Üdvözöljük a

Üzemlátogatások a kisbéri Vita-Sütő Kft-nél

honlapján!

-
üzlet a hálón

Kamarai rendezvények

<< 2020 Augusztus >>
KeSzeCsüSzoVa
     12
3456789
10
111213141516
17181920212223
24252627282930
31      

Üzemlátogatások a kisbéri Vita-Sütő Kft-nél

Szerző: Sebestyénné Mészáros Eszter | 2014. január 17.

A Kecskédi Általános Iskola nyolcadik osztályos tanulói december 4-én a Vita-Sütő Kft kisbéri üzemébe látogattak, hogy megismerhessék az itt folyó munkát, az itt dolgozó emberek szakmáját, testközelből láthassák egy termelő üzem munkakörülményeit, a különböző munkamódokat.

A látogatást már nagyon várták a tanulók, hiszen a pályaorientációs foglalkozáson és a pályaválasztási kiállítás megtekintése során ígéretet kaptak erre. Megérkezés után a szigorú higiénés szabályok miatt minden látogató védőruhát kapott, csak így léphetett be a sütőüzembe. A látogatásvezető először az üzemről beszélt, majd az óriási gépek közelébe kísért minden tanulót. A szakmatúra során kiderült, milyen sokféle pékáru készül ezebn a telephelyen. Volt itt lekváros, almás és pudingos táska, bagett, kifli, császárzsemle, szóval mi szem, szájnak ingere.

 

A sütödében tapasztalt szakemberek irányításával készülnek a sütőipari termékek, amiket megtöltenek, lefagyasztanak, csomagolnak, majd  a boltokba, áruházakba szállítanak. A nyolcadikosok érdeklődve nézték a gépeken történő munkafolyamatokat és sok kérdést tettek fel a szakmatúra vezetőjének, melyek természetesen mind megválaszolásra kerültek.

A program végére már kellőképpen megéhezett mindenki és jó étvággyal kóstolta az itt készült finomabbnál finomabb pékárukat. A diákok tapasztalatot, élményt szerezhettek, ezért mindenképpen hasznosnak mondható a szakmatúra.

 

Az üzemlátogatás utazási költségeit a Komárom-Esztergom Megyei Kereskedelmi és Iparkamara támogatta.

(forrás: Kecskédi Új Tükör)

 

Ugyancsak tavaly év végén a tatabányai Kodály Zoltán Általános iskola nyolcadik osztályos tanulói is ellátogattak a kisbéri üzembe, ahol hasonló élményekben részesültek, mint a kecskédi társaik, az ott készült képek is ezt bizonyítják.

 

Steindl Balázs
pályaorientációs tanácsadó
Komárom-Esztergom Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

 

Csatlakozzon Facebook oldalunkhoz
Család és Karrier Pont
VALI Vállalkozói Információ
Aktuális pályázatokhoz kattintson ide