Üdvözöljük a

Új elnök a Békéltető Testületben

honlapján!

-
üzlet a hálón

Kamarai rendezvények

<< 2021 Április >>
KeSzeCsüSzoVa
   1234
567891011
12131415
16
1718
19202122232425
2627282930  

Új elnök a Békéltető Testületben

Szerző: Maknics Zoltán | 2019. július 1.

Kamaránk mellett működő független békéltető testületet kilenc évig irányító dr. Rozsnyói György visszavonult, új elnöknek dr. Bures Gabriellát választotta a testület. A szervezet első félévi működését értékelő megbeszélésen elhangzott, hogy 97 iktatott ügy volt idén június 21-éig, ebből 86 a lezárt, 31 esetben született egyezség. Nagy a szerepe a telefonos és személyes tanácsadásnak is, ezeknek a száma meghaladta a százat a kamara tatabányai székházában, ott találhatják meg a panaszosok a Békéltető Testületet

 

Dr. Rozsnyói György az elmúlt kilenc és fél évről adott összefoglalójában kiemelte, az ügyek száma folyamatosan nő, összesen 1390 esetet tárgyaltak. Praktikus, hogy a megyeszékhelyen kívül Esztergomban is teszi a dolgát egy eljáró tanács, ez a környéken élőknek kedvező. Egyetlen meghallgatás sem maradt el, ez országos szinten is kiemelkedő.

 

Dr. Szerencsés László, a KEMKIK elnöke megköszönte munkáját és a kiváló együttműködést, összhangot a kamarával. Új tagnak és elnöknek dr. Bures Gabriellát javasolta, a tagok ezt egyhangúlag megszavazták. Turza Gábor, a Tatabányai Járási Hivatal fogyasztóvédelmi osztályának vezetője is elköszönt a búcsúzó dr. Rozsnyói Györgytől.

 

Nem kellett részletesen bemutatkoznia az új elnöknek, hiszen 18 éven át a megyei fogyasztóvédelmi hatóság vezetőjeként sokat dolgozott együtt a Békéltető Testülettel, annak tagjaival, kölcsönösen támogatták egymás munkáját. Az elmúlt egy évben a budapesti testületnél 70 tárgyaláson segítette a békéltetést.

 

A Békéltető Testület célja; a fogyasztó és a gazdálkodó közötti vitás ügy egyezségen alapuló rendezésének megkísérlése. Ha ez nem lehetséges, a fogyasztói jogok gyors, hatékony és egyszerű érvényesítése érdekében az ügyet eldöntik, javaslatot tesznek a megoldásra. A békéltető testület ingyenesen igénybe vehető.

Csatlakozzon Facebook oldalunkhoz
Család és Karrier Pont
VALI Vállalkozói Információ
Aktuális pályázatokhoz kattintson ide