Üdvözöljük a

Pályaorientáció: a megyei kamara tájékoztat, segít a diákoknak

honlapján!

-
üzlet a hálón

Kamarai rendezvények

<< 2020 Augusztus >>
KeSzeCsüSzoVa
     12
345
6
789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      

Pályaorientáció: a megyei kamara tájékoztat, segít a diákoknak

Szerző: Sebestyénné Mészáros Eszter | 2013. október 22.

A Komárom-Esztergom Megyei Kereskedelmi és Iparkamara egyik kiemelt feladatának tekinti, hogy a pályaválasztás előtt álló diákokat a szakképzés felé orientáljuk, kiemelten a hiány- és keresett szakmákban. – mondja Steindl Balázs pályaorientációs tanácsadó.

– Figyelembe kell vennünk, hogy a megye gazdasága számára szükséges mennyiségű és a munkáltatók igényeihez jobban igazodó szakképzett munkaerőt biztosítsunk. Ennek érdekében kamaránk együttműködik az érintett vállalkozásokkal, szakképzőkkel, a Nemzeti Munkaügyi Hivatallal. 
Megtudtuk, hogy üzemlátogatásokat, szakmai bemutatókat, tájékoztató előadásokat szerveznek. 
Idén közel négyszáz általános iskolást vittek el megyénk különböző gazdasági szervezeteihez, többek között a Suzuki esztergomi gyárába, a Forest Papír Kft leányvári üzemébe, a kisbéri Vita Sütő Kft-be, a Bábolnai Ménesbirtokra. 
– Az általános iskolák igazgatóit tájékoztatjuk a kamara pályaorientációs tevékenységéről – folytatja Steindl Balázs. – Megkérjük őket, jelöljék meg azokat a szülői értekezleteket, ahol beszélhetünk a megye hiányszakmáiról, bemutatjuk a helyi vállalkozások által igényelt szakmák körét, és tájékoztatást ad arról, hogy az adott szakmát melyik iskolában lehet elsajátítani. Osztályfőnöki órákon érdeklődési kérdőíveket töltünk ki a gyerekekkel, előadást tartunk a pályaválasztás lépéseiről. Fontos, hogy olyan szakmát válasszon a gyerek, amelyik érdeklődésének, képességeinek megfelelő legyen, ennek érdekében nagy hangsúlyt fektetünk az egyéni tanácsadásra. Kérdőívekkel, interjúkkal próbáljuk meg felmérni, hogy a pályaválasztás előtt álló iskolás gyermek számára melyik lehet az megfelelő szakma, miben sikeres lehet.

 
forrás: 

24ora
Csatlakozzon Facebook oldalunkhoz
Család és Karrier Pont
VALI Vállalkozói Információ
Aktuális pályázatokhoz kattintson ide