Üdvözöljük a

Szakma túra a Forest Kft-nél – a Lábatlani Arany János iskola tanulóival

honlapján!

-
üzlet a hálón

Kamarai rendezvények

<< 2020 Augusztus >>
KeSzeCsüSzoVa
     12
3456789
10
111213141516
17181920212223
24252627282930
31      

Szakma túra a Forest Kft-nél – a Lábatlani Arany János iskola tanulóival

Szerző: Sebestyénné Mészáros Eszter | 2013. november 28.

A mai napon a lábatlani Arany János általános iskola nyolcadik osztályos tanulói a Forest Papír Kft leányvári telephelyén jártak üzemlátogatáson.

A megérkezés után a cég munkatársa röviden bemutatta a Forest Papír Kft-t. Magyarország legnagyobb háztartási és közületi papírtermék gyártó és forgalmazó cégcsoportját 1994-ben alapította négy magánszemély. A 4 alapítóból 3 személy jelenleg is a vállalkozás aktív menedzsmentjét alkotja.

A rövid tájékoztató után a 45 gyerek és a kísérő tanáraik végig nézték a szalvétagyártás munkafolyamatait, amit a világszínvonalú feldolgozó gépeken készítenek el. Nyolc gépen változatos méretű nyomatlan és nyomtatott szalvéta készül, valamint itt készülnek a papír zsebkendők is. A papír zsebkendő gyártó részlegen a gyerekek is kipróbálhatták a százas zsebkendő csomagolását. A diákok a látogatás után a felmerülő kérdéseikre is válasz kaptak. A látogatást vezető válaszából kiderült, hogy a cég nem foglalkozik papírgyártással, tehát az alapanyagokat, valamint a festékanyagokat belföldről és külföldről szerzik be. A csomagoláshoz szükséges síkfóliát és a dobozokat hazai gyártóktól szerzik be.  Termékeiket 19 országba exportálják, a cég nettó árbevétele tavaly 9 milliárd forint volt. A lábatlani székhelyű cég Leányváron, Tökölön, Szigetszentmiklóson és Nyergesújfalun is gyártja, illetve raktározza termékeit. A száz százalékban magyar tulajdonú cégnél jelenleg több mint 300-an dolgoznak. A leányvári üzem jelenleg nyolcvan öt embernek ad munkát, ahol papírszalvétát és papír zsebkendőt gyártanak

Az üzemlátogatás végén minden gyerek és kísérő tanár kapott a cég jóvoltából egy kis ajándékot. 

 

A tanulók a termék előállítás valós helyszínén, valós körülmények között ismerhették meg a szakmák jellegzetességeit és az elsajátításukhoz szükséges készségeket és munkakörülményeket. A mai nap is megerősítette azt, hogy az üzemlátogatásoknak fontos szerepük van, hiszen ezek az alkalmak valóban segíthetik a szakma- és a pályaválasztás előtt álló tanulókat, ezért a Komárom - Esztergom megyei Kereskedelmi és Iparkamara a továbbiakban is ingyenesen biztosítja az üzemlátogatások utazási költségeit.

 

Végezetül szeretném felhívni a figyelmet a cég jövőképéről:

 

Erős és versenyképes magyar márkákat építünk, melyekkel nem csak a cégcsoport folyamatos fejlődése érhető el, hanem a hazai gazdaság növekedése is. Hiszen, ha a fogyasztó nívós magyar terméket vásárol, nemcsak jó minőséget kap, hanem környezete gazdaságát is támogatja, ezzel munkahelyet tart meg vagy teremt, fizetőképes keresletet generál. 

 

Steindl Balázs

pályaválasztási tanácsadó

KEMKIK

Csatlakozzon Facebook oldalunkhoz
Család és Karrier Pont
VALI Vállalkozói Információ
Aktuális pályázatokhoz kattintson ide