gazdasági Főiskola Társadalomtudományi Intézete az Európai Unióhoz való csatlakozásunk évfordulójához kapcsolódóan rövidfilm pályázatot hirdetett. A pályázat témája Személyes történetek révén kézzelfoghatóvá tenni az Európai Unió jelenlétét a mindennapi életben. A pályázaton 14 év felettiek indulhatnak egyénileg vagy maximum három fős csapatokkal.

További információ elérhető ide kattintva.

MKIK EU Hírlevél 2014. 3. szám

2014. február 18.

Az alábbiakban közreadjuk az MKIK Brüsszeli EU Képviseletének soron következő elektronikus hírlevelét (2014/3. szám). „Fókuszban az Unió” rovatunkban „Misszió a Növekedésért – a KKV-k nemzetközi piacra jutásának támogatása”készített összefoglalót olvashatja.

Pályázat felnőttoktatási projektek közötti stratégiai partnerségek kialakításának támogatására – Erasmus+ pályázat

2014. február 13.

A Tempus Közalapítvány pályázati felhívást tett közzé felnőttoktatási projektek közötti stratégiai partnerségek kialakításának támogatására a 2014-2020-ig meghirdetett Erasmus+ program keretében. A pályázat az Erasmus+ program 2. kulcstevékenységéhez (Együttműködés az innováció és a bevált gyakorlatok cseréje terén) tartozik. A pályázat tárgya A pályázat keretében felnőttoktatási intézmények pályázhatnak projektjeikkel a külföldi intézményekkel kialakítandó stratégiai partnerségek kialakításának támogatására.

http://palyazatmenedzser.hu/2014/02/13/felnottoktatasi-projektek-strategiai-partnersegenek-tamogatasa/?awt_l=M984Q&awt_m=3bOEPRnYbPz4mMk

Hazánk tízéves uniós tagságához kapcsolódó esszépályázat

2014. február 13.

Ez év május 1-jén lesz tíz éve, hogy hazánk az Európai Unió tagja lett. Az uniós tagság valamennyiünk életében változásokat hozott. A Külügyminisztérium számvetésre, közös múltidézésre hívja fel a magyar polgárokat, egyetemistákat, és a csatlakozási évfordulóhoz kapcsolódóan lakossági- és egyetemista esszépályázatot hirdet.

Szabad mozgás: a külföldre költöző uniós polgárok beilleszkedése

2014. február 11.

Az uniós polgárok leginkább a munkalehetőségek miatt költöznek másik tagállamba, és az új országban letelepedő polgárok fiatalabbak és gazdaságilag aktívabbak az átlagnál, erősítette meg az Unión belüli szabad mozgás jogának hatásait elemző, ma közzétett, független tanulmány.

Elindult az Europass Magyarország Facebook oldal

2014. február 11.

Örömmel tájékoztatjuk Önt, hogy útjára indult az Europass Magyarország Facebook oldal, amely elsődleges célja, hogy hasznos tanácsokkal, ötletekkel lássa el az álláskeresőket. A szórakozás jegyében, az oldalon lévő posztok böngészése közben az ott található Europass - Erasmus online játékkal is kikapcsolódhatnak a látogatók. Ha semmiről sem akar lemaradni, akkor kedvelje még ma a folyamatosan frissülő Europass Magyarország oldalt!

Juvenes Translatores”: bejelentették az EU fiatal fordítók versenyének nyerteseit

2014. február 5.

Az Európai Bizottság ma tette közzé a Juvenes Translatores (Fiatal Fordítók) európai uniós verseny győzteseinek nevét. Az uniós intézmény évente rendezi meg középiskolásoknak szóló fordítóversenyt. A megmérettetésen 751 iskolából több mint 3000 tizenéves vett részt, a szövegeket pedig az Európai Bizottság fordítói értékelték. A győztesek – tagállamonként egy fiatal – meghívást kapnak az április 8-i brüsszeli díjátadó ünnepségre, ahol Andrula Vasziliu, az oktatásügyért, a kultúráért, a többnyelvűségért és az ifjúságpolitikáért felelős biztos adja át az elismerést.

Mi vagyunk Európa! 2 - Pályázati idő meghosszabbítása

2014. január 31.

A Külügyminisztérium, az Európai Bizottság Magyarországi Képviselete és az Európai Parlament Tájékoztatási Irodája kiemelt közös célkitűzése, hogy a magyar diákok minél jobban megismerjék az Európai Uniót és játékos, élményszerű formában tapasztalják meg, hogy „Mi vagyunk Európa!”. Az elmúlt év nagy sikerű programja után (www.mivagyunkeuropa.hu) idén az ország összes megyéjében folytatódik a diákoknak szóló rendezvénysorozat. A 2014 márciusában kezdődő „Mi vagyunk Európa! 2.” programban 30 középiskolában tartanak az Európai Uniót, az uniós tagságból eredő lehetőségeket bemutató iskolanapot.

A 30 résztvevő iskolát országos nyílt pályázat útján választják ki.

Nevezze be Ön is gimnáziumát/középiskoláját! Jelentkezés:  palyazat@mivagyunkeuropa.hu

Bővebb információ a csatolt mellékletben.

Mi vagyunk Európa 2. – Pályázat európai uniós tematikájú iskolanapok megrendezésére középsikoláknak

2014. január 27.

A Külügyminisztérium, az Európai Bizottság Magyarországi Képviselete és az Európai Parlament Tájékoztatási Irodája pályázatot hirdet európai uniós tematikájú iskolanapok megrendezésére. A program célja A program célja, hogy a középiskolás korosztály minél szélesebb körű európai uniós ismeretekhez jusson, ezért a programelemek is mind arra épülnek fel, hogy európai uniós tudást adjanak át a középiskolásoknak.

A pályázat teljes terjedelmében letölthető innen.

Pályázat az Európai Unió éves irodalmi díjának megszervezésére és odaítélésére – Kreatív Európa Program

2014. január 16.

Az Európai Bizottság pályázatot írt ki az Európai Unió éves irodalmi díjának megszervezésének és odaítélésének támogatására a Kreatív Európa Program 2014-2020 keretében. A pályázat kódja: EAC/S12/2013 A pályázat tárgya A pályázaton az irodalom és a könyvek terén tevékenykedő, és a műfajban európai szintű tevékenységek és rendezvények szervezésében jártas szervezetek pályázhatnak, hogy elnyerjék az Európai Unió éves irodalmi díja megszervezésének és odaítélésének jogát, illetve ehhez támogatást.

Folytatáshoz kattintson ide.

Három éves az Európa Pont

2014. január 14.

A soros görög elnökséghez kapcsolódva görög filmekkel, ételekkel, valamint a Mydros zenekar koncertjével és táncházával várja vendégeit januárban az Európa Pontb. Egy csésze Európa sorozatukban vendégül látják Dimitris Giannakakis görög nagykövetet, a Lumière Filmklubban az Alpok című görög alkotást vetítik, a hónap zárásaként pedig a Mydros zenekarral ünnepelik meg az Európa Pont harmadik születésnapját.

Januártól szigorítja a brit kormány az EU-munkavállalók szociális ellátásának szabályait

2014. január 7.

MTI

Januártól szigorítja a brit kormány az EU-társállamokból érkező munkavállalók szociális ellátásának bizonyos szabályait a visszaélések megnehezítése végett - jelentette be szerdán David Cameron brit miniszterelnök londoni hivatala.

Filmfesztiválok támogatása – Pályázat a Kreatív Európa Program 2014-2020 Média Alprogramja keretén belül

2013. december 17.

Az Európai Bizottság pályázatot írt ki filmfesztiválok támogatása érdekében a Kreatív Európa Program 2014-2020 Média Alprogramja keretében kiírt pályázatot. A pályázat kódja: EAC/S32/2013. A pályázat tárgya A pályázat keretében jogi személyiséggel rendelkező szervezetek pályázhatnak 19 000 és 75 000 EUR közötti átalányösszegű támogatásra filmfesztiválok megvalósítására.A pályázatról itt olvashat bővebben.

MKIK EU Hírlevél 2013. 21. szám

2013. december 2.

Az alábbiakban közreadjuk az MKIK Brüsszeli EU Képviseletének soron következő elektronikus hírlevelét (2013/21. szám). „Fókuszban az Unió” rovatunkban az Európai Unió iparpolitikájáról készített összefoglaló található.

K+F pályázati lehetőségek a Horizon2020 programban-2014.május 15.-Budapest, HITA székház

2014. április 18.

A Nemzeti Külgazdasági Hivatal Enterprise Europe Network Osztálya tisztelettel meghívja Önt az

SKC- Holdinggal közösen szervezett HORIZON 2020 pályázati lehetőségeket bemutató tréningre.

 

Helyszín: Budapest, HITA székház (1055 Budapest, Honvéd utca 20. )

 

Időpont: 2014. május 15.

 

Az Európai Unió 2014-től induló KFI keretprogramja, a HORIZON 2020 egyik célkitűzése, hogy a

KKV-k az eddigieknél még intenzívebben vegyenek részt a programban. Ennek elősegítésére

gyakorlatorientált tréninget szervezünk a környezetvédelem-energetika területén pályázni

kívánó szervezetek számára.

Sikeres piacra lépés az Egyesült Királyságban

2014. április 15.

Ezúton szeretnénk tájékoztatni arról, hogy a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara az egyesült királysági Magyar-Brit Kereskedelmi Kamarával (HBCC) együttműködve  „Sikeres piacra lépés az Egyesült Királyságban” című szemináriumot szervez.

 

Időpont: 2014. április 24., csütörtök, 14.00 óra

Helyszín: MKIK, 1054 Budapest, Szabadság tér 7., Bank Center, Platina torony II., X. emelet/1001 sz. terem

 

A szeminárium elsődleges célja az, hogy a brit piac iránt érdeklődő vállalkozások számára tájékoztatást nyújtson a bilaterális gazdasági kapcsolatok alakulásáról, az együttműködés fejlesztésének lehetőségeiről valamint a brit gazdasági és befektetési környezetről és üzleti lehetőségekről. Az esemény tervezett programja csatoltan található.

MKIK EU Hírlevél 2014. 6. szám

2014. április 7.

Az alábbiakban közreadjuk az MKIK Brüsszeli EU Képviseletének soron következő elektronikus hírlevelét (2014/6. szám). „Fókuszban az Unió” rovatban „A turisztikai ágazat támogatása az Európai Unióban” címmel készített összefoglaló található. A hírlevél on-line lapozható formátumban is olvasható ide kattintva.  

Vállalkozása az IKT szektorban tevékenykedik?

2014. március 27.

Örömmel értesítjük, hogy társadalmi egyeztetésre bocsátották a Versenyképes IKT szektor fejlesztése (GOP-3.3.4.) című pályázati felhívást, melynek keretében akár 75%-os támogatást igényelhet!

A pályázati kiírás célja, hogy az IKT, vagy informatikai témájú K+F+I projekteket fejlesztő vállalkozások - elsősorban KKV-k - nemzetközi piaci lehetőségei bővüljenek, és az Európai Unió Horizon 2020 programjában  való aktív részvételük növekedjen.

CROSS BORDER BUSINESS SEMINAR IN BUDAPEST - 2014

2014. március 24.

Az Európai Bizottság tisztelettel meghívja Önt a 2014. május 21-én tartandó rendezvényére, amelynek témája a „határon átnyúló üzleti tevékenység folytatása az Európai Unióban”.

Az Európai Bizottság Vállalkozáspolitikai és Ipari Főigazgatósága által megrendezett, egynapos, INGYENES esemény része annak a programsorozatnak, amelynek célja, hogy segítséget nyújtson a kis-, és középvállalkozások számára abban, hogy megismerjék a számukra megnyíló lehetőségeket a határon átnyúló hitelezés- és követeléskezelés témakörben.

A csatolmányban találja a részletes meghívót és programot.

 

Regisztráció itt.

 

A rendezvény helyszíne: Budapest, Continental Hotel Budapest - Zara.

 

A regisztráció határideje: 2014. május 15. csütörtök

 

MKIK EU Hírlevél 2014. 5. szám

2014. március 19.

Az alábbiakban közreadjuk az MKIK Brüsszeli EU Képviseletének soron következő elektronikus hírlevelét (2014/5. szám). „Fókuszban az Unió” rovatban a Horizon 2020 európai uniós támogatási program KKV-eszközéről készített összefoglaló olvasható.

A hírlevél on-line lapozható formátumban letölthető a következő linkről:

http://issuu.com/hcci_brussels_office/docs/mkik_eu_hirlevel_2014._5._szam

Teljesítménynyilatkozat – az új európai dokumentum

2014. március 17.

A CE jelöléssel ellátható termékek esetében – 2013. július 1-jétől kezdődően – a korábbi szállítói megfelelőségi nyilatkozat helyébe az úgynevezett teljesítménynyilatkozat lépett (DoP = Declaration of Performance), amelynek elkészítésével a gyártó felelősséget vállal azért, hogy az építési termék megfelel a nyilatkozatban rögzített és adatszerűen felsorolt teljesítményének.

Útjára indul az Erasmus+ program Magyarországon

2014. március 11.

Az Erasmus+, az oktatásra, a képzésre, az ifjúságra és a sportra vonatkozó új uniós támogatási program elindulását holnap (március 12-én) jelenti be Budapesten Andrula Vasziliu, az oktatásügyért, a kultúráért, a többnyelvűségért és az ifjúságpolitikáért felelős európai biztos és Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere. Az Erasmus+ az elkövetkező hét évben összesen 14,7 milliárd eurós költségvetésből gazdálkodhat, azaz 40%-kal nagyobb összegből, mint a korábbi programok. A program külföldi tanulási, képzési, tapasztalatszerzési és önkéntesi lehetőségekhez nyújtandó hozzájárulás formájában több mint 4 millió résztvevő számára fog támogatást biztosítani.
Erasmus+ támogatásban mostantól 2020-ig közel 100 000 magyar kedvezményezett részesülhet.

A teljes közlemény itt olvasható.A szaknyelvi oktatás szerepe a foglalkoztathatóság növelésében konferencia (Budapest)

2014. március 7.

Globalizálódó világunkban a frissdiplomások gyakran találkoznak azzal a kihívással, hogy multikulturális munkahelyen kell megállni a helyüket. Az idegennyelvtudás tehát olyan kulcskompetencia, amely ma elengedhetetlenül fontos a munkaerő-piaci érvényesüléshez.
A felsőoktatásban folyó nyelvi és szaknyelvi képzésekben ezért hangsúlyt kell fektetni az idegen nyelvi és interkulturális készségek hatékony fejlesztésére. Az EU-trendeknek megfelelően a magyar felsőoktatás-fejlesztési stratégia az intézmények nemzetköziesedését is támogatja, amelyben szintén kulcsfontosságú elem a szaknyelvi készségek fejlesztése.

A konferencia célja, hogy teret adjon a hazai szaknyelvoktatás aktuális kérdéseinek megvitatására, valamint a szaknyelvoktatás különböző területein bevált gyakorlatok bemutatására.

A rendezvény időpontja: 2013. március 31.

A rendezvény programja és jelentkezési lehetőség itt.

Márciusban újra Uniós Fejlesztések nyílt napja!

2014. március 5.

Immár harmadik alkalommal kerül megrendezésre az Uniós Fejlesztések nyílt napja, melynek során az  érdeklődők az európai uniós támogatásokból megvalósult fejlesztések kulisszatitkai mögé tekinthetnek be. Közép-Dunántúlon március 9-én várják a látogatókat, például kellemes székesfehérvári belvárosi sétákkal, Etyeken a Korda Filmpark Látogatóközpontban, vagy Tatabányán a Vértes Agorájában. További információért látogasson el a http://nyiltnap.szechenyi2020.hu/ oldalra.

Pályázat EuropeAid pályázatra benyújtani tervezett nemzetközi fejlesztési projektek támogatására

2014. február 26.

A Külügyminisztérium pályázati kiírást tett közzé a hazai civil szervezeteknek a EuropeAid által pályázati úton támogatott nemzetközi fejlesztési projektjeihez szükséges önrész biztosításához történő hozzájárulás céljából a 2013. évi Nemzetközi Fejlesztési Együttműködési (NEFE) program keretében.

Új iránymutatás a légitársaságok és repülőterek állami támogatásáról

2014. február 20.

Az Európai Bizottság ma egy új iránymutatást fogadott el arról, hogy a tagállamok hogyan tudnak – az uniós állami támogatási szabályokkal összhangban – repülőtereket és légitársaságokat támogatni. Az iránymutatás célja úgy biztosítani a régiók közötti jó összeköttetéseket és az európai polgárok mobilitását, hogy eközben az egységes piacon minél kevésbé torzuljon a verseny.
A dokumentum része az állami támogatások uniós szabályozásának korszerűsítésére irányuló, 2012 májusában elfogadott bizottsági stratégiának. A stratégia azzal kívánja segíteni a belső piacon a növekedést, hogy eredményesebb támogatási intézkedésekre ösztönöz, és a Bizottság előzetes ellenőrzését a belső piacot leginkább befolyásoló ügyekre összpontosítja.

A teljes közlemény itt olvasható (angolul).

Pályázat lengyel-magyar ifjúsági projektek támogatására

2014. február 18.

Pályázati lehetőség lengyel-magyar ifjúsági projektek benyújtására a két ország civil együttműködésének támogatására létrejött új program keretében. A pályázatot a Lengyel Köztársaság Külügyminisztériuma és Magyarország Külügyminisztériuma között aláírt Memorandum alapján hirdetik meg.

http://palyazatok.org/palyazat-lengyel-magyar-ifjusagi-projektek-tamogatasara/

Pályázatok az erőforrás-hatékony gazdasággal összefüggő kutatási és innovációs projektek támogatására – Horizont 2020

2014. február 13.

Az Európai Bizottság pályázati felhívásokat tett közzé alacsony szénfelhasználású, fenntartható nyersanyagellátásra épülő, erőforrás-hatékony gazdasággal összefüggő kutatási és innovációs projektek támogatására a Horizont 2020 program ”Társadalmi kihívások” pillérének keretében. A pályázat kódja: H2020-SC5-2014-two-stage Figyelem ezek a kiírások kétszakaszosak! Az egyszakaszos kiírások, témák a következő linken találhatóak: Pályázatok az erőforrás-hatékony gazdasággal összefüggő kutatási és innovációs projektek támogatására – Horizont 2020 (H2020-SC5-2014-one-stage)

BM EU Önerő Alap támogatás 2014 – Pályázat helyi önkormányzatok és társulásaik európai uniós fejlesztési pályázatainak saját forrás kiegészítéséhez

2014. február 12.

A Magyar Közlöny 2014. évi 13. számában megjelent a belügyminiszter 6/2014. (I. 31.) BM rendelete a helyi önkormányzatok és társulásaik európai uniós fejlesztési pályázatai saját forrás kiegészítéséhez nyújtható támogatásról. A támogatás célja Helyi önkormányzatok és társulásaik által elnyert európai uniós fejlesztési pályázatainak saját forrás kiegészítése vízgazdálkodási és környezetvédelmi (energetikai is) célú infrastrukturális fejlesztéséhez.

További információhoz kattintson ide.

Magyarország tízéves európai uniós tagságához kapcsolódó esszépályázat

2014. február 11.

2014. május 1-jén lesz tíz éve, hogy hazánk az Európai Unió tagja lett. Az uniós tagság valamennyiünk életében változásokat hozott. A Külügyminisztériuma csatlakozási évfordulóhoz kapcsolódóan lakossági- és egyetemista esszépályázatot hirdet.

MKIK EU Hírlevél 2014. 2. szám

2014. február 6.

Az alábbiakban közreadjuk az MKIK Brüsszeli EU Képviseletének soron következő elektronikus hírlevelét (2014/2. szám). „Fókuszban az Unió” rovatunkban aközelgő európai parlamenti választásokról készített összefoglalót olvashatja. 

 

Új uniós fogyasztói jogok: egységes védelem az egész EU-ban

2014. február 3.

Életbe léptek az új uniós fogyasztói jogok az Európai Unió 28 tagországában, így biztonságosabb lesz mind az online, mind a bolti vásárlás az uniós állampolgárok számára.

Pályázat KKV-k befektetés-felkészültségét ösztönző projektek támogatása céljából

2014. január 27.

Az Európai Bizottság pályázati felhívást tett közzé kis és közepes méretű vállalkozások “befektetés-felkészültségét” ösztönző projektek támogatása céljából a Horizont 2020 kutatási és innovációs keretprogram ”Ipari vezető szerep” pillérének keretében. A pályázat kódja: H2020-BIR-2014 A pályázat tárgya A pályázat keretében jogi személyiséggel rendelkező szervezetek pályázhatnak a kis- és középvállalkozások, valamint a közepesen feltőkésített vállalkozások számára befektetésre felkészítő tevékenységeket megvalósító projektek támogatására.

A pályázat teljes terjedelmében megtalálható itt.

MKIK EU Hírlevél 2014. 1. szám

2014. január 20.

Az alábbiakban közreadjuk az MKIK Brüsszeli EU Képviseletének soron következő elektronikus hírlevelét (2014/1. szám). „Fókuszban az Unió” rovatunkban a görög EU soros elnökség prioritásairól címmel készített összefoglaló olvasható.

A hírlevél on-line lapozható formátumban elérhető ide kattintva.

172 milliárdot osztott az EU kutatóknak

2014. január 15.

Az ERC összesen 312 tudósnak ítélt meg olyan támogatást, amellyel folytathatják korábban megkezdett munkájukat. Magyarországról ketten részesültek támogatásban: Natalie Sebanz, a Közép-Európai Egyetem (CEU) kognitív tudományokkal foglalkozó tanszékén a közös cselekvés mechanizmusainak kutatásához kapott uniós segítséget, Szegedy Balázs pedig, aki az MTA Rényi Alfréd Matematikai Kutatóintézetében dolgozik, a diszkrét struktúrák korlátait tanulmányozhatja. A szintén támogatásban részesülő magyar kutatóorvos, Takáts Zoltán a londoni Imperial College-ben diagnosztikai kutatásokat végez.

Folytatáshoz kattintson ide.

Az EBB 250 millió euróval támogatja a magyarországi vasút-korszerűsítést

2014. január 9.

Az Európai Beruházási Bank (EBB) 250 millió euró kölcsönt nyújt a magyarországi vasúti infrastruktúra rehabilitációjához, és a fejlesztést szolgáló beruházási programhoz a 2013–2016-os időszakban. Cél a meglévő hagyományos vasúti infrastruktúra biztonságának, kapacitásának és teljesítményének növelése, amely az elővárosi és hosszú távú utazókat, valamint a teherszállítást egyaránt pozitívan érinti.
 
A teljes közlemény és térkép itt található.

Lykeon Kutatói Ösztöndíj 2014 - Pályázat egyetemi, főiskolai hallgatóknak

2013. december 17.

A Délkelet-Európa Alapítvány pályázatot hirdet felsőoktatási hallgatók számára a Lykeon Kutatói Ösztöndíj elnyerésére. A pályázat tárgya A pályázat keretében felsőoktatási (doktori is) hallgatók pályázhatnak havi harmincezer forintos vagy 100 eurós ösztöndíjra. Az ösztöndíj célja A pályázat célja a fiatal, tehetséges, ambiciózus egyetemi és doktori hallgatók anyagi támogatása, a kiemelkedő kutatási teljesítmény ösztönzése.

Bővebb információ itt.

A tudományos oktatás és a tudományos karrier vonzóvá tétele fiatalok részére – Pályázat a Horizont 2020

2013. december 17.

Az Európai Bizottság pályázati felhívást tett közzé a tudomány oktatásának és a tudományos karrier fiatalok részére vonzóbbá tétele érdekében a Horizont 2020 kutatási és innovációs keretprogram ”Társadalmi kihívások” pillérének keretében. A pályázat kódja: SEAC-1-2014 A pályázat célja A pályázat keretében jogi személyiséggel rendelkező szervezetek pályázhatnak 1-1.8 millió euró támogatásra a tudományos oktatás és a tudományos karrier fiatalok részére vonzóbbá tétele érdekében. Bővebb információhoz kattintson ide.

Bemutatkozó - Kisbér 2013.11.28

2013. november 29.

Kisbéri és környékbeli vállalkozóknak mutatta be szolgáltatásait a kamara és a Europe Direct információs központ 2013. november 28-án.