Üdvözöljük a

Üzemlátogatás a Tom Ferr Zrt-nél

honlapján!

-
üzlet a hálón

Kamarai rendezvények

<< 2020 Július >>
KeSzeCsüSzoVa
  12345
6789101112
13
14
1516171819
20212223242526
2728293031  

Üzemlátogatás a Tom Ferr Zrt-nél

Szerző: Sebestyénné Mészáros Eszter | 2014. július 11.

A Montágh Imre Általános Iskola és Speciális Szakiskola tanulói a Tom Ferr Zrt tatai üzemébe látogattak. Az üzemlátogatás elején egy előadást hallhattak Krausz Tibor műszaki vezető úrtól, aki bemutatta a cég történetét és tevékenységét:

A TOM-FERR Zrt. kohászati termékek, ezen belül döntően acélcsövek, zártszelvények és csőtoldatok kereskedelmével foglalkozó cég, kiterjedt nemzetközi kapcsolatokkal.

A társaság 1994-től van jelen a közép-európai piacon, kezdetben a 80 éves hagyományokkal rendelkező csepeli csőgyártás gyártási és kereskedelmi tevékenységével szoros kapcsolatban. Megalakulása óta töretlen, dinamikus fejlődést produkál, melynek eredményeként 25%-os részesedésével Magyarország csőpiacának meghatározó szereplőjévé vált.

Cégük évente több mint 20000 t csövet értékesít belföldön és külföldön több mint 500 üzleti partnere részére.

Ezek között megtalálhatóak a multinacionális nagyvállalatok, nagy- és kiskereskedők, kis- és középvállalkozások. A termékek 40-45%-át közvetlenül termelő vállalatok vásárolják. 
Vállalatuk egyedi és speciális csövek üzletága már 1997 óta rendelkezik az ISO 9002-1994 rendszer szerinti működést igazoló TÜV - Rheinland Európa Tanúsítványával, 2003-tól pedig a teljes tevékenységére kiterjesztette az ISO 9001:2000 minőségbiztosítási rendszert.

2003 októberétől jelentős beruházási programot indított el társaságuk. A program első lépcsőjét a személyre szabható, német fejlesztésű ABAS komplex vállalatirányítási szoftver jelentette, mely a vállalat teljes adminisztratív tevékenységének kiszolgálását lehetővé teszi nagyfokú precizitást és gyorsaságot szavatolva.

Az egyre jelentősebb autó- és bútoripari igények tették szükségessé az olasz ADIGE, valamint a német gyártmányú RSA típusú precíziós darabológépeik telepítését. Lehetővé vált csövek, köracélok, zártszelvények tized milliméter pontosságú darabolása, sorjázása és igény esetén mosása is.

2005 végére megtörtént a precíziós és speciális csövek hatékony tárolását biztosító német gyártmányú, fél automatikus üzemű, mozgó kiszolgálódaruval integrált regálrendszer telepítése, jelentős, 1500 t tárolókapacitással.

A beruházással párhuzamosan befejeződött csarnokaikban a korszerű elektromágneses daruk és digitális mérőrendszerek telepítése, amelyek gyors és precíz anyagmozgatást, anyag kikészítést tesznek lehetővé.

A színvonalas kiszolgálás és tanácsadás zálogát a maga szakterületén magasan kvalifikált, jelenleg 60 tagú kollektíva jelenti. Idegen nyelvi ismeretekkel rendelkező munkatársaik a magyar mellett készségesen állnak angol, német, szlovák, cseh, orosz, román, szerb és olasz nyelvű partnereink rendelkezésére is.

Vásárlóik teljes körű kiszolgálása érdekében a társaság kiszállítási tevékenységet is szervez. A cégük által forgalmazott termékek elsősorban belföldön kerülnek felhasználásra, de export értékesítés történik Csehországba, Szlovákiába, Romániába, Szerbiába. A forgalmazott termékek hazai felhasználása igen differenciált, a kiállítás szervezéstől, a földgázbányászaton át a gépipar és építőipar különböző ágazatain keresztül a jármű- és sportrepülőgép iparig terjed. Igen jelentős a "közvetlen" lakossági felhasználás is (építés).

Több, mint 500 üzleti partnere között megtalálhatóak a multinacionális nagyvállalatok, nagy és kiskereskedők, kis- és középvállalkozások. Termékeink 45-50%-át közvetlenül termelő vállalatok vásárolják.

A közel egy órás tájékoztató után az üzemben folytatódott a látogatás, ahol testközelből nézhették végig a gyerekek a különböző vágó, préselő, daraboló gépeket, CNC gépeket működés közben, valamint a különböző termékek gyártását, az itt dolgozó emberek munkakörülményeit és munkamódját. Az üzemvezető minden állomásnál elmondta, hogy milyen terméket gyártanak, hova és milyen célra készülnek. A gyerekek kérdéseket tettek fel, nagyon érdeklődőek voltak.

A szakmatúra végén visszamentünk az előadó teremben, ahol még kérdezhettek a gyerekek és a tanárok látottakkal kapcsolatban, majd egy kis ajándékkal is kedveskedtek a cég munkatársai a gyerekeknek.

 

Steindl Balázs

pályaorientációs tanácsadó

Csatlakozzon Facebook oldalunkhoz
Család és Karrier Pont
VALI Vállalkozói Információ
Aktuális pályázatokhoz kattintson ide