Üdvözöljük a

Új szolgáltatás csomag a határ menti kisvállalkozások részére

honlapján!

-
üzlet a hálón

Kamarai rendezvények

<< 2021 Május >>
KeSzeCsüSzoVa
     12
345678
9
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      

Új szolgáltatás csomag a határ menti kisvállalkozások részére

A Magyarország - Szlovákia Határon Átnyúló Együttműködési Program keretében 2013. szeptember 30-án fejeződik be az Információs Társadalomért Alapítvány (HU) és a Szövetség a Közös Célokért (SK) „Közösen közös nyelven – Spoločne spoločnou rečou” című közös pályázatának megvalósítása, amelyre 148,083.09 EUR vissza nem térítendő támogatást nyertek. A program célja a határ menti kis- és középvállalkozások támogatása egy olyan ingyenes szolgáltatás csomaggal és információ-rendszerrel, amely segítségükre lehet vállalkozásuk fejlesztésében. A témával kapcsolatban szeptember 26-án, csütörtökön 9.00 órától kb. 11.00 óráig konferenciát szerveznek Komáromban, a Csemadok székházban, Kossuth tér 3 címen, melyre minden érdeklődőt szeretettel várnak.

A projekt keretén belül kialakításra került egy kétnyelvű, elektronikus, videó alapú oktatási felületet (eLearning) is tartalmazó weboldal. A rendszerben található közérthető tananyagok az országokra jellemző törvényi és gazdasági háttérismereteket is tartalmaznak, így jól hasznosítható, gyakorlatias segítséget nyújtanak a határ magyarországi vagy szlovákiai oldalán tevékenykedő, illetve tevékenységüket a határ másik oldalán elindítani szándékozó kis- és középvállalkozásoknak. A témák közt vállalkozási és pénzügyi ismeretek, közbeszerzési és pályázatírási tudnivalók, valamint adózással kapcsolatos tananyagok is.

A projekt másik szerves része a partnerkereső adatbázis: A vállalkozások megoszthatják projektötleteiket másokkal, és a projekt megvalósításához ideális partnert találhatnak a régióban, elősegítve a határ menti mikró, kis- és középvállalkozások gazdasági és szociális együttműködését.

Mivel a dél-szlovákiai régió, valamint az észak-magyarországi terület legnagyobb része hátrányos helyzetű térség, a projekt megvalósítói abból indultak ki, hogy térségben tevékenykedő szervezetek a mostani gazdasági helyzetben még nehezebben költenek képzésre, holott ez elemi érdekük lenne a versenyben maradáshoz. A másik probléma a nyelvi nehézségek leküzdése, illetve a határ két oldalán eltérő törvényi szabályozás. Ezen ismeretek nélkül a határ menti szervezetek együttműködése nagyon sok nehézségbe ütközik.

A közös projektek megvalósítása kapcsán a program eredményeiként új megbízások, új szolgáltatások, új munkahelyek jöhetnek létre, mely nemcsak a mindenkori megélhetést biztosítja, de növeli a lakosság életszínvonalát is. A fejlesztések a települések, térségek fejlődéséhez is vezetnek. Összességében a projekt egyértelműen a határ menti partnerek hosszú távú együttműködését segíti, a térség forrásvonzó képességét, gazdasági versenyképességét növeli.

 

Szövetség a Közös Célokért

Cím: 945 01 Komárno/Komárom, Kossuth tér 3

E-mail: szovetseg@szakc.sk

Web: http://husk.info-net.sk

 

 

Háttér-információk

Az Információs Társadalomért Alapítvány 1998-ban jött létre. Legfőbb tevékenységei közé tartozik a tudományos kutatás; nevelés és oktatás, képességfejlesztés, ismeretterjesztés; kulturális tevékenység; hátrányos helyzetű csoportok társadalmi esélyegyenlőségének elősegítése; a munkaerőpiacon hátrányos helyzetű rétegek képzésének, foglalkoztatásának elősegítése és a kapcsolódó szolgáltatások.

http://infota.org/

A Szövetség a Közös Célokért társulás 2001-ben alakult, információs irodahálózatot működtető társulás, melynek fő céljai között szerepel a Szlovák Köztársaság és Magyarország különböző szervezetei és intézményei közti hatékony partnerkapcsolatok kialakítására.

http://husk.info-net.sk/

Projekt címe: Közösen közös nyelven / Spolu spoločnou rečou

Projekt azonosítója: HUSK/1101/1.5.1/0245

További információk a projektről: http://infota.org/projektek/husk

Meghívó a projektzáró rendezvényre:

http://husk.info-net.sk/images/husk/komarom_meghivo_hu.pdf

Jelen sajtóközlemény tartalma nem feltétlenül tükrözi az Európai Unió hivatalos álláspontját.

A program honlapja: http://www.husk-cbc.eu

Csatlakozzon Facebook oldalunkhoz
Család és Karrier Pont
VALI Vállalkozói Információ
Aktuális pályázatokhoz kattintson ide