Üdvözöljük a

Milliós támogatást is érhet az informatikai audit! A Modern Vállalkozások Programja Komáromban

honlapján!

-

Kamarai rendezvények

<< 2018 Június >>
KeSzeCsüSzoVa
    123
45678910
11121314151617
18
19
2021222324
252627282930 

Megyei Fejlesztési és Képzési Bizottság

Pályaválasztási tanácsadás

Milliós támogatást is érhet az informatikai audit! A Modern Vállalkozások Programja Komáromban

Szerző: Sebestyénné Mészáros Eszter | 2017. március 17.

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara 2016 tavaszán hívta életre a Modern Vállalkozások Programját, mely a hazai mikro-, kis- és középvállalkozások digitális fejlődését, ezzel versenyképességük fokozását segíti informatikai technológiák és megoldások bevezetésével.

Eddig több, mint 7300 kkv csatlakozott a programhoz. Ezek a vállalkozók felismerték, hogy az informatikai eszközök és szolgáltatások használata hozzásegíti őket bevételeik növeléséhez, kiadásaik optimalizálásához és hatékonyságuk fokozásához.

A mai digitalizációs fejlődés óriási, nem egyszerű feladat lépést tartani a változásokkal. A cégvezetők szakértő segítség nélkül gyakran érzik úgy, hogy elvesznek a lehetőségek tengerében. Ez az oka annak, hogy a digitális eszközök adta lehetőségeket csak korlátozottan használják, viszont emiatt jelentős lemaradásban vannak európai uniós versenytársaikhoz képest.

 

A Modern Vállalkozások Programja – Vállalkozz digitálisan! projekt ezekre a problémákra nyújt megoldást. Országosan 27 infokommunikációs tanácsadó áll rendelkezésre, akik többéves szakmai tapasztalattal felvértezve felmérik a vállalkozások digitális helyzetét, megvizsgálják informatikai felkészültségüket, majd javaslatot tesznek a cégnél megvalósítandó fejlesztésekre. Mindezt a program keretében teljesen díjmentesen! A vállalkozások a részvételt követően a Digitálisan Felkészült Vállalkozás minősítést is megkapják, amelynek birtokában plusz 5% vissza nem térítendő többlettámogatást kaphatnak a közelmúltban megjelent GINOP-3.2.2 pályázaton.

 

Dr. Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke így nyilatkozott a projektről az egyik regionális rendezvényen:

„A félidőn túl járunk a Modern Vállalkozások Programjával, ami meglepetésünkre minden várakozásunkat felülmúlja. 3000 hazai mikro-, kis- és középvállalkozást szerettünk volna elérni, ez volt a kezdeti cél, amit már most, a program felénél túlszárnyaltunk. Több, mint 6000 cégvezető vett részt eddigi vidéki Információs Nap rendezvényeinken, 3000 vállalkozás informatikai felkészültségét megvizsgáltuk, és 2000 kkv megkapta a Digitálisan Felkészült Vállalkozás minősítést is. Ez bizonyítja, hogy fogékonyság, érzékenység van a digitális fejlődés iránt, ami egyben a versenyképesség növelésének egyik alapvető feltétele.”

Koleszár Péter, vezető IKT tanácsadó, a projekt szakmai vezető helyettese szerint:

„Egy friss kutatás alapján évi 152 óra, azaz 19 munkanapnyi kiesést is okozhatnak a lassú, elavult, korszerűtlen informatikai eszközök. Ez is alátámasztja, hogy az infokommunikációs eszközök korszerűsége nagyban befolyásolja egy vállalkozás hatékonyságát. A Modern Vállalkozások Programjának egyik fő pillére a 27 fős IKT tanácsadói hálózat, mely olyan szakmailag képzett, tapasztalt kollégákból áll, akik díjmentesen auditálják, felmérik a vállalkozásokat, segítenek abban, milyen módszerekkel érhetik el a legnagyobb hatékonyságot, milyen fejlesztési irányokban érdemes gondolkodni, s ehhez milyen pályázati források állnak rendelkezésre.”

 

A 127 állomásból álló Információs Nap elnevezésű rendezvénysorozat állomásain tartalmas, gyakorlati előadások mellett az informatikai területek szakértőivel is találkozhatnak, konzultálhatnak az érdeklődők.

Komáromban március 30-án lesz a következő Információs Nap azArany 17 Rendezvényközpontban  (Komárom, Arany J. u. 17.),  a részvétel díjmentes.

Szeretettel várjuk az érdeklődőket, regisztrálni a www.vallalkozzdigitalisan.hu honlapon lehet!

Bővebb információ szintén a honlapon található, illetve Koleszár Pétertől, a projekt szakmai vezető helyettesétől kérhető a 06-30/935-0695 telefonszámon.