Üdvözöljük a

Megnyílt a 19. Megyei Pályaválasztási Kiállítás Tatabányán

honlapján!

-

Kamarai rendezvények

<< 2019 Június >>
KeSzeCsüSzoVa
     12
3456789
10111213141516
1718
19
20212223
24252627282930

Megyei Fejlesztési és Képzési Bizottság

Pályaválasztási tanácsadás

Megnyílt a 19. Megyei Pályaválasztási Kiállítás Tatabányán

Szerző: Maknics Zoltán | 2018. november 8.

A Földi Imre Sportcsarnokban csütörtökön megnyílt a 19. Megyei Pályaválasztási Kiállítás, melyre közel háromezer látogatót várnak. A szombat délig látogatható kiállításon a diákok és szüleik, valamint a szakemberek és a pedagógusok megismerhetik a megyei középiskolák képzési kínálatát és többféle segítséget kaphatnak a továbbtanuláshoz.

Dr. Kancz Csaba kormánymegbízott köszöntőjében kiemelte, hogy a nagy érdeklődésre tekintettel az elmúlt évhez hasonlóan három naposra bővült a rendezvény. Idén több újdonsággal is találkozhatnak az érdeklődők; a megyéből indult sikeres fiatalok mutatkoznak be, valamint az iskolák képviselői beszélgetéseken hozzák közelebb intézményüket a diákokhoz.

 

Csütörtökön bemutatkozik a Fura Csé művésznevet viselő Molnár Csaba rapper, pénteken Nyári Szandra cukrászmester, Michl Juli színésznő és Kassai Viktor nemzetközi labdarúgó-játékvezető beszél pályájáról.

 

A kiállításon a diákok térítésmentes szolgáltatásokat vehetnek igénybe, így pályaválasztási teszteket tölthetnek ki, részt vehetnek pályaorientációs szaktanácsadáson, de kipróbálhatják ügyességüket több szakma követelményeit is megjelenítő szakmaszimulátor segítségével, melyek elhelyezését a Komárom-Esztergom Megyei Kereskdelmi és Iparkamara támogatta.

 

A rendezvény a pályaorientáció iránt érdeklődő szakemberek igényeit is igyekszik kielégíteni. A kiállítás első napjára szervezett szakmai fórumon pályaválasztáshoz kapcsolódó előadást tart Tari Annamária pszichoanalitikus, Limpár Imre tréner, tanácsadó szakpszichológus és Kövesi Ágota, a Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Hivatal munkatársa.

 

Bencsik János országgyűlési képviselő a megnyitón kiemelte, olyan szakmát érdemes választani, ami a szívünkből jön és ahol úgy érezzük, hogy adni tudunk az embereknek és a társadalom hasznos tagjaivá válhatunk.

 

Schmidt Csaba polgármester arra hívta fel a figyelmet, hogy a mostani gyárak olyan munkásokat várnak akik időről-időre képesek újat tanulni és nem idegen nekik a programozás, a robotok világa, ugyanakkor a hagyományos kézműves szakmák felértékelődése is megfigyelhető.

 

A rendezvény csütörtökön, pénteken és szombaton kilenc órától látogatható. A kiállítás részletes programja megtalálható a www.kormanyhivatal.hu valamint a www.palyakep.hu weboldalakon. Ez utóbbin további információk olvashatók a középiskolákról és az általuk indítani kívánt szakokról.