Üdvözöljük a

Mesterképzés és mestervizsgáztatás

honlapján!

-
üzlet a hálón

Kamarai rendezvények

<< 2021 Szeptember >>
KeSzeCsüSzoVa
  12345
6789101112
1314151617
18
19
20212223242526
27282930   

Mesterképzés és mestervizsgáztatás

2021. február 18.

A megyei kereskedelmi és iparkamarák kiemelt feladata a mesterképzés, az egyes szakmák szakmai csúcsát megtestesítő képzések és vizsgák területi szintű megvalósítása a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara koordinálása mellett. A magyar nemzetgazdaság fontos stratégiai érdeke a minőségi szakképzés, felnőttképzés, és az erre épülő mesterképzés. A mestervizsgáztatás a gazdaságot képviselő kamarák feladata, kompetenciája, amelyet a kamara kiemelt feladatként kezel.  A mestervizsga, a szakemberek fejlődési folyamatában, jelentős mérő,- értékelő,- minősítő szintet hivatott képviselni.

 

A minőségi színvonalon képzett mesterek szakmai tudásuk, munkatapasztalatuk, munkakultúrájuk birtokában hozzájárulnak a vállalkozások eredményes vezetéséhez, a vállalati munkafolyamatok irányításához, szakmájuk-, hivatásuk továbbörökítéséhez, a foglalkoztatáshoz, a munkahelyteremtéshez. A mestervizsga célja, hogy a szakemberek számára biztosítsa a szakmai fejlődés és egzisztenciális életpálya modell, karrier kialakításának lehetőségét, valamint a tanulóképzéshez és vállalkozásvezetéshez szükséges ismeretek elsajátítását. Tanúsítsa a mindennapi vállalkozási gyakorlathoz szükséges szakmai, gazdasági, pénzügyi, vezetési, munkaügyi és jogi ismeretek megszerzését és készségszintű ismeretét. Ezzel a szakmai megbecsülés, anyagi, erkölcsi elismerés és bizalom garanciáját teremtse meg.

 

Mestervizsgára jelentkezés első lépése a mestervizsga jelentkezési lap kitöltése (mely ügyintézőnktől igényelhető a lenti elérhetőségeken, vagy személyesen átvehető a Komárom-Esztergom Megyei Kereskedelmi és Iparkamarában (Tatabánya, Fő tér 36 / Esztergom, Deák F. u. 14.)


A jelentkezési lap mellékleteként a kamara munkatársa által hitelesített bizonyítványmásolatot, valamint munkáltatói igazolást vagy  az Ügyfélkapuról letöltött és kinyomtatott biztosítási jogviszony lekérdezése - A munkáltató által feltöltött foglalkoztatotti adatok lekérdezése...
 
Kapcsolat:

Vértesi Gabriella  
Képzési referens
+36 34 513-023
+36 30 954-8744
vertesi.gabriella@kemkik.hu

Csatlakozzon Facebook oldalunkhoz
Család és Karrier Pont
VALI Vállalkozói Információ
Aktuális pályázatokhoz kattintson ide