Üdvözöljük a

Magyarok Európáért díjban részesült Oláh-Berezvai Ágnes

honlapján!

-

Kamarai rendezvények

<< 2019 Március >>
KeSzeCsüSzoVa
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25
262728293031

Megyei Fejlesztési és Képzési Bizottság

Pályaválasztási tanácsadás

Magyarok Európáért díjban részesült Oláh-Berezvai Ágnes

Szerző: Sebestyénné Mészáros Eszter | 2018. május 10.

A Magyarok Európáért díjat az Európai Bizottság Magyarországi Képviselete és a Miniszterelnökség EU-ügyi államtitkársága közösen ítéli oda olyan személyeknek, akik hosszú időn keresztül kiemelkedő színvonalú munkájukkal járultak hozzá ahhoz, hogy Magyarországon minél jobban megismerjék az Európai Unió működését és értékeit.

A Magyarok Európáért díjat 2018-ban a Képviselet és a Miniszterelnökség Oláh-Berezvai Ágnesnek, az Európa Pont tájékoztató szolgálat vezetőjének ítélte, aki a díjat az Európa-napi fogadás keretében vehette át.
 
A fogadáson beszédet mondott Járóka Lívia európai parlamenti képviselő, valamint Navracsics Tibor uniós biztos. “Amikor vitatkozunk egymással, figyelembe kell vennünk azt, hogy különbözőek vagyunk, lehetnek eltérő nézeteink. Úgy gondolom, nagyon fontos az, hogy a közös célra és a közös munkára összpontosítsunk, a különbségek kiélezése nélkül"  - emelte ki beszédében Járóka Lívia.
 
"Az európai népek közötti integráció technikai együttműködésként indult: a szén- és acéltermelés közös főhatóság alá rendelésével. Az európai integráció sikerének titka azonban a közös kulturális gyökerekben és értékekben rejlik. A különböző európai népek között egyre mélyülő technikai együttműködést ugyanis a közös értékek tették lehetővé és időtállóvá" – mondta el Navracsics Tibor. "Az Európai Uniót szokták közösségek közösségeként is definiálni; jövőbeli sikerének kulcsa pedig, hogy párbeszédre való képességünket a jövőben is fenn tudjuk-e tartani" – tette hozzá.
 
Oláh-Berezvai Ágnes elkötelezett, kiemelkedő szakmai munkájával 14 éve gazdagítja a magyar polgárok Európai Unióval kapcsolatos ismereteit, fontos szerepet játszva az Unió magyarországi kommunikációjában. Az Európai Bizottság Magyarországi Képviselete és az Európai Parlament Magyarországi Kapcsolattartó irodája által közösen fenntartott 'Európa Pont' tájékoztató szolgálat vezetőjeként különös hangsúlyt fektet arra, hogy a tájékoztató szolgálathoz fordulók – legyenek magánszemélyek, vállalatok, civil szervezetek, vagy Europe Direct irodák – minél hamarabb magas színvonalú, részletes, egyúttal közérthető információhoz jussanak. Egyike az immár több kiadást megélt „EU: éljünk vele!” című uniós kézikönyv szerzőinek, rendszeresen tart információs napokat, EU-tanórákat.