Meg kell újítani azokat a digitális tachográf kártyákat, melyek érvényessége a 2019. június 15-étől számított bő három hónapon belül jár le!

Szerző: Maknics Zoltán | 2019. június 11.

 

Soron kívül ellenőrizze a gépkocsivezető munkavállalók digitális tachográf kártyáit! A digitális gépjárművezetői kártyára vonatkozó új európai uniós rendelkezés értelmében 2019. június 15-e után csak új típusú, úgynevezett második generációs (GEN2) digitális tachográf kártyákat adhatnak ki a tagállamok arra illetékes hatóságai.

 

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium az NIT kérésére informális úton megerősítette, hogy előreláthatólag 2019 szeptemberéig nem tudnak majd GEN2-es kártyákat kiadni, ezért a következő 3-4 hónapban lejáró kártyákat 2019. június 15. előtt meg kell újítani!

 

Felhívjuk tehát figyelmüket, hogy haladéktalanul ellenőrizzék a foglalkoztatott gépkocsivezetők digitális tachográfkártyáinak érvényességi idejét!

 

Amennyiben a kártya a június 15-ét követő bő három hónapos időszakon belül jár le, azonnal vegyék fel a kapcsolatot a gépkocsivezetők a kártyák kiállítására jogosult Kormányhivatalok egyikével, és foglaljanak időpontot a lejáró kártyák megújítására!

 

Az időpont foglaláskor feltétlenül tájékoztassák a Kormányhivatalt arról, hogy az említett időszakban lejáró digitális tachográf kártya soron kívüli megújítását kérik annak érdekében, hogy az átmeneti időszakban az érvényes kártya hiánya ne okozzon fennakadást a folyamatos munkavégzésben.

 

A kártyacserére illetékes kormányhivatalok elérhetőségei IDE KATTINTVA találhatók.

 

 

Forrás: www.nit.hu