Üdvözöljük a

Komárom-Esztergom Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-
üzlet a hálón

Kamarai rendezvények

<< 2021 Július >>
KeSzeCsüSzoVa
   1234
567891011
12131415161718
192021222324
25
262728293031 

A koronavírus-járvány miatt bevezetett határátlépéssel kapcsolatos szabályok - folyamatosan frissülő hírek!

A szeptember eleje óta érvényben levő beutazási korlátozások októberben is életben maradnak, de a visegrádi országok polgárai számára továbbra is élnek a könnyítések.

Egyiptomi üzleti lehetőség: közlekedési és szállási infrastruktúra fejlesztés a Níluson

2021. július 22.

Felhívjuk szíves figyelmüket a Külgazdasági és Külügyminisztérium által felénk továbbított üzleti lehetőségre, miszerint az Egyiptomi Arab Köztársaság Folyami Közlekedési Hatósága (The River Transport Authority of the Arab Republic of Egypt) külföldi befektetőket keres a Nílus folyón megvalósuló közlekedési és szállítási infrastruktúra fejlesztéshez.

Utazók figyelmébe ajánljuk a változásokat (06.23)

2021. június 23.

Magyarország Kormánya 2020. szeptember 1-től a szlovén, az osztrák és szlovák határszakaszokon és a belső légi határátkelőhelyeken ideiglenesen visszaállította a határellenőrzést, a határátlépésre ennek megfelelően ezeken a határszakaszokon csak kijelölt határátkelőhelyeken van lehetőség. A kijelölt határátkelőhelyek a határinfó menüpont alatt megtalálhatóak.

 

Korlátozás nélkül utazhat Magyarországra az adott személy állampolgárságtól függetlenül:

Francia partnerkeresés - hegesztett szerkezetek gyártása

2021. június 17.

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara Nemzetközi igazgatóságának közreműködésével szíves figyelmükbe ajánljuk a következő felhívást: A franciaországi LUFKIN GEARS hegesztett szerkezetek gyártásával foglalkozó magyar cégeket keres. További információ és érdeklődés jelzése: 

Emeline Augoyat
Lead commodity specialist
LUFKIN GEARS
Power Transmission
Baker Hughes
emeline.augoyat@bakerhughes.com
T +33 (0)3 85 80 69 38
M +33 (0)6 27 09 20 93


Magyar-Német Online Üzleti Fórum április 21-én

2021. április 8.

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara Magyar-Német Tagozata 2021. április 21-én online konferenciát szervez a németországi régiók üzleti lehetőségeiről. A rendezvény célja, hogy tájékoztassa a hazai kis- és középvállalkozásokat az észak-rajna-vesztfáliai, valamint baden-württembergi tartományok üzleti lehetőségeiről. Továbbá céges jó gyakorlatként sikeres hazai, a német piacon aktív cégek osztják meg tapasztalataikat a koronaválság negatív gazdasági hatásainak kezelésében. 

„Bajorország - a megfelelő partner" - kétnapos online esemény

2021. március 29.

Felhívjuk szíves figyelmüket a Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara (DUIHK) által megrendezésre kerülő kétnapos online eseményre „Bajorország - a megfelelő partner" (Bayern - Fit for Partnership)”  címmel. A rendezvény időpontja: 2021. május 19-20.

 

Lengyel Kereskedelmi Kamara fizetős partnerkeresési szolgáltatásai

2021. március 18.

Szíves tájékoztatásul továbbítjuk a Lengyel Kereskedelmi Kamara fizetős partnerkeresési szolgáltatásaira vonatkozó alábbi felhívást, valamint a hozzá tartozó csatolmányt.

A felülhitelesítésben a személyes ügyfélfogadás ideiglenesen szünetel

2021. március 8.

Külgazdasági és Külügyminisztériumban a járványügyi korlátozások szigorítása miatt a felülhitelesítésben a személyes ügyfélfogadás felfüggesztik. A 2021. március 9. utáni lefoglalt időpontokat törölték. A kérelmeket postai úton továbbra is a szokott rendben fogadják. További információ: 

https://konzuliszolgalat.kormany.hu/felulhitelesites

Nemzetközi Hírlevél

2021. február 15.

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara mindent megtesz annak érdekében, hogy a kialakult járványhelyzetben naprakész tájékoztatást nyújtson a vállalkozásoknak a külkereskedelem szempontjából fontos országok aktuális gazdasági helyzetéről, az országokat érintő, legfontosabb intézkedésekről és az esetleges áruforgalmi korlátozásokról. Ezért folyamatosan frissülő hírfigyelést készítünk e témában, beszámolunk a legfontosabb gazdasági kérdésekről és üzleti lehetőségekről. 2021 januárjától az európai uniós szakpolitikai aktualitásokról és az uniós gazdasági, üzleti vonatkozású hírekről is beszámolunk. Az egyes hírek teljes tartalma a hírek címére kattintva válik elérhetővé.

Német-Magyar Üzleti Napok | Online rendezvénysorozat Konferencia - B2B - Ügyféltalálkozó

2021. február 11.

A Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara tisztelettel meghívja Önt a Német-Magyar Üzleti napok online rendezvénysorozatára. Informatív előadások gyakorlati tudnivalókkal, célzott beszerző-beszállítói megbeszélések, érdekes ügyféltalálkozó inspiráló témakörökben és céggel. A három napos rendezvénysorozaton a résztvevők teljes körű áttekintést kapnak néhány német tartomány piaci lehetőségeiről, az ottani üzleti szokásokról, szabályozásokról és a sikeres piacra lépés alapvető tényezőiről, valamint hazai német cégekkel való együttműködésről. A rendezvénysorozat továbbá lehetőséget kínál beszerző-beszállítói online megbeszélésekre és matchmakingre, valamint virtuális ügyféltalálkozóra.

Vámkötelessé váltak a Nagy-Britanniából érkező, és az oda tartó termékek

2021. január 18.

Vámkötelessé váltak a Nagy-Britanniából érkező és az oda tartó termékek, mivel az Egyesült Királyság 2020. február 1-jén kilépett az Európai Unióból, január elsején pedig elhagyta az EU vámunióját is – hívta fel a figyelmet a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV).

Hogyan szállítsunk Kínába - Logisztikai webinárium - 2021. január 21.

2020. december 18.

Az MKIK Magyar-Kínai Tagozata a Csungkingi Főkonzulátus közreműködésével webináriumot szervez, melynek fő témái a Magyarországról Kínába, illetve a Kínából Magyarországra történő szállítmányozási lehetőségek lesznek. A rendezvény fő előadói a logisztikai cégek, akik gyakorlati tanácsokkal tudják segíteni az érdeklődő cégeket. Előadóink többek között a Magyar Logisztikai Egyesület, az EKOL Logistics képviselői, valamint az EKOL Logistics kínai partnere, akivel kooperációban a Kína és Magyarország közötti közvetlen vasúti áruszállítást végzik.

Befektetési lehetőségek az orosz régiókban – online konferencia 2020. december 9.

2020. november 20.

Magyarország Oroszországi Külképviseletei, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara és a HEPA Magyar Exportfejlesztési Ügynökség online konferenciát szervez „Oroszország nem csak Moszkva: Befektetési lehetőségek az orosz régiókban” címmel.

A koronavírussal kapcsolatos nemzetközi gazdasági hírek

2020. november 6.

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara mindent megtesz annak érdekében, hogy a kialakult járványhelyzetben naprakész tájékoztatást nyújtson a vállalkozásoknak a külkereskedelem szempontjából fontosabb országok aktuális gazdasági helyzetéről, az országokat érintő, legfontosabb intézkedésekről és az esetleges áruforgalmi korlátozásokról. Ezért folyamatosan frissülő hírmegfigyelést készítünk e témában, beszámolunk a legfontosabb gazdasági kérdésekről és üzleti lehetőségekről. Az egyes hírek teljes tartalma a hírek címére kattintva válik elérhetővé.

Ipar 4.0 - Fókuszban az autóipar - Online konferencia és kooperációs megbeszélések

2020. október 21.

A Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara (DUIHK) 2020. november 24-én online konferenciát szervez „Ipar 4.0, fókuszban az autóiparral” címmel. Az online rendezvényen német és magyar szakemberek tartanak előadásokat. Az esemény 2020. november 24-én és 25-én online kooperációs megbeszélésekkel egészül ki a konferencián előadó német vállalatok részvételével, amelyek üzleti kapcsolatokat keresnek Magyarországon. A konferencián, valamint a tárgyalásokon való részvétel ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött.

BREXIT-re való felkészülést segítő tájékoztató linkekkel

2020. október 14.

Szíves tájékoztatásul továbbítjuk Takács Szabolcs, az Egyesült Királyság Európai Unióból való kilépésének (Brexit) Magyarországot érintő külpolitikai és külgazdasági hatásai kezelésének összehangolásáért felelős miniszteri biztosa által megküldött alábbi tájékoztatást.

 

Fókuszban Belgium

2020. október 9.

Ezúton tisztelettel meghívjuk Önt a belga gazdaság helyzetéről és üzleti lehetőségeiről szóló online rendezvényre Az esemény a Belgium iránt érdeklődő vállalkozások számára nyújt tájékoztatást

 

• a belga gazdaság aktuális helyzetéről, annak jövőbeli kilátásairól,
• a koronavírus által gyakorolt hatásokról,
• az üzleti lehetőségekről magyar vállalatok számára Belgiumban,
• a Flamand és a Vallon régió húzóágazatairól, gazdaságáról.

 

Az előadások után a résztvevők kérdéseket tehetnek fel az előadóknak a platform chatfalán keresztül.

Igényfelmérés Magyar-Orosz gazdasági kapcsolatok felélénkítése kapcsán

2020. szeptember 22.

A fokozódó vírushelyzet miatt a Sopron Megyei Jogú Város Kereskedelmi és Iparkamarája és az OSTI-Engineering Kft.  szervezésében rendezett 2020. szeptember 23-i  "Magyar-Orosz Gazdasági Fórum" elnapolásra került, ami várhatóan 2021 tavaszán kerül megrendezésre. Addig is szeretnénk felmérni az Orosz piacok illetve Orosz befektetők iránt érdeklődő vállalkozások igényeit, a következő linken található kérdőívvel: 

 KÉRDŐÍV 

Válaszaikat előre is köszönjük!

A koronavírussal kapcsolatos nemzetközi gazdasági aktuális hírek

2020. augusztus 3.

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara mindent megtesz annak érdekében, hogy a kialakult járványhelyzetben naprakész tájékoztatást nyújtson a vállalkozásoknak a külkereskedelem szempontjából fontosabb országok aktuális gazdasági helyzetéről, az országokat érintő, legfontosabb intézkedésekről és az esetleges áruforgalmi korlátozásokról. Ezért folyamatosan frissülő hírmegfigyelést készítünk e témában, beszámolunk a legfontosabb gazdasági kérdésekről és üzleti lehetőségekről. 

Horvát, román, szlovén, török hírek, tenderek, üzleti lehetőségek

2020. július 6.

Magyarország ankarai nagykövetségének tájékoztatása alapján egy török vállalkozó (Murat ÇİFTÇİ, +90 541 412 72 12, e-mail: muratciftcikafkas@hotmail.com) kender feldolgozására alkalmas gépet szeretne venni magyar cégtől, érdeklődés esetén kérjük, hogy küldjék meg elérhetőségeiket Kövecsi-Oláh Péter külgazdasági attasénak a peter.kovecsi-olah@mfa.gov.hu e-mail címre és másolatban a szekeres@mkik.hu e-mail címre is.

Online konferencia a német gazdaság aktuális helyzetéről és a régiók üzleti lehetőségeiről

2020. június 16.

Ezúton tisztelettel meghívjuk Önt a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara Magyar-Német Tagozata által szervezett online konzultációra 2020. június 24-én. A rendezvény célja, hogy tájékoztassa a hazai kis- és középvállalkozásokat a német gazdaság aktuális helyzetéről, annak jövőbeli kilátásairól, a koronavírus által gyakorolt hatásokról, valamint az üzleti lehetőségekről magyar vállalatok számára Németországban. Továbbá céges jó gyakorlatként sikeres hazai, a német piacon aktív cégek osztják meg üzleti tapasztalataikat a koronavírus kapcsán.

Kínai, Török és Nyugat-balkáni hírek

2020. április 20.

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara tagozatainak 2020. I. áprilisi hírlevelét olvassa. Fontos feladatunknak érezzük, hogy naprakész információval lássuk el Önöket, a relációkat érintő legfontosabb gazdasági kérdésekről és üzleti lehetőségekről, valamint a nagykövetségtől hozzánk beérkezett üzleti ajánlatokról. Az egyes hírek teljes tartalma a hírek címére kattintva válik elérhetővé.

Aktuális külgazdasági hírek - összefoglaló kiadvány

2020. április 3.

Ezúton szeretnénk tájékoztatni Önöket, hogy a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara mindent megtesz annak érdekében, hogy a kialakult járványhelyzetben naprakész tájékoztatást nyújtson a vállalkozásoknak a külkereskedelem szempontjából fontosabb országok aktuális gazdasági helyzetéről, az országokat érintő, legfontosabb intézkedésekről és az esetleges áruforgalmi korlátozásokról. Ezért folyamatosan frissülő hírmegfigyelést készítünk e témában, beszámolunk a legfontosabb gazdasági kérdésekről és üzleti lehetőségekről. 

Áruszállításra vonatkozó új rendeletek - országonként

2020. március 25.

Az Európai Bizottság létrehozott egy online platformot. Ezen elérhetőek azok az áruszállításra vonatkozó új rendelkezések, melyeket a tagállamok a COVID-19 járvány miatt hoztak meg. 

Portugália, az üzleti lehetőségek kapuja - workshop és konzultáció Budapesten

2020. február 25.

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara Portugália – az üzleti lehetőségek kapuja címmel konzultációval egybekötött workshopot szervez 2020. március 11-én Budapesten a Kamarában. Az esemény Portugália és a portugál nyelvű országok iránt érdeklődő vállalkozások számára nyújt tájékoztatást a gazdasági és üzleti környezetről, a kétoldalú gazdasági kapcsolatok alakulásáról és az együttműködési lehetőségekről, elsősorban az ICT, az autóipar, az agrár- valamint élelmiszeripar területén.

Uniós interaktív térkép mutatja, hová milyen feltételekkel lehet utazni

2020. június 17.

Az Európai Unió új honlapot indított Re-open EU néven, amelyen az interaktív térkép arról nyújt naprakész információt, hogy mely tagállamba milyen feltételekkel lehet beutazni. reopen.europa.eu címen található portál (amely természetesen magyar nyelven is elérhető) segít eligazodni a különböző uniós országok eltérő szabályai között.

Beszállítói lehetőség: magyar vállalatok bemutatkozása a német Compauto GmbH-nál

2021. július 22.

Felhívjuk szíves figyelmüket Magyarország Stuttgarti Főkonzulátusának felhívására, miszerint online bemutatkozási lehetőséget kívánnak biztosítani magyar vállalatoknak a németországi Compauto GmbH autóipari tanácsadó cégnél.

Exportfejlesztés az Egyesült Államokban - Kerekasztal-beszélgetés Magyarország diplomatáival

2021. június 22.

Sokszor nem elég a tőke, helyismeretre és kapcsolati hálóra is szükség van a sikeres piacra lépéshez és/vagy terjeszkedéshez. Ebben tud rengeteget segíteni a magyar diplomáciai hálózat! A 2021. június 23. 17:00 - 18:30 megrendezésre kerülő kerekasztal-beszélgetés során a Külgazdasági és Külügyminisztérium egyesült államokbeli diplomatáival beszélgetnek az amerikai piacról és mindarról, hogy mivel tudja segíteni a Magyar Állam és diplomáciai hálózata a vállalatok picra lépését és exporttevékenységét.

 

Ismerje meg Észtország és Litvánia gazdaságát, üzleti lehetőségeit - online program

2021. április 28.

Időpont: 2021. május 6. csütörtök 10.00 óra

 

Az online program fő témakörei:

  • Észtország és Litvánia gazdaságának aktuális helyzete, annak jövőbeni kilátásai,
  • a koronavírus által gyakorolt hatások,
  • hogyan legyünk sikeresek magyarként az észt és litván piacokon?
  • kereskedelmi sajátosságok, tapasztalatok, praktikus tanácsok
  • az üzleti lehetőségek magyar vállalatok számára Észtországban és Litvániában

 

 

Fókuszban Írország - online rendezvény

2021. április 8.

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara 2021. április 20-án "Fókuszban Írország" címmel szervez online rendezvényt. Az esemény az Írország iránt érdeklődő vállalkozások számára nyújt tájékoztatást

• az ír gazdaság aktuális helyzetéről, annak jövőbeli kilátásairól,
• a koronavírus által gyakorolt hatásokról,
• az üzleti lehetőségekről magyar vállalatok számára Írországban.

Az előadások után a résztvevők kérdéseket tehetnek fel az előadóknak a platform chatfalán keresztül.

Aktuális izraeli üzleti ajánlatok

2021. március 18.

Szíves tájékoztatásul csatoltan továbbítjuk az Izraeli Kereskedelmi Kamarák Szövetségétől (FICC) érkezett aktuális izraeli üzleti ajánlatokat összesítő csatolt dokumentumokat.

Érdeklődés esetén a magyar vállalkozások az egyes üzleti ajánlatoknál feltüntetett kapcsolattartó személlyel közvetlenül felvehetik a kapcsolatot.

Az Izraeli Kereskedelmi Kamarák Szövetségének honlapján a magyar vállalkozások is megjeleníthetik az üzleti ajánlataikat ezen a linken keresztül.

Uniós szabadkereskedelmi megállapodások a külkereskedelem szolgálatában -online konferencia

2021. március 10.

Online konferenciasorozatot indít az Igazságügyi Minisztérium Európai Uniós Kapcsolatokért Felelős Helyettes Államtitkársága és a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara fontos európai témákban vállalkozások számára. Az első eseményre 2021. március 18-án 14.00 órakor kerül sor Uniós szabadkereskedelmi megállapodások a külkereskedelem szolgálatában címmel.

Nemzetközi Hírlevél 2021. március 5.

2021. március 8.

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara mindent megtesz annak érdekében, hogy a kialakult járványhelyzetben naprakész tájékoztatást nyújtson a vállalkozásoknak a külkereskedelem szempontjából fontos országok aktuális gazdasági helyzetéről, az országokat érintő, legfontosabb intézkedésekről és az esetleges áruforgalmi korlátozásokról. Ezért folyamatosan frissülő hírfigyelést készítünk e témában, beszámolunk a legfontosabb gazdasági kérdésekről és üzleti lehetőségekről. 2021 januárjától az európai uniós szakpolitikai aktualitásokról és az uniós gazdasági, üzleti vonatkozású hírekről is beszámolunk. Az egyes hírek teljes tartalma a hírek címére kattintva válik elérhetővé.

Élelmiszeripari konferencia (Tel-Aviv- Budapest)

2021. február 11.

A Tel-Avivi Nagykövetség egyik legsikeresebb külgazdasági területe az elmúlt évek során az élelmiszeripari export, annak ellenére, hogy a magyar vállalatok tartanak a piactól, a kóser minősítés megszerzésétől. A nagykövetségi közreműködést követően több, eredetileg nem kóser vállalattal is sikereket értek el. Ezen felbátorodva a 2021-es év során a Nagykövetség még több segítséget szeretne adni a piac iránt érdeklődő magyar vállalkozásoknak egy kóser élelmiszeripari alapkérdéseket összefoglaló kiadvánnyal, amit egy május elejére szervezett konferencián terveznek bemutatni a széles közönség számára Magyarországon

MKIK-4. ASEF Young Leaders Summit - Részvételi felhívás

2021. január 21.

A Külgazdasági és Külügyminisztérium tájékoztatást adott arról, hogy az Ázsia-Európa Alapítvány (Asia-Europe Foundation - ASEF) meghirdette a jelentkezést a 2021. június 1-2. között Phnom Penhben sorra kerülő 13. ASEM Állam- és Kormányfői Csúcstalálkozó kísérőrendezvényére, a 4. ASEF Young Leaders Summit-ra (Fiatal Vezetők Csúcstalálkozója= ASEFYLS4).    A koronavírus-járvány következtében hibrid formában megvalósuló rendezvényre az 51 ASEM-tagállam (Ázsia-Európa) 18-30 év közötti képviselőinek (diákok, fiatal vállalkozók, kutatók, szakértők) jelentkezését várják. 

 

           

Az Egyesült Királyság 2020. január 31-én éjfélkor rendezett módon kilépett az Európai Unióból

2021. január 5.

Az Egyesült Királyság 2020. január 31-én éjfélkor rendezett módon kilépett az Európai Unióból, miután a Brexit-tárgyalásokon kialakított eredmény - a kilépési megállapodás és az Európai Unió valamint az Egyesült Királyság közti jövőbeni szerződéses kapcsolatrendszerre vonatkozó közös elképzeléseket rögzítő politikai nyilatkozat - ratifikációs eljárása sikeresen lezárult. A 2020. december 31-ig tartó átmeneti időszak alatt az Egyesült Királyság tovább alkalmazta az EU joganyagát, így a gyakorlatban része maradt a belső piacnak és a vámuniónak. 2021. január 1-től egy átfogó partnerségi egyezmény rendezi az Európai Unió és a szigetország viszonyát, amelynek részét képezi egy szabadkereskedelmi megállapodás. 

Az Európai Bizottság közleménye az átmeneti időszak végére való felkészülésről ITT érhető el magyarul.

BREXIT aktuális fejlemények és információk

2020. december 15.

Az EU és a brit kormány között jelenleg is folyamatban vannak a tárgyalások egy 2021. január 1-től hatályba lépő (szabad)kereskedelmi szerződés feltételeiről. Ebből adódóan a magyarországi vállalatoknak továbbra is indokolt folytatniuk a felkészülést valamennyi forgatókönyvre, így a megállapodás elmaradásának eshetőségére is.

Az alábbi aktuális fejlemények és információk a hazai gazdasági szereplők számára további segítséget nyújthatnak a felkészüléshez:

 

Üzleti lehetőségek Kínában - webinárium

2020. november 17.

Ezúton tisztelettel meghívjuk Önt a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara Magyar-Kínai Tagozata, Magyarország Sanghaji Főkonzulátusának együttműködésével szervezett webináriumra, melynek fő témái a magyar-kínai üzleti- és együttműködési lehetőségek lesznek. A rendezvény előadói a főkonzulátus külgazdasági attaséi, akik gyakorlati tanácsokkal tudják segíteni az érdeklődő cégeket.

 

Magyar-Német Üzleti Fórum - 2020. november 18., szerda 14:00 ONLINE webinárium

2020. november 6.

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara Magyar-Német online Üzleti Fórumot szervez 2020. november 18-án 14.00 órakor. Az esemény a Németország iránt érdeklődő vállalkozások számára nyújt tájékoztatást az EXIM bővített kárenyhítő programcsomagjáról, a banki finanszírozásról és támogatott konstrukciókról a válság idején, valamint az észak-rajna-vesztfáliai és hesseni régió gazdasági körképéről és üzleti lehetőségeiről a magyar vállalatok számára.Továbbá céges jó gyakorlatként sikeres hazai, a német piacon aktív cégek osztják meg tapasztalataikat a koronaválság negatív gazdasági hatásainak kezelésében.

Utazást korlátozó intézkedések összehangolása

2020. október 19.

Az Európai Unió általános ügyekért felelős tanácsa ajánlást fogadott el kedden a koronavírus-járvány visszaszorítására bevezetett, a szabad mozgás korlátozását is érintő tagállami intézkedések uniós összehangolásáról.

Francia cég a légiipar számára keres magyar beszállítókat

2020. október 12.

Egy francia cég a légiipar számára keresne magyar beszállítókat az alábbi specifikációkkal.

 

Elvárt tevékenység a magyar cég részéről:

  • rozsdamentes acélból és nikkelalapú ötvözetekből készült, hidegen húzott vagy hegesztett csövek gyártása (ideális esetben befejező megmunkálás biztosításával).

 

Csalók: Brexitből fakadó jogszabályváltozásra hivatkoznak

2020. szeptember 29.

A Külgazdasági és Külügyminisztérium Exportfejlesztési Koordinációs Főosztályától érkezett az alábbi felhívás:

 

Magyarország Londoni Nagykövetsége egy olyan ügyről küldött tájékoztatást, miszerint csalók a Brexitből fakadó jogszabályváltozásra hivatkozva, hamis dokumentumok alapján próbálták meg előre utalással a teljes összeget elkérni a vevőtől.

Go Global Go Virtual online platform_Fókuszban: Horvátország és a V4 országok_2020. október 9.

2020. szeptember 18.

A Horvát Gazdasági Kamara Go Global Go Virtual néven hozott létre egy virtuális üzleti találkozók megszervezésére is alkalmas online felületet, melyre magyar cégek is regisztrálhatnak a következő linken: https://croatia-online-b2bmeetings.hgk.hr/signup. A regisztrált profilok 2020. október 14-ig lesznek aktívak.

 

Az Európai Bizottság eTranslation eszköze szabadon hozzáférhető az európai kkv-k számára

2020. július 8.

Az Európai Hálózatfinanszírozási Eszköz gépi fordítási szolgáltatása, az eTranslation ingyenesen elérhető Európa 21 millió kis- és középvállalkozása (kkv-k) számára. A kkv-k mostantól használhatják az eTranslation-t bármely szöveg vagy dokumentum az EU bármely hivatalos nyelve, valamint az izlandi, norvég, orosz és hamarosan további nyelvek közötti nagyon pontos gépi fordítására.

Nemzeti Exportvédelmi Program indul

2020. június 25.

A gazdaságvédelmi akcióterv keretében 25 milliárd forintos keretösszeggel nemzeti exportvédelmi program indul az exportpiacokon növekedni, terjeszkedni és új piacokat megszerezni kívánó magyarországi vállalatok támogatására. A program két részből áll: kétmilliárd forint forintot kifejezetten a kisvállalkozásoknak különítenek el, amelyek az exportpiacok megszerzéséhez szükséges költségeikhez kaphatnak támogatást, vállalkozásonként maximum 50 millió forintot. A 23 milliárd forint pedig azon nagyvállalatok számára áll rendelkezésére, amelyek a világ bármely távoli pontján hoznának létre beruházást, kapacitásokat azért, hogy a termékeiket Magyarországtól távol eső helyeken is értékesíteni tudják

Online konzultáció az osztrák gazdaság aktuális helyzetéről és az üzleti lehetőségekről

2020. június 10.

Ezúton tisztelettel meghívjuk Önt az osztrák gazdaság helyzetéről és üzleti lehetőségeiről szóló konzultációnkra 2020. június 18-án. A rendezvény célja, hogy tájékoztassa a hazai kis- és középvállalkozásokat az osztrák gazdaság aktuális helyzetéről, annak jövőbeli kilátásairól, a koronavírus által gyakorolt hatásokról, valamint az üzleti lehetőségekről magyar vállalatok számára Ausztriában. Az előadások után a résztvevők kérdéseket tehetnek fel a külgazdasági attasé asszonynak a platform chatfalán keresztül.

Szomszédos államok állampolgárainak határátlépése

2020. április 9.

Jelenleg a külföldről érkező nem magyar állampolgárok személyforgalmát az egészség és élet megóvása, valamint a nemzetgazdaság helyreállítása érdekében elrendelt veszélyhelyzettel kapcsolatos rendkívüli intézkedésekről szóló 81/2020 (IV. 1.) Korm. rendelet szabályozza, valamint egyes esetekben a 29000/9828/2020.ált. iktatószámú határozat.

Kereskedelmi korlátozások a koronavírus járványhoz kapcsolódóan

2020. március 25.

Az Európai Bizottság 2020/402 végrehajtási rendelete egyes termékek kivitelének exportengedély bemutatásához kötéséről. A koronavírus-fertőzéshez kapcsolódóan az Európai Bizottság kereskedelmi korlátozásokat vezetett be olyan termékekre, melyek kulcsfontosságúak a járvány megfékezésének érdekében. A védőeszközök, például szájmaszkok korlátozott számban állnak rendelkezésre, a vírus terjedése ráadásul komoly keresletnövekedést von maga után. 

 

Magyar-török üzletember-találkozó, 2020. március 18. Budapest

2020. március 3.

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara Magyar-Török Tagozata magyar-török üzletember-találkozót szervez a Gaziantepi Kereskedelmi Kamara üzleti delegációjának látogatása alkalmából Budapesten. A rendezvény a török piac iránt érdeklődő vállalkozások számára nyújt tájékoztatást:

9. Afrika Expo Budapest - HUNGEXPO "A" Pavilon

2020. február 19.

2020. február 28- március 1. között immár 9. alkalommal kerül megrendezésre az Afrika Expo és Vásár a HUNGEXPO Budapesti Vásárközpont A Pavilonjában, az Utazás Kiállítás egyidejű rendezvényeként! Látogasson ki a HUNGEXPO A Pavilonjába az Afrika Expo területére, és ismerkedjen meg 20 afrikai országgal, 34 kiállító képviseletében!

Csatlakozzon Facebook oldalunkhoz
Család és Karrier Pont
VALI Vállalkozói Információ
Aktuális pályázatokhoz kattintson ide