Üdvözöljük a

Komárom-Esztergom Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-
üzlet a hálón

Kamarai rendezvények

<< 2021 Szeptember >>
KeSzeCsüSzoVa
  12345
6789101112
1314151617
18
19
20212223242526
27282930   

Cikkek

Jelentkezés mestervizsga felkészítő tanfolyamra és mestervizsgára

2021. 02. 18. 09:36

A képzések és a vizsgák várható ideje 2021 ősz. A jelentkezés folyamatos.

Várjuk a jelentkezőket az alábbi szakmákban!

  • kozmetikus
  • kézápoló és körömkozmetikus
  • fodrász
  • autószerelő
  • karosszérialakatos
  • gázfogyasztóberendezés- és csőhálózat-szerelő
  • kőműves
  • villanyszerelő

Mesterképzés és mestervizsgáztatás

2021. 02. 18. 09:27

A megyei kereskedelmi és iparkamarák kiemelt feladata a mesterképzés, az egyes szakmák szakmai csúcsát megtestesítő képzések és vizsgák területi szintű megvalósítása a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara koordinálása mellett. A magyar nemzetgazdaság fontos stratégiai érdeke a minőségi szakképzés, felnőttképzés, és az erre épülő mesterképzés. A mestervizsgáztatás a gazdaságot képviselő kamarák feladata, kompetenciája, amelyet a kamara kiemelt feladatként kezel.  A mestervizsga, a szakemberek fejlődési folyamatában, jelentős mérő,- értékelő,- minősítő szintet hivatott képviselni.

Gyakorlati oktatók képzése

2021. 02. 18. 09:20

A kamarai gyakorlati oktatói képzés és vizsga célja, hogy biztosítsa az iskolai rendszerű szakképzésben a gyakorlati képzést folytató szervezeteknél kötelező szakmai gyakorlatukat töltő tanulókkal gyakorlati oktatóként foglalkozó, meghatározott szakképesítéssel és szakmai gyakorlattal rendelkező szakemberek számára:

Általános tájékoztatás mestervizsgára történő jelentkezéshez

2016. 02. 20. 07:53

Az első lépés a mestervizsga jelentkezési lap kitöltése (mely igényelhető a kamaránál vagy személyesen átvehető a Komárom-Esztergom Megyei Kereskedelmi és Iparkamarában 2800 Tatabánya, Fő tér 36.) A jelentkezési lap mellékleteként a kamara munkatársa által hitelesített bizonyítványmásolatot, munkáltatói igazolást, ha az nem szerezhető be, akkor közjegyző által hitelesített munkakönyv másolatot kell csatolni.

Mit is jelent mesternek lenni?

2013. 02. 20. 07:51

Miért legyek szakmám mestere? Merül fel a kérdés oly sok szakemberben.

Íme, néhány gondolat arról, mit is jelent mesternek lenni?

A mesteri cím szakmai érettséget jelent. Fontosnak tartjuk, hogy csak azok a szakemberek birtokolhassák, akik komolyan gondolják szakmájukat, és élvezik munkájukat. Tehát csak a legjobb szakembereket nevezhessük mesternek, akik a szakma hírnevét feljebb emelik, és nem keltenek bizalmatlanságot. Ez a titulus azzal kell, hogy járjon, hogy a megrendelő ne tehessen fel olyan kérdést, melyet a mester nem tud megválaszolni.

Mesterlevél szükséges az önálló munkavégzéshez az alábbi szakmákban

2013. 02. 20. 07:46

Az önálló munkavégzéshez, vállalkozás indításához az alábbi szakmákban szükséges a mesterlevél megléte.

 

A mesterképzésről

2013. 02. 20. 07:39

A magyar nemzetgazdaság fontos stratégiai érdeke a minőségi szakképzés, felnőttképzés, és az erre épülő mesterképzés. A mestervizsgáztatás a gazdaságot képviselő kamarák feladata, kompetenciája, amelyet a kamara kiemelt feladatként kezel.  A mestervizsga, a szakemberek fejlődési folyamatában, jelentős mérő,- értékelő,- minősítő szintet hivatott képviselni. A minőségi színvonalon képzett mesterek szakmai tudásuk, munkatapasztalatuk, munkakultúrájuk birtokában, hozzájárulnak a vállalkozások eredményes vezetéséhez, a vállalati munkafolyamatok irányításához, szakmájuk-, hivatásuk továbbörökítéséhez, a foglalkoztatáshoz, a munkahelyteremtéshez. 

 

 

 

Csatlakozzon Facebook oldalunkhoz
Család és Karrier Pont
VALI Vállalkozói Információ
Aktuális pályázatokhoz kattintson ide