Üdvözöljük a

Még pályázhatnak digitális fejlesztésre a vállalkozók

honlapján!

-
üzlet a hálón

Kamarai rendezvények

<< 2020 Július >>
KeSzeCsüSzoVa
  12345
678910
11
12
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Még pályázhatnak digitális fejlesztésre a vállalkozók

Szerző: Maknics Zoltán | 2019. április 12.

„Komárom költségvetésének biztos pontját jelentik a városban működő kis- és középvállalkozások, közel kétezer-ötszázan. A 2,7 milliárd forintos helyi adóbevétel közel felét az ő adóforintjaik teszik ki és több ezer ember számára adnak munkát, ezzel is biztosítva a város működőképességét” - mondta a polgármester csütörtökön Komáromban a mikro- és kisvállalkozások digitális fejlődését elősegítő pályázati lehetőségekről szervezett tájékoztatón, melyet a megyei kereskedelmi és iparkamara és a Modern Vállalkozások Programja szervezett, Dr. Molnár Attila szólt arról is, hogy az önkormányzat kevés olyan pályázatra jelentkezhet, mellyel később a vállalkozásokat segíthetik. 

Az egyik újdonságot jelentő kivétel az inkubátorház létesítése, ahol induló társaságot bérelhetnek irodát és termeket. Az ipari parkba tervezett létesítmény jelenleg közbeszerzési eljárás alatt áll, és 2020 novemberétől várja majd a helyi vállalkozásokat.

 

A polgármester emlékeztetett arra, hogy néhány héttel ezelőtt vehették át az Év Ipari Parkja kitüntetést. A városba érkezett befektetés nagyságáról szólva elmondta; a dél-koreai SK Battery Hungary itt valósítja meg Magyarország legnagyobb zöldmezős beruházását. A 340 milliárd forintos összeg mostanában a világ második legnagyobb befektetését jelenti, Komáromot csak a Tesla amerikai gyára előzte meg.

Dr. Szerencsés László, a Komárom-Esztergom Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke elmondta, a vállalkozóknak érdemes lesz figyelni a kamarai híreket, mert április végén beszállítói mentorprogramot hirdetnek, mellyel azt szeretnék elérni, hogy a kis- és középvállalkozások csatlakozzanak az EU-s beszállítói programokhoz. A projekt szeptember végén kezdődik és egy évig tart.

 

 

Garamvölgyi Róbert, Komárom-Esztergom Megye IKT tanácsadójának tájékoztatása szerint akár kétszemélyes vállalkozások is pályázhatnak digitális fejlesztésre, náluk hárommillió forint a maximum, nagyvállalatok pedig hatvan millió forintig adhatnak be pályázatot a Modern Vállalkozások Programjának keretein belül, egészen szeptember 10-ig.

 

A pályázaton való induláshoz tíz százalék önerő szükséges, a vissza nem térítendő támogatás elérheti a negyven százalékot. Az összeg felét a Magyar Fejlesztési Bank hitele biztosítja maximum nyolc éves futamidőre, évi egy százalékos kamattal, melyet semmilyen más járulékos költség nem terhel.

A pályázat során az induló vállalkozásnak az IKT tanácsadó díjmentesen fejlesztési tervet készít, melyben programok, illetve eszközök beszerzésére tesz javaslatot, valamint készül egy állapotfelmérés, melyet a pályázathoz csatolni kell.

 

A megpályázható összeg nagyságának meghatározására kalkulátor készült, mely a vállalkozás méretének, árbevételének és létszámának függvényében kiszámolja a vissza nem térítendő támogatás összegét.

 

További információ:

 

Garamvölgyi Róbert

IKT tanácsadó

Mobil: 0670/428-0543

E-mail: garamvolgyi.robert@ginop-mkik.hu

www.vallalkozzdigitalisan.hu

Csatlakozzon Facebook oldalunkhoz
Család és Karrier Pont
VALI Vállalkozói Információ
Aktuális pályázatokhoz kattintson ide