Üdvözöljük a

Üzemlátogatások a Forest-Papír Kft-nél

honlapján!

-
üzlet a hálón

Kamarai rendezvények

<< 2020 Augusztus >>
KeSzeCsüSzoVa
     12
3456789
10
111213141516
17181920212223
24252627282930
31      

Üzemlátogatások a Forest-Papír Kft-nél

Szerző: Sebestyénné Mészáros Eszter | 2013. október 22.

2013. október 15-én előbb a tatabányai Bólyai Általános Iskola 34 diákja, délután pedig a Vértessomlói Német Nemzetiségi Általános Iskola 31 tanulója vett részt szakma túra keretében a Forest Papír Kft üzemében.

A megérkezés után a cég munkatársai röviden bemutatták a Forest Papír Kft-t. Magyarország legnagyobb háztartási és közületi papírtermék gyártó és forgalmazó cégcsoportját 1994-ben alapította négy magánszemély. A 4 alapítóból 3 személy jelenleg is a vállalkozás aktív menedzsmentjét alkotja.

A lábatlani székhelyű cég Leányváron, Tökölön, Szigetszentmiklóson és Nyergesújfalun is gyártja, illetve raktározza termékeit. A száz százalékban magyar tulajdonú cégnél jelenleg több mint 300-an dolgoznak. A leányvári üzem jelenleg nyolcvan öt embernek ad munkát, ahol papírszalvétát és papír zsebkendőt gyártanak.

A rövid tájékoztató után a gyerekek végig kísérték a szalvétagyártás munkafolyamatait, amit a világszínvonalú feldolgozó gépeken készítenek el. Nyolc gépen változatos méretű nyomatlan és nyomtatott szalvéta készül, valamint itt készülnek a papír zsebkendők is. A papír zsebkendő gyártó részlegen a gyerekek is kipróbálhatták a százas zsebkendő csomagolását. A diákok a látogatás után a felmerülő kérdéseikre is válasz kaptak. A látogatást vezető válaszából kiderült, hogy a cég nem foglalkozik papírgyártással, tehát az alapanyagokat, valamint a festékanyagokat belföldről és külföldről szerzik be. A különböző segédanyagokat, a csomagoláshoz szükséges síkfóliát és a dobozokat hazai gyártóktól szerzik be.  Termékeiket 19 országba exportálják, a cég nettó árbevétele tavaly 9 milliárd forint volt.

Az üzemlátogatás végén minden gyerek és kísérő tanár kapott a cég jóvoltából egy kis ajándékot, szalvétát és papír zsebkendőt. 

Végezetül szeretném felhívni a figyelmet a cég jövőképéről:

 

Erős és versenyképes magyar márkákat építünk, melyekkel nem csak a cégcsoport folyamatos fejlődése érhető el, hanem a hazai gazdaság növekedése is. Hiszen, ha a fogyasztó nívós magyar terméket vásárol, nemcsak jó minőséget kap, hanem környezete gazdaságát is támogatja, ezzel munkahelyet tart meg vagy teremt, fizetőképes keresletet generál. 

 

 

Steindl Balázs

pályaválasztási tanácsadó

KEMKIK

Csatlakozzon Facebook oldalunkhoz
Család és Karrier Pont
VALI Vállalkozói Információ
Aktuális pályázatokhoz kattintson ide