Üdvözöljük a

Hét megyei általános iskola 166 diákja a Magyar Suzuki Zrt-nél

honlapján!

-
üzlet a hálón

Kamarai rendezvények

<< 2020 Augusztus >>
KeSzeCsüSzoVa
     12
345
6
789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      

Hét megyei általános iskola 166 diákja a Magyar Suzuki Zrt-nél

Szerző: Sebestyénné Mészáros Eszter | 2014. február 11.

Az elmúlt két hónapban 166 nyolcadik osztályos tanuló vett részt szakmatúrán az esztergomi Suzuki gyár összeszerelő üzemében.

A gyár egyik munkatársa az üzemlátogatás elején ismertette a gyár történetét, bemutatta az itt folyó termelést. Jelenleg is több modellt gyártanak, többek között a Splash-t, a Swift-et, az SX4-et és a nemrég bemutatott új SX4 S-Cross modellt. Az új modellből az első esztendőben 100 ezer darab gyártása a terv. Az exportpiacokon mutatkozó növekvő érdeklődés felpörgette a termelést, és száz új álláshely létesítéséhez járult hozzá a vállalatnál.

A termelés növekedését segíti, hogy az S-Crosst - amelynek prototípus- és gyártástechnológia-fejlesztése is Esztergomban zajlott - egyelőre csak Magyarországon gyártják, azaz innen szolgálják ki az összes piacot.

A tavalyi mintegy 161 ezer darab után az idén 200 ezer autó gyártását tervezik. A Suzukinak jelenleg 25-30 ezer főt foglalkoztató 275 hazai beszállítója van.

Ugyan még Európa számít a Magyar Suzuki fő terepének, ám Európán kívüli terjeszkedésre, így Mexikóba, Új-Zélandra, Ausztráliába és a Dél-Afrikai Köztársaságba is eljutnak az esztergomi modellek. Mindezzel együtt a Suzuki a teljes magyar kivitel 1,5-2,5 százalékát adja.

A rövid ismertető után a szerelő üzemben folytatódott a szakmatúra, melynek során a tanulók testközelből nézték végig a különböző összeszerelési fázisokat, amit a diákok nagy érdeklődéssel figyeltek.

 

Az alábbi iskolák tanulói értékes tapasztalatokat szereztek:

Simor János Általános Iskola, Bajna

Gróf Széchenyi István Általános Iskola, Epöl

József Attila Általános Iskola, Tatabánya

Kézdi-Vásárhelyi Imre Általános iskola, Szomor

K.E.M Ált isk, Speciáli Szakiskola, Tata

Móra Ferenc Általános Iskola, Bokod

Arany János Általános Iskola, Lábatlan

 

 

Az üzemlátogatások utazási költségét továbbra is teljes egészében támogatja a kamara az általános iskolák részére. Várjuk továbbra is az iskolák jelentkezését!

 

Steindl Balázs

pályaorientációs tanácsadó

Csatlakozzon Facebook oldalunkhoz
Család és Karrier Pont
VALI Vállalkozói Információ
Aktuális pályázatokhoz kattintson ide