Üdvözöljük a

Az Audi oktatóközpontjában jártunk

honlapján!

-
üzlet a hálón

Kamarai rendezvények

<< 2020 Szeptember >>
KeSzeCsüSzoVa
 123456
78910111213
14151617181920
2122232425
26
27
282930    

Az Audi oktatóközpontjában jártunk

Szerző: Cserjési Kinga | 2014. március 11.

Az Audi Projekt- és Oktatóközpontjába látogattunk a nagyigmándi Pápay József Általános Iskola nyolcadik osztályos tanulóival. A megérkezésünket követően a gyerekek egy filmet néztek meg az Audi gyár történetéről, fejlődéséről és az ott folyó gyártásról. 1993-ban motorgyárként alakult Győrben, 1998-ban indult el az Audi AG ingolstadti karosszériagyárával kooperációban a járműgyártás. A gyárbővítésnek köszönhetően 2013-ra egy présüzemmel, karosszériagyárral, lakkozó üzemmel és egy megnövelt kapacitású járműszereldével kiegészülve a teljes gyártási folyamatot lefedő járműgyárrá fejlődött a vállalat. Az új Audi gyár építésén 2200 munkás dolgozott csúcsidőben, 246 négyzetméter beépített területen folyik a teljes gyártási folyamat. Így vált a világ legnagyobb gyárává az Audi Hungaria Motor Kft, az Audi 100%-os leányvállalata, ahol évente közel 2 000 000 motor készül.

Az Audi Hungariánál az alábbi szakmákat oktatják: autógyártó, autószerelő, autóelektronikai műszerész, járműfényező,karosszéria lakatos, gépgyártástechnológiai technikus, gépi forgácsoló, mechatronikai technikus, villanyszerelő, szerszámkészítő, automatika technikus.

A gyár rövid bemutatása után az oktatási központ egyik szakoktatója végigvezetett minket az akadémia területén.

2011. október 20-án ünnepélyes keretek között adták át az Audi Hungaria Motor Kft. új Projekt- és Oktatóközpontját 11.000 m2-en, ahol az új kollégák kiválasztása, az új és a már meglévő kollégák szakmai továbbképzése történik. Továbbá az oktatóközpontban szakközépiskolások is tanulnak, szakmai gyakorlaton vesznek részt.

2011 óta a szakképzés keretében tanuló hallgatók létszáma meghaladta az 1000 főt és 2500 m2-re bővült a szakképzés területe. Az Audi Akademie Hungaria Kft. több mint 200 trénert és szakértőt foglalkoztat, valamint az Audi Hungária Motor Kft.-vel közösen 500 metódust alkalmaz az oktatóközpontban.

Naponta több, mint 200 ember szakmai illetve, szakmán túli képzése zajlik a PTC csarnokban, úgy mint Lean tréning és területspecifikus (karosszériagyártás, lakkozás, összeszerelés, automatizálástechnika) alapkészség-fejlesztő oktatása. Több mint 50 modern berendezés és robot áll a különböző területek képzéseiben résztvevők számára.

A szakképzés csarnokai és termei a legmodernebb berendezésekkel lettek felszerelve, így a tanulók számára biztosítottak a körülmények a szakmai fejlődéshez. A leginnovatívabb technológiák mellett, a személyi feltételek is kimagaslóak mind regionális, mind pedig országos szinten: az Audi Akademie Hungaria 14 kiválóan képzett szakoktatója, valamint az üzemi területek tapasztalt szakemberei az iskolákkal karöltve gondoskodnak a tanulók fejlődéséről.

Az elméleti és a gyakorlati tudás megszerzése az iskolákban, az Oktatóközpontban és a termelésben zajlik, rotációs rendszerben. Az Oktatóközpontban lehetőség nyílik innovatív technológiák elsajátítására, mint pl. a pneumatika, járműdiagnosztika, CNC technika, automatizálási és csavarozás technika.

A tanulók természetesen a szakmai ismeretek elsajátítása mellett az ország egyik legnagyobb vállalatának mindennapjaiba is bepillantást nyerhetnek, valamint lehetőségük van tudásukat külföldi kiküldetés során is tovább fejleszteni.

Csatlakozzon Facebook oldalunkhoz
Család és Karrier Pont
VALI Vállalkozói Információ
Aktuális pályázatokhoz kattintson ide