Üdvözöljük a

Komárom-Esztergom Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-
üzlet a hálón

Kamarai rendezvények

<< 2020 Szeptember >>
KeSzeCsüSzoVa
 123456
78910111213
14151617181920
2122232425
26
27
282930    

Europe Direct Komárom-Esztergom Megyei Információs Pont

2019. október 28.
A Europe Direct Tájékoztató Központ Komárom-Esztergom Megyei Irodája Tatabánya központjában a Komárom-Esztergom Megyei Kereskedelmi és Iparkamara (Tatabánya, Fő tér 36.) épületében várja az érdeklődőket. 
 
Tevékenységeinkkel célunk, hogy az Európai Unióval kapcsolatos információkat érthetően, naprakészen juttassuk el a megye területén élő uniós állampolgárokhoz, különös tekintettel a tagságunkból eredő előnyök és lehetőségek bemutatására.

Helyreállítási és Ellenállóképesség Növelési Eszközéről (Recovery and Resilience Facility) szóló konzultáció

2020. augusztus 27.

Az Európai Parlament Magyarországi Kapcsolattartó Irodája megkereséssel fordult az MKIK-hoz az Európai Unió (EU) Helyreállítási és Ellenállóképesség Növelési Eszközéről (Recovery and Resilience Facility) szóló konzultációval kapcsolatban.  A Kapcsolattartó Irodának kiemelt feladata az Európai Parlament (EP) jogalkotási tevékenységének és a jelentéstevő képviselők munkájának támogatása. Az EU előtt álló időszak egyik legfontosabb témája az Európai Unió többéves keretköltségvetése és az Európai helyreállítási terv részeként elindított ún. Next Generation EU program. A Next Generation EU programban legnagyobb pénzügyi forrásokat a Helyreállítási és Ellenállóképesség Növelési Eszközhöz rendelték, ami a 750 milliárd euros programból összesen 560 mrd euróval részesedik.

 

128 millió euró uniós finanszírozás 23 új kutatási projekt számára

2020. augusztus 19.

A Bizottság a tovább elhúzódó koronavírus-világjárványra válaszul 128 millió euróval támogat 23 új kutatási projektet. Ursula von der Leyen bizottsági elnök a koronavírus elleni globális fellépés részeként 2020 májusában adománygyűjtést indított, melyhez a Bizottság 1,4 milliárd euróval járult hozzá. Az EU Horizont 2020 kutatási és innovációs programja keretében nyújtott finanszírozás e felajánlás részét képezi.

A finanszírozásra kiválasztott 23 projekt 40 ország 347 kutatócsoportjának részvételével valósul meg, amelyek közül 34 résztvevő 16 EU-n kívüli országot képvisel. 

 

300 millió adag vakcinára szerződött az EU

2020. augusztus 10.

Az Európai Bizottság bejelentette, hogy lekötött a Sanofi francia gyógyszergyártónál 300 millió adag koronavírus elleni vakcinát a tagállamok részére.

Erősödnek a magyar-osztrák határmenti kapcsolatok

2020. július 27.

A magyar-osztrák határmenti kapcsolatok erősödését méltatta Nagy István agrárminiszter, a térség országgyűlési képviselője a Rajka és az osztrák határ között elkészült, valamint a határtól Németjárfaluig (Deutsch-Jahrndorf) felújított út átadásán.

A Bizottság jóváhagyta a nagyvállalatok koronavírus-járvány miatti kártérítését célzó 50 milliárd forintos magyar támogatási programot

2020. június 24.

Az Európai Bizottság az állami támogatásokra vonatkozó európai uniós szabályokkal összhangban jóváhagyta azt az 50 milliárd forintos magyar programot, mely a nagyvállalatokat hivatott kárpótolni a részben a koronavírus-járvány miatt, részben pedig a magyar kormány által a járvány megfékezése érdekében elrendelt korlátozó intézkedések miatt elszenvedett veszteségekért. 

 

MKIK EU Hírlevél 2020/11. szám

2020. június 15.

Megjelent az MKIK Brüsszeli EU Képviseletének soron következő elektronikus hírlevele. 

A Fókuszban az Unió rovatukban „Háromezer milliárd euró: honnan - hová?”címmel olvashat összefoglalót. 

Az európai szemeszter tavaszi csomagja: Ajánlások a koronavírus-járványra adott összehangolt válaszintézkedésekre

2020. május 21.

A Bizottság a mai napon országspecifikus ajánlásokat terjesztett elő, amelyek gazdaságpolitikai iránymutatást nyújtanak valamennyi uniós tagállamnak a koronavírus-járvány összefüggésében, a pandémia által előidézett legsürgetőbb kihívásokra és a fenntartható növekedés újraindítására összpontosítva.

Az ajánlások két célkitűzés köré épülnek: rövid távon a koronavírus-járvány súlyos negatív társadalmi-gazdasági következményeinek enyhítése; rövid és középtávon pedig olyan fenntartható és inkluzív növekedés megvalósítása, amely elősegíti a zöld átállást és a digitális átalakulást.

Koronavírus: 117 millió eurót fordítanak gyógykezelési és diagnosztikai projektekre az innovatív gyógyszerek kutatására irányuló kezdeményezés keretében

2020. május 14.

A Bizottság ma jelentette be az innovatív gyógyszerek kutatására irányuló kezdeményezés (IMI) elnevezésű köz-magán társulás által márciusban kiírt, innovatív gyógyszerek kutatására irányuló, gyorsított pályázati felhívás nyolc győztesét. Olyan nagyszabású kutatási projektekről van szó, amelyek célja a koronavírus gyógyításának és diagnosztizálásának javítása.

Hogy minél több kiváló minőségű pályázat juthasson forrásokhoz, a Bizottság (az eredetileg tervezett 45 millió euró helyett) 72 millió euróra növelte kötelezettségvállalását a „Horizont 2020” kutatási és innovációs keretprogramból. A gyógyszeripari vállalatok, az innovatív gyógyszerek kutatására irányuló kezdeményezés partnerei és az egyéb résztvevő szervezetek 45 millió eurót biztosítanak, amivel együtt a beruházás teljes összege 117 millió eurót tesz ki. 

A Bizottság jóváhagyja azt az 1 milliárd euró összegű magyar támogatási programot, amelynek célja a vállalkozások megsegítése a koronavírus-járvány idején

2020. április 19.

Az Európai Bizottság egy 350 milliárd forint (körülbelül 1 milliárd euró) összegű programot hagyott jóvá, amelynek célja, hogy a koronavírus-járvánnyal összefüggésben támogassa a magyar gazdaságot. A program keretében rendelkezésre álló támogatási intézkedések finanszírozása az uniós strukturális alapokból történik. A programot a Bizottság által 2020. március 19-én elfogadott és 2020. április 3-án módosított, állami támogatási intézkedésekre vonatkozó ideiglenes keret alapján hagyták jóvá.

Az Európai Bizottság jóváhagyta azt az 50 milliárd forint összegű magyar támogatási programot

2020. április 10.

Az állami támogatás közvetlen támogatás formáját fogja ölteni, és a járvány gazdasági hatásai által különösen súlyosan érintett és Magyarország által meghatározott egyes piaci ágazatokban működő közép- és nagyvállalatok számára áll majd nyitva.

„Ez a 140 millió eurós magyar program támogatni fogja azokat a vállalkozásokat, amelyeket különösen súlyosan érint a koronavírus-járvány. Célja a koronavírus-járvány gazdasági hatásainak enyhítése, és segíteni fog a vállalkozásoknak, hogy folytathassák a létfontosságú beruházások megvalósítását. Továbbra is együttműködünk a tagállamokkal annak érdekében, hogy biztosítva legyen az időben történő, összehangolt és hatékony fellépés összhangban az uniós szabályokkal” – jelentette ki Margrethe Vestager, versenypolitikáért felelős ügyvezető alelnök. 

Uniós gyakorlati iránymutatás a kritikus munkavállalók szabad mozgásáról

2020. március 31.

A Bizottság új gyakorlati útmutatót adott ki annak biztosítására, hogy az Unión belül ingázó munkavállalók, különösen azok, akik a koronavírus okozta világjárvány megfékezésében kulcsfontosságú szerepet töltenek be, akadálytalanul eljuthassanak munkahelyükre.

COVID-19: A Bizottság összehangolt európai válaszintézkedéseket hoz a járvány gazdasági hatásainak ellensúlyozására

2020. március 20.

A koronavírus-járvány nyomán súlyos népegészségügyi veszélyhelyzet alakult ki Európában. A járványt az emberek mellett a gazdaság is megsínyli, ezért a Bizottság azonnali válaszintézkedéseket hoz, hogy összehangolt európai fellépés révén enyhítse a COVID-19 társadalmi-gazdasági hatásait.

Szabadkereskedelmi megállapodás Vietnámmal

2020. március 3.

Márciusban életbe léphet az Európai Unió és Vietnám közötti szabadkereskedelmi megállapodás, miután az Európai Parlament jelentős többséggel megszavazta a dokumentumot.

Kis- és középvállalkozások fejlesztéseinek támogatása a Horizon 2020 program keretében

2020. február 14.

A kkv-eszköz pályázat keretében nagy kockázatú, nagy potenciállal rendelkező kis- és középvállalkozások támogatása valósul meg, olyan új termékek, szolgáltatások és üzleti modellek kifejlesztése és piaci bevezetése érdekében, amelyek elősegíthetik a gazdasági növekedést.

Brexit - Jóváhagyta a londoni alsóház a Brexit-megállapodást

2020. január 10.

A várakozásoknak megfelelően kényelmes többséggel jóváhagyta csütörtök este a londoni alsóház a brit EU-tagság megszűnésének (Brexit) feltételrendszerét rögzítő megállapodást.

Lendületes évindításra készül a soros EU-elnöki tisztséget átvevő Horvátország

2019. december 30.

Lendületesen indítja az évet az Európai Unió következő soros elnökének tisztségében Horvátország, amelynek kormánya pénteken fogadta el a január 1-jén induló hat hónap részletes programját.

A határokon átnyúló fizetésekre vonatkozó új uniós szabályoknak köszönhetően a fogyasztók és a vállalkozások pénzt takarítanak meg

2019. december 17.

Az euróövezeten kívüli tagállamokban a fogyasztók és vállalkozások számára alacsonyabb lesz az euróban történő, határokon átnyúló fizetések díja.

Az új uniós szabályok biztosítják, hogy az euróövezeten kívüli tagállamokban – Bulgáriában, Horvátországban, Csehországban, Dániában, Magyarországon, Izlandon, Liechtensteinben, Norvégiában, Lengyelországban, Romániában, Svédországban és az Egyesült Királyságban* – az euróban történő, határokon átnyúló fizetések díja megegyezzen a belföldi fizetések díjával. Egy bolgár fogyasztó például, aki eurót szeretne külföldre küldeni, mostantól ugyanazt a díjat fizeti majd, mint egy leva-átutalásért Bulgárián belül. Más szóval, a határokon átnyúló, euróban történő fizetések után nagyon alacsony vagy akár nulla összegű díjakat kell majd fizetni.

A biztosjelöltek meghallgatása: Várhelyi Olivér, Thierry Breton, Adina-Ioana Vălean

2019. november 14.

Várhelyi Olivér (Magyarország), Adina-Ioana Vălean (Románia) és Thierry Breton (Franciaország) meghallgatásával folytatja a biztosjelöltek alkalmasságának vizsgálatát az EP november 14-én.

MKIK EU Hírlevél 2019/14. szám

2019. október 31.

Megjelent az MKIK Brüsszeli EU Képviseletének soron következő elektronikus hírlevele.

 

A Fókuszban az Unió rovatban az „Eurochambres állásfoglalás az európai hosszú távú éghajlat stratégiáról” címmel olvashat összefoglalót.

Megkezdi munkáját az Európai Munkaügyi Hatóság

2019. október 17.

Az Európai Munkaügyi Hatóság megnyitó ünnepséggel és igazgatótanácsa első ülésével kezdi meg tevékenységét. Az eseményre két évvel azt követően kerül sor, hogy Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke az Unió helyzetéről szóló, az Európai Parlamenthez intézett 2017. évi beszédében bejelentette e hatóság létrehozását.

MKIK EU Hírlevél 2019/12. szám

2019. szeptember 30.

Megjelent az MKIK Brüsszeli EU Képviseletének soron következő elektronikus hírlevele.

A Fókuszban az Unió rovatukban az „Ipar 2030 – a jövőre vonatkozó elképzelés” címmel olvashat összefoglalót.

Folyamatosan növekszik a nők aránya az EP-ben

2019. szeptember 16.

A nők ugyan még mindig alulreprezentáltak a politikában, az EP-képviselők közötti arányuk magasabb, mint a nemzeti parlamentekben, így a magyar parlamentben is

Infografika: hogyan választják meg az Európai Bizottságot?

2019. szeptember 12.

A májusban megválasztott új Parlament egyik fő feladata most az, hogy meghallgatások keretében felmérje, alkalmasak-e a biztosjelöltek feladatuk ellátására. Bemutatjuk a folyamatot.

Megvédené acéliparát az Európai Unió

2019. augusztus 16.

Az Európai Bizottság értesítette a Kereskedelmi Világszervezetet, hogy módosítani akarja az acélipari kvótákat. Az acélipari kvóták módosítására azért van szükség, mert a 25 százalékos amerikai vám bevezetése miatt kínai acél árasztotta el az európai piacot. Az Európai Unió meglehetősen késve reagált a kereskedelmi viszonyok megváltozására, s a lépés várhatóan így is csak októbertől lép életbe – írta hírlevelében az Erste Befektetési Zrt.

Európa fürdőhelyeinek 85%-a kiváló minősítést kapott

2019. augusztus 1.

Az Európai Környezetvédelmi Ügynökség és a Bizottság éves jelentése szerint az európai tengerpartok és fürdőhelyek vize egyre tisztább. Az európai, köztük a magyar fürdőhelyek 85%-a kiérdemelte a legmagasabb „kiváló” minősítést, ami azt jelenti, hogy ezeken a helyeken a fürdővíz jórészt mentes az emberi egészségre és a környezetre ártalmas szennyezőanyagoktól. A fürdőhelyek 96%-a megfelelt az európai uniós szabályok alapján felállított minimum követelményeknek.

Megjelent az Európai Digitális Innovációs Központok létrehozásáról szóló előzetes jelentkezési felhívás

2020. augusztus 25.

Az Európai Bizottság a Digitális Európa Program keretében kiadta az Európai Digitális Innovációs Hubok (EDIH) létrehozásáról szóló munkaanyagát, amelyben új finanszírozási programmal, 26,8 millió eurós keretösszeggel fejleszti a 2021 és 2027 közötti időszakban a tagországok gazdaságainak és társadalmainak digitális fejlődését. A társadalmi és kormányzati egyeztetést követően az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) véglegesítette az EDIH-ek létrehozásáról szóló „Előzetes jelentkezési felhívást”.

A koronavírus-járvány miatt nehéz helyzetbe került KKV-k támogatását célzó magyar program módosítása

2020. augusztus 14.

Az Európai Bizottság zöld utat adott az általa eredetileg május 20-án jóváhagyott, a koronavírus-járvány miatt nehézségekkel küzdő mikro-, kis- és középvállalkozásokat támogató magyar program kibővítésének. Magyarország a Széchenyi Kártya programhoz kapcsolódó támogatási intézkedés révén meg kívánja könnyíteni az érintett mikro-, kis- és középvállalkozások számára, hogy hitelhez jussanak, és így elegendő likviditással rendelkezzenek ahhoz, hogy fedezni tudják azonnali működőtőke- és beruházási szükségleteiket.

 

A lehető legjobb megállapodás született meg az európai helyreállítási alapról

2020. július 27.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter szerint a lehető legjobb megállapodás született az európai helyreállítási alapról a hét elején véget ért uniós csúcson, ha nem a legjobb lett volna, akkor Magyarország nem fogadta volna el.

Az Európai Bizottság eTranslation eszköze szabadon hozzáférhető az európai kkv-k számára

2020. július 8.

Az Európai Hálózatfinanszírozási Eszköz gépi fordítási szolgáltatása, az eTranslation ingyenesen elérhető Európa 21 millió kis- és középvállalkozása (kkv-k) számára. A kkv-k mostantól használhatják az eTranslation-t bármely szöveg vagy dokumentum az EU bármely hivatalos nyelve, valamint az izlandi, norvég, orosz és hamarosan további nyelvek közötti nagyon pontos gépi fordítására.

Uniós interaktív térkép mutatja, hová milyen feltételekkel lehet utazni

2020. június 16.

Az Európai Unió új honlapot indított Re-open EU néven, amelyen az interaktív térkép arról nyújt naprakész információt, hogy mely tagállamba milyen feltételekkel lehet beutazni.

MKIK EU Hírlevél 2020/10. szám

2020. június 1.

Megjelent az MKIK Brüsszeli EU Képviseletének soron következő elektronikus hírlevele. 

A Fókuszban az Unió rovatban „Vissza a jövőbe – fokozatosan megszűnhetnek a járvány miatt bevezetett korlátozások”címmel olvashat összefoglalót. 

MKIK EU Hírlevél 2020/09. szám

2020. május 15.

Megjelent az MKIK Brüsszeli EU Képviseletének soron következő elektronikus hírlevele. 

A Fókuszban az Unió rovatukban „Körforgásos gazdaság: És mégis forog? ”címmel olvashat összefoglalót. 

MKIK EU Hírlevél 2020/08. szám

2020. május 4.

Megjelent az MKIK Brüsszeli EU Képviseletének soron következő elektronikus hírlevele. 

A Fókuszban az Unió rovatukban „Kívánságlista – az Eurochambres javaslatai a válságból való kilábalás megkönnyítésére ”címmel olvashat összefoglalót.             

MKIK EU Hírlevél 2020/07. szám

2020. április 15.

Közzétesszük az MKIK Brüsszeli EU Képviseletének soron következő elektronikus hírlevelét.

A Fókuszban az Unió rovatukban „COVID-19 – gazdasági intézkedések a tagállamokban”címmel olvashat összefoglalót. 

Az EU 8 milliárd eurós finanszírozást szabadít fel 100 000 KKV számára

2020. április 9.

A koronavírus-világjárvány egyik közvetlen gazdasági következménye a KKV-kat érintő hirtelen likviditáshiány. A bankokat azonban likviditáshiány esetén az érzékelt kockázat hirtelen növekedése miatt semmi sem ösztönzi arra, hogy kölcsönt nyújtsanak. Ezért van szükség az ilyen hiteleket támogató uniós kezességvállalásra.

MKIK EU Hírlevél 2020/06. szám

2020. március 31.

Megjelent az MKIK Brüsszeli EU Képviseletének soron következő elektronikus hírlevele.

 

A Fókuszban az Unió rovatukban „Új európai iparstratégia: Lesz-e érzékelhető hatása?”címmel olvashat összefoglalót. 

Koronavírus-járvány: a Bizottság gazdaságtámogató intézkedésként ideiglenes keretszabályra tesz javaslatot az állami támogatások területén

2020. március 17.

Az Európai Bizottság konzultáció céljából elküldte a tagállamoknak az állami támogatások ideiglenes keretszabályozására irányuló javaslatának tervezetét. A javasolt szabályozás azt hivatott biztosítani, hogy – tekintettel a koronavírus-járvánnyal kapcsolatos helyzetre – a vállalkozások elegendő likviditással rendelkezzenek a működésük fenntartásához, illetve szükség esetén a tevékenységük átmeneti felfüggesztéséhez.

Megjelent az éves uniós országjelentés hazánk társadalmi-gazdasági kihívásairól

2020. február 28.

Az Európai Bizottság közzétette szokásos éves országjelentéseit, amelyekben az egyes tagállamok előtt álló legfontosabb társadalmi-gazdasági kihívásokat elemzi. Fókuszban: környezeti fenntarthatóság, termelékenységnövekedés, méltányosság és makrogazdasági stabilitás.

Átalakul az uniós bővítés rendje

2020. február 14.

Átalakítaná az Európai Bizottság az uniós csatlakozási folyamatot, hogy csökkentse a bővítéssel kapcsolatos elutasítást a nyugati tagállamokban, jelentette be Brüsszelben Várhelyi Olivér, az Európai Bizottság illetékes biztosa.

Az interneten vásárlók aránya az Európai Unióban (2018)

2020. január 3.

A 12 hónapon belül interneten vásárlók körében, százalék.

Az Európai Bizottság Új tagjai

2019. december 17.

Tudnivalók az Európai Bizottság vezető politikai szerepéről, a 27 biztos szerepéről, kinevezésének módjáról és szakpolitikai prioritásairól, valamint Várhelyi Olivér a szomszédságpolitikáért és bővítésért felelős biztos megbízólevele.

Fedezd fel Európát!-pályázat középiskolásoknak

2019. november 18.

Az Európai Bizottság Magyarországi Képviselete az Európai Parlament Magyarországi Kapcsolattartó Irodájával, valamint az Innovációs és Technológia Minisztériummal (a továbbiakban: Szervezők) együttműködésben pályázatot hirdet vidéki középiskolák részére egynapos budapesti kiránduláson történő részvételre, amelyre a 2019/2020-as tanév 2. félévében kerül sor. A kirándulás keretén belül a diákok az Európai Bizottság Magyarországi Képviseletének és az Európai Parlament Magyarországi Kapcsolattartó Irodájának épületében, a budapesti Millenáris Park területén található Európai Unió Házában EU-tanórán vehetnek részt, majd ezt követően városnézésre nyílik lehetőség a fővárosban.

2019. őszi gazdasági előrejelzés: kihívások állnak előttünk

2019. november 11.

Az európai gazdaság immár hetedik éve folyamatosan növekszik, és az előrejelzés szerint 2020-ban és 2021-ben tovább bővül. A munkaerőpiacok továbbra is szilárdak, és folytatódik a munkanélküliség csökkenése. A külső környezet azonban sokkal kevésbé támogatóvá vált, és nagyon jelentős a bizonytalanság. Ez különösen a feldolgozóipart érinti, amely egyúttal strukturális átalakuláson megy keresztül. Így az európai gazdaság egy olyan elhúzódó időszak elé néz, amelyet visszafogott növekedés és alacsony infláció jellemez.

Nyerj utazást Berlinbe az európai filmes kvízzel!

2019. október 17.

Szereted az európai filmeket? Szívesen részt vennél egy elegáns filmdíj átadó ünnepségen?

Válaszolj helyesen az európai filmes kvíz 10 kérdésére, és utazást nyerhetsz Berlinbe! A kihívás 8 nyertese részt vehet a 32. Európai Filmdíj átadó gálán és kísérőrendezvényein 2019. december 6-8. között! 

MKIK EU Hírlevél 2019/13. szám

2019. október 15.

Megjelent az MKIK Brüsszeli EU Képviseletének soron következő elektronikus hírlevele.

A Fókuszban az Unió rovatban az „Eurochambres állásfoglalás a körforgásos gazdaságról” címmel olvashat összefoglalót.

 

Mire? Mennyi? Miből? - Ismertető az EU költségvetéséről

2019. szeptember 19.

Az EU költségvetését bemutató infografikánkból megtudhatja, hogy milyen forrásokból áll össze a költségvetés, és kiderül az is, hogy Magyarországon mire és mennyit költ az EU.

MKIK EU Hírlevél 2019/11. szám

2019. szeptember 16.

Megjelent az MKIK Brüsszeli EU Képviseletének soron következő elektronikus hírlevelét.

A Fókuszban az Unió rovatukban „Hogyan teljesít Európa és az Európai Unió az innováció területén? Megjelent a 2019-es eredménytábla” címmel olvashat összefoglalót.

Az EU Püspöki Konferenciáinak Bizottsága: Az Európai Bizottság nevezzen ki egy ifjúsági koordinátort

2019. augusztus 21.

Az Európai Unió Püspöki Konferenciáinak Bizottsága (COMECE) augusztus 12-én, hétfőn közleményt adott ki az ifjúság nemzetközi napja alkalmából. „A fiatalok az Európai Unió lakosságának közel egyharmadát jelentik. Sokan közülük bizonytalanságban, frusztrációban és marginalizálódva élnek a nagyarányú munkanélküliség miatt. Ez megakadályozza, hogy teljes mértékben hozzájáruljanak a társadalom fejlődéséhez, és megakadályozza, hogy álmodjanak és reméljenek” – olvasható az ENSZ által bevezetett világnapra megjelentetett COMECE–közleményben.

EU meeting point - a Sziget Fesztiválon

2019. augusztus 7.

European Meeting Point a Sziget Fesztiválon! Látogass el oda, ha többet szeretnél tudni uniós jogaidról, külföldi tanulásról, munkavállalásról, vagy egyáltalán az EU-ról.Játsszunk, beszélgessünk! EU-kvízünk helyes kitöltésével ajándéktárgyakat nyerhetsz. A helyszín házigazdái az Európai Bizottság Magyarországi Képviselete és az Európai Parlament Magyarországi Kapcsolattartó Irodája.

Csatlakozzon Facebook oldalunkhoz
Család és Karrier Pont
VALI Vállalkozói Információ
Aktuális pályázatokhoz kattintson ide