Üdvözöljük a

Több, mint ezer diák a Fiatalok Európája című rendezvényen

honlapján!

-
üzlet a hálón

Kamarai rendezvények

<< 2020 Július >>
KeSzeCsüSzoVa
  12345
6789101112
13
14
1516171819
20212223242526
2728293031  

Több, mint ezer diák a Fiatalok Európája című rendezvényen

Szerző: Cserjési Kinga | 2013. október 3.

A munkaerő-piac szereplői közül sokan egymásra találtak pénteken a kínálók és a keresők oldaláról múlt pénteken Tatabányán. Talán soha nem fordult meg még annyi fiatal egy napon a Vértes Agorájában és a Tatabányai Múzeumban, mint pénteken, a Fiatalok Európája 2013 elnevezésű rendezvényen.

Jó fiatal arcokat látni – mondta köszöntőjében tegnap délelőtt Czunyiné dr. Bertalan Judit. A Vértes Agorájában, a Fiatalok Európája 2013 rendezvényen több százan hallgatták a megyei kormánymegbízott köszöntőjét. Kiemelte, hogy a pályakezdők, a fiatal munkakeresők esélyeinek növelése a cél.

Ennek érdekében fogott össze a kormányhivatal és annak munkaügyi központja, a házigazda Vértes Agorája és a Tatabányai Múzeum, a Europe Direct, a megyeszékhely önkormányzata, valamint a Komárom-Esztergom Megyei Kereskedelmi és Iparkamara. A szakmai felkészültség mellett az emberi tulajdonságok is fontosak, ezeket is felmérhették a pályájukon most indulók vagy éppen a jobb helyeket „felderítők.”

Schmidt Csaba kulcsszava a lehetőség volt. A polgármester azt sorolta, hogy a Tatabánya Hazavár Program mi mindenben segít azoknak – többek között – akik más városokban tanulnak. Várja őket vissza a város, számos módon támogatva őket, ösztöndíjtól a bérlakáshoz, majd lakáshoz jutáson át a kedvezményes vagy éppen kamatmentes hitelekig.

– Amikor megérkeztem, felemelő volt látni a nyüzsgést – mondta dr. Őry Csaba, az Európa Parlament képviselője a sajtótájékoztatón. – Jó jel, hogy a fiatalok ismerkednek a lehetőségekkel, jó, hogy az önkormányzatok, az intézmények teszik a dolgukat. Európában nagy gondot jelent a pályakezdőknek a munkához jutás. Egy egész generációval szemben felelősség, hogy akik megtehetik, kiemelt segítséget nyújtsanak a spanyoloknak és görögöknek, a horvátoknak és a magyaroknak egyaránt.

Juhász József, a Komárom-Esztergom Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke azt hangsúlyozta, hogy az együttműködés napi szintű a kormányhivatallal, a cégekkel és a szakképző intézményekkel. Az utóbbiak közül az esztergomi Géza Fejedelem Középiskolában példát mutatnak, hogyan lehet zökkenőmentesen áttérni a duális, gyakorlatközpontú képzésre.
Rendkívül színes kínálat jellemezte a karriernapnak is elnevezett szeptember végi pénteket.

Sokan érdeklődtek a nyelviskolák, a különféle továbbképzések iránt. Rendőrök, katasztrófavédők tartottak bemutatókat. „Kiscsoportos foglalkozásokon” ismerkedhettek a lányok és fiúk a sikerhez vezető labirintussal. Ebben minden ösvényt senki nem ismer, viszont egyet-egyet alaposan. És szívesen mutatták, mutatják.
Városi, megyei, európai szintű volt a rendezvény, mind a résztvevőket, mind a kínálatot tekintve.

Tegyük hozzá, az öreg kontinens határánál sincs megállás, hiszen eljött Tatabányára számos japán, valamint egy-egy kínai, dél-koreai és amerikai óriáscég hazai leányvállalata is. Pár hónap múlva akár az anyacégekhez is eljuthatnak a most állást keresők. Egyelőre tanulni...

forrás: kemma.hu

Csatlakozzon Facebook oldalunkhoz
Család és Karrier Pont
VALI Vállalkozói Információ
Aktuális pályázatokhoz kattintson ide