Kamarai rendezvények

<< 2015 Április >>
KeSzeCsüSzoVa
  12345
6789101112
13141516171819
20
21
2223242526
27282930   

Pályaválasztási tanácsadás

Világgazdaság EU konferencia Budapesten, 2015. március 26.

2015. március 23.

EU-pályázatok: zárás előtt, nyitás után

Időpont: 2015. március 26.

Helyszín: Városligeti Műjégpálya, Díszterem  (1146 Budapest, Olaf Palme sétány 5.)

Regisztráció: 08:30-tól

Van ingyenes parkolási lehetőség is!

 

A részletes program a csatolmányban, de a következő linken is elérhető: http://www.vg.hu/konferencia/eu-palyazatok-zaras-elott-nyitas-utan-445436

Jelentkezni a mellékelt jelentkezési lap kitöltésével lehet. A jelentkezési lapot a konferencia@vg.hu e-mail címre kell visszaküldeni.

Last minute akcióban 50% kedvezménnyel lehet még jelentkezni, tehát a jelentkezési lapon a következő ár az érvényes: 9.950 Ft +áfa!

Segítse munkánkat: töltse ki kérdőívünket az ED irodák működésével kapcsolatban

2014. október 7.

Köszönjük, hogy időt szakít kérdőívünk kitöltésére, és megosztja velünk, mennyire volt elégedett a helyi Europe Direct Tájékoztatási Központ szolgáltatásával. A felmérés teljes mértékben anonim módon történik.

A kérdőív letölthető innen.

MKIK EU Hírlevél 2015. 6. szám

2015. április 2.

Az alábbiakban közreadjuk az MKIK Brüsszeli EU Képviseletének soron következő elektronikus hírlevelét (2015./6. szám).

A Fókuszban az Unió rovatban „finanszírozási kisokos KKV-k számára” címmel készített összefoglaló található.

A hírlevél on-line lapozható formátumban is olvasható IDE KATTINTVA.

 

az MKIK Brüsszeli EU Képviseletének soron következő elektronikus hírlevelét (2015./6. szám).

 

A Fókuszban az Unió rovatunkban „finanszírozási kisokos KKV-k számára” címmel készítettünk összefoglalót.

 

A hírlevél on-line lapozható formátumban is olvasható a következő linkről:

http://issuu.com/hcci_brussels_office/docs/mkik_eu_h__rlev__l_2015._6._sz__m

ESSZÉPÁLYÁZAT AZ EU BŐVÍTÉSÉRŐL: GYŐZTEST HIRDETÜNK!

2015. március 25.

Lezárult az Európai Bizottság Bővítési Főigazgatósága által kiírt, „Annyira hasonló, annyira különböző, annyira európai” című esszépályázat.

Az Európai Területi Társulások jóváhagyó hatóságainak 4. találkozója

2015. március 23.

Az Európai Területi Társulások jóváhagyó hatóságainak 4. találkozója” 2015. április 16-17-én kerül sor a Külgazdasági és Külügyminisztérium épületében (1027 Budapest, Bem rakpart 47.).

A konferenciát a Külgazdasági és Külügyminisztérium a Közép-európai Kezdeményezéssel közös finanszírozásban készíti elő.

Részletek a csatolt mellékletben. 

Európai jelentés a hiányszakmákról

2015. március 17.

Elérhetőek az Európai Bizottság egy tavalyi kutatásának eredményei az európai országok hiányszakmáiról. Az országjelentésben részletes adatok találhatóak Magyarországra vonatkozóan.

74 millió euró az élhetőbb városokért

2015. március 16.

Az integrált városfejlesztéshez kapcsolódó tudás, kapacitások és szakértelem megosztása és kiterjesztése áll a harmadik városfejlesztési hálózati program (URBACT III) hétfői brüsszeli nyitórendezvényének középpontjában. Európa lakosságának több mint kétharmada városokban él, így az európai fellendülés előmozdítása szempontjából kiemelkedően fontos, hogy a városok miként kezelik az olyan problémákat, mint a munkanélküliség, a szegénység és a forráshatékonyság. A rendezvény alkalmat ad az érdekelt feleknek, hogy megismerkedjenek a városfejlesztési hálózati program kínálta lehetőségekkel.

MKIK EU Hírlevél 2015. 5. szám

2015. március 13.

Az alábbiakban közreadjuk az MKIK Brüsszeli EU Képviseletének soron következő elektronikus hírlevelét (2015./5. szám).

A Fókuszban az Unió rovatunkban az „új uniós ÁFA-szabályozás a digitális szektor vállalkozásai számára” címmel készített összefoglaló található.

A hírlevél on-line lapozható formátumban olvasható ide kattintva. 

Pályázat amerikai gyakornoki programban való részvételre - A Hungarian-American Enterprise Scholarship Fund programja

2015. március 11.

A Hungarian-American Enterprise Scholarship Fund (HAESF) közzétette 2015. évi pályázati felhívását a gyakornoki programjára vállalkozókedvű és tehetséges fiatalok részére.

Részletek itt.

Mennyit ér a nemzetközi tapasztalat a munka világában?

2015. március 6.

A munkaerőpiac felől egyre erősebb elvárás a magas szintű nyelvtudás és a nemzetközi trendek ismerete, ezért az uniós ösztöndíjprogramokban való részvétel a hallgatók és a munkáltatók számára egyaránt értéket jelent.

A vállalkozásindítás költségei az EU-ban

2015. március 6.

Az Európai Bizottság frissített adatokat tett közzé arról, hogy mennyi időbe és pénzbe kerül egy új vállalkozás beindítása az Európai Unió tagállamaiban. Az EU-ban 2014-ben csökkent a vállalkozásalapításhoz szükséges idő és anyagi befektetés.

Európa második legszebb fája a Tatai Öreg Platán!

2015. március 5.

Az észt fa nyerte az Európai Év Fája versenyt 59836 szavazattal.
Vigasztaljon minket az a tudat, hogy 53487 szavazatot még soha nem kapott magyar fa. Legyünk rá büszkék!

Piacra jutást segítő adatbázis - Market Access Database/MADB

2015. március 4.

Online, piacra jutást segítő adatbázisát továbbra is csak kevés uniós cég ismeri és használja.  A díjmentesen  elérhetőadatbázis segítségével az exportőrök tájékozódhatnak többek között az ágazat specifikus kereskedelmi akadályokról, az importra vonatkozó vámokról, az exportpiacokra vonatkozó kapcsolódó adókról.

Mennyire digitális országban él Ön? A legfrissebb adatok szerint Európának van még mit fejlődnie

2015. március 1.

A digitális eszközök és szolgáltatások terén az uniós polgárokra és vállalkozásokra még számos kiaknázatlan lehetőség vár. Az online vásárlástól és tanulástól kezdve a számlabefizetésen át egészen az online hivatali ügyintézésig a világháló a legjobb megoldás, ha ehhez adottak a feltételek. Erre a következtetésre jutott az a mai napon közzétett elemzés, amely az Európai Bizottság által kidolgozott, a digitális gazdaság és társadalom fejlettségét mérő mutatón (Digital Economy and Society Index – DESI) alapul. Az összegyűjtött adatok szerint az egyes országok digitalizáltsága széles skálán mozog EU-szerte, és az országhatárok továbbra is akadályozzák a digitális egységes piac kiteljesedését – melynek megteremtése a Juncker-Bizottság egyik fő prioritása.

 

A teljes cikk itt található.

Friss Eurobarometer-jelentés a magyar lakosság véleményéről

2015. február 25.

Az Európai Bizottság rendszeresen felméri az Európai Unió polgárainak vélekedését az Unióról és európai kérdésekről. Szűcs Tamás, az Európai Bizottság Magyarországi Képviseletének vezetője a mai napon mutatta be a legfrissebb Eurobarometer-felmérés legfontosabb hazai vonatkozásait.

A tatai öreg platán lehet Európa legszebb fája! Szavazzon!

2015. február 19.

Megyei büszkeségünk: a tatai öreg platán lehet Európa legszebb fája. Február 1-től február 28-ig lehet szavazni!

A voksokat itt lehet leadni!

Európai Beruházási Terv

2015. február 19.

Az Európai Bizottság az Európai Beruházási Bankkal együttműködve elindította az „Investment Plan for Europe”-ot (Európai Beruházási Terv).

 

Európa legszebb fája lehet a tatai öreg platán!

2015. február 5.

Megyei büszkeségünk: a tatai öreg platán lehet Európa legszebb fája. Február 1-től február 28-ig lehet szavazni!

Részletek és szavazás itt.

 

MKIK EU Hírlevél 2015. 2. szám

2015. január 27.

Az alábbiakban közreadjuk az MKIK Brüsszeli EU Képviseletének soron következő elektronikus hírlevelét (2015/2. szám). A Fókuszban az Unió rovatunkban „A lett EU soros elnökség gazdasági prioritásai” címmel készített összefoglaló található.

Esszépályázat: „Annyira hasonló, annyira különböző, annyira európai.”

2015. január 20.

Az Európai Bizottság Bővítési Főigazgatósága összeurópai esszépályázatot indított a következő címmel: „Annyira hasonló, annyira különböző, annyira európai.”

A pályázaton 18-25 éves fiatalok vehetnek részt az EU 28 tagállamából; a pályaműveket legkésőbb 2015. február 27. délig (közép-európai idő szerint) lehet beküldeni.

MKIK EU Hírlevél 2015. 1. szám

2015. január 16.

Az alábbiakban közreadjuk az MKIK Brüsszeli EU Képviseletének soron következő elektronikus hírlevelét. A Fókuszban az Unió rovatban „Az Európai Bizottság gazdasági prioritásai 2015-ben” címmel készített összefoglaló olvasható.

Fogyasztóbarátabb lett az élelmiszer-címkézés

2014. december 18.

Honnan tudja egy földimogyoróra allergiás tinédzser, hogy mit ehet, amikor a barátaival közösen vacsorázni megy? Mi alapján választhatjuk ki a legmegfelelőbb rágcsálnivalót, ha szeretnénk minél kevesebb sót fogyasztani? Hogyan tájékozódhatunk arról, hogy honnan származik az a hús, amit épp most tettünk a kosarunkba? Ilyen és más hasonló kérdések megoldására szolgálnak azok az új szabályok, amelyek 2014. december 13-tól léptek életbe Unió-szerte.

A teljes cikkhez kattintson ide.

93,8 millió eurós EU-támogatás a hazai rászorulóknak

2014. december 16.

Az Európai Bizottság jóváhagyta a magyarországi operatív programot, melynek révén hazánk is részesül a leginkább rászoruló személyeket támogató európai segítségnyújtási alapból. Magyarország 93,8 millió euróhoz jut a 2014–2020-as időszakban, mellyel a leginkább rászorulóknak biztosítanak természetbeni segítséget. Az uniós pénzösszeget 16,6 millió eurós hazai forrás egészíti ki.

Vegyen Ön is részt az Uniós jogalkotás előkészítésében!

2014. december 9.

Az Európai Bizottság aktuális konzultációs lehetőséget biztosít, melynek köszönhetően kis- és középvállalkozások (kkv-k) közvetlenül fejezhetik ki véleményüket egy-egy aktuális, tevékenységüket érintő témakörrel kapcsolatban. Az Európai Bizottság ez alkalommal Határozott európai szakpolitikával a kis- és középvállalkozások (kkv-k) és a vállalkozók támogatásáért (2015–2020) címmel folytat konzultációt az európai kisvállalkozói intézkedéscsomagról.Az információkat bizalmasan kezeljük, azokat anonim módon továbbítjuk az Európai Bizottság felé.

MKIK EU Hírlevél 2014. 17.szám

2014. november 25.

Az alábbiakban közreadjuk az MKIK Brüsszeli EU Képviseletének soron következő elektronikus hírlevelét (2014/17. szám).

„Fókuszban az Unió” rovatban „„Az új Európai Bizottság összetétele és gazdasági prioritásai” címmel készítettünk összefoglalót.

Díj az Európai Vállalkozások Ösztönzésére 2015.

2015. március 9.

A tavalyi év nemzetközi szinten is kiemelkedő sikere után a Nemzetgazdasági Minisztérium az Európai Bizottsággal közösen 2015-ben is pályázatot hirdet az európai vállalkozások ösztönzésére létrehozott díj elnyerésére összesen hat kategóriában:

• A vállalkozói kedv ösztönzése

• A vállalkozói ismeretek növelése

• Az üzleti környezet fejlesztése

• A vállalkozások külpiacra lépésének elősegítése

• A zöldgazdaság ösztönzése

• Vállalkozás a társadalmi esélyegyenlőségért

Euroscola 2015

2015. április 13.

Egy strasbourgi út izgalmasan hangzik, igaz? Most egy egész osztály útra kelhet, ha elég jól ismerik Európát! Nincs más teendő, mint a tanárnak beregisztrálnia az osztályt, majd indulhat a játékos online vetélkedő!Versenyidőszak: 2015. április 13-24.

További információk itt.

Kedvezményes programok 70 helyszínen az Uniós Fejlesztések Nyílt Napján!

2015. március 27.

Idén immár negyedik alkalommal kerül megrendezésre az Uniós Fejlesztések Nyílt Napja című programsorozat, melynek keretében az európai uniós támogatásból megvalósult több tízezer fejlesztés közül a legizgalmasabbak kulisszatitkaiba tekinthetnek be az érdeklődők. Március 28. és április 26. között öt hétvégén országszerte mintegy 70 helyszínen várják színes programokkal a látogatókat, melyekről a nyiltnap.szechenyi2020.hu oldalon tájékozódhatnak. Egyes programokra a szervezők, a helyszínek korlátozott befogadóképessége miatt, előzetes regisztrációhoz kötik a programjukon való részvételt. A regisztrációval kapcsolatosan szintén a jelzett oldalon kaphatnak részletes tájékoztatást.

ÉPÍTSD EURÓPÁT VIDEÓPÁLYÁZAT

2015. március 24.

Az Európai Bizottság 'Build Europe with Us' címmel online videópályázatot hirdet az építőipar fiatal tehetségei számára.

A pályázóknak rövid videókban kell bemutatniuk innovatív projektjeiket vagy újszerű elképzeléseiket az építőipar bármely területeiről. A legjobbak okostelefont nyerhetnek és európai szintű szakmai hírnevet szerezhetnek maguknak.

A videó pályázat részletes feltételei a Bizottság honlapján olvashatók: pályázati feltételek

EU Prize for Women Innovators 2016 - Pályázat az innovációban sikeres vállalkozó nőknek

2015. március 18.

Az Európai Bizottság ismét meghirdette az EU Prize for Women Innovators elnevezésű díj (Női Innovátorok Európai Díjára) pályázatát a Horizont 2020 keretében.

A pályázat leírása itt található.

A brókerbotrány miatt nem kerülhetnek veszélybe EU-s fejlesztések

2015. március 17.

Azok a pályázók, akik a brókerbotrányban érintett pénzintézetekre vonatkozó korlátozások miatt nem képesek tartani a támogatási szerződésben rögzített határidőket, vagy akár a velük szerződő felek számláját nem tudják kiegyenlíteni, akár szállítói finanszírozás esetén az önrészt nem tudják kifizetni haladéktalanul jelezzék ezt az érintett irányító hatóság felé.

Egységes lesz a bankközi díj az egész Unióban

2015. március 16.

Uniós felső határa lesz a bankkártyás fizetés alkalmával a kereskedőkre kivetett banki díjnak. A felső határ a nemzetközi és a belföldi tranzakciókra egyaránt érvényes, mértéke pedig megegyezik a Magyarországon előírt százalékkal.

Légy a parlament videóriportere egy napra - Az Európai Parlament videópályázata

2015. március 11.

Az Európai Parlament videópályázatot hirdetett "Légy a parlament videóriportere egy napra" címmel magánszemélyeknek.

Bővebb információhoz kattints ide.

Német Információs Nap Kecskeméten

2015. március 9.

Időpont: 2015. március 11. 15-18 óráig

Témák:
- A biztonságos külföldi munkavállalás lépései
- Élet- és munkakörülmények Németországban
- Munkavállalói jogok és kötelezettségek az unióban
- Kérdések-válaszok

Részletek a csatolt mellékletben.

Európa környezete 2015

2015. március 6.

Az európai környezetvédelmi és éghajlatpolitika már eddig is jelentős előrelépéseket ért el. A sikerek ellenére Európának továbbra is számos tartós környezeti kihívással kell szembenéznie. Ezek leküzdéséhez mélyreható változásokra van szükség a termelési és fogyasztási rendszerek terén.

Európai Vállalkozói Régiók 2015

2015. március 5.

A pályázatok benyújtási határideje: 2014. március 31.

 

A Régiók Bizottsága 2012. június 25-én hirdette meg először az Európai Vállalkozói Régió díj felhívását.   Az Európai Vállalkozói Régió (EVR) projekt feltérképezi és kitünteti a kiemelkedő vállalkozói jövőképpel rendelkező uniós régiókat. Az EVR-címet az Európai Bizottsággal együttműködve, az UEAPME, az Eurochambres és a Social Economy Europe támogatásával hozták létre.

Az európai beruházási terv dióhéjban

2015. március 5.

Az európai beruházási terv az Európai Bizottság elnöke, Jean-Claude Juncker által 2014 novemberében ismertetett intézkedéscsomag, amelynek célja legalább 315 milliárd euró állami- és magánberuházás mozgósítása a reálgazdaság számára az elkövetkező három évben. Vajon megvalósul? Ha igen, milyen formában?

Energiaunió: biztonságos, fenntartható, versenyképes és megfizethető energia valamennyi európai számára

2015. március 3.

Az otthonok és épületek fűtéséhez és hűtéséhez, az áruszállításhoz és a gazdaság működéséhez energiára van szükség. Az elavult infrastruktúra, a rosszul integrált piacok, a szakpolitikák összehangoltságának hiánya miatt az európai fogyasztók, háztartások és vállalkozások nem élvezhetik a széles választék vagy az alacsony energiaárak előnyeit. Ideje létrehozni az egységes energiapiacot Európában. Az Európai Bizottság ma meghatározta azt a stratégiát, amellyel Juncker elnök iránymutatásainak kiemelt prioritását, a rugalmas energiaunió és a jövőbe mutató éghajlat-politika megvalósítását kívánja elérni.

A teljes cikk itt található.

Sena Dagadu is jószolgálati nagykövet lett: elindult a fejlesztés európai éve

2015. február 27.

2015 a fejlesztés európai éve, a tematikus év hivatalos megnyitóját kedden tartották az Európa Pontban – adták hírül a szervezők.
„Az Európai Unió történetében első alkalommal fordul elő, hogy az európai év fókuszában egy külpolitikai jellegű téma áll” – emelte ki Szűcs Tamás, az Európai Bizottság képviselet-vezetője a megnyitón.

A teljes cikk itt olvasható.

Szabályok és programok – jogok és lehetőségek az EU-ban

2015. február 23.

Február havi kiemelt témánk a „szolgáltató Európa” – Európa, amely értünk dolgozik. Sokszor nem is vesszük észre vagy nem is tudjuk, hogy mi mindennel függ össze uniós tagságunk, mit köszönhetünk a hétköznapokban az Európai Uniónak. Sokan kritizálják az EU-t a túlszabályozás miatt – de azt sem szabad elfelejteni, hogy ezeknek a szabályozásoknak számtalan előny is köszönhető. Bárhova gond – és a legtöbb esetben megállás – nélkül utazhatunk szabadon (köszi, Schengen); nemzetközi online vásárlásainkat biztonságosan és gyorsan tehetjük meg (köszi, SEPA); a külföldön vásárolt áruk esetén otthoni garanciák illetnek meg bennünket (köszi, uniós garancia) – mindez uniós szabályoknak köszönhető. Sok, néha nehézkesnek, túlzónak, függetlenséget korlátozónak tűnő szabály teszi lehetővé, hogy a tagállamok mindegyikében ugyanazokat a jogokat élvezzük, minden tagállamban hasonló esélyeink legyenek például a boldogulásra, és időskori napjainkat egészséges környezetben és egészségben élhessünk meg. AZ EU ezért szabályoz és támogat: ennek eszköze a sok uniós szabály és rengeteg közös büdzséből finanszírozott program.

A teljes cikkhez kattintson ide.

MKIK EU Hírlevél 2015. 3. szám

2015. február 19.

Az alábbiakban közreadjuk az MKIK Brüsszeli EU Képviseletének soron következő elektronikus hírlevelét (2015/3. szám).

 

A Fókuszban az Unió rovatban a „Crowdfunding, avagy a közösségi finanszírozás” címmel készített összefoglaló található.

 

A hírlevél on-line lapozható formátumban olvasható a következő linkről:

http://issuu.com/hcci_brussels_office/docs/mkik_eu_hirlevel_2015._3._szam

A lett EU soros elnökség gazdasági prioritásai - frissített anyag

2015. február 6.

Az Európai Unió gazdasága jelenleg stagnál, komoly erőfeszítés és együttműködés szükséges ahhoz, hogy sikerüljön újra lendületbe hozni azt. Ezt nehezíti az Európai Unió és Oroszország között kiéleződött konfliktus, mivel a legnagyobb arányú orosz lakossággal rendelkező államként Lettországnak kezelnie kell az ukrán válság és az orosz embargó külpolitikai következményeit is A lett elnökségnek tehát nincs könnyű feladata.

1 milliárd euró a fiatal munkanélkülieknek

2015. február 5.

Az Európai Bizottság javasolja, hogy a fiatalok foglalkoztatásának fellendítése érdekében idén uniós szinten egymilliárd eurót bocsássanak rendelkezésre. A tanácsi és európai parlamenti jóváhagyás esetén az ifjúsági foglalkoztatási kezdeményezésből nyújtandó támogatás elérheti a jelenlegi előfinanszírozás harmincszorosát is, így akár 650 000 fiatal kaphat segítséget a gyorsabb elhelyezkedéshez.
A kezdeményezésből Magyarország is részesül. A hazánkra jutó közel 50 millió eurós juttatásból hozzávetőlegesen 15 millió eurót kaphatunk meg már idén, amennyiben elfogadják a 18,9%-os ifjúsági munkanélküliség csökkentését célzó operatív programot.

A teljes sajtóközlemény itt olvasható.

Vállalkozási feltételek Németországban és Ausztriában 2015

2015. január 26.

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetsége (ÉVOSZ) közreműködésével adja közre tájékoztató kiadványát „Vállalkozási feltételek Németországban és Ausztriában – 2015” címmel.

Ez nagyon jól jön majd, ha külföldön vállalsz munkát

2015. január 20.

Az Európai Unió ösztönzi a magyar kormányt is, hogy alakítson ki úgynevezett alapszámlát, ami főleg azoknak lehet jó hír, akik külföldre szeretnének települni. Ezt ugyanis akkor is megnyithatjuk külföldön, ha nincs állandó lakcímünk. De mikortól jön az alapszámla, és mit tudunk róla most?

A cikk itt folytatódik tovább...

A geotermikus energia hasznosítása - Konferencia és kooperációs megbeszélések

2015. január 16.

A Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara 2015. február 10-én konferenciát szervez a geotermikus energiahasznosítás német- és magyarországi helyzetéről Budapesten.

Szabadon érhessék el a piacot az internetszolgáltatók, és szűnjön meg a barangolási díj, kérik a képviselők

2014. december 17.

Az internethez hozzáférést nyújtó szolgáltatók gazdasági vagy egyéb okból nem akadályozhatnak vagy lassíthatnak le egyes szolgáltatásokat: így fogalmaz a távközlési jogszabálycsomag csütörtökön a Parlamentben elfogadott legfrissebb változata. A képviselők az Unión belül fizetendő barangolási díjak 2015. december 15-től kezdődő betiltása mellett foglaltak állást.

A teljes cikk itt folytatódik...

Az EU társfinanszírozásával Magyarország légiforgalom-irányítási rendszere biztonságosabbá és hatékonyabbá válik

2014. december 16.

Az EU a TEN-T program keretében csaknem 1,4 millió euróval támogatja a magyar légiforgalom-irányítási rendszer technológiai fejlesztését, azaz a légiforgalmi irányító és a pilóta közötti adatkapcsolat alapú kommunikáció bevezetését. A program célja a pilóta és a légiforgalmi irányító közötti kommunikáció biztonságosságának és megbízhatóságának növelése, valamint a légi navigáció kapacitásának bővítése.

MKIK EU Hírlevél 2014. 18. szám

2014. december 1.

Az alábbiakban közreadjuk az MKIK Brüsszeli EU Képviseletének soron következő elektronikus hírlevelét (2014/18. szám). 

A Fókuszban az Unió rovatunkban az „EU-India kapcsolatok fejlődése – EU központ Újdelhiben a vállalkozások szolgálatában” címmel készített összefoglaló található.

A hírlevél on-line lapozható formátumban olvasható a következő linkről:

http://issuu.com/hcci_brussels_office/docs/mkik_eu_h__rlev__l_2014._18_sz__m