Kamarai rendezvények

<< 2015 Július >>
KeSzeCsüSzoVa
  
1
2345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Pályaválasztási tanácsadás

Segítse munkánkat: töltse ki kérdőívünket az ED irodák működésével kapcsolatban

2014. október 7.

Köszönjük, hogy időt szakít kérdőívünk kitöltésére, és megosztja velünk, mennyire volt elégedett a helyi Europe Direct Tájékoztatási Központ szolgáltatásával. A felmérés teljes mértékben anonim módon történik.

A kérdőív letölthető innen.

Nemzetközi Duna Nap

2015. június 10.

A Lábatlani Sirályok Vízisport Egyesület ez évben is rendezvénnyel ünnepli a Nemzetközi Duna Napot. Ünnepeljük együtt a Dunát, melynek városunkhoz tartozó partja egyre többször ad otthont a természetbe vágyók programjainak.

E nap alkalmat ad arra, hogy együtt mutassuk meg, milyen fontos nekünk a Duna és lakókörnyezetünk természeti értékeinek megőrzése.

A tatabányai Europe Direct Információs Központ standján totókkal, színezőkkel, játékokkal várjuk a kicsiket és nagyokat.

185 000 új menedékkérő az első negyedévben

2015. június 18.

Az idei év első három hónapjában Unió-szerte 185 000 fő kért első alkalommal menedéket.  Arányuk 2014 utolsó negyedévéhez viszonyítva stabilnak mondható, ugyanakkor a tavalyi év első negyedévéhez képest 86%-os növekedést mutat. A Koszovóból érkező menekültek száma igen jelentős mértékben nőtt, közel 50 000 főre. Az Európai Unióban idén január és március között közülük került ki a legtöbb olyan menedékkérő, aki első alkalommal folyamodott védelemért, megelőzve az afgán és szíriai állampolgárokat. A koszovóiak több mint fele Magyarországon vagy Németországban nyújtotta be kérelmét. Az év első negyedévében Magyarországon 32 800-an (az Unióban benyújtott új kérelmek 18%-a) kértek első alkalommal menedéket, ennél több új kérelmet csak Németországban (73 100 fő, az Unió-szerte első alkalommal benyújtott kérelmezők 40%-a) regisztráltak.

A teljes angol nyelvű sajtóközlemény itt olvasható.

Új cselekvési terv a méltányos és hatékony társasági adózásról

2015. június 18.

Az Európai Bizottság ma tette közzé cselekvési tervét, melynek célja, hogy az Unión belül alapjaiban megreformálja a társasági adózást. A cselekvési terv olyan kezdeményezéseket tartalmaz, melyek kezelik a társaságok adókikerülésre irányuló magatartását, biztosítják a fenntartható bevételeket, valamint a vállalkozások szempontjából megerősítik az egységes piacot. A fokozott méltányosságot, hatékonyságot és növekedésközpontúságot célzó intézkedéscsomag várhatóan jelentősen javítja az uniós társasági adózás feltételeit. Kulcsfontosságú fellépés például a közös konszolidált társaságiadó-alap újraindítása, valamint a profitalapú hatékony adózást biztosító keret megteremtése. A Bizottság egyúttal első alkalommal tette közzé az EU-n kívüli nem együttműködő adóügyi joghatóságok listáját, és ezen felül nyilvános konzultációt is indított annak felmérésére, hogy a vállalatokat kötelezzék-e egyes adóügyi információk nyilvánosságra hozatalára.
A teljes sajtóközlemény itt olvasható.

Országos roadshow indul a sikeres uniós pályázatokért

2015. június 16.

A már működő vagy induló vállalkozások számára országos roadshow indul kedden, hogy bemutassa az európai uniós pályázatok fortélyait, amellyel sikeresek lehetnek a 2014-2020-as uniós ciklusban - mondta Csepreghy Nándor, a Miniszterelnökség fejlesztéspolitikai kommunikációért felelős helyettes államtitkára.

További információ a helyszínekről és az időpontokról

Startol az Erasmus+ mesterképzési hallgatói hitel és az új Erasmus+ hallgatói szövetség

2015. június 12.

Az Erasmus+ mesterképzésben részt vevő diákok hitelgarancia-rendszere nyújtotta első hiteleket mostantól kérvényezhetik a külföldi mesterképzésben részt vevő hallgatók. Az Európai Bizottság Erasmus+ programja összesen 30 millió euró értékű hitelhez biztosít garanciát, melyet a MicroBank és az Európai Beruházási Alap által aláírt megállapodás rögzít. Az első ütemben egyrészt spanyol diákok juthatnak pénzügyi támogatáshoz, amennyiben az Erasmus+ program 33 résztvevő országának valamelyikében folytatják mesterképzésüket, másrészt a 33 országból érkező, Spanyolországban mesterfokozatot szerző hallgatók. Az Erasmus+ támogatásban, ösztöndíjban vagy hitelben részesülő diákok egyúttal az újonnan alakuló Erasmus+ -hallgatók és végzett hallgatók szövetsége szolgáltatásaira és támogatására is igényt tarthatnak.

A teljes cikk itt olvasható.

Támogatás külpiaci megjelenéshez

2015. június 10.

Mikro-, kis- és középvállalkozások támogatására jelent meg külpiaci megjelenést segítő pályázat. Ön is profitálhat ebből!

Szakmai gyakorlatok az Európai Parlamentben

2015. június 7.

A szakmai képzéshez történő hozzájárulás, valamint az intézmény működésének megismertetése érdekében az Európai Parlament többféle lehetőséget kínál szakmai gyakorlatok folytatására Főtitkárságán.

Részletes információk itt.

Tízezreket fizethetsz, ha nem cseréled le az útleveled

2015. június 5.

Érdemes még jóval a nyaralás előtt ellenőrizni útlevelünk lejárati dátumát, mert a gyorsított eljárásban ígényelt úti okmányokra a gatyánk is rámehet.

Évről évre magyarok tízezrei hagyják az utolsó pillanatra lejárt útlevelük cseréjét - tudta meg a Pénzcentrum a Közigazgatási és Elektronikus Közszolgáltatások Központi Hivatalának (KEKKH) friss adatsorából.

A teljes cikk itt olvasható.

MKIK EU Hírlevél 2015. 10. szám

2015. június 5.

Az alábbiakban közreadjuk az MKIK Brüsszeli EU Képviseletének soron következő elektronikus hírlevelét (2015./10. szám).

A Fókuszban az Unió rovatban az „Uniós klaszterpolitika a KKV-k szolgálatában” címmel készített összefoglaló található.

A hírlevél on-line lapozható formátumban is olvasható ide kattintva.

Félmilliárdos mosógép-csere programot indít azt NFM

2015. május 29.

Az Otthon Melege Program ötödik alprogramja - a hűtő- és fagyasztógépek, kazánok- és nyílászárók cseréjét célzó, valamint a társasházaknak szóló pályázatok után - új, magas energiahatékonyságú mosógépek beszerzéséhez nyújt vissza nem térítendő állami támogatást a magyarországi lakóhellyel rendelkező magánszemélyek számára - hívja fel a figyelmet mai közleményében a Nemzetgazdasági Minisztérium. Az alprogramban rendelkezésre álló bruttó 500 millió forint forrás elosztása régiónként történik és a tárca fenntartja a jogot, hogy szükség esetén a régiók közötti forrást átcsoportosíthassa.

További információk itt.

Európai fesztiválminősítés a tatai Víz, Zene Virágfesztiválnak

2015. május 21.

A Víz, Zene, Virág Fesztivál elnyerte a 2015/2016 – os EFFE kitüntetést (Európa a Fesztiválokért, Fesztiválok Európáért), amely az Európai Fesztiválszövetség kezdeményezésére jött létre.A pályázatot egy sikeres nemzeti- szakmai értékelést követően a nemzetközi zsűri fogadta el.

Pályázat – L'ORÉAL-UNESCO A Nőkért és a Tudományért Díj 2016

2015. május 21.

A díjra földrajzi régióként 1–1 élettudományokkal foglalkozó tudósnő, azaz öt díjazott részesülhet (Afrika és az arab államok, Ázsia / Csendes-óceáni térség, Európa, Latin-Amerika, Észak-Amerika). A díj fejenként 100.000 eurós pénzjutalommal jár, a díjra szakterületükön elismert tudósok jelölhetnek. Határidő: 2015. június 16.

Bővebb információ itt.

Hogyan fokozható a betegek biztonsága? A Parlament javaslata

2015. május 20.

A humán- és állategészségügyben használt antibiotikumokkal szembeni, egyre nagyobb rezisztencia kiküszöbölése, a gyógymódok felelősségteljesebb használata, és az innováció növelése révén fokozható a betegbiztonság, fogalmaz a Parlament egy kedden elfogadott állásfoglalásban. Az Unió kórházaiban kezelt betegek 8-10 százaléka a kezelés során fertőződik meg, és a fertőzés évente 37 ezer halálesetben játszik szerepet.

Pedagógusok figyelmébe: EYD képzés május 22.

2015. május 19.

Elindulnak a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) által támogatott hazai programok a nemzetközi fejlesztéssel kapcsolatos európai év kapcsán (EYD). A programokat civil szervezetek szervezik.

- EYD pedagógusképzés  2015. május 22. , Budapest, Európa Pont  - “A világ a bevásárlókosarunkban - Globális nevelés képzés tanároknak a mezőgazdasági kereskedelem példáján keresztül".

- Klíma reggeli  - 3 órás  foglalkozás 9 -10. osztályosoknak az Európa Pontban vagy az iskolákban.

 

 

MKIK EU Hírlevél 2015. 9. szám

2015. május 19.

Az alábbiakban közreadjuk az MKIK Brüsszeli EU Képviseletének soron következő elektronikus hírlevelét (2015./9. szám). A Fókuszban az Unió rovatban az „Egységes Digitális Piac - az online lehetőségek forradalma uniós cégek számára?” címmel készített összefoglaló található. A hírlevél on-line lapozható formátumban is olvasható ide kattintva.  Csatolva küldjük az „ERASMUS fiatal vállalkozók részére - nemzeti közvetítő szervezetek kiválasztása” című 2015. évi pályázati felhívás Brüsszelben tartott információs napjának összefoglalóját.

MKIK EU Hírlevél_2015. 7. szám

2015. április 27.

Az alábbiakban közreadjuk az MKIK Brüsszeli EU Képviseletének soron következő elektronikus hírlevelét (2015./7. szám).  A Fókuszban az Unió rovatunkban „Problémamegoldás vállalkozások számára a belső piacon - SOLVIT” címmel készített összefoglaló található.

A hírlevél on-line lapozható formátumban is olvasható a következő linkről:

http://issuu.com/hcci_brussels_office/docs/mkik_eu_h__rlev__l_2015._7._sz__m_50e9210fc8629b

Euroscola 2015

2015. április 13.

Egy strasbourgi út izgalmasan hangzik, igaz? Most egy egész osztály útra kelhet, ha elég jól ismerik Európát! Nincs más teendő, mint a tanárnak beregisztrálnia az osztályt, majd indulhat a játékos online vetélkedő!Versenyidőszak: 2015. április 13-24.

További információk itt.

Kedvezményes programok 70 helyszínen az Uniós Fejlesztések Nyílt Napján!

2015. március 27.

Idén immár negyedik alkalommal kerül megrendezésre az Uniós Fejlesztések Nyílt Napja című programsorozat, melynek keretében az európai uniós támogatásból megvalósult több tízezer fejlesztés közül a legizgalmasabbak kulisszatitkaiba tekinthetnek be az érdeklődők. Március 28. és április 26. között öt hétvégén országszerte mintegy 70 helyszínen várják színes programokkal a látogatókat, melyekről a nyiltnap.szechenyi2020.hu oldalon tájékozódhatnak. Egyes programokra a szervezők, a helyszínek korlátozott befogadóképessége miatt, előzetes regisztrációhoz kötik a programjukon való részvételt. A regisztrációval kapcsolatosan szintén a jelzett oldalon kaphatnak részletes tájékoztatást.

ÉPÍTSD EURÓPÁT VIDEÓPÁLYÁZAT

2015. március 24.

Az Európai Bizottság 'Build Europe with Us' címmel online videópályázatot hirdet az építőipar fiatal tehetségei számára.

A pályázóknak rövid videókban kell bemutatniuk innovatív projektjeiket vagy újszerű elképzeléseiket az építőipar bármely területeiről. A legjobbak okostelefont nyerhetnek és európai szintű szakmai hírnevet szerezhetnek maguknak.

A videó pályázat részletes feltételei a Bizottság honlapján olvashatók: pályázati feltételek

Világgazdaság EU konferencia Budapesten, 2015. március 26.

2015. március 23.

EU-pályázatok: zárás előtt, nyitás után

Időpont: 2015. március 26.

Helyszín: Városligeti Műjégpálya, Díszterem  (1146 Budapest, Olaf Palme sétány 5.)

Regisztráció: 08:30-tól

Van ingyenes parkolási lehetőség is!

 

A részletes program a csatolmányban, de a következő linken is elérhető: http://www.vg.hu/konferencia/eu-palyazatok-zaras-elott-nyitas-utan-445436

Jelentkezni a mellékelt jelentkezési lap kitöltésével lehet. A jelentkezési lapot a konferencia@vg.hu e-mail címre kell visszaküldeni.

Last minute akcióban 50% kedvezménnyel lehet még jelentkezni, tehát a jelentkezési lapon a következő ár az érvényes: 9.950 Ft +áfa!

Európai jelentés a hiányszakmákról

2015. március 17.

Elérhetőek az Európai Bizottság egy tavalyi kutatásának eredményei az európai országok hiányszakmáiról. Az országjelentésben részletes adatok találhatóak Magyarországra vonatkozóan.

74 millió euró az élhetőbb városokért

2015. március 16.

Az integrált városfejlesztéshez kapcsolódó tudás, kapacitások és szakértelem megosztása és kiterjesztése áll a harmadik városfejlesztési hálózati program (URBACT III) hétfői brüsszeli nyitórendezvényének középpontjában. Európa lakosságának több mint kétharmada városokban él, így az európai fellendülés előmozdítása szempontjából kiemelkedően fontos, hogy a városok miként kezelik az olyan problémákat, mint a munkanélküliség, a szegénység és a forráshatékonyság. A rendezvény alkalmat ad az érdekelt feleknek, hogy megismerkedjenek a városfejlesztési hálózati program kínálta lehetőségekkel.

MKIK EU Hírlevél 2015. 5. szám

2015. március 13.

Az alábbiakban közreadjuk az MKIK Brüsszeli EU Képviseletének soron következő elektronikus hírlevelét (2015./5. szám).

A Fókuszban az Unió rovatunkban az „új uniós ÁFA-szabályozás a digitális szektor vállalkozásai számára” címmel készített összefoglaló található.

A hírlevél on-line lapozható formátumban olvasható ide kattintva. 

Pályázat amerikai gyakornoki programban való részvételre - A Hungarian-American Enterprise Scholarship Fund programja

2015. március 11.

A Hungarian-American Enterprise Scholarship Fund (HAESF) közzétette 2015. évi pályázati felhívását a gyakornoki programjára vállalkozókedvű és tehetséges fiatalok részére.

Részletek itt.

Díj az Európai Vállalkozások Ösztönzésére 2015.

2015. március 9.

A tavalyi év nemzetközi szinten is kiemelkedő sikere után a Nemzetgazdasági Minisztérium az Európai Bizottsággal közösen 2015-ben is pályázatot hirdet az európai vállalkozások ösztönzésére létrehozott díj elnyerésére összesen hat kategóriában:

• A vállalkozói kedv ösztönzése

• A vállalkozói ismeretek növelése

• Az üzleti környezet fejlesztése

• A vállalkozások külpiacra lépésének elősegítése

• A zöldgazdaság ösztönzése

• Vállalkozás a társadalmi esélyegyenlőségért

MKIK EU Hírlevél 2015. 11. szám

2015. június 19.

Az alábbiakban közreadjuk az MKIK Brüsszeli EU Képviseletének soron következő elektronikus hírlevelét (2015/11. szám).

Ezekben az országokban járhattok egyetemre teljesen ingyen

2015. június 18.

Mely országokban tanulhattok ingyenesen a felsőoktatásban?

Aktuális pályázati lehetőségek - 2015. június 23. - esztergomi és tatabányai helyszínen is!

2015. június 16.

Ezúton tisztelettel meghívjuk Önt az aktuális pályázati lehetőségeket bemutató ingyenes rendezvényre.

 

Időpontok és helyszínek:

2015. június 23. (kedd) 10 óra – KEMKIK Székház, Esztergom Deák F. u. 14.

ON-LINE Jelentkezés

 

2015. június 23. (kedd) 14 óra – KEMKIK Székház, Tatabánya Fő tér 36.

ON-LINE jelentkezés

 

30 éve írták alá a Schengeni Megállapodást

2015. június 15.

1985. június 14-én a Benelux államok, Németország és Franciaország megállapodást írtak alá arról, hogy megszüntetik a belső határellenőrzéseket. Ezzel létrejött a schengeni térség, melynek ma már Magyarország is tagja. A harmincadik évforduló alkalmából Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke, valamint Martin Schulz, az Európai Parlament elnöke holnap beszédet mond az aláírás helyszínén rendezett ünnepségen, a luxemburgi Schengenben. Az európaiak évente több mint 1,25 milliárd utazást tesznek a schengeni térségen belül. A határok nélküli Európa hatalmas hasznot hajt a gazdaságnak, ami látványosan tükrözi Schengen eredményének kézzelfoghatóságát, népszerűségét és sikerét, valamint a mindennapi életünkre és a társadalomra gyakorolt jelentőségét.

Megyei fejlesztési biztosok listája

2015. június 10.

A Miniszterelnökséget vezető miniszter a megyei fejlesztési projektek megvalósításának támogatása céljából megyénként egy-egy miniszteri biztost nevezett ki - az ezekről szóló utasítások a hétfői Hivatalos Értesítőben jelentek meg.

Gyakornoki lehetőség

2015. június 8.

Diplomás pályakezdőként érdekel az EU külpolitikája és szívesen dolgoznál az EU 139 képviseletének valamelyikén, Marokkóban vagy Brazíliában?
Most itt a lehetőség, hogy fizetett gyakornok legyél az EU képviseletein az unión kívüli államokban!
Jelentkezési határidő: 2015. június 30.

További információ angol nyelven itt.

Az Európai Unió a németországi G7-csúcson

2015. június 5.

Június 7–8-án Bajorországban rendezik meg a soron következő, 41. G7-csúcsot. Az Európai Uniót az Európai Bizottság elnöke, Jean-Claude Juncker, valamint az Európai Tanács elnöke, Donald Tusk képviselik. A napirend kiemelt témáit az idei német elnökség határozta meg, ezek a globális gazdaság, a kereskedelem, a külügyek, a biztonsági kérdések, az egészségügy és a fejlesztés. A résztvevő országok vezetői az éghajlatváltozásra vonatkozó új nemzetközi megállapodás kidolgozásáról az ENSZ-en belül a közeljövőben folytatandó tárgyalásokról is egyeztetnek. Emellett szó lesz az ENSZ fenntartható fejlődésre vonatkozó, 2015 utáni menetrendjéről is. Ide kattintva bővebben tájékozódhat az idei G7-csúcsról, valamint az ahhoz fűződő uniós szerepvállalásról és tevékenységekről (angolul).

Jelentés a 2014. évi uniós versenypolitikáról

2015. június 5.

Az Európai Bizottság ma hozta nyilvánosságra a 2014. évi, versenypolitikáról szóló jelentését.  A beszámoló bemutatja, hogy az uniós versenypolitikai kezdeményezések és végrehajtási tevékenységek milyen mértékben járulnak hozzá az Európai Bizottság munkahely-teremtési és növekedési menetrendjéhez. Konkrét példák illusztrálják, hogy 2014-ben miként alkalmazták a versenypolitikát az olyan kiemelt területeken jelentkező kihívások kezelésére, mint a digitális egységes piac, az energiaunió, a pénzügyi szolgáltatások,  az iparpolitika vagy  az adókijátszás és az adókikerülés elleni küzdelem.

Jelentés a 2014. évi uniós versenypolitikáról

Horizont 2020: 68,5 millió euró 42 innovatív kkv-nak

2015. június 5.

14 ország 42 kis- és középvállalkozását választották ki támogatásra a Horizont 2020 programon belüli kkv-eszköz legújabb fordulójában. Az eszköz három szakaszban nyújt támogatást; a megvalósíthatóság-értékelési szakaszt követi az innovációs projekt, majd a harmadik szakaszban piaci hasznosításra nyújtható uniós finanszírozás. A ma nyilvánosságra hozott támogatások a második szakasz legutóbbi fordulójának eredményeit tükrözik: a nyertes projektek egyenként legfeljebb 2,5 millió eurós finanszírozásban részesülnek; egészségügyi projektek esetében ennek kétszerese, azaz legfeljebb 5 millió euró az uniós hozzájárulás.  A kkv-k az összeget innovációs tevékenységek finanszírozására és üzleti tervük fejlesztésére fordítják. 2014 januárja óta a kkv-eszköz második szakaszán belül 9 hazai vállalkozást választottak ki támogatásra. A jelenlegi, 2015-ös első fordulóból Magyarországról a Hungaro Lux Light Kft. jut uniós forráshoz, hogy az utcai LED-világítás hatékonyságát optikai kialakítás révén 15%-kal növeljék.
A teljes angol nyelvű sajtóközlemény itt olvasható.

A német belügyminiszter rendelete szerint mától június 15-ig visszaállítják a határellenőrzést

2015. május 26.

A német belügyminiszter rendelete szerint mától június 15-ig visszaállítják a határellenőrzést, amelynek célja a G7-csúcs biztonságának erősítése.A közúti, a vasúti, a légi és a vízi közlekedést egyaránt érintő intézkedés alapján csak helyenként és időnként várható ellenőrzés, és a hatóságok arra törekednek, hogy a lehető legkisebb mértékben tartsák fel a határon áthaladó forgalmat.

Tovább a cikkhez....

Nívódíjat kaptak a lejgobb oktatási együttműködések

2015. május 21.

Újszerű szemlélet, kiváló projektmenedzsment és hosszú távú hasznosulás. Ezek jellemzik azt a négy, uniós támogatással megvalósult projektet, amelyek Nemzetközi együttműködési kultúráért nívódíjat kaptak a Tempus Közalapítványtól. A témák között szerepel az egészséges életmódra nevelés, a színházi eszközök alkalmazása a karrierépítésben és a fogyatékossággal élők képességfejlesztése.

Továbbra is magas minőségűek az európai fürdővizek

2015. május 21.

Az Európai Unióban figyelemmel kísért fürdővizek 95%-a megfelelt a minimális minőségi követelményeknek 2014-ben. A vizsgált partszakaszok 83%-án kiváló minősítésű a fürdővíz, ami a 2013-as adatokhoz képest 1 százalékpontos javulás.
Ciprus, Luxemburg és Málta fürdővizei 100%-ban teljesítik a kiváló minősítés kritériumait. Egész Európát tekintve valamennyivel 2% alatt volt azon tengerparti strandok, tó- és folyóparti fürdőhelyek aránya, ahol a fürdővízről szóló irányelv besorolása értelmében rossz a fürdővíz minősége. Magyarországon 244 fürdővizet vizsgáltak. Mintegy 60%-uk kiváló minősítést kapott, és mindössze 4 olyan fürdővizet azonosítottak, amelyek mutatói nem állnak összhangban az EU-normákkal.
A teljes angol nyelvű sajtóközlemény itt olvasható.

Nemzeti jelentés a magyarországi fürdővíz minőségéről

Tízezer kilométer Európában

2015. május 19.

Szeretettel meghívjuk a „Tízezer kilométer Európában” című projektzáró minikonferenciára.

A rendezvényen bemutatásra kerülnek a KEM-i Óvoda, Általános Iskola, Speciális Szakiskola, Kollégium
és Gyermekotthon - Tata - 2011-2014. között megvalósított Leonardo Da Vinci és Erasmus+ mobilitási
programjai.

A konferencia időpontja: 2015. május 21. (csütörtök) 10 óra
Helyszíne: Új Kajakház Ökoturisztikai Központ
2890 Tata, Tópart sétány 2.
Részletes program a csatolt mellékletben található.

Szervezett utazások: új szabályok a vásárlók védelméért

2015. május 19.

A Parlament és a Tanács május 5-én elfogadott szabályai szerint ezentúl az online vásárlók is ugyanolyan védelemben részesülnek majd, mint az utazási irodán keresztül foglalók. Az új szabályozás jelentős előrelépést jelent, például a fogyasztó felmondhatja a szerződést, ha a foglalást követően felmerülő plusz költségek mértéke meghaladja az eredeti összeg 8 százalékát.

További információ

Sikeres volt az Európa napi rendezvény

2015. május 5.

2015. május elsején Tatabányán, a Csónakázó tónál tartotta irodánk az Európa Napi rendezvényt, a Tatabánya Pont által szervezett Családi Majális keretében.

A rendezvényre kilátogatók szép számban keresték fel sátrunkat az Eu Totó kitöltése, és a brüsszeli nyereményút reményében.

EURÓPA NAP Tatabánya, Csónakázó tó 2015. május 1.

2015. április 20.

Ünnepelje velünk az Európa-napot május 1-jén Tatabányán, a Csónakázó tónál! Ingyenes családi programokkal, koncertekkel várjuk. Kvízjátékunkon pedig brüsszeli utazást is nyerhet! Az Európa-napot az Európai Bizottság Magyarországi Képviselete és a komárom-esztergom megyei Europe Direct tájékoztató központ szervezi. További információk

MKIK EU Hírlevél 2015. 6. szám

2015. április 2.

Az alábbiakban közreadjuk az MKIK Brüsszeli EU Képviseletének soron következő elektronikus hírlevelét (2015./6. szám).

A Fókuszban az Unió rovatban „finanszírozási kisokos KKV-k számára” címmel készített összefoglaló található.

A hírlevél on-line lapozható formátumban is olvasható IDE KATTINTVA.

 

ESSZÉPÁLYÁZAT AZ EU BŐVÍTÉSÉRŐL: GYŐZTEST HIRDETÜNK!

2015. március 25.

Lezárult az Európai Bizottság Bővítési Főigazgatósága által kiírt, „Annyira hasonló, annyira különböző, annyira európai” című esszépályázat.

Az Európai Területi Társulások jóváhagyó hatóságainak 4. találkozója

2015. március 23.

Az Európai Területi Társulások jóváhagyó hatóságainak 4. találkozója” 2015. április 16-17-én kerül sor a Külgazdasági és Külügyminisztérium épületében (1027 Budapest, Bem rakpart 47.).

A konferenciát a Külgazdasági és Külügyminisztérium a Közép-európai Kezdeményezéssel közös finanszírozásban készíti elő.

Részletek a csatolt mellékletben. 

EU Prize for Women Innovators 2016 - Pályázat az innovációban sikeres vállalkozó nőknek

2015. március 18.

Az Európai Bizottság ismét meghirdette az EU Prize for Women Innovators elnevezésű díj (Női Innovátorok Európai Díjára) pályázatát a Horizont 2020 keretében.

A pályázat leírása itt található.

A brókerbotrány miatt nem kerülhetnek veszélybe EU-s fejlesztések

2015. március 17.

Azok a pályázók, akik a brókerbotrányban érintett pénzintézetekre vonatkozó korlátozások miatt nem képesek tartani a támogatási szerződésben rögzített határidőket, vagy akár a velük szerződő felek számláját nem tudják kiegyenlíteni, akár szállítói finanszírozás esetén az önrészt nem tudják kifizetni haladéktalanul jelezzék ezt az érintett irányító hatóság felé.

Egységes lesz a bankközi díj az egész Unióban

2015. március 16.

Uniós felső határa lesz a bankkártyás fizetés alkalmával a kereskedőkre kivetett banki díjnak. A felső határ a nemzetközi és a belföldi tranzakciókra egyaránt érvényes, mértéke pedig megegyezik a Magyarországon előírt százalékkal.

Légy a parlament videóriportere egy napra - Az Európai Parlament videópályázata

2015. március 11.

Az Európai Parlament videópályázatot hirdetett "Légy a parlament videóriportere egy napra" címmel magánszemélyeknek.

Bővebb információhoz kattints ide.

Német Információs Nap Kecskeméten

2015. március 9.

Időpont: 2015. március 11. 15-18 óráig

Témák:
- A biztonságos külföldi munkavállalás lépései
- Élet- és munkakörülmények Németországban
- Munkavállalói jogok és kötelezettségek az unióban
- Kérdések-válaszok

Részletek a csatolt mellékletben.