Üdvözöljük a

Komárom - Esztergom megyei Szakképzési koncepció módosítása

honlapján!

-
üzlet a hálón

Kamarai rendezvények

<< 2020 Augusztus >>
KeSzeCsüSzoVa
     12
3456789
10
111213141516
17181920212223
24252627282930
31      

Komárom - Esztergom megyei Szakképzési koncepció módosítása

Szerző: Juhász Eszter | 2015. szeptember 1.

Az MFKB a szakképzési-fejlesztési koncepció továbbfejlesztése során figyelembe kívánja venni rövid- és középtávon az iskolarendszerű szakképzéssel, középtávon a felnőttoktatással kapcsolatos összefüggő gazdaság-társadalmi elvárásokat, a törvényi módosításokat.

Olyan szakképzést tart hasznosnak Komárom - Esztergom megyében, amelynek fő elemeit a középfokú képzés valamennyi szereplője a célok tekintetében el tud fogadni: az adott szakképző intézményt eredményesen befejező tanuló úgy tudjon boldogulni, hogy tanult szakmája révén személyes ambíciói, életcéljai találkozzanak a befogadó munkakörnyezet igényeivel, és a felkészítésében szerepet játszó iskolák és pedagógusaik, a gyakorlati képzőhelyek és gyakorlati oktatóik, valamint a leendő munkáltatók is elégedettek legyenek a szakképzés minőségével.

A bizottság a szakképzés-fejlesztési koncepció módosításával céljának tekinti széleskörű információk birtokában a jövőre vonatkozó, a megye gazdasági-társadalmi fejlődését szolgáló, a munkaerőpiaccal összehangolt szakképzési rendszer működését. Reális, megvalósítható célok kitűzésére törekszik rövid és hosszú távon egyaránt, konszenzust kíván kialakítani a szakképzés érintettjeivel. Munkája során együttműködik a szakképzésre széles rálátással bíró Komárom – Esztergom Megyei Kormányhivatal Oktatási Főosztályával, Munkaügyi Központjával, a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ Megyeközponti Tankerületi Igazgatóságával, a megyei és városi önkormányzatokkal, az Agrárkamarával, társkamarákkal, gazdasági érdekképviseletekkel, szakmai szervezetekkel. Kikéri a szakképzésben érintett gazdálkodó szervezetek és a szakképző intézmények véleményét.

Fontos feladatának tekinti az egyes tanévekre vonatkozó, a szakképzés irányaira és arányaira javaslatot kidolgozó tevékenységéhez a szükséges információs csatornák kiépítését. Mindazokkal a szervezetekkel együtt kíván működni, akik a gazdaság egészét vagy valamely területét képviselve hatékonyan hozzájárulnak a szakmaszerkezeti döntések kialakításához.

A Megyei Fejlesztési és Képzési Bizottság a megyei szakképzés-fejlesztési koncepciót széles körben kívánja a szakképzés szereplőivel megismertetni. Lehetőséget teremt a különböző területekről érkező javaslatok, véleménynyilvánítások megtételére és megvitatására. A szakképzés-fejlesztési koncepciót itt a honlapunkon ismerhetik meg az érdeklődők. Az MFKB szakmaszerkezetre és a gazdaság által igényelt un. „hiány szakképesítésekre vonatkozó javaslata a www.nive.hu honlapon elérhető.

 

A projekt a Nemzetgazdasági Minisztérium finanszírozásában valósul meg az MPA terhére. A projekt, illetve a támogatási szerződés száma: NFA-KA-NGM -11/2013/TK.

 

Csatlakozzon Facebook oldalunkhoz
Család és Karrier Pont
VALI Vállalkozói Információ
Aktuális pályázatokhoz kattintson ide