Üdvözöljük a

SZEMLÉLETVÁLTÁS AZ ÜZLETI ÉLETBEN - Legfrissebb cikkünk a vállalkozásfejlesztés témában

honlapján!

-

Kamarai rendezvények

<< 2020 Június >>
KeSzeCsüSzoVa
123
4
567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     

SZEMLÉLETVÁLTÁS AZ ÜZLETI ÉLETBEN - Legfrissebb cikkünk a vállalkozásfejlesztés témában

Szerző: Sebestyénné Mészáros Eszter | 2011. március 4.

A mai magyar piaci működés elérte azt a szintet, ahol az üzleti szakértelem hiánya komoly veszteségekkel fenyegeti a vállalkozásokat.

Már nem elég a jó termék, a jó szakmai hozzáértés, a munkaidő növelése stb., mert a vállalkozók közötti verseny élesedik, a vásárlók pedig egyre hatékonyabban keresik az információkat, valamint tudatosabban költik el a pénzüket, amiért pusztán a terméknél már többet várnak. 

 

Kedves Vállalkozók, eljött az ideje a szemléletváltásnak, két szempontból is:

Egyfelől érezniük kell, hogy már nem elég kínálni a portékát, el is kell adni azt! Ha nem fordulnak tudatosan a vevők és a piac felé, ha nem vizsgálják a vevőik igényeit és nem tesznek meg a lehetőségeikhez mérten mindent ezek kielégítésére, garantáltan piacot fognak veszíteni.

 

 Másfelől észre kell vegyék, hogy a vállalkozás irányítása, menedzselése egy önálló szakma, melynek a gyakorlatba való átültetésére két lehetőség van:

 

 - a cégvezető alkalmaz egy profi üzleti szakértőt (kisvállalkozásnál külsős javasolt), vagy

 - a cégvezető önmagát képezi profi üzleti menedzserré. 

 

Nyilván érzékelik, hogy a vezetők bármelyik megoldást is választják a lényeg, hogy a marketing módszerek tudatos, az egész vállalkozásra kiterjesztett alkalmazása nem maradhat el, mert ez a piaci siker záloga

 

Ha egészségügyi problémánk adódik, orvoshoz megyünk, ha testi felkészültségünket szeretnénk fejleszteni, sportolni-edzeni kezdünk, amikor jogi útvesztővel kerülünk szembe, ésszerű egy ügyvédet felkeresni stb.

 

 Az üzleti problémák felmerülésekor (melyekre manapság bizonyára bőven van példa), érdemes tehát üzleti szakértőt megkeresni, hogy valódi okokat és megoldásokat találjunk.

 

 Tudatos marketinget, eredményes munkát és sok mosolyt kíván:

 Kádas Miklós, független vállalkozásfejlesztési tanácsadó,

 KEMKIK Tag, Vállalkozásfejlesztés-Marketing oldal szerkesztője

 +36 20 961 3902 / iroda@kdsm.hu / www.kdsm.hu