Üdvözöljük a

Szakmájuk legjobbjai versenyeztek Esztergomban

honlapján!

-

Kamarai rendezvények

<< 2020 Január >>
KeSzeCsüSzoVa
  12345
6789101112
13141516171819
20212223
24
2526
2728293031  

Megyei Fejlesztési és Képzési Bizottság

Pályaválasztási tanácsadás

Szakmájuk legjobbjai versenyeztek Esztergomban

Szerző: Maknics Zoltán | 2019. március 5.

Az esztergomi Géza Fejedelem Ipari Szakgimnázium és Szakközépiskola adott otthont március elején a Szakma Sztár Fesztivál országos döntőjének a fémipari szakmákban. Harminc versenyző mérte össze tudását szerszámkészítő, gépi forgácsoló, épület- és szerkezetlakatos, ipari gépész és hegesztő szakmákban.

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara a Szakma Sztár Fesztivál keretében 2019-ben XII. alkalommal rendezte meg a Szakma Kiváló Tanulója Versenyt (SZKTV), valamint az Országos Szakmai Tanulmányi Versenyt (OSZTV). A verseny hatvan szakmát ölel fel, megyénkből 255 diák vett részt az írásbeliken, az előválogatóra 9 tanuló jutott tovább.

 

Az idei Szakma Sztár Fesztivál esztergomi vonatkozása, hogy két gézás diák, Ágotai Ákos és Vandrovecz Tamás is bejutott a szerszámkészítők országos döntőjébe, a budapesti döntőben pedig a tatabányai kereskedelmi szakközépiskola vendéglátószervezőjének, Waltner Klaudiának szurkolhatunk, március 12-14. között a Hungexpo Vásárközpont területén.

 

A megmérettetésen résztvevők közül szakmunkás bizonyítványt kapnak azok a versenyzők, akik az írásbeli, a szóbeli és a gyakorlati feladatokat legalább hatvan százalékosra teljesítik.

 

Az országos verseny helyszínéül szolgáló szakiskola 10 millió forintos fejlesztést tudott végrehajtani a gépparkjában, a beruházást a Szakképzési Centrum finanszírozta, azonban az iskolát az esztergomi ipari parkban lévő cégek is támogatják. A vállalatok az évek óta tartó munkaerő piaci helyzetben így látják megoldottnak szakembereik utánpótlását.

 

Nem véletlenül rendezheti meg az iskola évről-évre a fémipari szakmák döntőjét, mivel a képzési struktúra és a különféle szakmákhoz szükséges géppark országosan kiemelkedő színvonalú mondta az esztergomi döntőt szervező megyei kereskedelmi és iparkamara elnöke. Dr. Szerencsés László hozzátette, az esztergomi ipari parkban működő cégek komoly támogatói az itteni duális képzésnek és biztos álláslehetőséget is kínálnak a szakmájukat jól elsajátító fiataloknak.